چهارشنبه 30/آوریل/2025

هنیه: تعویق انتخابات مایه تاسف است/ همه از قدس حمایت می‌کنیم

جمعه 30-آوریل-2021

رئیس دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین حماس تاکید کرد که نبرد قدس نبرد تمامی فلسطینیان است و هدف نهایی آزادسازی فلسطین و بازگشت آوارگان است.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین، اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی حماس شامگاه جمعه در سخنانی در شبکه ماهواره ای الاقصی در رابطه با تحولات قدس تاکید کرد: به عموم ملت فلسطین به ویژه محافظان و پاسداران قدس و مسجد الاقصی که در کنار عبادت روزه‌داری، به عبادت پاسداری در قدس شریف مشغول هستند، سلام و درود می‌فرستیم.
هنیه افزود: ساکنان قدس ثابت کردند که ملت فلسطین تحت هیچ شرایطی از قدس کوتاه نخواهد آمد و مسئله فلسطین را به جایگاه حقیقی خود بازگردانده و نشان دادند که این ملت قادر به گرفتن حق خود و حفظ هویت قدس و مسجد الاقصی است.
وی خاطر نشان کرد: به ساکنان کرانه باختری که شانه به شانه برادرانشان در قدس به پا خواستند و ساکنان غزه محاصره شده که برای دفاع از قدس شریف هر لحظه در میدان هستند، درود می‌فرستیم.
هنیه تاکید  کرد که ملت فلسطین در هر مکانی برای دفاع از قدس شریف به پا خواسته تا نشان دهد که نبرد قدس نبرد همه است و هدف آزادسازی فلسطین و بازگشت آوارگان به این سرزمین است.
رئیس دفتر سیاسی حماس تصریح کرد: ما از ماه‌ها قبل مسیر وحدت ملی را با یک رویکرد و فلسفه آغاز کردیم و برگزاری انتخابات هم بخشی از این رویکرد و فلسفه بود. ما همچنان بر ضرورت پایان دودستگی و اختلافات داخلی و ایجاد شراکت ملی در تمامی نهادهای فلسطینی (سازمان آزادی‌بخش، مجلس قانونگذاری، دولت و ریاست تشکیلات خودگردان) و توافق بر سر رویکردی ملی جهت مقابله با خطرات پیش‌روی مسئله فلسطین تاکید داریم.
اسماعیل هنیه اظهار داشت: ما ضمن مسئولیت‌پذیری ملی در بالاترین حد ممکن، پیشنهاد برادرانمان در جنبش فتح مبنی بر برگزاری انتخابات قبل از آغاز گفتگوها برای پایان اختلافات داخلی و از بین بردن آثار و پیامدهای آن را پذیرفتیم.
وی عنوان کرد که ما از شرط همزمانی انتخابات مجلس قانونگذاری، ریاست تشکیلات خودگردان و شورای ملی کوتاه آمدیم و پذیرفتیم که انتخابات در 3 مرحله متوالی برگزار شود.
هنیه بیان کرد: همیشه به دنبال از میان برداشتن موانع برای رسیدن به مرحله برگزاری انتخابات در چارچوب نقشه راهی بودیم که در استانبول و قاهره بر سر آن توافق کردیم، بدین گونه که انتخابات ظرف مدت 6 ماه برگزار شود.
اسماعیل هنیه اشاره کرد که با توجه به اراده سیاسی که نزد حماس و فتح و تمامی گروه‌های فلسطینی وجود داشت و اراده مردمی و تمایل عموم به ایجاد تغییر و انتخاب رهبران خود و برچیدن صفحه دودستگی از طریق صندوق‌های رای، به مراحل خوب و مثبتی رسیدیم.
هنیه تاکید کرد: ما با همکاری برخی کشورهای دوست که به ما برای حل برخی مشکلات موجود کمک کردند، به این مرحله رسیدیم. ما همچنان بر برگزاری هر سه انتخابات در موعدهای مقرر اصرار داریم. انتظار ما این بود که انتخابات طبق برنامه‌ریزی انجام شده برگزار شود اما متاسفانه این امر به دلایلی که قانع کننده نیست، محقق نشد.
وی در بخش دیگری از سخنانش گفت: ما در گفتگوهای قاهره می‌دانستیم که رژیم صهیونیستی اجازه برگزاری انتخابات در قدس را نمی‌دهد با این حال تمامی گروه‌های فلسطینی و حاضرین در این گفتگوها تاکید کردند که ما این نبرد را پیش خواهیم برد و قدس یک نبرد ملی و درگیری سیاسی است و به رغم تمامی موانع و مشکلات، انتخابات را در این شهر برگزار خواهیم کرد.
وی ضمن تاکید بر موضع ثابت جنبش متبوعش مبنی بر ضرورت برگزاری انتخابات در قدس، افزود: برای ما بدون قدس هیچ چیزی معنا ندارد، حتی کشور آینده فلسطین، آزادسازی فلسطین هم بدون قدس بی‌معنی است.
اسماعیل هنیه خاطر نشان کرد: نه با فتح نه با هیچ طرف دیگری بر سر ضرورت برگزاری انتخابات در قدس اختلاف نظر نداریم، اختلاف ما با ابومازن بر سر این است که نباید تصمیم‌گیری‌های خود را به خواسته این رژیم مرهون سازیم و تسلیم آن شویم.
رهبر حماس تاکید کرد که ما باید انتخابات را در قدس برگزار کنیم و هنوز هم فرصت از دست نرفته، ساکنان قدس قادر به گرفتن حق خود از دشمن صهیونیستی هستند.
وی افزود: ما همیشه بر ورود به نبرد فراگیر و ملی در قدس به منظور احقاق حق ملت فلسطین در زمینه برگزاری انتخابات در این شهر تاکید داشتیم.
هنیه تاکید کرد: در آخرین تماسی که با ابومازن داشتم، به او گفتم که همه ما در نبرد قدس با هم متحد هستیم و همه به برگزاری انتخابات در قدس پایبندیم. به او گفتم اگر رژیم صهیونیستی مانع از برگزاری انتخابات در قدس شد، صندوق‌های رای را در محوطه‌های مسجد الاقصی و کلیسای قیامت قرار خواهیم داد و اگر این رژیم دست به سرکوب زد، باید وارد نبردی سیاسی شویم و همه دنیا شاهد سیاست قلدری و زورگویی این رژیم و تجاوزات علیه ملت فلسطین باشد.
وی اشاره کرد که به دلایلی که اصلا قانع کننده نیست، تصمیم به تعویق انتخابات گرفته شده و تا زمانی که تصمیم‌گیری در مورد انتخابات در گرو موافقت رژیم صهیونیستی و پروتکل‌های معاهده اسلو باشد، تعویق انتخابات به معنی لغو آن خواهد بود.
اسماعیل هنیه عنوان کرد: ما تاکید داشتیم که در نشست رام الله در مورد  ساز و کارهای برگزاری انتخابات گفتگو شود نه اینکه تصمیم به تعویق آن گرفته شود. ما قبلا بر سر مرجعیت سیاسی انتخابات که همان سند وفاق ملی، خروجی‌های نشست رهبران گروه‌های فلسطینی در رام الله و بیروت و تفاهمات استانبول است، به توافق رسیدیم.
هنیه تاکید کرد که مسیر وحدت ملی تنها محصور در برگزاری انتخابات نیست، ما بر سر داشتن یک رهبری واحد، مقاومت مردمی و شراکت در کل نظام سیاسی فلسطین توافق کردیم.
رئیس دفتر سیاسی حماس اظهار داشت که حماس در مقابل برگزاری انتخابات طبق خواسته جامعه بین‌الملل که به دنبال حذف حق بازگشت 7 میلیون آواره فلسطینی است، از هیچیک از حقوق ملت فلسطین کوتاه نخواهد آمد.
اسماعیل هنیه افزود: تعویق انتخابات موجب پیچیده شدن اوضاع و گسترش دامنه اختلافات داخلی خواهد شد. ما خواستار برگزاری نشست ملی فراگیر با مشارکت تمامی گروه‌ها و جریان‌ها برای گفتگو در مورد شیوه مدیریت مرحله آتی هستیم.
وی در رابطه با تهدیدات اشغالگران صهیونیست در رابطه با یورش به مسجد الاقصی در 28 ماه رمضان نیز هشدار داد که صهیونیست‌ها با آتش بازی نکنند و ما هرگز این عربده‌کشی را نمی‌پذیریم و پشت فلسطینیان در قدس را در این نبرد خالی نخواهیم کرد.
هنیه در پایان از همه فلسطینیان در غزه، کرانه باختری، سرزمین‌های اشغالی 1948 و خارج از فلسطین خواست به وظایف خود عمل کرده و از قدس حمایت کنند. وی تاکید کرد که ما حتما در این نبرد پیروز می شویم.

لینک کوتاه:

کپی شد