جراد کوشنر، داماد یهودی ترامپ با رونمائی از طرح موسوم به «معامله قرن» در وبسایت کاخ سفید، آن را «تنها فرصت قرن» برای حل مسئله فلسطینی معرفی کرد. جزئیات قابل ذکر این طرح در ۴۰ صفحه به نکات حاشیهای و صرفاً اقتصادی اشاره دارد تا مسئله فلسطین را در قالب یک بده بستان اقتصادی و مالی، مختومه اعلام کند.
روزنامه جمهوری اسلامی در سرمقاله ای، آورده است: این طرح بنا بود بلافاصله پس از عید فطر با تشکیل نشستی در منامه بحرین با جزئیات کامل رونمائی شود لکن باتوجه به بازخورد شدید و مخالفتهای گسترده، قرار شد فعلاً بخش مالی – اقتصادی آن مطرح گردد. مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا قویاً معتقد است این طرح کمترین شانسی برای موفقیت ندارد و امکان عملیاتی شدن و نتیجه بخش بودن آن تقریباً صفر است.
با این حال، اسرائیل، رژیمهای فاسد عرب و لابی صهیونیستی «ایپک» اصرار دارند از حضور ترامپ در کاخ سفید که ممکن است تکرار نشود، بیشترین سوءاستفاده ممکن به نفع تثبیت موقعیت اسرائیل صورت گیرد. کوشنر و طراحان اصلی معامله قرن تاکید میکنند که اهداف اصلی آنها مطلقاً تحت هیچ شرایطی نباید علنی شود. ازجمله آنکه این طرح به اشغالگری اسرائیل خاتمه نمیدهد و کوچکترین زمینهای برای پیگیری «راهکار دو کشور» فراهم نمیکند، امکان بازگشت مهاجرین فلسطینی به سرزمین مادری را برای همیشه از میان میبرد و فلسطینیها برای همیشه «شهروند درجه ۲» تلقی شده و تحت حاکمیت اسرائیل قرار میگیرند. ولی فعلاً با وعده کمکهای ۵۰ میلیارد دلاری که طی ۱۰ سال از جیب رژیمهای فاسد عربی تامین میشود، به آنها «صدقه» میدهند تا از همه چیز و حتی عزت و شرافت خودشان دست بردارند. برای وسوسه کردن برخی کشورهای عرب نیز وعده اعطای چند میلیارد دلار هم به رژیمهای مصر، اردن و لبنان مطرح است که هرطور صلاح میدانند برای فلسطینیها هزینه کنند! آمریکای ترامپ برای اعمال فشار حداکثری به فلسطینیها حدود ۵ ماه است که تمامی کمکهای مشروط به دولت خودگردان را قطع کرده و با قطع کمکهای سازمان ملل هم فشار اقتصادی بر فلسطینیها را مضاعف کرده تا آنها را وادار به پذیرش طرحهای خود کند و اهداف اشغالگران را عملیاتی نماید.
تقریباً هیچ کشور مطرح و قابل ذکری به جز چند رژیم فاسد عربی حاضر به شرکت در اجلاس منامه نشدهاند و فقط برخی کشورها در حد حضور مقامات رده پایین و دست چندم، در این اجلاس فرمایشی و تحت فشار واشنگتن همراهی میکنند. اجلاس منامه از این دیدگاه بهمراتب رسواتر از نشست ورشو خواهد بود.
این هر دو نشست را صهیونیستها سازماندهی و برگزار کرده و میکنند. همین طرح این روزها باعث ایجاد چنددستگی در دستگاه دیپلماسی آمریکا شده و مخالفین تصریح میکنند که طرح کنونی میتواند شعلههای خشم دنیای اسلام و جهان عرب و حتی سایر کشورها را علیه آمریکا به اوج برساند و بحران تازهای را علیه آمریکا بهوجود آورد.
اگرچه قرار است اجلاس منامه طی روزهای سهشنبه و چهارشنبه گشایش یابد ولی امواج سرکش مخالفت و اعتراض جهانی مدتهاست که زمینههای مورد انتظار آمریکا و صهیونیستها برای پذیرش این طرح ننگین را بهکلی از بین برده است. این نکته از آن جهت اهمیت دارد که هیچ گروه فلسطینی از کرانه باختری و نوار غزه در هیچ سطحی در اجلاس منامه حضور نخواهد داشت و آمریکا هم برای حفظ ظاهر قضایا ادعا کرده که از اسرائیل هم برای حضور در منامه دعوت نمیکند درحالی که اساساً مجری و طراح این معامله شوم، صهیونیستها هستند. در این طرح، حتی در خوشبینانهترین حالتش برای آینده قرار نیست کوچکترین اشارهای به جنایات جنگی اسرائیل، پایان اشغالگری، توقف شهرکسازیهای صهیونیستی، توقف حملات وحشیانه به مناطق مسکونی، سرنوشت بیتالمقدس، بازگشت مهاجرین به سرزمین مادری، استقلال سیاسی – مالی – نظامی – امنیتی فلسطین و… صورت گیرد.
تقریباً بدون استثنا همه گروههای فلسطینی و حتی دولت خودگردان با این طرح مخالفت اساسی کردهاند و آن را در حد صدقهای برای فروش حیثیت، عزت و شرافت ملت فلسطین ارزیابی نمودهاند. بنسلمان با دعوت از محمود عباس به ریاض و تلاش برای تهدید و تطمیع وی اصرار داشت که یا این طرح ننگین را بپذیرد یا از قدرت کنارهگیری کند. آمریکا و صهیونیستها تلاش میکنند از درد و رنجی که خود برای فلسطینیها به وجود آوردهاند، نیز «استفاده ابزاری» کنند و آنها را برای پذیرش ننگ بیشتر تحت فشار قرار دهند. بهویژه آنکه حتی سازشکاران فلسطینی هم از توافقات قبلی با اشغالگران صهیونیست از جمله توافقات «اسلو»، «مادرید» و آمریکا بهرهای نبردهاند. اکنون کاملاً فاش گردیده که حتی در غیاب فریبکارانه اسرائیل در اجلاس منامه و علیرغم آنکه طرح معامله قرن توسط جراد کوشنر معرفی میشود، این اسرائیل و لابی صهیونیستی «ایپک» هستند که سلسلهجنبان این طرحند. افشای این مسئله حتی سادهلوحترین سازشکاران را هم نسبت به اهداف واقعی و ماهیت اصلی معامله قرن به قطعیت رسانده که این طرح جز حراج باقیمانده حیثیت هر طرفی که از آن استقبال کند، هیچگونه دستاورد دیگری نخواهد داشت.
منبع : ایرنا ، 04/04/1398