چهارشنبه 30/آوریل/2025

حاشیه امنی به نام سازمان ملل/ نقش فرمایشی در برابر تل‌آویو

شنبه 10-آگوست-2019

سکوت سازمان ملل در برابر جنایات رژیم صهیونیستی که طی دوره اخیر شدت گرفته نشان از فرمایشی بودن نقش این سازمان و سیاستهای یک بام و دو هوای آن دارد.
اقدامات متناقض سازمان ملل در برابر جنایات رژیم صهیونیستی که طی دورهاخیر با بی توجهی کامل این سازمان نسبت به نقض حقوق فلسطینی ها تشدید شدهنشان از آن دارد که سازمان ملل که تنها یک نقش فرمایشی در تحولات جهان داردسیاست یک بام و دو هوا در قبال رژیم صهیونیستی و جنایات این رژیم اتخاذکرده است.

شورای امنیت سازمان ملل به تازگی در جلسه خود موضوع کودکان در جنگ‌هایمسلحانه را مورد بررسی قرار داده و اعضای این شورا گزارش دفتر دبیرکلسازمان ملل درباره وضعیت کودکان در مناطق درگیری‌های مسلحانه در دستور کارخود قرار دادند. در گزارش سازمان ملل آمده است که بیش از ۲۴ هزار مورد نقضحقوق کودکان در سال ۲۰۱۸ در حدود ۲۰ کشور صورت گرفته است.

در این گزارش درباره وضعیت کودکان فلسطینی آمده است که سال ۲۰۱۸بالاترین میزان کشتار و زخمی شدن این کودکان از سال ۲۰۱۴ را ثبت کرده است،به گونه‌ای که ۵۹ کودک فلسطینی شهید و ۲۷۵۶ کودک نیز زخمی شده‌اند و اغلباین جنایت‌ها در راهپیمائی‌های روز بازگشت در نوار غزه رخ داده است.

همچنین بر اساس تحقیقات انجام شده توسط سازمان ملل، ۲۰۳ کودک درزندان‌های اسرائیل بدون محاکمه تحت حبس اداری هستند. این گزارش تا پایانسال ۲۰۱۸ از وجود ۸۷ کودک در زندان رژیم صهیونیستی بر اساس حکم قضائی و تحتشکنجه و بد رفتاری خبر داد.

پیش بینی میشد که با توجه به این گزارش و اذعان سازمان ملل و اشرافنهادهای بین المللی به جنایات رژیم صهیونیستی فورا نام این رژیم در لیستسیاه ناقضان حقوق کودکان قرار گیرد اما این اتفاق نیافتاد.

عدم درج نام رژیم صهیونیستی در لیست سیاه ناقضان حقوق کودکان سازمان مللخشم و ناراحتی جنبش حماس را نیز به دنبال داشته است به طوریکه حازم قاسمسخنگوی این جنبش اعلام کرد که تسلیم شدن سازمان ملل در برابر فشارهای رژیماشغالگر و آمریکا در واقع چراغ سبزی به نظامیان رژیم صهیونیستی برای ارتکابجنایت های بیشتر بر ضد کودکان و کل اقشارمردم فلسطین است.

این اقدام سازمان ملل و بی توجهی این سازمان در خصوص عدم درج نام رژیمصهیونیستی در لیست ناقضان حقوق کودکان در حالی صورت می گیرد که خود سازمانمذکور پیشتر اذعان کرده بود که سال گذشته میلادی بالاترین میزان نقض حقوقکودکان توسط رژیم صهیونیستی ثبت شده است اما با این وجود سازمان ملل صلاحنمی بیند که نام این رژیم را در لیست مذکور درج کند.

سازمان ملل از یک سو به جنایات رژیم صهیونیستی در قبال فلسطینی ها اشارهمی کند و از سوی دیگر هیچ اقدام عملی علیه این رژیم اتخاذ نکرده و تنها بهابراز نگرانی و صدور بیانیه اکتفا می کند. گرچه این سازمان در خصوص دیگرمعضلات انسانی در جهان ثابت کرده است که تبدیل به یک سازمان فرمایشی وعروسکی در دست آمریکا و اسرائیل شده ولی عدم درج نام اسرائیل در لیست سیاهبا وجود اذعان به جنایات تل آویو نمونه بارز دیگری در این خصوص به شمار میرود.

رژیم صهیونیستی نیز که سازمان ملل و دیگر نهادهای بین المللی را حاشیهامنی برای خود می داند با خیالی آسوده نه تنها از اقدامات وحشیانه خود علیهفلسطینی عقب نشینی نکرده بلکه با شدت و جرأت بیشتری دست به این اقدامات میزند به طوریکه نظامیان صهیونیست تنها طی سال گذشته میلادی دست کم نزدیک به۶۰ کودک فلسطینی را به شهادت رساندند. این در حالی است که در این مدتهزاران کودک دیگر نیز زخمی شدند که بعضی از آن‌ها برای همیشه دچار معلولیت ونقص عضو شده اند.

اما باید گفت که یکی از بارزترین وجه سیاستهای متناقض سازمان ملل درخصوص مسأله فلسطین سخنان ویرجینا گامبا، نماینده آنتونیو گوترش، دبیرکلسازمان ملل بود. پس از اینکه گامبا خلاصه‌ای از گزارش سالانه گوترش و حجمنقض حقوق کودکان در ۲۰ کشور را ارائه کرد، خبرنگاران سوالاتی را درباره عدمدرج نام اسرائیل در لیست سیاه موجود در پیوست گزارش مذکور پرسیدند.

با توجه به اینکه در خود این گزارش به کشته شدن ۵۹ کودک فلسطینی اذعانشده است که ۳۰ تن از آنها با گلوله شلیک شده به قسمت بالای بدن توسط ارتشرژیم صهیونیستی کشته‌ شده‌اند،‌ دولتی که عضو سازمان ملل است و قتل و کشتارتوسط این رژیم به نوعی عملیات اعدام عامدانه محسوب می‌شود گامبا در پاسخگفت، موارد وحشتناکی از قتل کودکان وجود دارند و برخی از این موارد درگزارش درج و برخی هم به دلیل عدم انجام تحقیقات و بررسی درج نشده اما اینموضوع به تصمیم دبیرکل بازمی‌گردد که چه اسمی را در لیست سیاه درج و چهاسمی را درج نکند!

جنایات رژیم صهیونیستی تنها به مسأله کشتار کودکان و بازداشت آنها وشکنجه بی رحمانه آنها در بازداشتگاه های اسرائیل ختم نمی شود بلکه مقام هایتل آویو به تازگی تشدید تخریب منازل فلسطینی ها را در دستور کار خود قرارداده اند.

رژیم صهیونیستی تنها طی ماه جولای گذشته دست به ۴۳ عملیات تخریب ِاملاک وخانه‌های فلسطینیان زده است. این رژیم صهیونیستی ماه گذشته روستایفلسطینی‌نشین العراقیب در صحرای النقب را نیز دو مرتبه تخریب کرد. اینروستا تاکنون ۱۴۷ مرتبه تخریب شده است. گسترده‌ترین عملیات تخریب خانه‌هایفلسطینیان در ماه گذشته در محله صور باهر در قدس اشغالی بود که طی آن ۱۰۰واحد مسکونی تخریب شد و در پی آن ده‌ها فلسطینی آواره شدند.

جنایت تخریب منازل فلسطینی ها به قدری وحشیانه است که بسیاری از نهادها وگروه ها آن را یک جنایت جنگی توصیف کرده اند. تل آویو پا را از این حد نیزفراتر گذاشته و نه تنها گسترده شهرک سازی های غیر قانونی خود را کاهشنداده بلکه در سایه سکوت نهادهای بین المللی و تأیید آمریکا به تازگی ازساخت شش هزار واحد مسکونی جدید در شهرک های صهیونیست نشین در کرانه باختریرود اردن خبر داده است.

اقدامات اسرائیل به همین جا ختم نمی شود و نظامیان این رژیم به صورتروزانه حریم هوایی و دریایی لبنان را نقض می کنند. تقریبا روزی نیست که خبرنقض حریم هوایی و دریایی لبنان توسط جنگنده ها و قایق های جنگی رژیمصهیونیستی منتشر نشود؛ اقدامی که بارها با انتقاد و اعتراض شدید ارتش لبنانو مقامات این کشور رو به رو شده و آنها بارها از شکایت به سازمان ملل دراین خصوص حرف زده اند اما سازمان ملل عملا در این زمینه کاری انجام ندادهاست.

در هر صورت باید گفت که سازمان ملل در قبال رژیم صهیونیستی و دفاع ازحقوق فلسطینی ها بار دیگر نشان داد که فراتر از یک نهاد فرمایشی عمل نکرده وتنها ابزاری برای اجرای دیکته های آمریکا و رژیم صهیونیستی به شمار میرود.

منبع: منبع : خبرگزاری مهر، – فاطمه صالحی ، 14/05/1398

لینک کوتاه:

کپی شد