جنبش حماس و گروه های مقاومت فلسطین تاکید کردند که هرگز با رژیم صهیونیستی به طور مجانی آتش بس نخواهند کرد. آن ها تاکید کرده اند که ادامه مذاکرات درباره آتش بس و بازگشایی گذرگاه ها و آزادی “گلعاد شالیت” نظامی اسیر صهیونیستی به میانجیگری مصر که هیچ پیشرفتنی نیز نداشته جز وقت کشی چیز دیگری نیست.
مشیر المصری از رهبران حماس تهدید کرد که سیاست رژیم صهیونیستی مبنی بر تحمیل آتش بس یکجانبه، گروه های مقاومت را بر آن خواهد داشت تا پرونده آتش بس را به طور کلی ببندند و گزینه دیگری را که منافع آنان را محقق سازد انتخاب نمیاند. این گروه ها رژیم صهیونیستی و برخی کشورهای عربی را مسئول اوضاع کنونی در نوار غزه می داند که در آستانه انفجار قرار دارد.
عملیات های بی نظیر
هشدارهای حماس و دیگر گروه های فلسطینی از جمله جنبش جهاد اسلامی و گروه های مقاومت با دیگر هشدارها ـ صرف نظر از انگیزه های آن در خصوص بیم از نابودی و از هم گسیختگی پیمان آتش که یک ماه پس از عملیات زمستان داغ ادامه یافت ـ که در روزنامه های عبری زبان منتشر شده، همزمان گشته است.
روزنامه عبری زبان “هاآرتص” در این زمنیه نوشته است: آتش بسی که به مدت یک ماه ادامه یافت هم اکنون در آستانه نابودی است. این روزنامه می نویسد: غزه هم اکنون به بشکه ای از باروت تبدیل شده که به دلیل ناکامی تلاش ها برای بازگشایی مجدد گذرگاه رفح و حل بحران اقتصادی نوار غزه، هر لحظه امکان دارد منفجر شود.
عملیات قهرمانانه گروهی از مبارزان فلسطینی عضو گردان های شهید عز الدین قسام و گردان های حامیان الاقصی در نزدیکی شهر اشغالی “نیر عام” واقع در شرق خان یونس در مرکز نوار غزه در مورخه (4/4/20089) مبنی بر هدف قرار دادن “ماتی گیل” معاون “آفی دیختر” وزیر جنگ رژیم صهیونیستی و زخمی شدن آن، در اذهان صهیونیست ها این را تداعی کرده که هر لحظه امکان تشدید مقاومت و عملیات های ضد صهیونیستی و هدف گیری حتی وزیرانی همچون “آفی دیختر” که تاکنون سه بار از مرگ حتمی نجات یافته است وجود دارد. “دیختر” و اعضای هیأت یهودی کانادا پس از زخمی شدن معاون وی به مدت ده دقیقه دراز کش روی زمین باقی ماند.
سردرگمی رژیم صهیونیستی در تعامل با حماس
به گفته کارشناسان سیاسی رژیم صهیونیستی، مراجع تصمیم گیری این رژیم در نحوه تعامل با جنبش حماس سردرگم شده اند. عده ای از آن ها خواهان گفت و گو با حماس و عده ای دیگر خواهان حمله علیه آن و تحت فشار قرار دادن حماس پیش از آتش بس و دستیابی به پیمان های دیگر از جمله مبادله اسرا و بازگشایی گذرگاه رفح و کاهش محاصره هستند.
کارشناسان سیاسی رژیم صهیونیستی از این چالش به عنوان پارادوکس های داخلی یاد می کنند و تقریبا این چالش در همه نواحی داخلی رژیم صهیونیستی به ویژه در انتخابات و ائتلاف های میان احزاب کاملا نمایان است.
روزنامه “معاریو” در این باره نوشته است که بحرانی بزرگ در روابط میان احزاب مختلف دولت عبری در خصوص مدیریت بحران با حماس در نوار غزه بروز یافته است. این روزنامه می افزاید که “زیپی لیونی” وزیر خارجه رژیم صهیونیستی در جلساتی غیر علنی اعلام کرده است که کابینه متبوعش می بایست ضربه ای مهلک بر حماس وارد کند.
“لیونی” همچنین تاکید کرده است که کابینه اش می بایست به مذاکرات خود با محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان تا آخر خط ادامه دهد.
اتهامات سنگین لیونی
“معاریو” همچنین از “لیونی” یک سری اتهامات ناروایی را علیه ایهود اولمرت نخست وزیر و ایهود باراک وزیر جنگ رژیم صهیونیستی نقل می کند تا از این طریق حماس در برابر ملت فلسطین و جامعه بین الملل به گونه ای ظاهر شود که در جنگ اخیر علیه ارتش صهیونیستی در عملیات موسوم به “زمستان داغ” پیروز شده است.
از سوی دیگر، “ایهود باراک” وزیر جنگ رژیم صهیونیستی در جلسات محرمانه خود گفته است که حماس پیش از دستیابی به یک آتش بس، متحمل ضربات مهلکی خواهد شد.
در همین راستا، “معاریو” به نقل از برخی منابع امنیتی بلند پایه رژیم صهیونیستی می نویسد که نظامیان صهیونیست در این روزها به دنبال تهیه و تنظیم نقشه های جدید برای مبارزه با حماس هستند.
این روزنامه همچنین خاطرنشان ساخت که روابط “اولمرت” و “باراک” پس از آن که “باراک” در مناطق مختلف اشغالی دست به یک سری اقدامات سیاسی ویژه بدون مشروت با “اولمرت” زد، به شدت تیره و تار شد.
“معاریو” به نقل از برخی از نزدیکان “باراک” می افزاید که وزیر جنگ رژیم صهیونیستی هم اکنون در وضعیت بسیار پیچیده و سختی به سر می برد و تهدیداتش در خصوص حمله به نوار غزه بلوفی بیش نیست و دور از انتظار است. به علاوه این که ادامه شلیک موشک های قسام به جنوب رژیم صهیونیستی ضربه سنگینی به “باراک” وارد ساخته است و از لقبی که در گذشته به وی اطلاق می کردند مبنی بر “سرور امنیت اسرائیل” فاصله گرفته است.
تصمیم تاکتیکی
در یک موضع گیری مخالف، “عمیر پرتس” وزیر جنگ سابق رژیم صهونیستی با گفت و گو با حماس در نوار غزه برای دستیابی به پیمان آتش بس موافقت کرده است؛ پیمانی که به موجب آن هر گونه حمله به شهرها و شهرک های یهودی در جنوب رژیم صهیونیستی متوقف شود.
“پرتس” در اظهارات اخیرش تصریح کرد که با حمله گسترده نظامی به نوار غزه در سایه نبود هیچ یک از نیروهای بین المللی یا نیروهای وابسته به محمود عباس برای به سیطره درآوردن غزه پس از حمله رژیم صهیونیستی، مخالف است و بر همین اساس گفت و گو با حماس برای پایان بحران کنونی امری ضروری به نظر می آید. وی همچنین خاطرنشان ساخت که این مساله نقطه خلاف اصلی میان شخص وی و “ایهود باراک” وزیر جنگ فعلی رژیم صهیونیستی است.
از سوی دیگر، شماری از رهبران جنبش های حماس و جهاد اسلامی و برخی از فرماندهان شاخه های نظامی گروه های فلسطینی رژیم صهیونیستی را مسئول ناکام گذاشتن تلاش های مصر برای دستیابی به پیمان آتش بس و حل مسائل نوار غزه دانسته اند. خالد مشعل رئیس دفتر سیاسی حماس طی سخنانی در دمشق اظهار داشت که رژیم صهیونیستی با آتش بس بر این اساس که متقابل و همزمان در کرانه باختری و نوار غزه باشد، مخالفت کرده و تنها خواستار آتش بس در نوار غزه است. مشعل در ادامه سخنانش گفت: آتش بس یا تشدید حملات موشکی یک سری تصمیماتی تاکتیکی هستند که حماس هر زمان که مناسب ببیند آن را اتخاذ خواهد کرد.
آتش بس مجانی هرگز!
خلیل الحیه از رهبران برجسته جنبش حماس خطاب به کابینه رژیم صهیونیستی در خصوص ادامه بسته نگه داشتن گذرگاه های مرزی گفت: خوشحال نباشید و گمان نکنید که حماس و گروه های مقاومت با دادن آتش بس مجانی به شما موافقت خواهند کرد. وی همچنین خاطرنشان ساخت که در حال حاضر هیچ گونه آتش بسی میان حماس و رژیم صهیونیستی وجود ندارد.
از سوی دیگر، یحیی موسی از نمایندگان حماس در مجلس قانونگذاری فلسطین در خصوص چالش های مربوط به بازگشایی گذرگاه رفح گفت: مشکل اساسی در این باره آن است که برخی از طرف های ذیربط از جمله ریاست تشکیلات خودگردان و رژیم صهیونیستی تاکنون موافقت خود را با رایزنی ها و گفت و گوهای کابینه منتخب فلسطین و جنبش حماس با مصر اعلام نکرده اند.
وی افزود: تاکنون هیچ دستاوردی در این زمینه حاصل نگشته است و سخن گفتن در زمینه بازگشایی گذرگاه رفح برای مدتی معین و در حالات اضطراری، پاسخگوی نیازهای فلسطینیان نیست.
از سوی دیگر، خالد مشعل رئیس دفتر سیاسی حماس در زمینه پرونده “گلعاد شالیت” نظامی اسیر صهیونیست اظهار داشت که رژیم صهیونیستی با مخالفت با آزادی اسرای فلسطینی که به حبس ابد محکوم هستند و نیز مخالفت با لیستی را که حماس اراده کرده، باعث گشته تا تلاش ها و میانجیگری های مصر و اروپا در این زمینه به بن بست برسند.
شکست مذبوحانه
مشیر المصری از رهبران حماس در گفت و گو با خبرگزاری “قدس پرس” که مقر آن در لندن است اظهار داشت: واقعیت این است که تا این لحظه هیچ گونه پیشرفتی در زمینه مذاکره با برداران مصری و دیگر طرف ها در خصوص مسائل مختلف از جمله مبادله اسرا و بازگشایی مرزها حاصل نگشته است و به هیچ نتیجه قابل ذکری دست نیافته ایم و باید اذعان کرد که ادامه روند گفت و گو جز هدر دادن وقت آن هم بر ضد منافع ملت چیز دیگری در بر نداشته است و بستن همه پرونده ها از سوی رژیم صهیونیستی و شکست تلاش های مصر برای حل مسائل موجود در نهایت باعث می شود تا ملت فلسطین از هر گزینه ای برای تحقق منافع خود استفاده کند.
غنیمت شمردن فرصت
المصری از رسران صهیونیست خواست تا این بار و در سایه تلاش های گسترده کشورهای عربی و بین المللی فرصت را برای دستیابی به آتش بس از دست ندهد. این نماینده فلسطینیان رژیم صهیونیستی را مسئول شکست همه تلاش ها برای تحقق آتش بس دانست و گفت: موضوع آتش بس همچنان قابل بحث است و ما به دشمن می گوییم که این فرصت به دست آمده را غنیمت بشمارد البته ما اعلام می کنیم که هرگز آتش بس را از رژیم صهیونیستی گدایی نمی کنیم و این رژیم باید بداند که ادامه خودکامگی های آن و تلاش برای تحمیل آتش بس به طور یک جانبه سرانجام مقاومت را بر آن می دارد تا هرگز و ابد پرونده آتش بس را مختومه اعلام کند و در این وقت اسرائیل تنها مسئول عواقب ناگوار این تصمیم مقاومت خواهد بود.
المصری همچنین کابینه صهیونیستی را مسئول ناکامی مذاکرات درباره پیمان مبداله اسرای فلسطینی در مقابل آزادی “گلعاد شالیت” دانست و گفت: صهیونیست ها در آزادی “شالیت” ناکام مانده اند و ما در همین جا به خانواده “شالیت” می گوییم که اولمرت و اطرافیانش زندگی فرزند شان را به خطر انداخته اند و خودکامی طرف صهیونیستی درباره این مساله ممکن است حماس را به بستن کامل پرونده شالیت وادارد و هرگز “شالیت” آزاد نشود و تا زمانی که اسرای ما با مادران و پدران شان ملاقات نکنند “شالیت” نیز هرگز پدر و مادر و دیگر اعضای خانواده اش را نخواهد دید.
وی در بخشی دیگر از سخنانش به کشورهای عربی و به ویژه مصر در خصوص ادامه محاصره نوار غزه هشدار داد و تاکید کرد که اگر اوضاع نوار غزه به همین منوال ادامه یابد و این کشورها کاری در راستای رفع محاصره و محنت های کنونی فلسطینیان انجام ندهند فاجعه ای شکل خواهد گرفت که حد و مرز آن را کسی جز خدا نمی داند.