پنج شنبه 01/می/2025

نماد انتفاضه دوم را بهتر بشناسیم

یکشنبه 6-اکتبر-2019

نهم مهر در ایران، به عنوان روز هم بستگی با کودکان و نوجوانان فلسطینی نام گذاری شده است. در سال 2000 میلادی، در چنین روزی «محمد الدوره» نوجوان 12 ساله فلسطینی به گونه ای فجیع به دست نظامیان رژیم صهیونیستی به شهادت رسید.

به گزارش خبرگزاری (قدسنا) محمد الدُرِّه نوجوان ۱۲ سالهٔ فلسطینی که 19 سال پیش در ۳۰ سپتامبر ۲۰۰۰ در منطقه «نتساریم» در نوار غزه و در تبادل آتش نظامیان رژیم اشغالگر قدس و فلسطینی ها به شهادت رسید 12 سال داشت.

تصویر شهادت محمد در هنگامی که در پشت پدر خود مخفی شده بود تا از تیررس نظامیان صهیونیستی در امان باشد، توسط شارل اندرلان  و  «طلال ابورحمان»  خبرنگار و تصویربردار عرب شبکه دو فرانسه ضبط و از این شبکه پخش شد که حاکی ازآن بود که این کودک در اثر اصابت شلیک نظامیان اسرائیلی کشته شده‌است.

 

این تصاویر به صورتی بی‌سابقه از شبکه‌های خبری تلویزیونی در سراسر جهان پخش شد. اما اسرائیل مدعی شد که فیلم فوق جعلی و جهت ضربه زدن به وجه بین‌المللی نیروهای دفاعی اسرائیل، طراحی، ساخته و جعل شده‌است.

تصاویر تلویزیونی محمد وحشت زده و پدرش جمال را نشان می‌داد که برای فرار از شلیک نظامیان در کنار دیوار و پشت بشکه‌ای پناه گرفته‌اند و پدر مدام علامت می‌داد که پسر کوچکش را نکشند اما لحظاتی بعد محمد کشته شد و فیلم پسر را بی حرکت نشان می‌داد.

 

اسرائیل بلافاصله پس از انتشار تصاویر ویدئویی در شبکه های جهانی از بروز این حادثه اظهار تاسف کرد. اما نهایتاً در سال ۲۰۰۷ میلادی رسماً اعلام کرد که براساس تحقیقات و استشهاد مراجع درمانی و قانونی ذی‌ربط، ادعای شبکه دو تلویزیون فرانسه، خلاف واقع بوده و تصاویری که توسط فیلمبردار عرب شبکه دو فرانسه منتشر شده را جعلی و جهت مخدوش کردن چهره نیروهای اسرائیل در سطح جهانی خواند.

در واکنش به این ادعا در واکنش، تصویربردار عرب شبکه دو فرانسه به نام «طلال ابورحمان» بعدها سوگند یاد کرد که حوادثی را که تصویر برداری کرده، واقعی بوده‌است.

همچنین فیلیپ کارسانتی یک فعال حوزهٔ رسانه که به نفع اسراییل مدعی جعلی بودن این فیلم بود با شکایت تلویزیون فرانسه در دادگاه عالی این کشور محکوم شد.

 

محمد الدره که بود؟

 

محمد جمال الدره در تاریخ 22 نوامبر 1988 در اردوگاه البریج در غزه به دنیا آمد. او در خانواده ای که اصالتش به منطقه الرمله در فلسطین اشغالی برمی گردد زندگی کرد. الرمله در سال 1948 توسط گروههای مافیایی صهیونیستی به اشغال در آمد و ساکنانش به سایر مکناطق فلسطین از جمله نوار غزه کوچانده شدند.

 

جمال پدر محمد نجار بود. مادرش ، امل ، زن خانه دار است که در شرایط سخت فلسطین تلاش کرده بود فرزندان خود را بزرگ کند.

 

محمد تا کلاس پنجم ابتدائی تحصیل کرد و مدرسه اش به دلیل اعتراضاتی که در روز شهادتش صورت گرفته بود بسته شد. آن زمان هنوز اسرائیلی ها از نوار غزه خارج نشده بودند.

 

انتشار تصاویر شهادت مظلومانه اش توسط شارل اندرلان و طلال ابو رحمان که در شبکه های جهانی بازتاب گسترده ای داشت دنیا را تکان داد.

 

امروز دوشنبه 30 سپتامبر 2019 مصادف است با شهادت محمد الدره کودک فلسطینی که در جریان تیراندازی های نظامیان صهیونیستی در یکی از مناطق غزه پشت پدرش پناه گرفته بود.

 

شهادت محمد تنها 2 روز پس از آغاز انتفاضه الاقصی در پی هتک حرمت آریل شارون نخست وزیر وقت رژیم صهیونیستی به مسجدالاقصی اتفاق افتاد. انتفاضه ای که پنج سال به طول انجامید و طی آن 4412 فلسطینی شهید و 48 هزارو 322 مجروح برجای گذاشت.

 

 

تصاویر پخش شده از نحوه شهادت محمد الدره موجی از خشم و نفرت در بین افکار عمومی جهان نسبت به رژیم صهیونیستی را برانگیخت و انگیزه ای برای خیزش مردم مظلوم فلسطین در برابر جنایات رژیم اشراییل شد. بواسطه   تقارن شهادت محمد و آغاز انتفاضه مردم فلسطین او را نماد انتفاضه الاقصی می دانند.

 

محمد الدره  به هنگام شهادت تنها 12 سال داشت.

  

روز همبستگی با کودک فلسطینی در ایران

 نهم مهر در ایران، به عنوان روز هم بستگی با کودکان و نوجوانان فلسطینی نام گذاری شده است. در سال 2000 میلادی، در چنین روزی «محمد الدوره» نوجوان 12 ساله فلسطینی به گونه ای فجیع به دست نظامیان رژیم صهیونیستی به شهادت رسید.

 به همین مناسبت مجلس شورای اسلامی ایران نهم شهریور را در تقویم جمهوری اسلامی به عنوان روز همبستگی و همدردی با کودکان و نوجوانان فلسطینی تصویب کرد.  

 

نام گذاری این روز به روز هم بستگی با کودکان و نوجوانان فلسطینی که به پیشنهاد جمعیت دفاع از ملت فلسطین صورت گرفت، نمادی از دادخواهی دانش آموزان ایرانی از مستکبران جهان و اعلام همدردی و هم بستگی میان دانش آموزان ایرانی و کودکان و نوجوانان مبارز فلسطینی است.

 

منبع : قدس ، 08/07/1398

لینک کوتاه:

کپی شد