جنبش مقاومت اسلامی حماس به تشریح جزئیات سفر هیئت بلندپایه این جنبش به قاهره به ریاست اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی این جنبش پرداخت.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین، حماس امروز یکشنبه در بیانیه ای به بررسی جزئیات سفر هنیه به مصر و سفرهای خارجی او که از ترکیه آغاز شده است، پرداخت.
در این بیانیه آمده است که هنیه در راس هیئتی بلندپایه از جنبش حماس به مصر سفر کرد و دیدارهایی با مسئولان سازمان اطلاعات این کشور از جمله عباس کامل رئیس این سازمان داشت.
عباس کامل دیداری مشترک با هیئت حماس به ریاست هنیه و هیئت جهاد اسلامی به ریاست زیاد النخاله دبیرکل جهاد اسلامی (که همزمان با هیات حماس راهی قاهره شده است) داشت.
روابط با مصر
حماس بیان کرد که محور اصلی گفتگوهای هیئت این جنبش با مسئولان سازمان اطلاعات مصر پرونده های مشترک، روابط دو جانبه و راه های تقویت آن بود.
هیئت حماس در این دیدارها بر محوری بودن نقش و جایگاه مصر در مسئله فلسطین و تمامی پرونده های مرتبط با آن تاکید کرد.
هیئت حماس ضمن تقدیر و تشکر از مصر به خاطر تسهیلات ارائه شده در رابطه با گذرگاه زمینی رفح و تردد مسافران فلسطینی از طریق آن، ابراز امیدواری کرد برخی مسائل و مشکلاتی که در این زمینه وجود دارد، در اسرع وقت حل شود.
در این بیانیه آمده است که مسئولان مصر وعده ارائه تسهیلات بیشتر به منظور کاهش رنج و محنت های ساکنان غزه را داده اند.
تحولات سیاسی
از سوی دیگر، هیئت بلندپایه حماس تحولات سیاسی جاری در سایه طرح ها و تصمیماتی که اصول ملی فلسطین و امت اسلامی و عربی به ویژه در رابطه با قدس، مسئله آوارگان، شهرک سازی، الحاق اراضی فلسطینی به اراضی اشغالی و مسئله اسرا را هدف قرار داده است، با مسئولان مصری بررسی کرد.
حماس تاکید کرد که ملت فلسطین هرگز چنین طرح های شومی را به رسمیت نمی شناسد و بر حمایت از حقوق غیرقابل تصرف خود اصرار دارد.
تفاهمات آرام سازی اوضاع در غزه
هیئت حماس و مسئولان مصری در مورد تفاهمات حاصل شده برای آرام سازی اوضاع در غزه بین مقاومت فلسطین و رژیم صهیونیستی نیز گفتگو کرده و هیئت حماس بر ضرورت پایبندی طرف صهیونیستی به اجرای تمامی بندهای این تفاهمات و لغو محاصره ظالمانه باریکه غزه تاکید کرد.
حماس افزود که ملت فلسطین با مسئولیت پذیری عالی تظاهرات بزرگ بازگشت در مرزهای غزه را پیش می برد.
این جنبش رژیم صهیونیستی را از تعلل در اجرای بندهای توافق آرام سازی اوضاع در غزه برحذر داشت.
اوضاع داخلی و انتخابات.
حماس همچنین تاکید کرد که در دیدار با مسئولان مصری به مسئله انتخابات سراسری در فلسطین و اصرار این جنبش بر اینیکه انتخابات مجلس قانونگذاری و ریاست تشکیلات خودگردان و پس از آن شورای ملی فلسطین برگزار شود، پرداخته شد.
حماس افزود با توجه به مسئولیت پذیری و تمایل به بهبود اوضاع داخلی و ایجاد یک نظامی سیاسی مبتنی بر دمکراسی و شراکت حقیقی، از بسیاری از خواسته های خود کوتاه آمده است.
این جنبش بیان کرد که همچنان منتظر صدور دستور محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان برای برگزاری انتخابات است.
دیدار با جهاد اسلامی
در این بیانیه در رابطه با دیدار هیئت های حماس و جهاد اسلامی در قاهره نیز آمده است که هیئت های دو طرف در این دیدار در مورد همکاری و هماهنگی در بالاترین سطح ممکن به منظور حمایت از ملت فلسطین در برابر تجاوزات دشمن صهیونیستی و مدیریت مقاومت به عنوان حقی مشروع بحث و تبادل نظر کردند.
دو جنبش از مصر، قطر و سازمان ملل به خاطر تلاش هایی که جهت آرام سازی اوضاع در غزه و کاهش رنج و محنت های ساکنان این باریکه انجام دادند، تقدیر و تشکر کردند.
حماس و جهاد اسلامی تاکید کردند که ادامه پایبندی مقاومت به تفاهمات حاصل شده در رابطه با آرام سازی اوضاع در غزه، در گرو میزان پایبندی رژیم صهیونیستی به آن و توقف تجاوزات علیه شرکت کنندگان در تظاهرات های هفتگی بازگشت خواهد بود.