در اقدامی ناگهانی، گروهی از شهرک نشینان صهیونیست مجاور باریکه غزه به طور کامل این منطقه را ترک کردند که این اقدام دلایل متعددی داشت از جمله ناتوانی ارتش صهیونیستی در تامین امنیت آنان در پی تقویت توان موشکی مقاومت فلسطین و نبود امکانات رفاهی در شهرک های مجاور غزه.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین، دو تحلیلگر امنیتی و نظامی در گفتگو با خبرگزاری “فلسطین الیوم” تاکید کردند که فرار شهرک نشینان صهیونیست از مناطق مجاور باریکه غزه حاکی از کارسازی مقاومت مسلحانه، مسالمت آمیز و مردمی فلسطینیان یعنی تظاهرات بزرگ بازگشت در این منطقه است.
به باور این دو کارشناس، فرار شهرک نشینان صهیونیست دلالت های خطرناکی در داخل رژیم صهیونیستی دارد بدین مفهوم که ارتش قادر به حمایت از شهرک نشینان و تامین امنیت آنان نیست که این مسئله تاثیرات و پیامدهایی منفی بر روحیه آنان دارد، علاوه بر این، فرار شهرک نشینان صهیونیست دستاوردی مثبت و استراتژیک برای مقاومت فلسطین است.
تلویزیون رژیم صهیونیستی اخیرا اعلام کرد که چندین خانواده اسرائیلی در نتیجه ادامه تنش در نوار مرزی باریکه غزه بین ارتش رژیم صهیونیستی و مقاومت فلسطین و نداشتن امنیت مجبور به فرار از این منطقه شده اند.
طبق گزارشی که تلویزیون رژیم صهیونیستی منتشر کرده است، دست کم 10 خانواده اسرائیلی ساکن شهرک های صهیونیست نشین مجاور باریکه غزه طی روزهای اخیر این منطقه را برای همیشه ترک کردند و اکنون این ترس و نگرانی وجود دارد که هر روز بر تعداد صهیونیست هایی که مجبور به فرار از این منطقه می شوند، افزوده شود.
احتمال فرار شهرک نشینان
یوسف شرقاوی سرلشکر بازنشسته و تحلیلگر نظامی تاکید کرد که فرار شهرک نشینان صهیونیست از مناطق مجاور باریکه غزه، بر سیستم امنیتی و نظامی رژیم صهیونیستی به طور عام تاثیرگذار خواهد بود و همین مسئله موجب بالارفتن روحیه مقاومت فلسطین جهت ادامه راه خود برای آزادسازی سرزمین فلسطین و بازگشت آوارگان می شود.
شرقاوی تصریح کرد که دو احتمال برای فرار شهرک نشینان صهیونیست از مرزهای غزه وجود دارد، نخست اینکه آن ها دیگر از نبود امنیت و ناتوانی ارتش رژیم صهیونیستی در برابر مقاومت فلسطین به ستوه آمده اند و دلیل دوم هم به باج خواهی های ارتش با هدف بهبود اوضاع معیشتی و بالابردن سطح رفاه آنان برمی گردد.
وی عنوان کرد که فرار شهرک نشینان صهیونیست از مرزهای غزه ضربه امنیتی بزرگی به ارتش رژیم صهیونیستی است و تمامی نهادهای امنیتی، نظامی و مدنی اسرائیلی تحت تاثیر این پدیده قرار می گیرند.
سرلشکر شرقاوی بر این باور است که اگر تهدیدات امنیتی از جمله تظاهرات بزرگ بازگشت و دیگر فعالیت های مرتبط با آن ادامه داشته باشد، پدیده فرار شهرک نشینان صهیونیست به سرعت در تمامی مناطق مجاور باریکه غزه فراگیر خواهد شد. وی اشاره کرد که انتقال نبرد به داخل جامعه صهیونیستی بر ناتوانی “اسرائیل” در حمایت از خود در برابر ضربات مقاومت که هر روز بیشتر تقویت می شود، دلالت دارد.
وی خاطر نشان کرد که ارتش رژیم صهیونیستی در گذشته جنگ را به خارج از اراضی اشغالی منتقل می کرد و همین مسئله موقعیت بهتری را در جنگ نصیب آن می کرد، اما امروز همزمان با ارتقای توان مقاومت، انتقال نبرد و درگیری ها به داخل اراضی اشغالی تاثیراتی منفی بر روحیه ارتش رژیم صهیونیستی خواهد گذاشت.
یوسف شرقاوی تاکید کرد که اوضاع بین غزه و رژیم صهیونیستی به ویژه در سایه عدم پایبندی طرف صهیونیستی به تفاهمات صورت گرفته برای آرام سازی اوضاع در غزه، همچنان ملتهب و متشنج است و ممکن است به سمت رویارویی دیگر پیش برود.
دستاورد استراتژیک برای مقاومت
از سوی دیگر، یک تحلیلگر امنیتی و راهبردی اظهار داشت که فرار شهرک نشینان صهیونیست مجاور غزه دستاوردی استراتژیک و راهبردی برای مقاومت فلسطین در نوار غزه است و دلالت های متعددی دارد که مهمترین آن ها این است که ارتش قادر به حفظ امنیت رژیم صهیونیستی در برابر حملات و ضربات مقاومت نیست.
دکتر هشام مغاری عنوان کرد که شهرک های صهیونیست نشین مجاور باریکه غزه از نظر صهیونیست ها به مناطق ناامن تبدیل شده است که این مسئله در آینده خطری راهبردی برای صهیونیست های ساکن مناطق مجاور غزه خواهد بود.
مغاری افزود که رژیم صهیونیستی به دو دلیل از فرار شهرک نشینان صهیونیست ضربه خواهد خورد: نخست به دلیل ناتوانی در تامین امنیت و از دست دادن منطقه ای استراتژیک برای دفاع از خود و دوم بالارفتن روحیه مقاومت و کسب دستاوردی راهبردی برای آن.
وی اشاره کرد که تهدیدات مقاومت فلسطین در غزه دیگر ناگهانی و لحظه ای نیست، بلکه به تهدیدی راهبردی تبدیل شده که شهرک نشینان صهیونیست مجاور غزه را مجبور به فرار از این منطقه کرده است.
طبق گزارش های رسانه ای، حدود 70 هزار صهیونیست در بیش از 50 شهرک در مناطق مرزی باریکه غزه ساکن هستند. طی 5 سال گذشته صهیونیست ها از سکونت در این مناطق استقبال می کردند اما از سال گذشته تاکنون حدود 10 دور درگیری بین ارتش رژیم صهیونیستی و مقاومت فلسطین به وقوع پیوسته است که این مسئله موجب ترس و نگرانی شهرک نشینان شده و آن ها مجبور بودند بارها به پناهگاه ها بروند و ساعت ها را با ترس و وحشت در آنجا سپری کنند.
فلسطینیان ساکن نوار غزه از 30 مارس سال گذشته برای رسیدن به حقوق مسلم خود و شکستن محاصره غزه، به راهکاری دیگر روی آوردند؛ برپایی هفتگی تظاهرات های مسالمت آمیز بازگشت که هدف اصلی آن شکستن محاصره، بازگشت آوارگان فلسطینی به شهر و دیار خود و به شکست کشاندن معامله قرن است.
تاکنون در این تظاهرات ها نزدیک به 300 فلسطینی از جمله ده ها زن و کودک به شهادت رسیده و هزاران نفر دیگر زخمی شدند اما با این حال مردم غزه بر ادامه این تظاهرات تا رسیدن به خواسته های خود اصرار دارند.
ارسال بالون ها و بادبادک های آتش زا از نوار غزه به سمت اراضی اشغالی نیز یکی دیگر از فعالیت های مرتبط با تظاهرات بازگشت است که تاکنون خسارت های مادی زیادی را به شهرک نشینان مجاور باریکه غزه وارد کرده و موجب شده تا شماری از آن ها مجبور به ترک این منطقه شوند و بعضا تظاهرات هایی را هم در اعتراض به وضعیت موجود علیه دولت رژیم صهیونیستی برگزار کنند.