مقاومت فلسطینیان در نوار غزه به رهبری جنبش حماس و جهاد اسلامی توانسته است به هدف خود در مورد ایجاد حالت توازن رعب و وحشت در رژیم صهیونیستی دست یابد .
این گروه ها همچنین در اجرای طرح های بازدارنده نیز موفق عمل کرده اند و اجرای این طرح ها شرایط جدیدی را در میدان های مبارزه از جمله در عرصه های سیاسی به وجود آورده و فلسطینان را به تحقق آرزوها و خواسته هایشان در مورد برپایی دولت مستقل فلسطینی نزدیک کرده است . مقاومت فلسطینیان هم چنین توانسته است از حملات و عربده کشی های اشغالگران بکاهد و از وارد آمدن خسارت های بیشتر به فلسطینیان جلوگیری کند.
گروه های مقاومت فلسطینی امروزه در شرایط بازدارندگی قرار دارد که ایجاد همین شرایط در مرزهای شمالی فلسطین اشغالی توسط حزب الله موجب عقب نشینی اشغالگران از این مناطق شده است.
عملیات موشک پرانی گروه های مقاومت فلسطینی علیه شهرک های اشغالگران در نزدیکی نوار غزه آن هم با موشک های ساخت داخل اگر چه زیان های زیادی به بار نمی آورد ولی به تدریج در حال پیشرفته شدن است و دست کم توانسته است در میان ده ها هزار صهیونیست که به این وضعیت عادت نداشته اند رعب و وحشت ایجاد کند و فشارهای داخلی زیادی را به این رژیم وارد آورد .
یک مقام بلند پایه نظامی صهیونیست هشدار داد که اگر رژیم صهیونیستی به حماس حمله و از گسترش نظامی آن جلوگیری نکند؛ 200 هزار تن از ساکنان دولت عبری در طول دو سال آینده در تیر رس موشک های قسام قرار خواهند گرفت . رادیو عبری به نقل از این منبع گزارش داد که برد موشک های قسام 6 سال قبل دو کیلومتر بود و اکنون به 18 کیلومتر رسیده است . این رادیو افزود : چاره ای جز حمله نظامی گسترده به نوار غزه وجود ندارد و ما نباید با وجود برقراری آرامش نسبی در اطراف نوار غزه دچار توهم و خیال پردازی شویم.
موشک های قسام تنها عامل نگرانی صهیونیست ها نیستند بلکه ارتش و سازمان های اطلاعاتی این رژیم هشدار می دهند که مقاومت فلسطینیان در آینده راه های جدیدی را برای عبور از حلقه های امنیتی رژیم صهیونیستی خواهند یافت؛ موانعی که اکنون ورود مبارزان به داخل اراضی اشغالی سال 48 را کاهش داده و از انجام عملیات نظامی بزرگ که بتواند زیان های دردناک و زیادی را به صهیونیست ها وارد کند؛ جلو گیری کرده است.
اشغالگران می گویند؛ هر روز که از زمان حمله گسترده نظامی و اجرای طرح ضربتی می گذرد؛ فرصت بیشتری را در اختیار مبارزان فلسطینی قرار می دهد تا آنان بتوانند؛ محاصره را لغو کنند و روابطشان را با مصر بهبود بخشند و به حجم فشارهای بین المللی بر این رژیم بیفزایند و با گذشت زمان اسراییل از اهرم های فشار کمتری برخوردار می شود .
دستاورد های میدانی
پایگاه اینترنتی ” وای نت ” صهیونیست ها، تاکید کرد که حماس در مبارزه خود علیه اشغالگران مورد حمایت آمریکا، موفقیت های زیادی را به دست آورده است و اکنون نیز پیوسته تلاش می کند که محاصره نوار غزه را با شکست مواجه کند. این پایگاه در گزارش خود تحت عنوان ” پیروزی چهار بر صفر سبز” که اشاره ای به پرچم سبز رنگ حماس است؛ می نویسد : حماس در میدان مبارزه به چهار پیروزی دست یافته است که عبارتند از : عقب نشینی اجباری اشغالگران از نوار غزه ، پیروزی در انتخابات مجلس قانون گذاری ، اقدام ضربتی حماس در غزه، شکستن حلقه محاصره نوار غزه .
این پایگاه در گزارش خود به دیگر پیروزی های حماس اشاره کرده است از جمله : رفت و آمد حجاج ، تامین سوخت و برق ، بازگشایی مناطق مرزی در رفح ، جلب حمایت مردم و برخی سازمان های عربی و اسلامی و حتی برخی از سازمان های غربی به نفع مردم فلسطین .
این گزارش هم چنین می افزاید که حماس توانسته است با فشارهای اسراییل و آمریکا مقابله بکند و از خود پایداری و استقامت نشان دهد و موفقیت های چشم گیری داشته باشد.
دشواری راه حل نظامی
در داخل رژیم صهیونیستی در مورد راه های یکسره کردن مسایل نوار غزه اختلافات زیادی وجود دارد و جریان خواستار مذاکره با حماس از قدرت بیشتری برخوردار است.
بنا بر گزارش رادیو ارتش رژیم صهیونیستی اولمرت درباره حمله گسترده علیه نوارغزه که بتواند شلیک موشک فلسطینان به سوی شهرک نشینان را متوقف کند؛ ابراز تردید کرده است.
این منبع اعلام کرد که اولمرت در دیدار با افسران ذخیره عالی رتبه در شورای جنگ اظهار داشت : عده ای که معتقدند که می توان نوار غزه را در ظرف چند روز پاکسازی کرد؛ سخت در اشتباهند و گویی در چهل سال پیش زندگی می کنند.
اولمرت در مقابل، به این نکته تاکید کرد که ارتش باید ضربات محدودی را از طریق حملات هوایی و یا یورش های محدود زمینی به گروه های مسلح فلسطینی وارد آورد .
رادیو ارتش اشغالگران فاش کرد که اولمرت از این که اجرای طرح گنبد آهنین برای حفاظت از شهرک سدیروت و شهرک های اطراف نوار غزه هزینه زیادی را در بر داشته ولی نتوانسته است؛ امنیت صهیونیست های ساکن این شهرک ها را تامین کند؛ بسیار نگران شده است .
این رادیو به نقل از منابع آگاه گزارش داد که این سیستم دفاعی در مقابل موشک هایی که از مسافت بیش از چهار کیلومتر پرتاب می شوند؛ کارایی دارد در حالی که فاصله بیت حانون با سدیروت بیش از دو کیلومتر نیست .
دلیل دیگری که نشانگر عمق اختلافات داخلی اشغالگران است اظهارنظر شهردار سدیروت می باشد. ایلی مویال شهردار شهرک سدیروت برای مذاکره با حماس در جهت حفظ جان شهرک نشیان اعلام آمادگی کرده است در حالی که غربی ها در مورد انجام این کار به او هشدار داده بودند.
مویال که عضو حزب راست گرای لیکود است؛ می گوید که من به زودی به حماس خواهم گفت بیایید به مدت ده سال اعلام آتش بس کنیم تا ببینیم بعدا چه می شود .
وی در ادامه می گوید من به عنوان یک شخص می گویم که زندگی بسیار مهم است و من برای زنده ماندن هرکاری می کنم و حتی حاضرم با شیطان نیز مذاکره کنم.