رسانه های گروهی رژیم صهیونیستی نحوه تعامل کابینه اولمرت با نوار غزه به ویژه طرح وی برای بستن گذرگاه های مرزی را که به جلوگیری از ورود مواد غذایی و داروجات و سوخت مورد نیاز مردم منتهی شد، به شدت مورد انتقاد قرار دادند. بنا به اعلام این رسانه ها، محاصره همه جانبه غزه منجر به بروز بحران شدید بین مرزهای غزه و مصر و در مقابل پیروزی حماس در این نبرد (محاصره) شد.
“گاد شمرون” در مقاله ای که دوشنبه گذشته (28/1/2008) در روزنامه عبری زبان “معاریو” منتشر شد نوشت که کابینه اولمرت و ارتش رژیم صهیونیستی پس از آن که فلسطینیان در دیوار مرزی بین نوار غزه و مصر شکاف ایجاد کردند و کلیه موانع را از سر راه برداشتند، بسیار شوکه شدند. “شمرون” فروریختن دیوار گذرگاه رفح را یک رخداد پیش بینی شده و بی سابقه پس از عقب نشینی نظامیان صهیونیست از غزه می داند. وی در ادامه می نویسد که دستگاه های سیاسی و اجرای رژیم صهیونیستی همه گزارش های امنیتی مربوط به وقوع بحران در این مرزها را نادیده گرفتند و از کنار آن به راحتی گذشتند. درست مانند آن چه که در آغاز جنگ 1973م. (جنگ رمضان) اتفاق افتاد و رژیم صهیونیستی یک چنین جنگی را هرگز پیش بینی نمی کرد.
در ادامه این مقاله آمده است که باید به اقدامات غافلگیر کننده جدید حماس توجه کرد. وی از کابینه صهیونیستی خواست تا خود را برای مقابله با این اقدامات با هدف کاهش خسارت های آتی آماده کند.
این نویسنده صهیونیستی در مقاله خود به دو اقدام غافلگیر کننده حماس که ممکن است در آینده رخ دهد اشاره و خاطرنشان کرد که در اقدام نخست حماس یک فروند کشتی را برای دریافت کمک های انسانی به یکی از بنادر مصری خواهد فرستاد و برای این دستاورد خود دست به تبلیغات گسترده ای خواهد زد و اما اقدام بعدی حماس این خواهد بود که فلسطینیان و در راس همه زنان و کودکان و دانش آموزان را برای برگزاری تظاهرات باشکوه آماده خواهد کرد و آنان را به طرف دیوار حایل حرکت می دهد به طوری که تظاهرکنندگان با حمله به این دیوارها همچون توفانی کوبنده دروازه های آن را در برابر دیدگان خبرنگاران تخریب می کنند بی آن که نظامیان صهیونیست بتوانند کاری بکنند و این خود پیروزی دیگر برای حماس قلمداد می شود. نویسنده در این جا به اقدامی مشابه، توسط حزب الله لبنان در ماه مه سال 2000 اشاره می کند؛ آن هنگام که رزمندگان حزب الله توانستند بر کمربند امنیتی واقع در بین جنوب لبنان و رژیم صهیونیستی، سیطره یابند.
ناحوم پرنیاع از دیگر نویسندگان صهیونیستی در مقاله ای برای روزنامه “آهارنوت” که دوشنبه قبل منتشر شد نوشت که تصمیم ایهود باراک وزیر جنگ رژیم صهیونیستی برای تشدید محاصره غزه که از بیش از سه ماه گذشته اجرا شده مبنی بر توقف عرضه سوخت و توقف برق رسانی به این منطقه، از نظر امنیتی و سیاسی، تصمیمی کاملا شتابزده و خطرناک و اشتباه بود . پرنیاع ضمن ابراز شگفتی از موافقت اعضای کابینه و رئیس آن ایهود اولمرت با این تصمیم که اخیرا نیز طی سخنانی تمسخر آمیز گفت که ساکنان نوار غزه در صورت فقدان کلی سوخت می توانند با پای پیاده حرکت کنند، خاطرنشان ساخت که هرگز در مخیله اولمرت نمی گنجید که اهالی غزه روزی با پای پیاده خود را تا مرزهای مصر نیز برسانند. از نگاه این نویسنده صهیونیستی نوار غزه بالقوه، خطری بسیار بزرگ و چند منظوره برای امنیت رژیم صهیونیستی است. وی در ادامه مقاله خود ضمن هشدار به عواقب ناگوار هر گونه حمله زمینی علیه نوار غزه اظهار داشت:«ورود مخفیانه فلسطینیان به منطقه “سینا” از منظر مصری ها تنها یک عامل نگرانی به شمار می آید اما ما این پدیده را یک معضل امنیتی بسیار خطرناک می دانیم که در این لحظه راه حل یا پاسخی برای آن نداریم.» این نویسنده صهیونیستی فهم و درک ناقص مسئولان کابینه اولمرت را که این پدیده را تهدیدی برای امنیت رژیم صهیونیستی نمی دانند به باد سخریه گرفته و خاطرنشان می کند:«این مسئولان می خواهند که از این مساله برای فرار از مسئولیت های قانونی خود در قبال نوار غزه و واگذاری مسئولیت آن به مصری ها بهره ببرند.»
پرنیاع و شمرون متفق القول معتقدند که ارتش رژیم صهیونیستی برای حرکت مردمی فلسطینیان و در راس آنان زنان و کودکان و سالخوردگان به طرف دیگر گذرگاه های مرزی هیچ پاسخی ندارند. آنان بر این باورند که همان طور که مرزهای رفح به سادگی به روی فلسطینیان باز شدند دیوار حایل در کیزوویم واقع در شرق نوار غزه و غیره نیز در برابر سیل جمعیت فلسطینیان سرنوشتی مشابه خواهد داشت. “پرنیاع” در بخشی دیگر از مقاله اش این سوال را مطرح می کند که آیا در صورت حمله فلسطینیان به طرف دیوار حایل نظامیان به طرف آنان تیراندازی می کنند یا آنان را تحت تعقیب قرار می دهند؟ به عقیده این نویسنده صهیونیستی در صورت وقوع یک چنین اتفاقی جهانیان حتما از فلسطینیان حمایت خواهند کرد و به چشم خود خواهند دید که چگونه آوارگان فلسطینی نیز به وطن خود بازگشته اند.
وی تاکید می کند که تنها طرفی که از محاصره غزه سود کلان برده جنبش حماس است. به گفته “پرنیاع” با ادامه محاصره جایگاه حماس تقویت و گنجینه های مالی اش لبریز شد، فلسطینیان به حماس بیش از پیش علاقه مندگشتند و جهان عرب به این جنبش افتخار می کند. “پرنیاع” در پایان مقاله می نویسد:«خلاصه این که باید گفت ما خود دو دستی این پیروزی را تقدیم حماس کردیم.»
از سوی دیگر “موشه ارتس” در مقاله ای برای روزنامه “هاآرتص” ضمن انتقاد از دولت اولمرت به خاطر تاخیر در اجرای حمله گسترده نظامی به نوار غزه برای متوقف ساختن حملات موشکی گروه های مقاومت از غزه به طرف جنوب فلسطین اشغالی، اما به ناکامی ارتش رژیم صهیونیستی در عملیات هایش در نوار غزه اقرار می کند.
“ارتس” معتقد است که کابینه اولمرت مرتکب یک سری اشتباهات تاکتیکی حساب نشده گشت که عاقبت این اشتباه ها وبال گردن آن شد. به عنوان مثال این کابینه فکر می کرد که با تشدید محاصره غزه و جلوگیری از ورود مواد اساسی مردم می تواند اراده اهالی غزه را سست کند اما نه تنها یک چنین چیزی اتفاق نیافتد که عکس این مساله حاصل گشت، به طوری که اهالی غزه بر دامنه مقاومت و حملات موشکی خود علیه مواضع صهیونیستی افزودند و گذشته از این، دیوار امنیتی بین غزه و مصر که کابینه اولمرت برای ساخت آن هزینه های هنگفتی را متحمل شده بود تخریب شد و سوخت و مواد غذایی و سلاح به طرف غزه سرازیر گشت و می توان گفت که حماس رژیم صهیونیستی را “مات” کرد.
در همین راستا، “دانی ایالون” سفیر اسبق رژیم صهیونیستی در آمریکا نیز طی اظهاراتی ضمن انتقاد از سیاست های کابینه متبوعش در قبال نوار غزه اظهار داشت:«رژیم صهیونیستی در دام حماس افتاد و سیاستی که این رژیم تاکنون در برابر نوار غزه در پیش گرفت شکست خورده و این شکست روابط “اسرائیل” با سایر کشورها را بسیار سرد کرده است و ما هم اکنون توان بازدارندگی خود را برای مقابله با حوادث بعدی به کلی از دست داده ایم.»