پنج شنبه 01/می/2025

نزاع جمعیتی میان عرب ها و یهودیان در قدس اشغالی

دوشنبه 7-ژانویه-2008

  رسانه های رژیم صهیونیستی قبل از برگزاری کنفرانس آناپولیس و پس از آن مسئله به رسمیت شناختن یهودیت رژیم اشغالگر صهیونیست را در کانون توجهات خود قرار دادند و این مسئله به این معناست که ” اسرائیل” از آن یهودیان است.

این رسانه ها تاکید کردند که این مسئله شامل بخش های شرقی و غربی شهر قدس نیز می باشد. “افیگدور لیبرمن” معاون نخست وزیر رژیم صهیونیستی طی اظهاراتی پس از برگزاری این کنفرانس گفت که توسعه شهرک های یهودی نشین منطقه جبل ابوغنیم یک امر طبیعی است، زیرا بخش های شرقی و غربی قدس اشغالی پایتخت ابدی دولت “اسراییل” به شمار می رود. هدف سران تل آویو از مطرح کردن اصطلاح یهودیت دولت عبری محاصره عرب های ساکن قدس اشغالی و دیگر بخش های اراضی اشغالی به منظور بیرون راندن آنان از سرزمینشان است. مسئولان رژیم صهیونیستی همچنین در تلاشند تا واقعیت شهرک سازی را در قدس اشغالی قبل از انجام هرگونه مذاکره درباره آن با مقامات تشکیلات خودگردان فلسطین تحمیل کنند.

متولیان و پیگیران مسئله قدس آشکارا به اهمیت شهرک سازی برای تمامی دولت های پیاپی صهیونیستی و بیرون راندن عرب های ساکن قدس اشغالی به بهانه های واهی پی برده اند.

گفتنی است که اقدام گروهک های صهیونیستی نظیر اشترن و هاگانا و ایتسل در بیرون راندن حدود 100 هزار عرب از بخش غربی شهر قدس در سال 1948 تاثیر عظیمی در افزایش میزان یهودیان در این بخش تا سال 1967 داشت؛ همان سالی که بخش شرقی شهر قدس به اشغال صهیونیست ها درآمد و متجاوزان صهیونیست 15 هزار عرب ساکن این بخش را از آن بیرون راندند، اما بعدها به خاطر افزایش طبیعی جمعیت عرب ها جمعیت یهودیان این منطقه کاهش یافت.

از سوی دیگر، مسئولان تل آویو می خواهند از طریق مصادره اراضی روستاهای عربی و فلسطینی نشین شهر قدس مرزهای این شهر را توسعه دهند.

متعاقب مشوق ها و پیشنهادات مالی که یهودیان را به مهاجرت به شهر قدس وا داشت؛ این شهر به مرکز جذب یهودیان مبدل گشت و این امر موجب شد؛ سران تل آویو بخش عظیمی از بودجه این رژیم را به توسعه شهرک های یهودی نشین اختصاص دهند. در پی توسعه شهرک های صهیونیستی شهر قدس اشغالی، جمعیت یهودیان ساکن شهرک ها در بخش شرقی این شهر به 246843 نفر و جمعیت عرب ها و فلسطینیان در شهر مذکور به 310 هزار تن رسید و صهیونیست ها در 26 شهرک متمرکز شدند.

احتمال می رود که مجموع ساکنان این شهر به 817 هزار نفر در سال 2010 برسد و  76 درصد آن را شهرک نشینان یهود تشکیل دهد. در این همین راستا، سران رژیم صهیونیستی و سیاستگذاران آن در راستای حفظ برتری جمعیتی یهودیان در اسراییل تلاش می کنند.

گفتنی است که آریل شارون نخست وزیر سابق رژیم صهیونیستی بارها اعلام کرده است که باید قدس پایتخت همیشگی ما باشد و یهودیان ساکنان این شهر اکثریت جمعیت این شهر را تشکیل دهند.

از سوی دیگر، اولمرت طرحی را ارائه کرد که به موجب آن ساکنان یهودیان باید از مرز 88 درصد بگذرد و جمعیت فلسطینیان ساکن اسرائیل طی چند سال آتی به 12 درصد کاهش پیدا کند.

لینک کوتاه:

کپی شد