پس از سیطره جنبش مقاومت اسلامی “حماس” بر نوار غزه که با تلاش مبارزان دلیر گردان های شهید “عزالدین قسام” شاخه نظامی این جنبش صورت گرفت، برخی افراد و گروه های ترسو این گردان ها را به انحراف از برنامه مقاومت در برابر دشمن صهیونیستی محکوم کردند.
این گروه ها اتهامات متعددی از قبیل انحراف از برنامه جهادی و مقاومتی خود و پذیرش آتش بس به منظور حفظ جان مقامات سیاسی و نظامی شان را علیه آن مطرح می کردند، اما هر کسی که تحولات عملیاتی فلسطین را دنبال کرده باشد به این نتیجه می رسد که از میان تمامی گروه های مقاومت جنبش حماس و گردان های قسام بیشترین نقش را در حملات علیه دشمن صهیونیستی داشته است و با انجام حملات مختلفی از قبیل عملیات های شهادت طلبانه و شلیک موشک به سوی شهرک های صهیونیستی باعث تغییر موازنه امنیتی میان رژیم صهیونیستی و فلسطینیان شده است.
اجرای صدها عملیات
جنبش حماس در مرحله پس از سیطره بر نوار غزه توانسته است صدها عملیات اعم از عملیات های شهادت طلبانه، شلیک موشک و خمپاره به سوی شهرک های صهیونیستی و کمین در مسیر نظامیان صهیونیستی و غیره را انجام داده است که باعث ترس و نگرانی رژیم صهیونیستی و مقامات امنیتی و نظامی آن شده است.
در این مدت دهها تن از مبارزان گردان های قسام یا از سوی نظامیان بزردل ارتش صهیونیستی ترور شده اند و یا در عملیات های شهادت طلبانه یا درگیری های مسلحانه و ماموریت های جهادی به مقام شامخ شهادت نایل آمده اند.
اما بیشترین تعداد شهدا به هولوکاست رژیم صهیونیستی در شمال نوار غزه مربوط می شود که در جریان آن گردان های قسام و مبارزان آن در خط مقدم مقاومت در برابر دشمن صهیونیستی قرار گرفتند. از جمله مبارزان برجسته گردان های قسام می توان به “محمد سلیم الحرباوی” و “محمد زغیّر” مجریان عملیات شهادت طلبانه “دیمونا” در جنوب فلسطین اشغالی اشاره کرد که به کشته و زخمی شدن چندین شهرک نشین صهیونیست انجامید.
ضربه زدن به امنیت رژیم صهیونیستی و اختلال در ارکان آن
اما گردان های قسام تنها به این مساله بسنده نکردند، بلکه با تداوم شلیک موشک و خمپاره به سوی شهرک های صهیونیستی اطراف نوار غزه مانند شهرک اسدوروت در شمال نوار غزه باعث ایجاد رعب و وحشت در میان شهرک نشینان صهیونیست شدند؛ به طوریکه مقامات صهیونیستی خود به قدرت موشک های قسام و شکست خود در توقف شلیک این موشک های ساخت مبارزان قهرمان گردان های قسام اعتراف کردند.
این موشک ها منجر به کشته و زخمی کردن چندین تن از نظامیان و شهرک نشینان صهیونیست شده و همچنین باعث تخریب بسیاری از منازل، کارخانه ها، ساختمان ها و بازارهای صهیونیستی شد که در این میان شهرک های صهیونیستی اسدوروت، کفار عزه، نتیفوت، عسقلان، نیر عوز، ناحل عوز، عین الثالثه، کیسوفیم، کفار سعد و نتیف عتسرا و پایگاه نظامی المنطاد آماج اصابت بیشترین موشک ها بودند.
شلیک موشک به سوی هیئت همراه “آوی دیختر”
گردان های قسام همچنان به حملات خود علیه مراکز و شخصیت های مهم صهیونیستی ادامه دادند و در یکی از این حملات خود توانستند در تاریخ 4/4/2008) با استفاده از سلاح های نیمه سنگین، هیئت همراه “آوی دیختر” وزیر امنیت داخلی رژیم صهیونیستی را در نزدیکی کیبوتس (شهرک کشاورزی تعاونی) “نیرعام” در شرق بیت حانون (واقع در شمال نوار غزه) مورد هدف قرار دهند که در این حمله تعدادی از صهیونیست ها از جمله مدیر دفتر و برخی معاونان دیختر زخمی شدند. گردان های قسام طی بیانیه ای به مناسبت این حمله پیروزمندانه اعلام کرد که این حمله در پاسخ به حملات بی وقفه ارتش صهیونیستی به شهرها و روستاهای مختلف فلسطینی و هولوکاست ارتش این رژیم در شمال نوار غزه و نیز محاصره جائرانه نوار غزه صورت گرفت.
عملیات پیشرفته “میدان مرگ” (حقل الموت)
گردان های قسام در تاریخ 16/4/2008 عملیات کمین جسورانه ای را انجام داده و پس از آن نیز با استفاده از مسلسل های نیمه سنگین و خمپاره های “آر پی جی” با نظامیان صهیونیستی حاضر در جنوب شرق محله الزیتونیه واقع در نزدیکی منطقه جحر الدیک درگیری شدند.
دشمن صهیونیستی پس از این حادثه به کشته شدن 3 نظامی خود و زخمی شدن 6 تن دیگر اعتراف کرده و حال دو تن از آنها را وخیم اعلام کرد، اما گردان های قسام اطمینان داد که خسارت های جانی وارده به نظامیان صهیونیستی بیشتر از اینهاست. مبارزان گردان های قسام در این عملیات از شیوه عملیاتی “گاز انبری” برای محاصره نظامیان صهیونیستی استفاده کردند که منجر به نابودی کامل گروه ویژه تیپ جفعاتی شد. “یگان توپخانه ای” گردان های قسام نیز در این عملیات شرکت داشت و دهها گلوله خمپاره به سوی این گروه صهیونیستی شلیک کرد تا بدین ترتیب مانع از رسیدن نیروهای کمکی صهیونیستی برای این گروه شود. یگان توپخانه ای همچنین با ممانعت از پیشروی یگان “پدافند هوایی” ارتش صهیونیستی باعث تاخیر در رسیدن کمک های رژیم صهیونیستی به گروه ویژه ارتش شد.
قسام در صدر عملیات مقابله با حملات صهیونیستی
گردان های قسام در ادامه عملیات های قهرمانانه خود در استان های نوار غزه و در طول مرزهای مناطق مرزی این منطقه با اراضی فلسطین اشغالی، در تاریخ 1/6/2008 و در جریان مقابله با یورش نظامیان صهیونیستی به شرق خان یونس واقع در جنوب نوار غزه، یک نظامی صهیونیستی را به هلاکت رسانده و 6 تن دیگر را نیز زخمی کرد. مبارزان این گردان ها در جریان این عملیات با استفاده از گلوله های “خمپاره” و “آر پی جی” و نیز بمب به مقابله با تانک ها و بولدزرهای رژیم صهیونیستی در نزدیکی دروازه “السریج” تا منطقه القراره در شرق خان یونس پرداختند و این در حالی بود که بالگردهای نظامی رژیم صهیونیستی به شدت این منطقه را تحت آتش سنگین خود داشتند.
گردان های قسام عملیات های متعددی علیه نظامیان صهیونیستی انجام دادند که از جمله آنها می توان به حمله آنها به گروهی از پیاده نظام ارتش صهیونیستی در شرق القراره اشاره کرد که دشمن صهیونیستی به زخمی شدن یک نظامی خود در این حمله اعتراف کرد. در حمله ای دیگر که در تاریخ 5/6/2008 صورت گرفت مبارزان گردان های قسام با حمله موشکی به منطقه “أشکول” در اطراف شهرک صهیونیستی “نیرعوز” واقع در نقب غربی (در شرق شهرک خزاعه) یک شهرک نشین صهیونیست را کشته و 3 تن دیگر را زخمی کردند.
عملیات “حساب نامحدود” (الحساب المفتوح) و “جنگ پنج روزه”
مبارزان گردان های قسام در مقابل حمله وحشیانه ارتش صهیونیستی علیه شهروندان فلسطینی به نام “زمستان داغ” نیز مقاومت قهرمانانه ای را از خود به نمایش گذاشتند. این حمله ارتش صهیونیستی که صبح روز چهارشنبه (27/2/2008) آغاز شده بود علیه گروهی از گردان های قسام در منطقه خان یونس صورت گرفت.
این حمله با عقب نشینی ارتش صهیونیستی از مناطق جبالیا و التفاح پایان پذیرفت و نظامیان صهیونیستی متشکل از گردان “شکید”، گردان گشتی وابسته به تیپ “جفعاتی” و “گردان 9” تیپ زرهی و گروهی از یگان مهندسی، صبح روز سه شنبه (4/3/2008) از این مناطق عقب نشینی کردند. در این حمله همچنین نیروی هوایی ارتش صهیونیستی نیز مشارکت داشت و جنگنده های “ F 15 و F16 ” به همراه بال گردهای “آپاچی”، کایت های “ریسیچر”، هواپیماهای امدادی انتقال و تخلیه مجروحان از خطوط مرزی، هواپیماهای شناسایی و دیده بانی و نیز یگان “سییریت متکال” که در رژیم صهیونیستی به برخورداری از “مجرب ترین نیروها” شهره است، حضور داشتند.
گردان های قسام با عملکرد منظم خود توانست 194 فروند موشک قسام، 487 گلوله خمپاره و 16 گلوله “آر پی جی” ضد زرهی و ضد نفر به سوی نظامیان دشمن صهیونیستی شلیک کرده و 9 بمب زمینی و جانبی را نیز منفجر کند. مبارزان این گردان ها همچنین در جریان این حمله ارتش صهیونیستی توانستند 9 نفر از نظامیان صهیونیستی را زخمی کرده و 13 بار با ارتش اشغالگر درگیر شوند.
خسارت های سنگین دشمن صهیونیستی در میدان جنگ
دشمن صهیونیستی همواره سعی دارد بر روی خسارت های واقعی وارده به تجهیزات و نظامیان آن سرپوش بگذارد و در همین راستا پس از عملیات “زمستان داغ” تنها به کشته شدن دو صهیونیست به نام های “دورون اسولین” و “عیران دان گور” و زخمی شدن 11 تن دیگر اعترا کرد و این درحالی بود که شواهد موجود در میدان جنگ و اطلاعات بدست آمده توسط مبارزان گردان های قسام که در این درگیری حضور داشتند، در این حمله حداقل 5 صهیونیست کشته و بیش از 30 نفر دیگر زخمی شدند.
عملیات شهادت طلبانه “دیمونا”
از سر گرفته شدن عملیات های شهادت طلبانه گردان های قسام در اراضی اشغالی سال 48 نوعی ترس و وحشت را در صفوف نظامیان صهیونیستی ایجاد کرد. گردان های قسام مسئولیت عملیات شهادت طلبانه دیمونا در جنوب فلسطین اشغالی را که صبح روز دوشنبه 4/2/2008 اتفاق افتاد، به عهده پذیرفت.
این عملیات شهادت طلبانه منجر به کشته و زخمی شدن تعداد زیادی از شهرک نشینان صهیونیست شد و “محمد سلیم الحرباوی” و “شادی محمد زغیّر” مجریان این عملیات نیز که هر دو از اهالی شهر الخلیل واقع در جنوب کرانه باختری بودند، به شهادت رسیدند.
گردان های قسام اعلام کرد که این عملیات در پاسخ به حملات بی وقفه ارتش صهیونیستی به فلسطینیان و کشتار شهروندان بی گناه فلسطینی و نیز محاصره ظالمانه نوار غزه صورت گرفت و این عملیات نوعی قدرت نمایی گروه های مقاومت؛ از جمله گردان های قسام در زمینه توان خود برای ضربه زدن به مراکز حساس و پایگاه های استراتژیک علی رغم تمامی تدابیر امنیتی و افزایش توان ارتش صهیونیستی و سازمان های اطلاعاتی این رژیم بود.
عملیات شهادت طلبانه “هشدار قبل از انفجار” (نذیر الانفجار)
گردان های قسام در صبح روز شنبه (19/4/2008) موفق شد عملیاتی را اجرا کند که در نوع خود از جسورانه ترین عملیات های نظامی گروه های مقاومت فلسطین بود. در این عملیات که در جنوب شرقی شهر مرزی رفح (در نزدیکی مرزهای مصر با فلسطین) و در پایگاه نظامی صهیونیستی به نام “کرم ابو سالم” اجرا شد، چهار تن از شهادت طلبان گردان های قسام سوار بر چهار خودروی بمب گذاری شده به سوی پایگاه کرم ابو سالم که در مقایسه با دیگر پایگاه های ارتش صهیونیستی در نوار غزه از مقاومت و امنیت بالاتری برخوردار است، حرکت کردند و با عبور از خطوط دشمن صهیونیستی با حمایت آتش توپخانه ای شدید گردان های قسام و شلیک گلوله های خمپاره خود را به این پایگاه برسانند. در این لحظه مبارزان گردان های قسام دو خودروی بمب گذاری شده را داخل این پایگاه نظامی منفجر کردند و یکی از خودروهای بمب گذاری شده را نیز در ورودی این پایگاه قرار دادند، اما خودروی چهارم عقب نشینی کرد. یکی از مبارزان گردان های قسام که توانست پس از اجرای این عملیات به سلامت از محل عقب نشینی کند، از حجم زیاد کشته ها و زخمی ها خبر داد، اما با این وجود، دشمن صهیونیستی تنها به زخمی شدن 13 تن از نظامیان خود اشاره کرده و حال یکی از آنها را وخیم گزارش کرد.
ژنرال “یوآو گلانت” مسئول نظامیان ارتش صهیونیستی در نوار غزه در اظهار نظر درباره این عملیات تصریح کرد:« نظامیان تحت اداره وی با عمیات بی سابقه ای در سه سال اخیر (از زمان عقب نشینی ارتش صهیونیستی از نوار غزه در سال 2005) مواجه شد و گردان های قسام در جریان این عملیات سعی در به اسارت گرفتن نظامیان صهیونیستی و کشتار دسته جمعی آنها داشتند.»
حضور در هر دو صحنه مقاومت و اداره امور مردم
استاد “عدنان ابو عامر” از تحلیلگران سیاسی و کارشناس مسائل صهیونیستی در پاسخ به سوال خبرنگار مرکز اطلاع رسانی فلسطین مبنی بر وارد کردن اتهاماتی مبنی بر انحراف از برنامه مقاومت و حرکت در راستای آتش بس با رژیم صهیونیستی اظهار داشت:« شکی نیست که جنبش حماس پس از سیطره بر نوار غزه در موقعیت نه چندان مناسبی قرار گرفت و مجبور بود علاوه بر تامین مواد غذایی، به مسئولیت های دینی و ملی خود عمل کرده و هیچگاه این وظیفه خود را فراموش نکند. در آغاز این مساله تقریبا بعید به نظر می رسید که این جنبش بتواند در هر دو عرصه مقاومت و حکومت فعالیت کند، اما اکنون می بینیم که این مساله تحقق یافته است.»
وی خاطر نشان کرد که «عملکرد یک سال گذشته جنبش حماس در نوار غزه، توانایی این جنبش در جمع میان دو مساله تقریبا متناقض مقاومت و حکومت داری را دارد. در ادامه این روند، جنبش حماس با وجود تمامی مشوق هایی که برای منصرف کردن این جنبش از راه مقاومت ارائه شد، همان راهکار مقاومت را برای خود انتخاب کرد و تسلیم رژیم صهیونیستی در مقابل شروط جنبش حماس برای آرام سازی نیز به وضوح نشانگر این مساله است.»
افزایش عملیات ها در دوران دولت حماس
در بحبوحه بحث های طولانی و اتهامات مکرر علیه جنبش حماس مبنی بر انحراف از مسیر مقاومت، واقعیت های موجود نشانگر این است که جنبش حماس در دوران تصدی زمام امور در نوار غزه که توانسته است بزرگترین عملیات ها علیه امنیت رژیم صهیونیستی را انجام دهد.
شاید بتوان عملیات ربودن “گلعاد شالیت” نظامی صهیونیستی اسیر جنبش حماس را که مایه تعجب و شگفتی تمامی جهانیان شد، یکی از مهمترین عملیات های جنبش حماس در دوران حکومت داری خود عنوان کرد. پس از این حادثه نیز، گردان های قسام همچنان به شلیک موشک و خمپاره به سوی شهرک های صهیونیستی اطراف نوار غزه و نیز منفجر کردن بمب در جریان مقابله جنبش حماس با حملات ارتش صهیونیستی به استان های نوار غزه ادامه داد و تحلیلگران صهیونیستی بارها نسبت به افزایش قدرت نظامی جنبش حماس در نوار غزه ابراز نگرانی کرده اند. واقعیت های موجود و عملکرد جنبش حماس در میدان های جنگ این مساله را ثابت کرده است که مبارزان جنبش حماس نه تنها از شهادت در راه خدا روی گردان نشده اند، بلکه میل شهادت طلبی در میان آنها به شدت افزایش یافته است.