همبستگی با فلسطین در انگلیس در سایه حضور بوریس جانسون صهیونیست سرسخت ـ همانطور که خود را اینگونه توصیف میکند ـ در راس دولت و در کنار او حضور شخصی به نام پریتی پاتل وزیر به عنوان وزیر کشور ـ کسی که در دوره نخست وزیری ترزا می به دلیل دیدارهای مخفیانه با مسئولان دولت رژیم صهیونیستی برکنار شده بود ـ با چالشهایی اساسی روبهرو است. از جمله مهمترین اقداماتی که این دولت برای قانونی کردن آن تلاش میکند یا توانسته به آن واقعیت ببخشد، میتوان 4 چالش را برشمرد:
1ـ تلاش برای یکسان دانستن انتقاد از صهیونیسم با یهودستیزی:
دولت راستگرای انگلیس که تماما به حمایت از رژیم صهیونیستی برخواسته، در تلاش است تا یهودستیزی و دشمنی با یهودیت به عنوان یک دین و انتقاد از صهیونیستها و جنبش صهیونیسم به عنوان یک جنبش سیاسی استعماری که سازمان ملل قبلا نیز در سال 1967 آن را یک جنبش تروریستی خوانده بود، یکی بداند.
تمایز بین انتقاد از صهیونیسم و یهودستیزی از جمله مسائلی است که فلسطینیان نباید از آن کوتاه بیایند، به ویژه اینکه این قضیه بازتاب بینالمللی گسترده ای داشته و مورد حمایت ملت های غربی نیز قرار گرفته است. فلسطینیان توانستهاند این مهفوم را تثبیت کرده و به جهانیان یادآوری کنند که چگونه یهودیان ـ با وجود تعداد کمشان ـ در سرزمین فلسطین در صلح و آرامش زندگی میکنند حال آنکه در آلمان و دیگر کشورهای اروپایی مورد ظلم و ستم قرار می گرفتند و مشکل اصلی زمانی آغاز شد که استعمار انگلیس در فلسطین روی کار آمد و گروهکها و سازمانهای صهیونیستی وارد فلسطین شدند که اقدام به طرد و اخراج ساکنان اصلی کردند و کسانی دیگر را جایگزین آن کردند و سیاست تبعیض نژادی را که بر هیچ موسسه و نهاد حقوقی پوشیده نیست، در پیش گرفتند.
فلسطینیان مخالف هرگونه جنایت و انزجار از یهودیان به خاطر دینشان هستند کما اینکه با هرگونه جنایت علیه هر شخصی به خاطر دین، رنگ، جنسیت و امثال آن نیز مخالف هستند اما در عین حال، در برابر صهیونیسم و رژیم اشغالگر که به اسم آن تاسیس شده، مقاومت میکنند و تا آخرین نفس هم بر این مقاومت پایبند خواهند بود.
انگلیس در سایه دولت محافظهکار کنونی با جدیت به دنبال لغو این تمایز و تعقیب تمامی کسانی است که قصد انتقاد از “اسرائیل” را دارند، به بهانه اینکه این افراد یهودستیز هستند و عملا نیز در این زمینه دست به کار شده و هرگونه کمک مادی به دانشگاهها را به در پیش گرفتن چنین سیاستی مرتبط ساخته است و پیشبینی میشود که دست به اقدامات بیشتری نیز در این زمینه بزند.
همه دیدند که پریتی پاتل وزیر کشور انگلیس چگونه درخواست پناهندگی یک دانشجوی مذهبی یهودی ضد صهیونیسم را به رغم موافقت وزارت کشور رد کرد.
2ـ تلاش برای تصویب قانون سلب تابعیت بدون هشدار قبلی:
دولت انگلیس در اقدامی که در تاریخ این کشور سابقه نداشته، به دنبال سلب تابعیت افراد بدون اخطار و هشدار قبلی است. در پیشنویس این قانون آمده است که دولت میتواند اگر لازم نبیند یا به نفع امنیت ملی این کشور و روابط دیپلماتیک آن نباشد یا به هر دلیل دیگری که خود تشخیص دهد، علت سلب تابعیت افراد را اعلام نکند. این یک بند وسیع و پیچیده است که باعث میشود هرطور که بخواهند مردم را در این زمینه بترسانند و علیه آنان اقدام کنند.
3ـ زدن برچسب تروریسم به مقاومت:
اقدام اخیر انگلیس علیه جنبش مقاومت اسلامی حماس که در اصل هیچ موجودیتی در خاک انگلیس ندارد، همانگونه که کارشناسان گفتهاند ناشی از ترس روزافزون از گسترش دامنه همبستگی با فلسطین در انگلیس به ویژه پس از اخراج سفیر رژیم صهیونیستی از یکی از دانشگاههای این کشور است و اینکه قبل از آن نیز هیئتی حقوقی برای پیگرد جنایتکاران جنگی اسرائیلی از جمله فرماندهان ارتش این رژیم در انگلیس تشکیل شده بود.
4ـ مقید کردن هرگونه همبستگی با فلسطین و اعمال فشار بر آن:
با توجه به آنچه گفته شد، هرکس در انگلیس برای کمک به ایتام در فلسطین تلاش کند، به تروریسم متهم میشود، همانگونه که در آمریکا نیز اینچنین است. این در حالی است که نهادهای دوست و همپیمان “اسرائیل” به راحتی برای خود کمکهای مالی جمعآوری میکنند و اخیرا نیز یکی از همین موسسات توانست 750 هزار پوند از میان 1350 انگلیسی تحت شعار “حمایت از اسرائیل” جمعآوری کند. این تبعیض حتی در زمینه سختیها و مستحق کمک بودن موجب شده تا چهره حقیقی دولت جانسون و پاتل و کسانی هم که از آنها حمایت میکنند، بهتر نمایان شود و این مسئله امدادرسانی به افراد متضرر و تحت محاصره رژیم صهیونیستی در نوار غزه، فلسطینیان تحت سرکوب در کرانه باختری و افراد آواره شده و تحت مالیات سنگین در قدس را بسیار سختتر خواهد کرد.
نبرد به طور کلی با رژیم صهیونیستی و همپیمانانش در انگلیس و دیگر کشورها ادامه دارد و اگر دولت جانسون آنگونه که مطالعات آماری هم تاکید دارند، به این نتیجه نمی رسید که موضع دشمن صهیونیستی در برابر موضع فلسطینیان رو به ضعف و افول است، هرگز به چنین اقداماتی مبادرت نمیورزید و این گامی مهم در راستای تغییر معادله و بیرون راندن اشغالگران و بازگشت آوارگان به سرزمین خویش است..