سازمان بین المللی بشردوستان
وین ـ بیستم ژانویه سال 2009 میلادی
شماره سند: P/ME/601/09/ Ar
در پرتو تهاجمات وحشیانه دشمن صهیونیستی که غیرنظامیان و مناطق غیر نظامی فلسطین در معرض آن قرار گرفتند، نیروهای رژیم اشغالگر قدس بنا به اعتراف مقامات تل آویو به صورت عامدانه پرستشگاه های نوار غزه و نمازگزاران داخل این اماکن مقدس را هدف حملات موشکی و خمپاره ای خود قرار دادند. این جنایات در چارچوب جنگی تمار عیار علیه ساکنان نوار غزه صورت گرفت.
مستند سازی اسامی مساجد ویران شده به صورت جزیی و کلی
بر پایه آمار زیر اسامی 27 مسجدی که در پی حملات ددمنشانه رژیم اشغالگر قدس از آغاز جنگ در بیست و هفتم دسامبر سال 2008 به صورت جزیی یا کلی ویران شدند، گنجانده ایم. در اینجا نام های مساجد را طبق همان عنوانی که برای فلسطینیان شناخته شده است، بیان می کنیم:
1 ـ مسجد شهید عماد عقل: این مسجد در اردوگاه آوارگان فلسطینی (جبالیا) در استان شمال نوار غزه قرار دارد که جنگنده های صهیونیستی در بیست و هشتم ماه دسامبر سال گذشته آن را هدف حملات موشکی خود قرار دادند که در پی این جنایات هولناک این مسجد و خانه مجاور آن با خاک یکسان و 5 برادر فلسطینی به خاک و خون کشیده و چندین شهروند دیگر هم زخمی شدند.
2 ـ مسجد سرایا : جنگنده های صهیونیستی در تاریخ مذکور مجتمع دولتی سرایا در مرکز شهر غزه را هدف حملات موشکی خود قرار دادند که در پی این جنایت مسجد سرایا با خاک یکسان شد.
3 ـ جنگنده های صهیونیستی مسجد عباس و مرکز پلیس عباس واقع در مجاورت شهر غزه را در تاریخ یاد شده هدف حملات موشکی خود قرار دادند که در پی این جنایت هولناک خسارت های سنگینی به این مسجد وارد شد.
4 ـ مسجد الشفاء(البورنو): دشمن صهیونیستی در تاریخ مزبور این مسجد را بمباران کرد که در پی این اقدام وحشیانه 4 تن از شهروندان فلسطینی در داخل این مسجد شهید شدند. لازم به ذکر است که تعدادی از موشک های دشمن صهیونیستی به مجتمع درمانی الشفاء واقع در نزدیکی این مسجد اصابت کرد که در پی این اقدام غیر انسانی پرسنل این مجتمع وحشت زده شدند و مشکلات این مجتمع در پی این بمباران افزایش یافت و خسارت هایی نیز به آن وارد آمد. در پی اصابت این موشک ها مسجد مذکور به پشته ای از آوار مبدل گشت.
لازم به ذکر است که دو فروند موشک مستقیما به قبه این مسجد اصابت کرد و دو حفره بزرگ ایجاد کرد.
5 ـ مسجد ابوبکر صدیق: این مسجد در شهرک بیت حانون در دورترین نقطه نوار غزه قرار دارد. دشمن صهیونیستی در تاریخ 29/12/2008 این مسجد را هدف حملات موشکی خود قرار دادند که در پی این اقدام دلیرانه این مسجد با خاک یکسان شد و جنازه شهدا و مجروحان از زیر آوار بیرون کشیده شد.
6 ـ جنگنده های رژیم صهیونیستی در تاریخ مذکور مسجد شهید عزالدین قسام در عبسان شهر خان یونس واقع در جنوب نوار غزه را بمباران کردند که در پی این جنایت این مسجد با خاک یکسان شد.
7 ـ دژخیمنان صهیونیستی در همین تاریخ مسجد الرباط شهر رفح را بمباران کردند که در پی این جنایت 7 تن از ساکنان این منطقه از جمله 3 کودک شهید شدند.
8 ـ جنگنده های صهیونیستی یکبار در تاریخ مذکور و یکبار دیگر در تاریخ 15/1/2009 مسجد الابرار شهر رفح را بمباران کردند که در پی این جنایات این مسجد با خاک یکسان شد.
9 ـ اشغالگران صهیونیست در تاریخ 29/12/2008 مسجد ریاض الصالحین در شمال نوار غزه را هدف حملات موشکی خود قرار دادند که در پی این جنایت خسارت های سنگینی به آن وارد آمد.
10 ـ جنگنده های اسراییلی همچنین ساعت 2 بامداد سه شنبه برابر با 30/ 12/2008 مسجد الفاروق عمر بن الخطاب در اردوگاه البریج واقع در مرکز نوار غزه را ویران کردند که در پی این جنایت وحشیانه این مسجد به کلی ویران شد و خسارت های سنگینی به کلینیک دولتی مجاور این مسجد وارد آمد. گفتنی است که این کلینیک به هزاران تن از ساکنان اردوگاه مذکور خدمات درمانی ارائه می کرد.
11 ـ مسجد ابوحنیفه النعمان: این مسجد در تل الهوی در جنوب شهر غزه قرار دارد که متجاوزان در تاریخ 31/12/2008 میلادی 4 فروند موشک به آن شلیک کردند که در پی این جنایت هولناک این مسجد با خاک یکسان شد و 5 زن بی گناه نیز زخمی شدند و خسارت هایی نیز به خانه های مجاور این مسجد وارد شد.
12 ـ اشغالگران صهیونیست در تاریخ 1/1/2009 یک فروند موشک به مسجد خلیل الرحمن منطقه عبسان واقع در شرق خان یونس شلیک کردند که در پی این جنایت هولناک خسارت های سنگینی به این مسجد وارد آمد.
13 ـ اشغالگران صهیونیست در تاریخ 2/1/2009 مسجد باستانی النصر در شهر بیت حانون را هدف حملات موشکی خود قرار دادند که در پی این جنایت این مسجد ویران شد. قدمت این مسجد به سال 736 میلادی بر می گردد.
14 ـ متجاوزان صهیونیست در تاریخ 2/1/2009 مسجد خلفای راشدین در اردوگاه آوارگان فلسطینی واقع در جبالیا را بمباران کردند که در پی این رفتار وحشیانه این مسجد ویران شد و شماری از فلسطینیان نیز زخمی شدند.
15 ـ نظامیان صهیونیست در تاریخ 2/1/2009 مسجد عمر بن عبدالعزیز در شهر بیت حانون را بمباران کردند که در پی این اقدام جائرانه خسارت های سنگینی به این مسجد وارد آمد.
16 ـ جنگنده های اف 16 رژیم صهیونیستی در تاریخ 3/1/2008 مسجد شهید ابراهیم مقادمه در شهرک بیت لاهیا واقع در دورترین نقطه شمال نوار غزه را بمباران کردند که در پی این اقدام غیر انسانی 16 تن شهید و ده ها تن زخمی شدند.
17 ـ متجاوزان صهیونیست در نخستین ساعات بامداد مورخه 6/1/2009 مسجد حسن البنا در محله الزیتون واقع در شمالی ترین بخش نوار غزه را بمباران کردند که در پی این اقدام وحشیانه ده ها تن زخمی شدند و تعدادی از خانه های مجاور نیز آتش گرفت.
18ـ جنگنده های صهیونیستی ساعت 9 شامگاه مورخه 7/1/2009 مسجد التقوی در محله الشیخ رضوان واقع در شمال شهر غزه را بمباران کردند که در پی این جنایت 4 تن از شهروندان فلسطین شهید و دو تن دیگر هم زخمی و این مسجد 4 طابقه و 10 باب خانه اطراف آن با خاک یکسان شدند.
19ـ جنگنده های صهیونیستی ساعت 11:50 قبل از ظهر مورخه 7/ 1/ 2009 مسجد النور المحمدی واقع در خیابان الجلاء شهر غزه را بمباران کردند که در پی این جنایت این مسجد با خاک یکسان شد و شماری به خاک و خون کشیده شدند و خسارت های سنگینی به خانه های مجاور آن وارد آمد.
20 ـ جنگنده های صهیونیستی ساعت 2 بامداد مورخه 7/1/2009 مقر پلیس بنی سهیلا در شرق خان یونس را بمباران کردند که در پی این جنایت هولناک این ساختمان نظامی با خاک یکسان شد و خسارت های سنگینی به ساختمان های مجاور آن از جمله مسجد حمزه وارد شد، ولی به هیچ کس آسیبی نرسید.
21 ـ اشغالگران صهیونیست در تاریخ 8/1/2009 چندین گلوله خمپاره به سوی منازل شهروندان فلسطینی و مسجد عباد الرحمن در روستای وادی السلقا شلیک کردند.
22 ـ متجاوزان صهیونیست در تاریخ 9/1/2009 مسجد الرباط شهر خان یونس را ویران کردند.
23 ـ هواپیماهای جنگی اسراییل در تاریخ 10/1/2009 مسجد الصفا در اردوگاه البریج را با چندین فروند موشک بمباران کردند که در پی این جنایت خسارت هایی به این مسجد وارد شد و در اثر اصابت ترکش به منزل مجاور این مسجد که به محمد عکسری تعلق داشت همسر وی به نام هبه عسکری 28 ساله و دو فرزندش به نام های ایمن 6 ساله و مصعب 8 ساله زخمی شدند.
24 ـ جنگنده های اف 16 رژیم صهیونیستی راس ساعت 3 بامداد مورخه 11/ 1/ 2009 چندین فروند موشک به مسجد دار الفضیله وابسته به دار الفضیله ایتام که شامل یک مدرسه ابتدایی خصوصی و دانشکده تبلیغ علوم انسانی و مرکز رایانه در خیابان طه حسین واقع در محله خربه العدس در شمال شرقی رفح می باشد شلیک کردند که در پی حمله وحشیانه مسجد مذکور و دار الفضیله ویران شدند.
25 ـ مسجد بلال بن رباح در هفته نخست حمله وحشیانه ارتش عبری به نوار غزه با خاک یکسان شد. رسانه های جهان تصاویر ویرانی این مسجد را پخش کردند.
26 ـ اشغالگران صهیونیست در تاریخ 14/1/2009 مسجد السلاطین جبالیا را بمباران کردند که در پی این اقدام دلیرانه خسارت های سنگینی به آن وارد شد.
27 ـ نظامیان صهیونیست در تاریخ 28/12/2008 محله پرجمعیت مجاور مسجد الاستقامه شهر رفح را بمباران کردند که در پی مسجد ویران خسارت دید و ده ها باب خانه مجاور این مسجد نیز به کلی ویران شد.
متاسفانه ده ها مسجد دیگر نیز در جریان بمباران خانه ها یا نهادهای غیر مدنی مجاور مساجد جامع نوار غزه خسارت دیدند و بسیاری از نمازخانه های وزارتخانه ها، انجمن ها، باشگاه ها، مقرهای پلیس و دیگر نهادهای غیر نظامی در جریان این بمباران ها با خاک یکسان شدند.
نقش و کارکرد مساجد در نوار غزه
مساجد جامع در دین مبین اسلام از قداست و جایگاه والا و ویژه ای برخوردار است؛ به گونه ای که مساجد در انگاره مسلمانان خانه خداوند متعال به شمار می روند، چرا که آنها محل عبادت برای مسلمانان قلمداد می شود و به هیچ وجه تعدی و تعرض به آنها جائز نیست، لذا مسلمانان به منظور ساخت و تعمیر و حفاظت از آنها از همدیگر پیشی می گیرند. مسلمانان بر این باورند که هر کس مانع از اقامه نماز در مساجد گردد در واقع ظلم بزرگی را در حق مسلمانان و دین مبین اسلام مرتکب شده است. انسان می تواند میزان خشم مسلمانان را زمانی که نظامیان اسراییل مساجد را ویران ساختند و نمازگزاران را به خاک و خاک و خون کشیدند، با تمام وجود لمس کند.
مساجد نوار غزه در پرتو اشغالگری و محاصره تحمیلی این منطقه نقش مهمی در عرصه های مختلف و دقیقا در زمینه رسیدگی به مسائل اجتماعی و توزیع کمک های بشردوستانه به ساکنان این منطقه ایفا کرده است.
مساجد جامع مکان های مهمی برای گردهمایی ساکنان نوار غزه و اعلام مناسبات اجتماعی شان در این مناطق و برپایی برخی مراسم ها به شمار می رود. در این مکان های مقدس مردم اختلافات و مشکلات اجتماعی خود را حل و فصل می کنند.
در مساجد دروس دینی آموزش داده می شود و علاوه بر آن کلاس های دروس تقویتی برای دانش آموزان برگزار می شود. مساجد نوار غزه در مناطق مسکونی قرار دارد و شهروندان برای اجازه کردن خانه هایشان یا ساخت آنها در مجاورت این مساجد همدیگر را تشویق و ترغیب می کنند.
رژیم صهیونیستی و حرمت شکنی مساجد
فرماندهی ارتش عبری به منظور زمینه سازی جهت ویران نمودن مساجد نوار غزه تبلیغات سوء گسترده ای علیه این مساجد به راه انداختند و مدعی شدند که این مساجد کانون فعالیت نیروهای مقاومت فلسطین به شمار می رود، ولی بررسی آثار ناشی از اقدامات ویرانگرانه رژیم صهیونیستی و گواهی شاهدان عینی نشانگر بی پایه و اساس بودن ادعای دشمن صهیونیستی در این زمینه است.
اقدام متجاوزان سرکش اسراییل در شکستن حرمت مساجد نوار غزه دلیل این واقعیت است که آنان خودشان را به خاطر حمایت های بی حد و حصر آمریکا و بسیاری از کشورهای اتحادیه اروپا خودشان برتر از قانون می دانند.
ما در این جا خبری در خصوص بیانیه صادره از ارتش عبری در تاریخ 11/ 1/2009 در زمینه بمباران مساجد نوار غزه به شرح زیر منتشر می کنیم:
“آویتال لیبویتش” سخنگوی ارتش اسراییل روز دوشنبه اعلام کرد که کابینه اسراییل از ارتش خواسته است زیر ساخت های جنبش مقاومت اسلامی حماس را که طی دو سال گذشته احداث گردید از بین ببرد.
وی افزود که ارتش عبری در مرحله سوم حمله نظامی به نوار غزه صدها انبار مهمات و مواد منفجره و موشک “گراد” را که در مساجد یا دیگر اماکن نگه داشته شده است هدف قرار خواهد داد.
لیبویتش یاد آور شد که ارتش عبری وارد مرحله تازه ای شده است و می خواهد اهداف عمده اش را تحقق بخشد و امنیت و آرامش در دولت اسراییل برقرار کند.
جنگنده های اسراییل بی وقفه مساجد را به بهانه مخفی شدن مبارزان فلسطینی به همراه سلاحشان در آنها بمباران کردند، حال آنکه هیچ یک از این مبارزان در جریان بمباران مساجد شهید نشد.
موضع سازمان بین المللی بشردوستان در قبال ویرانی مساجد به دست دشمن صهیونیستی
سازمان بین المللی بشردوستان حملات نظامیان صهیونیست به غیر نظامیان و عبادتگاه ها و مکان های غیر نظامی و حملات موشکی و خمپاره ای به آنها را محکوم و این اقدامات را به مثابه شکستن حرمت مساجد، عبادتگاه ها و نهادهای غیر نظامی قلمداد می کند و ارتکاب چنین جنایاتی برای اشغالگران صهیونیست که دست به جنایات جنگی علیه ملت فلسطین می زنند چندان شگفت آور نیست؛ به گونه ای که ارتش عبری با جنگنده ها و سلاح های سنگینشان کودکان، زنان و سالخوردگان و منازل امن را هدف قرار می دهند.
جنایات دشمن صهیونیستی در این روزها با جنایات شبه نظامیان در دهه 30 یا دهه 40 در سرزمین های اشغالی واقع در داخل کمر بند سبز شباهت زیادی دارد؛ به گونه ای اسراییل هزاران مسجد و مکان مقدس را ویران کردند. این جنایات همچنین با تجاوزات شبه نظامیان سرکش صربی در ایام جنگ علیه ملت بوسنی و هرزه گوین در دهه 90 قرن گذشته و ویران سازی پرستشگاه ها همسانی دارد.
ویران سازی مساجد در هیچ شریعتی، دینی یا قانونی محلی از اعراب ندارد و در واقع باید از چنین جنایتی پرهیز کرد. این امر پوشالی بودن ادعای دشمن صهیونیستی مبنی بر پایبندی اش به آزادی دینی و عبادت را به اثبات می رساند.
اسراییل مسئول کامل حمایت از غیر نظامیان فلسطینی در هر شرایطی می باشد و طبق قوانین بین المللی وجود مقاومت مسلحانه به هیچ وجه استفاده از قدرت نظامی هولناک را توجیه نمی کند.
سازمان مزبور درباره افزایش آمار قربانیان غیر نظامی و هدف قرار دادن پرستشگاه ها و نهادهای غیر نظامی در پرتو تهدیدات مقامات بلند پایه سیاسی و نظامی اسراییل مبنی بر شدت بخشیدن به حملات نظامی علیه ساکنان نوار غزه و بمباران مساجد و امکان عبادتی هشدار دادند.
خواسته های سازمان بین المللی بشردوستان
این سازمان ضمن ابراز نگرانی از تشدید حملات نظامیان صهیونیست علیه غیر نظامیان و تاسیسات غیر نظامی نوار غزه بر نکات زیر تاکید می کند:
1 ـ این سازمان خواستار توقف بمباران و ویران سازی عبادتگاه ها است و اعتقاد دارد که ادعای مقامات ارتش عبری در زمینه وجود مبارزان فلسطینی در داخل مساجد بی پایه و اساس است، زیرا کسانی که به خاطر بمباران خانه هایشان توسط نظامیان صهیونیست به مساجد پناه می برند زنان، کودکان و سالخوردگان هستند.
2 ـ این سازمان خواستار حراست و پاسداری از مساجد و مکان های پرستش و مقدسات است و بر حمایت از ملت فلسطین در مصاف با دشمن اشغالگر و حق این ملت در انجام عباداتشان تاکید می کند.
3 ـ این سازمان تاکید می کند که جنایات عامدانه دشمن صهیونیستی در اراضی اشغالی تصویرگر میزان بی حرمتی و بی اعتنایی نظامیان صهیونیست به زندگی و سلامتی شهروندان فلسطینی و امکان مقدس است و این جنایات را اقدامی انتقام جویانه و به مثابه مجازات ناعادلانه فلسطینیان و نقض ماده سی و سوم کنوانسیون چهارم ژنو مصوب سال 1949 مبنی بر حمایت از غیر نظامیان در جنگ قلمداد می کند.
4 ـ این سازمان از تمامی انسان های با وجدان می خواهد تا در راستای متوقف نمودن جنایات دشمن صهیونیستی علیه ملت فلسطین دست به تلاش های جدی بزنند و بار دیگر از طرف های امضا کننده این کنوانسیون می خواهد تا به تعهدات مندرج در بند (ماده) نخست این کنوانسیون مبنی بر محترم شمردن این کنوانسیون در تمامی شرایط و همچنین تعهدات مندرج در ماده 146 این کنوانسیون مبنی بر مجازات نقض کنندگان این کنوانسیون پایبند باشند؛ البته این تجاوزات طبق ماده 147 کنوانسیون مذکور در خصوص حمایت از غیر نظامیان و به موجب پروتوکل الحاقی نخست این کنوانسیون در خصوص تضمین حق حمایت از غیر نظامیان فلسطینی در سرزمین های اشغالی جنایات جنگی به شمار می رود.
5 ـ حمایت از ساکنان غیر نظامی و مواضع غیر نظامی فلسطین که دشمن صهیونیستی آنها را نشانه می رود.
6 ـ حمایت از کودکان، زنان، غیر نظامیان، سالخوردگان، امداد رسانان، پزشکان، نمازگزاران، خبرنگاران، نیروهای پلیس و دیگران.
7 ـ حراست و حفاظت از خانه های مسکونی، ساختمان ها، پرستشگاه ها، کودکستان ها، مدارس، دانشگاه ها، مطب ها، مراکز پزشکی، انبارهای دارو، بیمارستان ها، مقرهای سازمان ملل، دفاتر اطلاع رسانی، کامیون ها، انبارهای غذا، مجالس ترحیم، قبرستان ها، انجمن های خیریه، فرهنگی، یتم خانه ها، استادیوم ها، دفاتر شهرداری، وزارتخانه های خدمات رسانی، مقرهای پلیس، سازمان های امداد و نجات، دفاتر مجلس قانونگذاری فلسطین، کاخ ها، بناهای تاریخی و باستانی، دفاتر نهادهای رسانه ای، هتل ها، بازارها، صرافی ها، مراکز رایانه ای، خدمات اینترنتی، تجاری، نیروگاه های برق، کارگاه های آهنگری، گاوداری، ماهیگیری، خیابان ها، پل ها، زمین های کشاورزی، درختان و غیره.