پنج شنبه 01/می/2025

برگزاری همایشی در اردوگاه یرموک به مناسبت چهاردمین سالگرد بازگشت تبعید شدگان مرج الزهور

سه‌شنبه 18-دسامبر-2007

  در چهاردهمین سالگرد بازگشت تبیعد شدگان مرج الزهور همایشی در اردوگاه آوارگان فلسطینی یرموک در جنوب دمشق تحت عنوان “مرج الزهور اولین بازگشت گروهی مردم فلسطین” برگزار شد که شاهدان عینی و تعدادی از تبعید شدگان در این گردهمایی مشارکت داشتند  و مستندات زنده ای از تبعیدگاه مرج الزهور و تجربیات آن در این گردهمایی به معرض نمایش گذاشته شد.

این همایش بعد از ظهر روز دوشنبه 17 / 12/2007 در مرکز فرهنگی فلسطینیان در این اردوگاه تشکیل شد و پنج تن از تبعید شدگان به نام های استاد اسماعیل حبازی ، استاد جمال ابوعامر ، شیخ حسین عواده ، مهندس یاسر کتلو و نواف التکروری و عده زیادی از ساکنان این اردوگاه و نمایندگان گروه های فلسطینی و اتحادیه های ملی و مردمی در این گردهمایی شرکت داشتند.

نیروهای اشغالگر صهیونیست 415 فلسطینی را در تاریخ 17 / 12/1992 به منطقه مرج الزهور جنوب لبنان تبعید کردند . آنان با این اقدام خود تلاش می کردند؛ به زیر ساخت های مقاومت اسلامی فلسطین که هر روز عده بیشتری در آن مشارکت می کردند و عملیات ضد صهیونیستی آنان علیه صهیونیست ها روز به روز بیشتر می شد؛ ضربه وارد کنند . بیشتر تبعید شدگان وابسته به حماس و عده ای نیز از مجاهدان جنبش جهاد اسلامی بودند .

یک از تبعید شدگان به نام اسماعیل حبازی طی سخنانی شرایط دشوار تبعیدگاه را تشریح کرد. وی گفت : نیروهای اشغالگر آنان را در حین تبعید شکنجه و مورد اذیت و آزار قرار می دادند و شرایط دشواری را برای آنان ایجاد می کردند . اشغالگران آنان را از کامیون ها پیاده کردند و به منطقه مرج الزهور که در آن زمان تحت اشغالگران بود؛ انتقال دادند .

جمال ابوعامر یکی دیگر از تبعید شدگان درباره تجارب تبلیغاتی تبعید شدگان اظهار داشت: علی رغم این که آنان امکانات مادی اندک و محدودی را دراختیار داشتند و در شرایط بسیار بدی به سر می بردند؛ توانستند اقدامات تروریستی اشغالگران را افشا کنند و به گوش جهانیان برسانند و توجه افکار عمومی جهان را به این موضوع جلب کنند.

وی گفت : ما دکتر عبدالعزیز رنتیسی را به عنوان سخن گوی رسمی خود برگزیدیم و توانستیم در زمینه تبلیغاتی اقداماتی را به عمل آوریم که در میان جهانیان بازتاب وسیعی را به دنبال داشت و توانستیم فریادمان را به گوش جهانیان برسانیم.

 شیخ حسین العواده نیز گفت : ما از مرج الزهور تجربیات زیادی را فرا گرفتیم و برای ما پایگاهی بود که توانستیم در آن، راه جهاد و مقاومت و پایداری را تجربه و تمرین کنیم ؛ راهی که ملت فلسطین برای تحقق اهداف خود از جمله آزاد سازی فلسطین و بازگشت آوارگان و بازگرداندن حقوق کامل غصب شده ، آن را انتخاب کرده است.

العواده درباره روابط صمیمانه میان تبعید شدگان گفت : روابط بین برادرانمان بسیار عالی و ممتاز و جو دوستانه و احترام متقابل و فداکاری بر آن حاکم بود و علی رغم شرایط  دشواری که ما در آن منطقه در آن به سر می بردیم؛ نمونه های بی نظیری از ایثار و فداکاری در آن آشکار و پدیدار شد. وی برای اثبات ادعای خود چند مورد از خاطرات خود درباره ایثارگری برادران تبعیدی را ذکر کرد.

وی همچنین گفت : ما روابط خوبی با اهالی روستاهای اطراف مرج الزهور داشتیم و توانستیم خود را به عنوان سفرای ملت فلسطین که به دین و کرامت انسانی و آرمان های اخلاقی پایبند هستند؛ معرفی کنیم و آنان نیز ارزش و احترام خاصی برای ما قایل بودند و ما را دوست داشتند و چندین بار از ما خواستند که میان آنان داوری و اختلافاتشان را حل کنیم و این امر نشان دهنده ارزش و احترامی است که لبنانیان برای ما قایل بودند .

مهندس یاسر کتلو نیز درباره روابط خارجی تبعید شدگان مرج الزهور سخنانی را ایراد کرد و گفت : ارتباط دایمی میان تبعید شدگان و اکثر احزاب و نیروهای جهان عرب و اسلام وجود داشت. وی گفت هر روز گروه هایی از کشورهای عرب و لبنان به نزد ما می آمدند و هیئت جماعت اسلامی لبنان اولین گروهی بود که از اردوگاهمان دیدن کرد و چادرهایی را در اختیارمان گذاشت تا در آن زندگی کنیم و سپس سایر گروه های لبنانی و عربی کمک هایی را در اختیار ما قرار دادند.

وی اظهار داشت: تبعید شدگان به گرمی از هیئت های اروپایی و فرستاده اتحادیه عرب و هیئت های آفریقایی و بوسنی و هرزه گوین و چینی و و فرستادگان کشورهای عرب استقبال کردند .

سپس دکتر نواف التکروری که اکنون یکی از مقامات مسئول دفتر امور آوارگان جنبش حماس در سوریه می باشد؛ گفت : اسحاق رابین نخست وزیر اسبق صهیونیست ها با صدور حکم تبعید این افراد می خواست به مقاومت فلسطینیان ضربه بزند ولی به خواست خداوند این مسئله موجب شد اولین اردوگاه آوارگان فلسطینی در خارج این کشور برچیده شود و آوارگان به کشور خود باز گردند.

وی گفت: در بین تبعید شدگان اساتید دانشگاه و ائمه مساجد و ده ها پزشک و مهندس و صدها فارغ التحصیل و ده ها دانشجو وجود داشت و تبعید شدگان به بهترین وجه از اوقات و فرصت های پیش آمده سود بردند و دانشگاه ابن تیمیه مرج الزهور را تاسیس کردند و کلاس ها و دوره آموزشی تجوید قرآن وآموزش زبان عبری و زبان انگلیسی ودوره های آموزش کمک های اولیه و کلاس های ریاضی دایر کردند و علاوه بر این، همایش و سمینارهای سیاسی و علمی و حقوقی و دینی متعددی را برگزار کردند و عده ای از آنان نیز توانستند در مدت تبعید کتاب هایی را در زمینه علمی وفقهی تالیف کنند و عده ای دیگر نیز اشعار و قصایدی سرودند و در دیوان هایی گردآوری و منتشر کردند.

طارق حمود دبیر کل این همایش نیز با ایراد سخن رانی  تاکید کرد که اگر تبعید شدگان مرج الزهور در مورد حق بازگشت خود اصرار نمی کردند و در مقابل مشکلات و چالش های فراروی خود استقامت و با راهکارهای جایگزین مخالفت نمی ورزیدند؛ نمی توانستند به این هدف مهم خود دست یابند.

 

لینک کوتاه:

کپی شد