حملات وحشیانه و جنایتکارانه اشغالگران اسرائیلی به مسجد الاقصی و سرکوب نمازگزاران فلسطینی با واکنش ها و محکومیت گسترده در عرصه منطقه ای و بین المللی همراه بوده است.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین، نظامیان صهیونیست برای دومین شب متوالی به مسجد الاقصی یورش برده و نمازگزاران فلسطینی را به طرز وحشیانه ای مورد حمله و ضرب و شتم قرار داده و آن ها را وادار به خروج از این مسجد کردند تا زمینه برای تعرض صهیونیست ها به مسجد الاقصی به مناسبت عید یهودی پسح آماده شود.
در حملات شب گذشته نیز بیش از 20 نمازگزار فلسطینی زخمی شدند.
گروههای فلسطینی حملات جنایتکارانه به مسجد الاقصی را به شدت محکوم و اعلام کردند که این جنایات بی پاسخ نخواهد ماند و مقاومت کاملا آماده ورود به نبردی دیگر برای دفاع از مسجد الاقصی است.
آن ها صهیونیست ها را به شدت از ادامه این حملات برحذر داشته اند.
مناطق مختلف نوار غزه، کرانه باختری و سرزمین های اشغالی 1948 صحنه برپایی تظاهرات های گسترده برای حمایت از مسجد الاقصی بود که طی آن ده ها نفر نیز بازداشت یا زخمی شدند.
تعرض به مسجد الاقصی در عرصه منطقه نیز واکنش های بسیار گسترده ای در پی داشته است.
کشور اردن طی دو روز اخیر شاهد تظاهرات های گسترده از جمله در امان یا اردوگاه بقعه بوده است.
اردنی ها مقابل سفارت رژیم اشغالگر صهیونیستی نیز دست به تظاهرات زده و خواستار اخراج سفیر این رژیم در پاسخ به جنایت علیه مسجد الاقصی شدند.
در ترکیه نیز هزاران نفر در شهر استانبول و برخی مناطق دیگر در حمایت از مسجد الاقصی به خیابان ها آمده و دست به تظاهرات زدند.
اتحادیه عرب نشستی اضطراری را در همین زمینه برگزار کرده و حمله صهیونیست ها به مسجد الاقصی را به شدت محکوم کرد و آن را نقض صریح قوانین و عرف بین الملل دانست.
این اتحادیه ورود به اماکن عبادی برای عبادت را حق مسلم تمامی مسلمانان و مسیحیان در شهر قدس دانست و خواستار تحرک بین المللی برای توقف جنایات علیه فلسطینیان شد.
الازهر مصر هم طی بیانیه ای این حملات را به شدت محکوم کرد و گفت این اقدامات تلاشی نافرجام برای ایجاد واقعیت هایی جدید با توسل به زور و اسلحه برای تغییر هویت تاریخی قدس و مسجد الاقصی است.
از طرفی قطر نیز حمله به قبله نخست مسلمانان را محکوم کرد و گفت این حملات و جنایات وحشیانه بیانگر تشدید بی سابقه تجاوزات علیه اماکن مقدس و ادامه سیاست یهودی سازی قدس و نقض صریح قوانین بین الملل است و موجب جریحه دار شدن احساسات و عواطف بیش از دو میلیارد مسلمان می شود.
در همین راستا، ایران هم حملات به مسجد الاقصی در ماه مبارک رمضان را محکوم کرد.
ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در توییتی عنوان کرد: هر چه مسیر دیپلماسی و همگرایی در منطقه غرب آسیا تقویت میشود، اقدامات ماجراجویانه رژیم غاصب صهیونیستی افزایش می یابد.
وی افزود: دلیل آن روشن است؛ موجودیت و بقای رژیم جعلی اسرائیل همواره بر جنگ، ناامنی و ایجاد اختلاف در منطقه استوار است و البته راه فراری از فروپاشی درونی ندارد.
امیرعبدالهیان وزیر امور خارجه ایران نیز در توییتی در واکنش به حملات جنایتکارانه به مسجد الاقصی گفت: هتک حرمت و یورش شبانه نظامیان رژیم جعلی اسراییل به نمازگزاران مسجدالاقصی، صحنههای دردناکی را رقم زد که نتیجه رفتار مدعیان حقوقبشری است که چشم بر جنایات تروریستهای صهیونیسم بسته اند.
وی افزود: صهیونیستها از موج همگرایی در جهان اسلام و چشمانداز فروپاشی داخلی سردرگم هستند.
از سوی دیگر، وزارت خارجه عربستان نیز تعرض صهیونیست ها به مسجد الاقصی و سرکوب نمازگزاران را به شدت محکوم کرد و گفت این تجاوزات فرصت های صلح را نابود کرده و با اصول و مبانی عرف بین الملل در زمینه احترام به مقدسات دینی در تعارض است.
این وزارتخانه بر ادامه حمایت از تلاش ها برای پایان اشغالگری و ارائه راه حلی عادلانه و جامع برای قضیه فلسطین به منظور تشکیل کشوری مستقل برای فلسطینیان در مرزهای سال 1967 تاکید کرد.
اردن نیز تعرض به مسجد الاقصی را نقض صریح قوانین بین الملل خواند و خواستار برگزاری نشست فوری و اضطراری اتحادیه عرب در این زمینه شد.
اردن بر ضرورت ادامه تحرک در عرصه عربی برای توقف جنایات علیه مسجد الاقصی شد.
ریاست جمهوری الجزایر هم حمله وحشیانه به نمازگزاران و اعتکاف کنندگان در مسجد الاقصی را محکوم کرد و گفت این حملات وحشیانه نقض صریح قوانین و عرف بین الملل و اقدامی خطرناک است که احساسات و عواطف مسلمانان را به ویژه در ماه رمضان جریحه دار خواهد کرد.
از طرف دیگر، تونس هم به این جنایات واکنش نشان داد و مسئولیت هرگونه تنش، خشونت و درگیری در اراضی اشغالی را متوجه دولت رژیم صهیونیستی دانست و از جامعه بین الملل خواست به مسئولیت های اخلاقی و قانونی خود در قبال ملت فلسطین پایبند باشند.
وزارت خارجه مراکش نیز ضمن محکومیت حمله به مسجد الاقصی بر ضرورت احترام به وضعیت قانونی و تاریخی حاکم بر قدس و اماکن مقدس آن و اجتناب از هرگونه اقدامی که به نابودی فرصت های صلح بیانجامد، تاکید کرد.
شورای همکاری خلیج فارس نیز طی بیانیه ای تاکید کرد که ادامه جنایات علیه مسجد الاقصی و نمازگزاران فلسطینی اقدامی خطرناک و هتاکی آشکار به قدس و مسجد الاقصی است و ادامه این تجاوزات همزمان با تعرض شهرک نشینان به مسجد الاقصی زمینه ساز تشدید تنش و درگیری ها خواهد شد و پیامدهای آن متوجه دولت اشغالگر خواهد بود.
دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس خواستار تحرک فوری جامعه جهانی برای توقف حملات و تجاوزات هدفمند صهیونیست ها علیه مسجد الاقصی شد.
ترکیه نیز حملات علیه مسجد الاقصی را تخطی از خطوط قرمز خواند.
رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه اظهار داشت که رژیم صهیونیستی تمامی خطوط قرمز را زیر پا گذاشته است.
او گفت که ترکیه هرگز در برابر ادامه این جنایات ساکت نمی نشیند و فلسطینیان تنها نیستند.
وزارت خارجه ترکیه هم در بیانیه ای این جنایات را به شدت محکوم کرد.
پاکستان دیگر کشوری بود که به این مسئله واکنش نشان داده و تاکید کرد که این حمله وحشیانه بی حرمتی به ماه مبارک رمضان است.
در عرصه بین الملل نیز این جنایات با واکنش های گسترده ای همراه بوده است.
سخنگوی دبیرکل سازمان ملل اعلام کرد که آنتونیو گوترش از دیدن تصاویر سرکوب خشونتآمیز نمازگزاران فلسطینی در مسجد الاقصی به دست نظامیان اسرائیلی شوکه شده است!
او گفت که اماکن دینی صرفا باید برای فعالیت های دینی مسالمت آمیز مورد استفاده قرار گیرد.
تور وینسلند هماهنگ کننده صلح سازمان ملل در خاورمیانه نیز گفت که تصاویر حمله خشونتآمیز به نمازگزاران فلسطینی در مصلای قبلی در مسجد الاقصی هولناک بود.
وی افزود: رهبران هر دو طرف باید مسئولانه رفتار کرده و از هرگونه اقدامی که ممکن است به تشدید تنش و خشونت منجر شود، اجتناب ورزند.
سخنگوی وزارت خارجه آلمان هم از تمامی طرف های تاثیرگذار و دارای نفوذ دعوت کرد وارد عمل شده و جلوی ادامه تنش و درگیری ها در اراضی اشغالی را بگیرند.
همچنین انگلیس هم به این حملات و درگیری ها واکنش نشان داد و گفت صحنه های دردناک در داخل مسجد الاقصی و زخمی شدن شمار زیادی از نمازگزاران در ماه رمضان شوکه کننده بود و خشونت قطعا خشونت می آورد.
وزیر امور خاورمیانه و جنوب آسیا در دولت انگلیس خواستار احترام به اماکن مقدس شد.
کاخ سفید هم نسبت به ادامه تنش و درگیری ها در اراضی اشغالی ابراز نگرانی کرد و تمامی طرف ها را به خویشتن داری دعوت کرد.
در همین راستا، نخست وزیر کانادا هم اظهارات نژادپرستانه مسئولان اسرائیلی را مورد انتقاد قرار داد و خواستار تغییر شیوه تعامل با فلسطینیان شد.
جاستین ترودو نسبت به آنچه در اراضی اشغالی در حال رخ دادن است، ابراز تاسف کرد.
وزیر خارجه کوبا حمله وحشیانه شب گذشته اشغالگران اسرائیلی به نمازگزاران فلسطینی در مسجد الاقصی را به شدت محکوم کرد.
برونو رودریگز تاکید کرد که چنین اقدامات و تجاوزاتی احساسات و عواطف دینی فلسطینیان را جریحهدار کرده و موجب تشدید خشونت خواهد شد.
