به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین گالانت دولت نظامی در نوار غزه را به لحاظ اقتصادی و نظامی و همچنین تلفات جانی آن بسیار پر هزینه میداند.
گالانت از نخست وزیر رژیم صهیونیستی خواسته به صراحت اعلام کند این رژیم هرگز بر غزه حکومت نخواهد کرد چرا که این گزینه از لحاظ نظامی و اقتصادی بسیار پر هزینه است.
وی افزود: با حکومت نظامی اسرائیل در نوار غزه مخالفم چرا که گزینهای خونبار و پر هزینه بوده و برای سالها ادامه پیدا خواهد کرد.
در این سند امنیتی آمده است که دولت نظامی به معنای انتقال جنگندهها از فرماندهی شمالی و میانی ارتش به نوار غزه و افزایش مهمات مورد نیاز در این منطقه است.
در بخش دیگری از این سند از نهادهای امنیتی رژیم صهیونیستی خواسته شده به دنبال گزینههای دیگر برای حکومت حماس در نوار غزه باشند، علاوه بر آنکه پیامدهای مالی تشکیل این حکومت نظامی در نوار غزه نیز مورد بررسی قرار گرفته است.
بر اساس آنچه در این سند آمده هزینههای عملیاتی چنین دولتی سالانه حدود 20 میلیارد شِکل (5.4 میلیارد دلار) برآورد شده و علاوه بر آن هزینههای بازسازی نوار غزه شامل زیرساختها، بیمارستانها، مدارس، جادهها، احداث زیرساخت برای دولت نظامی و امور دیگر نیز از دیگر هزینههای چنین دولتی به شمار میرود.
از لحاظ نیروی نظامی نیز برای اداره چنین دولتی به 4 یگان تهاجمی و یک یگان دفاعی متمرکز در نوار غزه نیاز است.
در ادامه این سند به انتقال نیروی انسانی به نوار غزه اشاره شده که لازمه آن کاهش تعداد گردانهای نظامی در فرماندهی شمالی و میانی ارتش رژیم صهیونیستی است، علاوه بر آنکه تعداد زیادی از نیروهای احتیاط نیز باید عملیاتی شوند.
یدیعوت آحرونوت تاکید کرد این سند نتیجهگیری کرده است دولت نظامی در غزه به معنای تضعیف قدرت ارتش در شمال، کرانه باختری و دیگر نقاط اراضی اشغالی و بحران در بودجه و وارد شدن خسارت به خدمات ارائه شده به شهرک نشینان است.
این روزنامه عبری زبان اعلام کرد نتانیاهو تشکیل دولت نظامی در نوار غزه را بعید نمیداند و حتی بالعکس معتقد است ارتش باید مسئول امنیت این منطقه باشد و این به معنای آن است که ارتش برای مدتی باید اداره امور مدنی غزه را نیز در غیاب گزینه جایگزین بر عهده گیرد.
نخست وزیر رژیم صهیونیستی در گفتگو با شبکه CNN گفت: پس از پایان بخش زیادی از جنگ ما نیازمند بازسازی هستیم، من علاقمند هستم در غزه یک دولت غیر نظامی تحت نظارت بخش نظامی اسرائیل تشکیل شود.
مخالفت گالانت با طرح دولت نظامی در نوار غزه در حالی است که تمام اعضای کابینه رژیم صهیونیستی با وزیر جنگ مخالفت نموده و تنها بنی گانتز با مواضع گالانت همراهی کرده است.
عمیت سیگال تحلیلگر سیاسی شبکه 12 تلویزیون رژیم صهیونیستی تاکید کرد گالانت معتقد است نتانیاهو از وزرای راستگرای افراطی کابینه خود وحشت دارد که مهمترین آنها ایتمار بن گویر وزیر امنیت و بتزالل اسموتریچ وزیر دارایی است.
از سوی دیگر یک نظرسنجی انجام شده توسط این رسانه عبری زبان بیانگر آن است که 40 درصد از ساکنان اراضی اشغالی با ایجاد یک دولت نظامی در نوار غزه موافق هستند.
از سوی دیگر 40 درصد از شرکت کنندگان در این نظرسنجی تاکید دارند مقامات فلسطینی مورد تایید کشورهای عربی باید کنترل مدنی غزه را در اختیار داشته باشند و 20 درصد نیز به پاسخ خاصی برای این سوال نداشتهاند.
