«یوسی کوهن» رئیس سازمان اطلاعات رژیم صهیونیستی “موساد” قرار است طی روزها و هفتههای آینده به برخی کشورهای منطقه سفر کرده و رایزنیهایی با سران برخی کشورهای عرب به ویژه مخالفان طرح الحاق کرانه باختری به رژیم صهیونیستی داشته باشد.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین، شبکه عبری زبان «کان» شب گذشته اعلام کرد که کوهن میخواهد گفتگوها و رایزنیهایی با سران و رهبران برخی کشورهای عربی از جمله مصر و اردن داشته باشد تا در جریان مواضع آنان در قبال طرح الحاق کرانه باختری قرار گیرد.
کوهن میخواهد بداند که موضع این کشورها در قبال طرح الحاق کرانه باختری چیست و چگونه میخواهند به این طرح واکنش نشان دهند و چه برنامههایی مدنظرشان است تا بتواند بهتر این اقدامات و واکنشها را کنترل کند.
منبع مذکور تاکید کرد که اگر لازم باشد کوهن سفرهایی خارجی را آغاز خواهد کرد، از جمله اینکه به برخی کشورهای عرب منطقه میرود تا با رهبران این کشورها رایزنی کند.
آنگونه که از جلسات امنیتی مسئولان اسرائیلی در رابطه با الحاق کرانه باختری مشخص است، نداف ارگمن رئیس سازمان اطلاعات داخلی رژیم صهیونیستی “شاباک” و اویو کوخاوی رئیس ستاد مشترک ارتش هر دو اظهار بدبینی کرده و پیشبینی کرده اند که اجرای این طرح اوضاع در منطقه را به سمت تنش و ناامنی سوق دهد.
اما در همین حال، رئیس موساد در این باره ابراز خوشبینی کرده است.
روزنامه عبری زبان “یسرائیل هیوم” نیز که یک روزنامه نزدیک به نتانیاهو است، اعلام کرده که رهبران کشورهای عربی به محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان ابلاغ کرده اند که طرح الحاق کرانه باختری به زودی در چندین مرحله و به شکل تدریجی اجرا خواهد شد.
به گفته این روزنامه، اجرای طرح الحاق کرانه باختری از نظر رژیم صهیونیستی امری حتمی است اما با توجه به خواسته برخی کشورهای عرب میانه رو و در راس آن ها پادشاه اردن، قرار است به شیوه تدریجی و مرحله ای انجام گیرد.
“یسرائیل هیوم” گفته که این پیامها از سوی برخی سران عرب کشورهای حوزه خلیج فارس به عباس ابلاغ شده و آن ها گفته اند که طرح الحاق ابتدا از مناطق گسترده ای از غور اردن کلید خواهد خورد.
این روزنامه افزود که رژیم صهیونیستی و آمریکا بر سر آغاز اجرای این طرح از ماه جولای و سپتامبر آینده به توافق رسیده اند تا از انتقال ساکنان فلسطینی به مناطق تحت سیطره ین رژیم ممانعت به عمل آید.
از سوی دیگر، برخی منابع اسرائیلی مخالف با طرح الحاق نیز گفته اند که رسانه های اسرائیلی راست گرا به هر شیوه ای تلاش می کنند تا بین طرف های عربی و فلسطینی در مورد این طرح اختلاف ایجاد کنند.
این منابع تاکید کردند که دستگاه تبلیغاتی نتانیاهو و سازمان اطلاعات رژیم صهیونیستی اکنون یک جنگ روانی همه جانبه را به ویژه در رابطه با موضع محمود عباس که مسئولان اسرائیلی در تل آویو را غافلگیر کرد و می تواند به انفجار اوضاع در منطقه در صورت اصرار نتانیاهو بر اجرای طرح الحاق منجر شود، به راه انداخته است.
کوهن که یکی از شخصیت های بسیار نزدیک به نتانیاهو است، به دستور شخصی او قرار است با سران کشورهای عربی وارد گفتگو شود.
شبکه عبری زبان کان در رابطه با مقصد احتمالی سفرهای خارجی کوهن نیز گفت که او احتمالا به کشورهای امارات، بحرین، عمان، مصر و شاید هم اردن سفر کند.
او قبلا نیز به برخی کشورهای عربی که روابط رسمی با رژیم صهیونیستی ندارند، سفر کرده بود.
رئیس موساد بر خلاف فرماندهان ارتش و شاباک، از جمله حامیان اصلی طرح الحاق کرانه باختری است.
کوهن از جمله شخصیت های با نفوذ اسرائیلی در عرصه خارجی است که معمولا ماموریت هایی از این قبیل به او سپرده می شود.
باید دید که در نهایت کدام کشورهای عربی با طرح الحاق کرانه باختری مخالفت کرده و با آن به مقابله می پردازند و موضع رژیم صهیونیستی در قبال این کشورها چه خواهد بود و چگونه تلاش های آنان را برای مقابله با این طرح خنثی خواهد کرد.