جمعه 09/می/2025

مداخله باراک به منظور راضی کردن عباس و فیاض برای پذیرش افراد متواری از نوار غزه

سه‌شنبه 5-آگوست-2008

  رادیو رژیم صهیونیستی از مداخله “ایهود باراک” وزیر جنگ این رژیم به منظور راضی کردن “محمود عباس” رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین برای پذیرش افراد وابسته به جنبش فتح و قبیله حلس در کرانه باختری که در جریان حوادث اخیر محله الشجاعیه از نوار غزه فرار کرده اند، خبر داد تا به تعبیر آن مانع از بازداشت آنها شود.

به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین به نقل از منابع صهیونیستی، رادیو صهیونیستی امروز دوشنبه (4/8/2008) از آمادگی نظامیان صهیونیستی برای انتقال 180 نفر از فعالان جنبش فتح و شورشیان متواری از نوار غزه به رام الله به جای بازگرداندن آنها به نوار غزه خبر داد.

این رادیو خاطر نشان کرد که “ایهود باراک” وزیر جنگ رژیم صهیونیستی پس از بررسی اوضاع با رایزنی دستگاه های امنیتی این رژیم دستور بازگرداندن این افراد به رام الله را اتخاذ کرد و در همین راستا از عباس و “سلام فیاض” نخست وزیر دولت غیر قانونی و انتصابی رام الله خواسته است که شرایط بازگشت افراد متواری از نوار غزه به رام الله به جای بازگشت آنها به نوار غزه را فراهم سازند؛ چرا که در صورت بازگشت این افراد به نوار غزه، سرویس های امنیتی وزارت کشور دولت منتخب فلسطین آنها را بازداشت خواهند کرد. این منبع صهیونیستی یادآور شد که عباس و فیاض در آغاز خواستار بازگشت این افراد به نوار غزه شده بودند. 

دیوان عالی رژیم صهیونیستی عصر دیروز یکشنبه دادستانی کل این رژیم را موظف کرد که حداکثر تا ساعت 1 بعد از ظهر امروز دوشنبه به دادخواست جمعیت حقوق شهروندی در اعتراض به حکم بازگشت اعضا و فعالان وابسته به جنبش فتح را که از نوار غزه به سوی خاک فلسطین اشغالی متواری شده اند ، رسیدگی کرده و حکم لازم در این زمینه را صادر کند.

 حمایت از مخالفان اسلام افراطی

“حاییم رامون” معاون نخست وزیر رژیم صهیونیستی نیز در این زمینه اظهار داشت که تصمیم رژیم صهیونیستی برای حمایت از افراد وابسته به جنبش فتح که در روزهای اخیر پس از فرار از نوار غزه وارد شهرهای فلسطین اشغالی شده اند، مستلزم این است که این رژیم از تمامی فلسطینیان مخالف اسلام افراطی و مقاومت (که صهیونیست ها از تعبیر تروریسم برای توصیف آن استفاده می کنند) و طرفدار مذاکرات سازش حمایت کند.

 مخالفت عباس و استقبال جنبش حماس از تصمیم رژیم صهیونیستی

در همین راستا، منابع آگاه فلسطینی از مخالفت دولت “سلام فیاض” نخست وزیر دولت انتصابی عباس در رام الله و رهبران جنبش فتح در کرانه باختری و نیز اطرافیان عباس با بازگشت شورشیان متواری از نوار غزه خبر داده و علت این تصمیم را بی اعتمادی آنها به این افراد عنوان کرد.

منابع نزدیک به جنبش فتح در رام الله به خبرنگار مرکز اطلاع رسانی فلسطین اعلام کردند که تمامی موسسات و نهادهای وابسته به این جنبش در کرانه باختری مخالف بازگشت افراد متواری از نوار غزه هستند و معتقدند که نباید اجازه داد که شهرهای کرانه باختری عرصه آشوب و هرج و مرج این گروهک ها شود. این منابع ضمن تاکید بر اطلاع رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین از این تصمیم رهبران جنبش فتح، افزودند که مقامات جنبش فتح با ابراز نارضایتی از بازگشت افراد مذکور می گویند:« ما چگونه از این افراد بزدل و ترسو استقبال کنیم؟ بازگشت آنها چه سودی برای ما دارد؟»

این منابع خاطر نشان کرده اند که مقامات جنبش فتح اعتماد خود به افراد متواری از نوار غزه را از دست داده اند و این در حالی است که قبلا اعتماد زیادی به این افراد مستقر در مربع امنیتی تحت اداره قبیله حلس داشتند.

این منابع تصریح کردند که جنبش فتح در کرانه باختری و رهبران برجسته این جنبش در نوار غزه حتی از “احمد حلس” از رهبران جنبش فتح نیز استقبال نکرده و معتقدند که پس از اعلام خروج وی از عضویت در جنبش فتح و فرار خود از میدان در اولین درگیری با سرویس های امنیتی وزارت کشور دولت هنیه، این جنبش نمی تواند به حمایت خود از وی ادامه دهد.

 مستثنی کردن عاملان انفجارهای نوار غزه

منابع فلسطینی همچنین از حمایت عباس از تصمیم رژیم صهیونیستی برای بازگرداندن افراد متواری به فلسطین اشغالی به نوار غزه و مجازات آنها خبر داده و افزودند که وی تنها برخی افرادی را که در انفجارهای نوار غزه دست داشته اند و بازداشت آنها از سوی پلیس می توانست رسوایی دیگری را برای مقامات جنبش فتح به بار بیاورد، از این مساله مستثنی کرده است.

لازم به ذکر است که رهبران جنبش فتح به شدت با انتقال 170 تن از افراد مسلح و شورشیان متواری به کرانه باختری مخالف بودند؛ چرا که به اعتقاد آنها این مساله می تواند باعث ایجاد ناامنی و شکل گیری گروه های مافیایی در کرانه باختری و در نهایت تغییر موازنه قدرت در این منطقه شود. از همین رو، رژیم صهیونیستی پس از مخالفت تشکیلات خودگردان با انتقال افراد متواری به کرانه باختری، تصمیم گرفت همه آنها را به نوار غزه بازگرداند.

البته نباید این مساله را نیز از نظر دور داشت که بسیاری از افرادی که در جریان حوادث ماه ژوئن سال گذشته میلادی از نوار غزه فرار کرده و به کرانه باختری پناهنده شدند، اکنون مورد بی احترامی و بی توجهی مقامات تشکیلات خودگردان قرار گرفته و به آنها به چشم سربار تشکیلات خودگردان و جنبش فتح نگاه می کنند.

 تامین امنیت افراد بی گناه

جنبش مقاومت اسلامی “حماس” و وزارت کشور دولت منتخب فلسطین به نخست وزیری “اسماعیل هنیه” در اقدامی جالب توجه از تمامی افراد متواری از نوار غزه خواست که به این منطقه که وطن آنها محسوب می شود، بازگردند.

این جنبش طی بیانیه ای که “سامی ابو زهری” سخنگوی این جنبش آنرا قرائت کرده و نسخه ای از آن هم به مرکز اطلاع رسانی فلسطین نمابر شد، خاطر نشان کرد که هر کدام از این افراد که پس از بازجویی و تحقیقات بی گناهی آنها در حوادث اخیر ثابت شود، فورا آزاد شده و به منازل خود باز خواهند گشت.

جنبش حماس همچنین به نقل از منابع پلیس فلسطین خاطر نشان کرد که رژیم صهیونیستی دهها نفر از افرادی را که اخیرا از نوار غزه فرار کرده و وارد خاک فلسطین اشغالی شده اند، به این منطقه بازگردانده و پلیس فلسطین نیز با برخوردی مناسب اجازه ورود آنها را به این منطقه صادر و اعلام کرده است به جز افرادی که در جریان آشوب ها و اخلالگری های اخیر در نوار غزه دست داشته اند، بقیه افراد را به آزاد خواهد کرد.

در ادامه بیانیه این جنبش آمده است که هدف از حمله امنیتی پلیس و سرویس های امنیتی، قبیله حلس نبود؛ چرا که این قبیله گذشته درخشان و جایگاه والایی در این منطقه دارد، بلکه هدف از این حمله مقابله با قانون شکنان و اخلالگران در نظم و امنیت عمومی بودند که با استفاده از نام این قبیله سعی در اجرای برنامه های جنایتکارانه خود در این منطقه و پناه دادن قانون گریزان در مربع امنیتی تحت اداره این قبیله داشتند.

وزارت کشور دولت منتخب فلسطین همچنین اعلام کرد که امنیت تمامی افراد متواری از نوار غزه را که رژیم صهیونیستی تصمیم به بازگرداندن آنها به نوار غزه گرفته است، تامین خواهد کرد تا اینکه پس از مشخص شدن عاملان آشوب ها و اخلالگری های اخیر نوار غزه، این افراد را تحویل قانون و مراجع قضایی دهد.

لینک کوتاه:

کپی شد