پنج شنبه 08/می/2025

محاصره نوار غزه در واقع به مثابه صدور حکم اعدام صدها بیمار فلسطینی است

شنبه 24-می-2008

طی 11 ماه گذشته نزدیک به صد و شصت بیمار فلسطینی به خاطر ممانعت “اسراییل” از انتقالشان به خارج از نوار غزه جهت درمان و همچنین ممانعت از وارد کردن دارو به بیمارستان های نوار غزه جان باخته اند که یک سوم آنان را کودکان و شیرخوارگان تشکیل می دهند و بیش از هزار و پانصد فلسطینی بیمار دیگر که با مرگ دست و پنجه نرم می کنند پست گذرگاه رفح منتظر عبور از گذرگاه مرزی رفح هستند. این اقدام در حالی صورت می گیرد که یک میلیون و پانصد هزار فلسطینی در قفس تنگ محاصره حبس شده اند.

با توجه به آمار و ارقام ارائه شده نزدیک به 70 مورد بیمار سرطانی وجود دارد که نیاز به شیمی درمانی در خارج از نوار غزه دارند که یک سوم آنان به خاطر ممانعت از انتقالشان به خارج از نوار غزه جان باختند. 400 بیمار قلبی وجود دارد که ماهیانه باید آنژوگرافی شوند که 75 درصد آنان به خاطر نبود این امکانات در بیمارستان های نوار غزه جان باخته اند و گذشته از آن صدها فرد مبتلا به بیماری های مزمن وجود دارد که نمی تواند بیش از اندازه منتظر باشند.

بیماری تا مرگ

کمیته مردمی مبارزه با محاصره نوار غزه گفت که مسئولان رژیم صهیونیستی از آغاز سال جاری 2008 تاکنون با درخواست 1285 بیمار در زمینه درمان در خارج از نوار غزه مخالفت کرده اند و صدها بیمار دیگر نیز از ارائه درخواست درمان در خارج نوار غزه به مسئولان این رژیم خودداری کردند، زیرا می دانستند که این مسئولان به بهانه های واهی با درخواست شان مخالفت خواهند کرد، اگر نگاهی به قبل بازگردیم متوجه خواهیم شد که طبق داده های سازمان بهداشت جهانی اشغالگران صهیونیست در سال گذشته 2007 بیش از 1627 درخواست بیمارانی که قصد مداوا در خارج از فلسطین را داشتند را رد کردند. این اقدام در حالی صورت می گیرد که مسئولان اسراییل در سال 2006 بیش از 588 مورد درخواست در زمینه مداوا در خارج از فلسطین را رد کرد.

این آمارها نشان می دهد که حلقه این محاصره سال به سال برای فلسطینیان؛ به ویژه برای بیماران و تنگ تر می شود؛ به ویژه این که تعداد بیمارانی که از سال 2006 تا 2007 دو برابر افزایش یافته است و این اقدام در حالی صورت می گیرد که تعداد بیمارانی که طی 5 ماه گذشته از انتقال به خارج از نوار غزه محروم شده اند رقمی تقریبا نزدیک به کل تعداد بیماران محروم از انتقال به خارج از نوار غزه در سال 2007 است.

الخضری خاطر نشان ساخت که بخش درمان بیش از هر بخش دیگر متضرر شده است و طی چند ماه گذشته وضعیت بهداشتی به طور خطرناک بحرانی شده است؛ به گونه ای که ده ها تن به خاطر ممانعت مسئولان رژیم صهیونیستی از انتقالشان به خارج از نوار غزه جان باخته اند و 1500 تن دیگر نیز در معرض بیماری قرار گرفته اند.

در همین راستا، “سازمان پزشکان برای زندگی” اقدام سرویس های امنیتی و اطلاعاتی اسراییل در تعیین شروط جائرانه برای ممانعت از انتقال بیماران سرطانی به خارج از نوار غزه جهت درمان را محکوم کرد.

هیچ دارویی وجود ندارد

اسراییل فقط به این اقدام جائرانه بسنده نکرد، بلکه از وارد کردن بیش از صد نوع دارو ممانعت به عمل آورد که این امر نیز به نوبه خود به مرگ شمار زیادی از بیماران سرگردان در نوار غزه انجامید و بیش از 160 نوع دارو در حال تمام شدن است، زیرا بیش از 100 دستگاه پزشکی به خاطر نبود لوازم یدکی جهت تعمیرشان از کار افتاده است.

الخضری تاکید می کند که لوازم یدکی سامانه ها و تجهیزات پزشکی در بازار کمیاب شده است و تعمیر و تجهیز ساختمان های جراحی به خاطر نبود مصالح ساختمانی لازم متوقف شده است که این مسئله باعث شده است تا این بیماران در معرض مرگ تدریجی قرار بگیرند.

شرکت های داروسازی خصوصی اعلام کردند که مقامات رژیم صهیونیستی از تاریخ 17 ژانویه سال جاری تاکنون با وارد کردن هرگونه دارو به انبارها و شعب آنها مخالفت می کنند که این مسئله نیز به بخش درمان از زمان تحمیل محاصره فراگیر بر نوار غزه ضربه بزرگی زده است و نسبت به توانمندی های و از قدرت ارائه ابتدایی ترین خدمات بهداشتی و درمانی برای شهروندان کاسته است.

وزارت بهداشت و درمان فلسطین دشمن صهیونیستی را به باج خواهی سیاسی از ملت فلسطین در زمنیه اجازه دادن به آنها جهت استفاده از ابتدایی ترین حقوقشان در زمینه سفر به خارج از فلسطین اشغالی جهت درمان متهم کرد و درباره بروز یک فاجعه انسانی و بهداشتی در نوار غزه در صورت بسته ماندن گذرگاه ها هشدار داد و اعلام کرد که در صورت بروز چنین فاجعه ای تمامی بخش های نوار غزه ضربه خواهد دید.

جان کودکان در خطر است

به عنوان برآیند مستقیم محاصره وزارت بهداشت و درمان فلسطین درباره مشاهده چندین مورد نوزاد ناقص الخلقه و عقب مانده به خاطر کم خونی و سوء تغذیه مادرانشان در دوران بارداری به خاطر ادامه محاصره نفس گیر اقتصادی هشدار داد.

دکتر صلاح الرنتیسی رئیس دایره بهداشت زنان در وزارت بهداشت و درمان تاکید کرد که کمبود دارو و مواد غذایی به خاطر محاصره نوار غزه موجب ابتلاء بیشتر زنان حامله به کم خونی و سوء تغذیه و پوکی استخوان و عقب ماندگی و کاهش وزن نوزادان شده است.

وی خاطر نشان ساخت که زنان فلسطینی به خاطر سوء تغذیه ناشی از اوضاع رقت بار معیشتی خانواده ها میزان خون بیشتر زنان 7 تا 8 درصد است.

این مسئول فلسطینی هشدار داد که سلامتی ده ها جنین و کودک شیر خواره به خاطر کمبود و نبود امکانات و تجهیزات کافی برای نگهداری آنها در معرض خطر است.

هدف قرار دادن تیم های پزشکی و امداد رسان

خطر محاصره فقط زندگی بیماران را تهدید نمی کند، بلکه مسئولان رژیم صهیونیستی همچنین به صورت عامدانه از ارسال کمک های غذایی به نوار غزه ممانعت می کنند. این کمک ها را سازمان ملل ارسال می کند و این اقدام جائرانه حجم مشکلات ساکنان این منطقه را تشدید کرده است.

از سوی دیگر، سازمان “پزشکان بدون مرز” تاکید کرد که فعالیت هایشان با موانع و مشکلات زیادی مواجه شده است؛ به گونه ای که پیدا کردن سوخت در نوار غزه به یک امر محال مبدل شده است و به همین خاطر میزان عزیمت تیم های پزشکی بدون مرز در آغاز ماه می کاهش یافته است و بیشتر به وضعیت بیمارانی که در معرض مرگ حتمی قرار گرفته اند، رسیدگی می کنند و فقط نیمی از مجموع بیماران توانسته اند از امکانات و خدمات درمانی برخوردار شوند.   

“دانکان ماکلین” رئیس تیم اعزامی سازمان مذکور اعلام کرد که توقف فعالیت هایش امکان دارد به تشدید بحران وضعیت درمانی این منطقه بینجامد. این اقدام در حالی صورت می گیرد که پزشکان بدون مرز اکنون به استفاده از مواد و سوخت موجود در انبارها متوسل شده اند، این مواد و سوخت فقط برای چند روز آینده کفایت می کند، زیرا دشمن صهیونیستی همچنان از وارد کردن سوخت به نوار غزه ممانعت می کند.

سازمان مذکور اعلام کرد که طی دو سال گذشته سیستم درمانی نوار غزه به خاطر ادامه محاصره نوار غزه به طور ملموسی ویران شده است و سیستم کمک های بشر دوستانه و سیستم درمان و بهداشت این منطقه وضعیت نابسامانی دارد.

مرگ تدریجی

کمیته اروپایی برای لغو محاصره نوار غزه اعلام کرد که ادامه تحمیل محاصره نوار غزه و ممانعت از سوخت رسانی به این منطقه حکایت از بروز یک فاجعه عظیم انسانی دارد.

این کمیته همچنین تاکید کرد اقدام اسراییل در کاهش سوخت رسانی به نوار غزه به مثابه نگه داشتن این منطقه در وضعیت مرگ تدریجی است.

این کمیته همچنین خاطر نشان ساخت که باید مصر از طریق گشودن گذرگاه مرزی رفح در جهت لغو محاصره نوار غزه تلاش کند.

کمیته مذکور از جامعه بین الملل خواست تا در قبال رخدادهای نوار غزه موضع قاطع و کارآمدی اتخاذ کند تا از این طریق به سیاست مجازات دسته جمعی ملت فلسطین پایان بخشد.   

لینک کوتاه:

کپی شد