چهارشنبه 30/آوریل/2025

«معامله قرن» چیست؟‌(۳)اخراج فلسطینی‌ها از فلسطین، اسکان در سینا

جمعه 28-ژوئن-2019

 آمریکایی‌ها در غرب فلسطین نیز در حال ایجاد منطقه‌ای صنعتی برای کشاندن جمعیت فلسطینی نوار غزه به آنجا هستند و از طریق پلی که بین مصر و عربستان می‌زنند می‌خواهند این دو منطقه را به یکدیگر متصل کنند تا جمعیت موجود در دو منطقه با هم مرتبط باشند.
با تغییر مبنای طرح آمریکا برای فلسطین دردوره ترامپ و انتخاب رویکرد ایجاد «وطن قوم یهود» در کل فلسطین تاریخی،بزرگترین معضل صهیونیست‌ها جمعیت فلسطینی‌ها بود. آنها برای خارج کردنجمعیت فلسطین طرح‌هایی را در شرق فلسطین طراحی کرده‌اند که با اجرایی کردنآنها فلسطینی‌ها را از فلسطین خارج کنند. طرح وطن جایگزین شارون با دورویکرد ساخت پایتخت جدیدی برای اردن و طرح احیای «بحرالمیت» با ایجادکانالی از خلیج عقبه، طرح شهر نئوم محمد بن سلمان و طرح منطقه گردشگریدریای سرخ همگی از طرح‌هایی بودند که با مدیریت آمریکایی‌ها در شرق فلسطیناجرایی شدند تا جمعیت فلسطینی منطقه را از داخل و خارج فلسطین به‌سمت خودجذب کنند.

در غرب فلسطین نیز اقداماتی در صحرای سینا در همین راستا صورت گرفت تا جمعیت فلسطینی را به‌سوی خود جذب کند.

منطقه صنعتی صحرای سینا

ازسال 2017 در محافل داخلی مصر طرحی با عنوان منطقه صنعتی سینا مطرح شد. اینطرح حکایت از آن داشت که قرار است منطقه‌ای در صحرای سینا نزدیک به نوارغزه به‌عنوان منطقه صنعتی به‌وجود آید، این منطقه که همواره از وسعت آن سخنگفته شده است منطقه‌ای بزرگ خواهد بود که صنایع مختلفی در آن ایجاد خواهدشد. براساس گفته برخی منابع قرار است این منطقه صنعتی در منطقه موسوم بهمنطقه «ج» شمال به‌عنوان یک منطقه آزاد به‌وجود آید و امارات متحده عربی وعربستان با سرمایه‌گذاری در آن قصد دارند آن را به بزرگترین منطقه آزادصنعتی در غرب آسیا تبدیل کنند. طبق گفته برخی منابع مصری در این منطقه 8پروژه بزرگ قرار است اجرا شود که مطالعات 5 پروژه آن تا کنون اتمام یافتهاست. مجتمع تولید نوشابه در زمینی به‌مساحت 500 هزار مترمربع، کارخانهتولید سیلیکات سدیم در زمینی به‌مساحت 3هزار مترمربع، مجتمع برش و تولیدسنگ در مساحتی 15هکتاری، پروژه خرد کردن و تولید سنگ‌آهک در زمینی به‌مساحت6 هزار مترمربع، پروژه کارخانه تولید آجر، سن و ماشه در مساحتی 6 هزارمترمربعی و پروژه کشاورزی ویژه تولید گیاهان دارویی در زمینی به‌مساحت 5هزار مترمربع از این پروژه‌ها هستند.

علاوهبر اینکه قرار است کنار این منطقه صنعتی بزرگ منطقه‌ای مسکونی باآپارتمان‌های کوچک برای سکونت کارگران حاضر در این مناطق صنعتی به‌وجودآیند تا فقط در ایام کار میزبان کارگران باشند.

هدفاز این طرح ایجاد فضایی برای به خارج کشاندن جمعیت نوار غزه است که در حالحاضر بالاترین نرخ بیکاری در جهان را (بالای 50درصد) دارا است.

خالی‌کردن جمعیت منطقه سینا و رفح در مصر

توطئهبودن اقدام در شمال شبه‌جزیره سینا برای ایجاد بزرگترین منطقه آزاد غربآسیا در آن، زمانی روشن‌تر می‌شود که بدانیم عبدالفتاح السیسی از زمان رویکار آمدن تا کنون به‌بهانه مبارزه با داعش اقدام به خالی کردن جمعیت مصریشمال شبه‌جزیره سینا کرده است. بسیاری از مناطق شمال سینا به‌ویژه در منطقهرفح که تحت حاکمیت مصر قرار دارد به‌بهانه مبارزه با تکفیری‌ها و سلفی‌هایموجود در آن از جمعیت خالی شده است. دولت مصر از ساکنان این مناطق خواستهفعلاً این مناطق را خالی کنند و زمانی که سلفی‌ها را دولت از آنجا خارج کردبه محل سکونت خود بازگردند.

واگذاری دو جزیره تیران و صنافیر به عربستان

سال2017 طی سفری که پادشاه عربستان به مصر داشت عبدالفتاح السیسی دو جزیرهمصری «تیران» و «صنافیر» را به پادشاه عربستان هدیه کرد. انتقال مالکیت ایندو جزیره که از دیرباز بر سر آن اختلاف وجود داشت کاملاً به‌نفع رژیمصهیونیستی تمام شد چرا که با انتقال مالکیت آن به عربستان، مالکیت مصر برتنها بخش قابل کشتیرانی تنگه عقبه را لغو می‌کرد و آن را به آبهایبین‌المللی تبدیل می‌کرد، ضمن آنکه این مسئله در توافقنامه کمپ دیوید نیزپیش‌بینی شده بود.

پروژه پل اتصال مصر به تیران و صنافیر

اماانتقال این دو جزیره وجه دیگری نیز داشت که چند ماه پس از انتقال آن مشخصشد. رسانه‌های منطقه‌ای چند ماه پس از انتقال این مالکیت از تلاش مصر برایایجاد پلی بین صحرای سینا با دو جزیره «تیران» و «صنافیر» خبر دادند. باایجاد این پل مصر رسماً به عربستان متصل خواهد شد. حال سؤال اینجا است که؛چه‌نیازی به اتصال این پل وجود دارد؟

پاسخسؤال اتصال منطقه صنعتی شمال سینا به شهر نئوم است دو منطقه‌ای که قراراست جمعیت فلسطینی را در خود جای دهند. با انتقال مالکیت این دو جزیره وایجاد پلی بین آنها دو منطقه‌ای که فلسطینی‌ها را می‌خواهند در آن ساکنکنند به یکدیگر متصل می‌شوند، در حقیقت جاده امنی که زمانی قرار بود پس ازتوافقنامه اسلو بین نوار غزه و کرانه باختری به‌وجود آید و این دو منطقه رابه هم متصل کند این بار با متصل کردن دو منطقه خارج از فلسطین که قرار استفلسطینیان نوار غزه و کرانه باختری را در خود جای دهد ایجاد می‌شود، اینهمان طرح ایجاد وطن بدیل یا فلسطین در خارج از فلسطین تاریخی است.

ایجاد حاکمیت موقت فلسطینی در سینا

چندیبعد از اعلام انتقال دو جزیره «تیران» و «صنافیر» و اعلام خبر منطقه صنعتیسینا، در رسانه‌های مختلف این خبر پیچید که ترامپ به‌دنبال ایجاد یکحاکمیت فلسطینی موقت در صحرای سینا است. این خبر به‌شدت تشکیلات خودگردانفلسطین را به واکنش واداشت. آنچه موجب خشم تشکیلات خودگردان شده بود، ایجاداین حاکمیت خارج از فلسطین نبود چرا که آنها خود در فروش فلسطین نقشمستقیم داشته‌اند و آماده خروج از فلسطین‌اند، نکته اینجا بود که آنها ازاین واهمه دارند که این حاکمیت موقت در اختیار آنها نباشد.

اینطرح آمریکایی‌ها برای آن است که جمعیتی را که به خارج فلسطین منتقلمی‌کنند با یک حاکمیت موقت که هیچ سیطره‌ای بر زمین‌هایی که در آن حاضراست، ندارد فلسطینی‌ها را در خارج فلسطین مدیریت کنند و پس از مدتی نیزآنها را به حال خود واگذارند.

جمع‌بندی

هدفنهایی این است که با ایجاد این امکانات و تحت فشار قرار دادن فلسطینی‌هادر داخل فلسطین، جمعیت را از فلسطین خارج کنند و فلسطین را به صهیونیست‌هاتقدیم کنند، این همان چیزی است که از سال 2001 در نقشه راه، طرح جرج تِنِت وتوافق مخفی وین در حال پیگیری بود و می‌خواهند با اجرای آن با باقی گذاشتنکمتر از یک میلیون فلسطینی در کل کرانه باختری، نوار غزه و سرزمین‌های1948 به‌صورت نمادین معضل آوارگان و جمعیت فلسطینی را برای همیشه برایصهیونیست‌ها حل کنند.

آمریکایی‌هابرای تحت فشار قرار دادن جمعیت فلسطینی و آوارگان فلسطینی اقداماتی را طیدو سال گذشته صورت داده‌اند که در شماره بعد به آن خواهیم پرداخت.

ادامه دارد … .

منبع: خبرگزاری تسنیم

لینک کوتاه:

کپی شد