تصمیم رژیم صهیونیستی برای الحاق بخش هایی از منطقه غور اردن و کرانه باختری به اراضی اشغالی، با واکنش و محکومیت گسترده داخلی و بین المللی همراه بوده است.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین، رژیم صهیونیستی تصمیم دارد در چارچوب معامله قرن و با توجه به مشغول بودن جهانیان به ویروس کرونا، طرح خود برای الحاق کرانه باختری را پیش ببرد.
بنی گانتز و بنیامین نتانیاهو روز سه شنبه گذشته سرانجام پس از هفته ها مذاکره به توافقی برای تشکیل دولت اضطراری دست یافتند.
یکی از مواردی که دو طرف بر سر آن به توافق رسیدند، کلید زدن طرح الحاق کرانه باختری به اراضی اشغالی است که قرار است از جولای آینده وارد فاز اجرا شود.
هشدار سازمان ملل
«نیکولای ملادینف» هماهنگ کننده صلح سازمان ملل در خاورمیانه به رژیم صهیونیستی درباره طرح الحاق بخشهایی از کرانه باختری به اراضی تحت سیطره خود هشدار داد.
ملادینوف در این خصوص تأکید کرد: اجرای طرح الحاق بخشهایی از کرانه باختری به اراضی تحت سیطره “اسرائیل” موجب نقض قوانین بین المللی خواهد شد.
وی عنوان کرد که چنین اقدامی قطعا به افزایش تهدیدات منجر خواهد شد.
ملادینوف اظهار داشت: الحاق بخشهایی از کرانه باختری به اراضی تحت سیطره تل آویو خطری پیش روی صلح در منطقه خواهد بود.
همچنین وزارت امور خارجه ترکیه نیز در واکنش به این اقدام یکجانبه رژیم صهیونیستی، آن را «تظاهر یک ذهنیت خطرناک مشتاق اشغال خاک فلسطین» دانست.
حامی آکسوی، سخنگوی وزارت امور خارجه ترکیه تاکید کرد: جوامع بینالملل را به ایستادگی در مقابل اقدام یک جانبه و غیر قانونی “اسرائیل” و این رژیم را به صیانت از مولفه های موجود و راهکار تشکیل دو دولت بر مبنای مرزبندیهای سال 1967 فرا میخوانیم.
وی این اقدام را مغایر با قوانین بین المللی خواند و گفت: ترکیه همواره به همبستگی با مردم فلسطین و دفاع از رسالت محق آنها ادامه خواهد داد.
اتحادیه اروپا نیز قبلا ضمن هشدار نسبت به چنین اقدامی، گفته بود که هرگز حاکمیت رژیم صهیونیستی بر کرانه باختری را به رسمیت نخواهد شناخت.
این اتحادیه اعلام کرد که موضعش در قبال اراضی اشغالی سال 1967 همسو با قطعنامههای شورای امنیت از جمله قطعنامه 242 و 338 ثابت است و تغییری نکرده است.
اعضای شورای امنیت هم تاکید کردند که چنین تصمیمی اگر به مرحله اجرا برسد، بسیار خطرناک خواهد بود و ممکن است ماهیت نزاع بین طرفین فلسطینی و اسرائیلی را برای همیشه تغییر دهد.
آنها همچنین این اقدام را تهدیدی برای صلح و امنیت منطقه خوانده و مخالفت قاطع خود را با چنین طرحهایی اعلام و تاکید کردند که هرگز هیچ تغییر یکجانبهای را در مرزهای سال 1967 نخواهند پذیرفت.