چهارشنبه 30/آوریل/2025

نارضایتی و حیرت از «سرمایه گذاری» مصر در تخریب تونل‌های غزه

جمعه 13-سپتامبر-2024

اظهارات بدر عبد العاطی وزیر امور خارجه مصر در خصوص «سرمایه گذاری» زیاد این کشور برای ایجاد دیوار امنیتی از طریق تخریب تونل‌های مرزی با نوار غزه در 10 سال گذشته نارضایتی و حیرت دیپلمات‌ها و سیاسیون مصری را به دنبال داشته است. آنها اعتقاد دارند این اظهارات در راستای تامین منافع و امنیت ملی مصر نبوده و مسئولان رده اول دیپلماتیک مصر نباید چنین سخنانی را مطرح کنند زیرا اشغالگران هم اکنون بر ادامه حضور در محور صلاح الدین (فیلادلفیا) اصرار داشته که در تعارض با تمام معاهدات و توافقات امضا شده میان مصر و رژیم اشغالگر قرار دارد و مقامات مصری بر عدم حضور ارتش این رژیم در این منطقه تاکید دارند. مشخص نیست چرا وزیر خارجه مصر از اصطلاح «سرمایه گذاری» به جای «هزینه» استفاده کرده زیرا این دو اصطلاح کاملاً متفاوت است. سرمایه گذاری معمولاً با هدف دستیابی به سود از پروژه‌ای که در آن سرمایه گذاری شده استفاده می‌شود که این سود می‌تواند اقتصادی و یا سیاسی باشد.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین عبد العاطی در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با لارس اوکا راسموسن همتای دانمارکی خود در دوشنبه گذشته گفت: همه می‌دانند که مصر سرمایه گذاری زیادی در 10 سال گذشته انجام داده تا دیواری امنیتی در مرزهای خود ایجاد کند و از تخریب کامل تمام تونل‌های موجود در آن سوی مرزها از زمان اشغالگری اسرائیل اطمینان حاصل نماید، این تونل‌ها اصولاً به دوره اشغالگری اسرائیل در نوار غزه باز می‌گردد. مصر صدها و شاید هزاران تونل را کاملاً ویران کرده است، همانطور که می‌دانید ما خانه‌ها و برخی روستاها را به مناطق دیگر جابجا کردیم زیرا از آنها به عنوان دهانه‌های ورودی تونل‌ها استفاده می‌شد.
عبدالله الاشعل دستیار سابق وزیر خارجه مصر در واکنش به این اظهارات در گفتگو با العربی الجدید گفت: اینها اظهارات دیپلماتیک نیست و به نفع اعتبار دیپلماتیک مصر و مقام وزیر خارجه نیست چرا که این مقام عالی‌ رتبه نباید مسائلی را مطرح کند که ماهیت امنیتی دارد و از اسرار نظام مصر به شمار می‌رود.
در همین رابطه دکتر عمرو هاشم ربیع رئیس مرکز پژوهش‌های سیاسی و استراتژیک الاهرام در گفتگو با العربی الجدید گفت: اعلام علنی این مساله که در تخریب تونل‌ها سرمایه گذاری کرده‌ایم کاملاً نادرست است، مصر بسیار به دنبال آن است که صهیونیست‌ها پس از سال 1967 در مسافت 14 کیلومتری با مرز نوار غزه حضور نداشته باشند و این حضور و استقرار عربی باشد، لذا مذاکرات به دلیل محور صلاح الدین متوقف شد و تنها حماس نبود که با حضور صهیونیست‌ها در این محور مخالفت کرد بلکه مصر نیز با این حضور مخالف است.
وی افزود: چرا ما باید برای رضایت صهیونیست‌ها هزینه کنیم؟ باید بر عکس این اتفاق بیافتد و آنها چنان نگران شوند که اجباراً این محور را ترک کنند. وقتی مصر از ادامه اشغالگری این محور نگران است نباید وزیر خارجه آن اعلام کند که از چند سال قبل تونل‌ها را ویران کرده است، این به نوعی کاهش جایگاه مصر در برابر صهیونیست‌ها است.
از سوی دیگر دکتر عمار علی حسن استاد جامعه شناسی سیاسی در گفتگو با العربی الجدید گفت: آنچه بدر عبد العاطی مطرح کرد مساله‌ای علنی است و اسرائیل به خوبی از آن آگاه است، ساکنان رفح برای تخریب تونل‌های موجود میان مصر و غزه تخلیه شدند، در شرایطی که اسرائیل اصرار دارد مصر را متهم کند که پشت تمام سلاح‌‌های مقاومت قرار دارد و به فرسایش ارتش اشغالگر اسرائیلی کمک کرده و آن را از دستیابی به هدف خود برای نابودی مقاومت عاجز کرده انتظار می‌‌رود مصر خطا بودن روایت اسرائیلی را در برابر جامعه جهانی مورد تاکید قرار دهد به ویژه آنکه تل آویو از این مساله به عنوان بهانه‌ای برای باقی ماندن در محور صلاح الدین استفاده می‌کند. اما متاسفانه چنین اظهاراتی سست بوده و برای کشور و مردم آن غرور آفرین نیست.

 

لینک کوتاه:

کپی شد