پنج شنبه 01/می/2025

در انتظار یک انتفاضه جدید

سه‌شنبه 25-مارس-2008

عملیات شهادت طلبانه ای که اخیرا توسط شهید علاء ابودهیم در شهر قدس اشغالی انجام شد و همچنین عملیات های موفقیت آمیزی که مقاومت علیه مواضع صهیونیستی صورت داد و نیز اعتراض های فلسطینیان ساکن کرانه باختری و اراضی اشغالی 48 به جنایت های اشغالگران قدس در نوار غزه باعث شده است تا زنگ خطر برای نخبگان سیاسی و نظامی تل آویو به صدا در آید.

نخبگان صهیونیست در اظهارات خود هشدار دادند که رخدادهای امروز در فلسطین نشانگر شکست و بی نتیجه ماندن «استراتژی زور» در برخورد با مقاومت ملت فلسطین است.

یوسی بیلین، رهبر حزب چپگرای میرتس و وزیر پیشین دادگستری رژیم صهیونیستی یکی از سیاستمدارانی است که از هر فرصتی استفاده و مقامات تل آویو را به تغییر سیاست های شان در قبال فلسطینی ها دعوت می کند.

چهره صهیونیستی مذکور در مقاله خود که توسط روزنامه عبری زبان “یدیعوت آهارانوت” به چاپ رسیده است، بر این نکته تاکید می کند که سیاست های اسرائیل، فلسطینیان را به سمت آغاز یک انتفاضه جدید سوق می دهد. به منظور اطلاع بیشتر خوانندگان عزیز، متن کامل مقاله مذکور در ذیل می آید:

 

تصاویری که تلویزیون از اقدام علاء ابودهیم در مرکز مطالعات دینی “مرکاز هراب” پخش کرد، بسیار دردناک بود و خشم انسان را بر می انگیخت ؛ ولی چیزی که در این میان باعث ناامیدی و یاس انسان می شود، آن است که این عملیات در وقتی صورت گرفت که ما فکر می کردیم آرام ترین دوره زمانی را پشت سر می گذارنیم.

تا دیروز از برقراری آرامش نسبی در سال 2007 می گفتیم ؛ ولی دیدن تصاویر آمبولانس هایی که کشته ها و زخمی های عملیات قدس را به مراکز درمانی منتقل می کردند، همه را غافلگیر کرد.

دیگر نباید اشتباه بزرگی را که در پاییز 2000 مرتکب شدیم، تکرار کنیم. در آن سال وقتی انتفاضه الاقصی آغاز شد، فکر می کردیم با مشت آهنین خود می توانیم جلوی دست فلسطینیانی که قصد تعرض به جان ما را دارند، قطع کنیم ؛ ولی سیاست مشت آهنین تنها نتیجه ای که برای ما داشت افزایش تنفر و تشدید روحیه انتقام در وجود فلسطینی ها بود و علاوه بر آن، ضربات سنگینی را برای ما به دنبال داشت تا جایی که تاریخ «اسرائیل» از ابتدای شکل گیری تا آغاز انتفاضه هرگز به خود این مقدار کشته و تلفات جانی ندیده بود.

نباید اجازه دهیم تا حوادثی همچون حوادث سپتامبر 2000 که به آغاز انتفاضه انجامید، تکرار شود ؛ زیرا هر چه تعداد کشته ها و زخمی ها در درگیری میان دو طرف بیشتر شود، خشونت نیز تشدید خواهد یافت و بلافاصه بعد از آن نیز فراخوان هایی از مناطق فلسطینی به گوش می رسد که افراد را برای ضربه زدن به اسرائیل و گرفتن انتقام از ارتش عبری دعوت می کنند و از آنها می خواهند تا بهای سنگین خون فلسطینیان را از غیرنظامیان اسرائیلی بگیرند.

درست است که همه چیز در کنترل ما نیست و فلسطینی ها برای اقدامات شان انگیزه های خاص خود را دارند ؛ ولی در بیشتر اوقات این ما هستیم که با کارهای خود باعث حمله و هجوم فلسطینیان می شویم.

دولت امروز باید تمام تلاش خود را به کار گیرد تا شعله های آتش درگیری را کم کند و مانع از تشدید روند چالش میان دو طرف شود.

این احتمال وجود دارد که با وخامت اوضاع، موج جدیدی از خشونت آغاز شد ؛ ولی ما هرگز نباید با اقدامات خود بستر را برای این امر فراهم کنیم.

دولت باید مذاکرات خود با حماس را که از طریق میانجیگران مصری انجام می شود، گسترش دهد و تنها به مسئله تبادل اسرای فلسطینی با گلعاد شلیت بسنده ننماید ؛ بلکه به مسائلی همچون آتش بس فراگیر و کامل نیز بپردازد، آتش بسی که بر اساس آن حماس خود را ملزم به توقف حملات موشکی بداند و تل آویو نیز در مورد پایان دادن به اقدامات نظامی از جمله حذف افراد (ترور) خود را پایبند اعلام کند.

اگر در مورد مسئله آتش بس با حماس به توافق برسیم، هیچ چیزی را از دست نداده ایم ؛ زیرا قرار نیست که از هیچ منطقه ای عقب نشینی کنیم. ضمنا اگر فلسطینی ها به آتش بس احترام نگذارند، این امکان برای ما وجود دارد که ما نیز توافقات صورت گرفته در این خصوص را زیر پا بگذاریم. به هر حال، این تنها حماس نیست که از برقراری آتش بس سود می برد و این مسئله برای ما نیز سودمند خواهد بود.

در حال حاضر وظیفه مقامات و مسئولان اسرائیلی حمایت از جامعه صهیونیستی است و دولت نیز در حال حاضر هیچ گونه راه حلی را برای متوقف ساختن حملات موشکی به شهرک های صهیونیست نشین موجود در النقب ندارد.

سامانه ضد موشکی “کلاه آهنی” که امروز توسط بخش صنایع نظامی اسرائیل در حال ساخت است و هدف از آن نیز حفاظت از شهرک نشینان در مقابل حملات موشکی فلسطینیان می باشد، تا سه سال دیگر تکمیل می شود و این بدان معنا است که تا پایان زمان اجرای طرح سامانه ضد موشکی، خطر همچنان شهرک نشینان را تهدید می کند.

درست است که عملیات های نظامی ما در نوار غزه ضرباتی سنگین به حماس وارد کرده ؛ ولی در مقابل مانع از شلیک موشک نشده و در تقویت جایگاه سیاسی حماس نقش مهمی را داشته است.

از سوی دیگر، ما باید مذاکراتی فوری و جدی را با سازمان آزادیبخش آغاز کنیم ؛ زیرا هر چه زمان دست یابی به توافق نامه صلح سریع تر باشد، می توان با سرعت بیشتری در خصوص اجرای آن گام برداشت که این امر در تثبیت حاکمیت تشکیلات خودگردان بر فلسطین تاثیر خواهد گذارد. 

اگر این نکته را برای فلسطینیان ساکن کرانه باختری اثبات کنیم که مسئولان و مقامات واقعگرای فلسطین [سازش پذیران] می توانند یک زندگی بهتر را برای شان تامین کنند، گامی در جهت تضعیف حماس و دیگر طرف های تندرو برداشته ایم. 

لینک کوتاه:

کپی شد