در سایه استمرار تجاوزات اشغالگران علیه ملت فلسطین و سکوت مجامع بین المللی ما گزینه ای جز دفاع از خود به هر شیوه ممکن، پیش روی خود نداریم . این پیامی است که گردان های قسام در بیانیه ای که در آن مسئولیت عملیات شهادت طلبانه دیمونا را برعهده گرفتند؛ بر آن تاکید کرده اند.
از سر گیری عملیات شهادت طلبانه از سوی حماس بعد از سه سال و تهدید به استمرار آن در آینده در واقع واکنشی است به تجاوزات و کشتارهای خونین صهیونیست ها و انتقامی است در پاسخ به خون شهدای اخیر غزه و محاصره وحشیانه این منطقه .
هشدارهای حماس در گذشته
پس از کشتار وحشیانه محله الزیتون که 20 تن شهید و ده ها زخمی برجای گذاشت؛ جنبش حماس به صهیونیست ها هشدار داد که ممکن است عملیات شهادت طلبانه را از سر گیرد و سخنگوی این جنبش در جنوب نوارغزه حماد الرقب اعلام کرد که اگر خونریزی در غزه و کرانه باختری متوقف نشود؛ ما دست به خونریزی های متقابل در دیزنکوف و تل آویو خواهیم زد . این دو شهر چند سال قبل شاهد عملیات بی نظیری بودند که کشته های زیادی از صهیونیست ها برجای گذاشت.
الرقب در آن زمان اعلام کرده بود که جنایات اخیر اشغالگران و استمرار محاصره نوار غزه واکنش موازی در پی خواهد داشت و موجب خواهد شد که مقاومت برای اعاده و ایجاد توازن رعب و وحشت دست به عملیات بی نظیری در شهرهای اشغالی فلسطین در سال 1348 بزند.
خط قرمز
از نظر تاکتیکی و فنی شیوه های مقاومت، جنبش حماس با به عهده گرفتن مسئولیت این عملیات، تاکید و اصرار بر دو چیز را در اذهان زنده کرد: اول این که این جنبش در رویاروی با اشغالگران از تمامی شیوه ها از جمله عملیات شهادت طلبانه در داخل اراضی اشغالی سال 48 استفاده خواهد کرد و این پاسخی خواهد بود به ناظران و کسانی که از عملکرد جنبش حماس نتیجه گیری و برداشت های نامناسبی داشته اند؛ مبنی بر این که زمان زیادی از اجرای آخرین عملیات شهادت طلبانه حماس در سال 2004 گذشته است و حماس با مشغول شدن به کارهای حکومتی و پارلمانی در دو سال گذشته ناچار شده است که تعدیلاتی را در عملیات و شیوه های مبارزاتی خود به وجود آورد و یا این که باید به فشارهای کشورهای منطقه و بین المللی پاسخ مثبت بدهد . عملیات اخیر بر تمامی این نگرش ها و برداشت های عجولانه خط بطلان کشید . رهبران این جنبش بارها اعلام کرده بودند که این آتش بس موقتی است و به مدت یک سال ادامه خواهد داشت و آن نیز در چارچوب وفاق ملی و بنا به درخواست محمود عباس صورت گرفته است و علاوه بر این، حماس تاکتیک های خود را بر اساس شرایط زمانی و مکانی خاصی به اجرا در می آورد .
دوم این که حماس با اجرای این عملیات می خواهد؛ ثابت کند که مقاومت فلسطینیان که در راس آن ها گردان های قسام قرار دارد؛ هر لحظه اراده کند می تواند به دشمن ضربه وارد کند و با وجود تمامی اقدامات امنیتی و حفاظتی و تدابیر شدید ارتش و سازمان های اطلاعاتی می تواند مکان های حساس و استراتژیک این رژیم را مورد حمله قرار دهد و این سازمان ها را سر درگم کند.
بیانیه حماس هم چنین به این نکته اشاره می کند که عملیات دیمونا فاجعه ای برای سرویس های امنیتی اشغالگران بود زیرا این شهر در جنوبی ترین نقطه النقب قرار دارد و تاسیسات هسته ای سری را در خود جای داده است و این اقدام و عملیات نگرانی شدیدی را در میان صهیونیست ها ایجاد کرده است به گونه ای که رسیدن به این مکان حساس خط قرمز به شمار می رود .
فریبکاری صهیونیست ها به منظور اهداف سیاسی آشکار
ناظران بر این باورند که سازمان های اطلاعاتی صهیونیست ها از همان لحظات اولیه عملیات می دانستند که شهید محمد الحرباوی و شادی زغیر، مجریان این عملیات از اهالی شهر الخلیل هستند و اینان از طریق کرانه باختری به دیمونا رسیده اند نه از طرف سینای مصر ؛ ولی با این وجود این گونه وانمود کردند که شهادت طلبان از سوی سینای مصر وارد این شهر شده اند و هدفشان از انتشار این خبر سرپوش گذاشتن بر ناتوانی های خود در مورد ناکام گذاشتن این عملیات است به خصوص این که این شهر شهر استراتژیکی برای امنیت ملی صهیونیست ها محسوب می شود . آنان همچنین با وارونه جلوه دادن حقایق می خواهند؛ فشار بیشتری بر مصر بیاورند و این کشور مرزها و گذرگاهایش را با نوار غزه مسدود کند تا به خیال خودشان از تکرار چنین حوادثی جلوگیری به عمل آید و عملا محاصره غزه ادامه یابد تا از شوکت و عظمت حماس کاسته شود . ابوعبیده سخنگوی گردان های قسام نیز به وضوح اعلام کرد که اشغالگران به درستی می دانند که داخل شدن از مرزهای صحرای سینا تقربیا غیرممکن است و این گونه اظهارات صهیونیست ها بی اساس است و اهداف سیاسی خاصی را دنبال می کند.
اقدامات صهیونیست ها بعد از این عملیات صحت گفته های ما را اثبات می کند که چگونه در ظرف کمتر از یک روز بعد از این عملیات، اشغالگران به منازل خانوادهای این شهیدان در شهر الخلیل یورش بردند و تعدادی از افراد خانواده هایشان را بازداشت کردند بدون این که دلیل این اقدام را اعلام کنند و سپس به عملیات نظامی علیه یک مرکز امنیتی دست زدند و هفت تن از افراد پلیس فلسطینی وابسته به دولت منتخب اسماعیل هنیه را به شهادت رساندند.
از دیدگاه جنبش حماس این عملیات تمامی طرح های اشغالگران و دولت آمریکا را به ورطه ناکامی کشانده است؛ طرح هایی که به هدف نابودی کامل مقاومت دنبال می شد. ابو عبیده در این باره می گوید : حماس تمامی دلخوشی ها و امید اشغالگران و دولت آمریکا را در مورد شکست مقاومت در چارچوب مبارزه شدید با تروریسم به یاس مبدل ساخته است .
تمامی گزینه های مقاومت فرا روی مبارزان فلسطینی است
به موازات این عملیات شهادت طلبانه، گردان های قسام انبوهی از موشک های خود را به سوی شهرک اشغالی سدیروت شلیک کردند که بر اثر این عملیات ده صهیونیست مجروح شدند و حالت ترس و وحشت زیادی در میان آنان ایجاد شد. این موشک ها خسارات و زیان های جانی را نیز بر صهیونیست ها وارد آورد . براساس گزارش رسانه های عبری یکی از موشک ها به یک منزل اصابت و زیان های فراوانی برآن وارد کرد و این مکان فقط چندین متر با مکانی که شیمون پرز رییس رژیم صهیونیستی در آن بود؛ فاصله داشت و یکی از مسئولان عالی رتبه صهیونیست ها نیز بعد از اصابت موشک به نزدیکی خود روی وی در این شهرک به طور شگفت انگیزی از مرگ نجات یافت .
گردان های قسام تمامی این عملیات ها را پاسخی به تمامی بمباران ها و کشتارهای دشمن در غزه و محاصره شدید این منطقه دانست که در آینده نیز ادامه خواهد داشت.
خلاصه این که ادامه تجاوزات و محاصره صهیونیست ها و استمرار سکوت مجامع بین المللی راه و چاره ای جز استفاده از تمامی شیوه های مبارزه به منظور دفاع از خود برای ملت و مبارزان فلسطینی باقی نگذاشته است و عملیاتی همچون عملیات دیمونا و موشکباران شهرک ها در آینده نیز ادامه خواهد داشت.
اشغالگران نیز دو راه بیشتر ندارند : یکی این که به محاصره و کشتار و به سیاست ترور مبارزان و رهبران فلسطینی ادامه دهند و به توصیه های تساحی هنگبی عضو برجسته حزب ایهود اولمرت عمل کنند که گفته است : این گونه پیداست رهبران سیاسی حماس سرنوشت تلخ یاسین و رنتیسی را فراموش کرده اند و باید اسامی رهبران کنونی نیز به لیست افراد ترور شده افزوده شود که اشاره آشکاری به ترور رهبران فلسطینی از جمله اسماعیل هنیه است و یا این که راه دیگری را در پیش بگیرند و حماس و توانمندی ها و پشتوانه مردمی گسترده اش را به رسمیت بشناسند و بپذیرند ؛ حماسی که از طریق انتخابات شفاف به قدرت رسیده است . آنان همچنین باید به محاصره نفس گیر غزه خاتمه بدهند و از هدف قرار دادن مبارزان فلسطینی در کرانه باختری و غزه بپرهیزند همان گونه که عده از مسئولان سیاسی و رهبران احزاب در دولت عبری به آن توصیه و شفارش کرده اند.