روزنامه نیویورک تایمز در گزارشی که امروز یکشنبه منتشر کرد، با کم اهمیت دانستن ترور رهبران جنبش مقاومت اسلامی «حماس»؛ از جمله ترور «اسماعیل هنیه» رئیس دفتر سیاسی این جنبش تاکید کرد که تاریخ این جنبش و نحوه شکل گیری گروه های مسلح فلسطین طی چندین دهه حاکی از این است که حماس نه تنها نجات خواهد یافت، بلکه از لحاظ سیاسی، از خونبارترین جنگ علیه فلسطینیان قویتر خارج خواهد شد.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین، این روزنامه به نقل از برخی تحلیلگران و کارشناسان منطقه ای خاطر نشان کرد که ضربات اخیر علیه جنبش حماس؛ از جمله ترور اسماعیل هنیه پیروزی کوتاه مدتی برای نظامیان صهیونیست رقم می زند، اما پیروزی راهبردی طولانی مدت را از آنها می گیرد.
«تهانی مصطفی» تحلیلگر برجسته بحران های بین المللی در فلسطین در گفتگو با نیویورک تایمز تاکید کرده است که رژیم صهیونیستی پس از تلاش برای اعمال فشار نظامی علیه حماس به منظور دور کردن ساکنان غزه از این جنبش، با ضربات اخیر که تاثیرات کاملا معکوسی از آنچه رژیم صهیونیستی می خواست، به دنبال خواهد داشت، برگ برنده ای به دست حماس داد.
در حالی که جنگ غزه باعث مهاجرت بیش از 90 درصد از ساکنان نوار غزه و تخریب گسترده زیرساخت های این منطقه و وخامت شدید اوضاع انسانی در این منطقه شده است، روزنامه نیویورک تایمز اعلام کرده است که حماس همچنان مبارزان جدیدی در غزه و خارج از آن جذب می کند و مبارزان مسلح وابسته به آن در مناطقی که ارتش صهیونیستی از آنجا عقب نشینی کرده است، حاضر می شوند. این روزنامه خاطر نشان کرده است که صرف زنده ماندن در برابر قویترین ارتش، یک پیروزی نمادین بزرگ برای حماس محسوب می شود.
ارتش صهیونیستی روز چهارشنبه گذشته و تنها یک روز پس از ترور «اسماعیل هنیه» رئیس دفتر سیاسی حماس در تهران مدعی شد که «محمد ضیف» فرمانده گردان های قسام در بمباران منطقه مواصی خان یونس در تاریخ 13 ژوئیه گذشته شهید شده است، اما «خالد الجندی» تحلیلگر مسائل فلسطینی در پژوهشکده خاورمیانه واشنگتن در واکنش به ترور هنیه اعلام کرد که پیام این حادثه این است که «مذاکرات اهمیتی ندارد» و نشانه های متعدد حاکی از این است که پس از ترور هنیه که از نظر بسیاری از تحلیلگران بسیار میانه رو و مذاکره کننده اصلی در مذاکرات آتش بس بود، رهبران این جنبش مواضع سرسختانه ای در پیش خواهند گرفت.
نیویورک تایمز در اثبات بی فایده بودن ترورها به ترور رهبران این جنبش طی دهها سال گذشته اشاره و تاکید کرد که محمد ضیف خود که رژیم صهیونیستی او را طراح عملیات «طوفان الاقصی» می داند، جانشین «احمد الجعبری» شده است که این رژیم در سال 2012 او را در بحبوحه تلاش هایش برای به نتیجه رساندن مذاکرات آتش بس طولانی مدت با طرف صهیونیستی ترور کرد.
این روزنامه همچنین به حادثه ترور «ودیع حداد» از رهبران جبهه خلق برای آزادی فلسطین در دهه 70 قرن گذشته اشاره کرد که منجر به از هم گسیختگی نظامی این گروه در آن زمان شد، اما عملیات ترور «خلیل الوزیر» رهبر جنبش فتح نتوانست فعالیت های این جنبش را متوقف کند. نیویورک تایمز تاکید کرد که رژیم صهیونیستی طی سالیان گذشته 12 رهبر برجسته؛ از جمله شیخ «احمد یاسین» بنیانگذار حماس را ترور کرده است، اما نتوانسته است این جنبش را از مسیر خود منحرف کند.
تهانی مصطفی یکی از مهمترین دلایل بقای جنبش حماس را عدم وابستگی بیش از حد این جنبش به کمک های مادی طرف های خارجی دانست و این همان مساله ای است که رژیم صهیونیستی از آن برای جنگ علیه سازمان آزادی بخش فلسطین و تضعیف آن در دوران مبارزات جهادی استفاده کرد. مصطفی درباره کم رنگ نشدن مقاومت با وجود گذشت چندین ماه از آغاز جنگ اعلام کرد که مبارزان و طراحان عملیات های حماس تجربه کافی برای استفاده بهینه و بازسازی تمامی اشیائی را که از روی زمین پیدا می کنند، دارند؛ حتی بقایای تجهیزات نظامی رژیم صهیونیستی یا بمب هایی که منفجر نشده اند.