پس از آنکه ترکیه هفته گذشته از توقف روابط تجاری خود با رژیم صهیونیستی خبر داد، برخی کشورهای دیگر نیز تصمیم گرفتند سیاست تحریم اقتصادی این رژیم را در پیش گیرند.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین، رسانههای بلژیکی در این باره نوشتند که الکساندر دی کرو نخست وزیر بلژیک روز دوشنبه اعلام کرد که درصدد تشکیل ائتلافی از کشورهای اروپایی برای توقف واردات کالا از شهرکهای صهیونیستی در اراضی اشغالی است.
البته لازم به ذکر است که تحریمهای اروپا تنها زمانی مورد قبول واقع میشود که همه کشورهای عضو بر سر آن اجماع داشته باشند.
هرچند شانس موفقیت این اقدام بلژیک کم است، اما در کل حاکی از افزایش احساسات ضداسرائیلی در بسیاری از کشورهای جهان به سبب جنایات این رژیم علیه ملت فلسطین است.
این اقدام نیز در راستای تحریمهای اعمال شده از سوی آمریکا، اتحادیه اروپا و انگلیس علیه شهرکنشینان و برخی نهادهای اسرائیلی افراطی طی ماههای اخیر انجام میگیرد.
تاکنون کشورهای ایرلند، اسلوونی، مالت و لوکزامبورگ که مواضعی حمایت آمیز از فلسطی ندارند، از این اقدام بلژیک اعلام حمایت کردند.
دی کرو به دنبال تشکیل ائتلافی گسترده است، او گفته اقدام یکطرفه بلژیک به تحریم رژیم صهیونیستی تاثیر آنچنانی نخواهد داشت.
وزیر امور خارجه بلژیک هم اعلام کرده که کشورش قصد دارد به شناسایی کشور فلسطین و پذیرش آن به عنوان عضو دائم در سازمان ملل رای موافق بدهد.
تاثیر تحریمهای اقتصادی بر رژیم صهیونیستی
طی ماههای اخیر تظاهراتهای گستردهای علیه رژیم صهیونیستی در بلژیک برگزار شده است. این تظاهراتها پس از کشته شدن یک شهروند بلژیکی عضو یکی از سازمانهای امدادرسان بینالمللی در حملات ارتش رژیم صهیونیستی در نوار غزه گستردهتر شد.
طبق آمارهای اداره مرکزی آمار، “اسرائیل” در سال 2023 حدود 1.6 میلیارد دلار کالا به بلژیک صادر کرده و این یعنی اینکه بلژیک نهمین مقصد صادرات این رژیم است.
همچنین حجم واردات “اسرائیل” از بلژیک هم حدود 3.8 میلیارد دلار است و این یعنی اینکه بلژیک در رتبه هفتم واردات کالا برای رژیم صهیونیستی قرار دارد.
گفتنی است که توقف مبادلات تجاری ترکیه با رژیم صهیونیستی در هفته گذشته موجب بالا رفتن قیمتها در اراضی اشغالی و حتی کمبود برخی مواد و کالاها از جمله غذاهای جامد و کنسروی، محصولات کشاورزی، ماهی، مواد خام، تولیدات برقی و خودرو شد.
