نوارغزه با استمرار بمباران های شدید صهیونیست ها در هفته گذشته که تنها بعد از چند ساعت از تهدید لیونی در قاهره صورت گرفت ، ساعات و روزهای سختی را سپری کرده است . لیونی تهدید کرده بود که صهیونیست ها اوضاع نوار غزه را تغییر خواهند داد و دوران حکومت حماس به پایان خواهند برد .
تجاوز به نوارغزه ما را به یاد جنگ سی و سه روزه لبنان می اندازد و این نبرد از چند جهت بسیار شبیه به نبرد تابستان 2006 لبنان است که مهم ترین آن ها عبارتند است از :
1 ـ حجم گسترده حملات صهیونیست ها به موسسات غیرنظامی و زیرساخت ها که در برابر دید هواپیماهای اشغالگران قرار دارد.
2 ـ اقدامات و تحرکات داخلی ( مانند اقدامات تشکیلات رام الله ) مبنی براین که مقاومت مسئول حملات صهیونیست هاست که همین امر موجب شده است که استمرار تجاوزات اشغالگران توجیه شود .
3 ـ اقدامات کشورهای حامیان غرب در منطقه ( مانند مصر و برخی از کشورهای عرب) که زمینه و پوشش سیاسی لازم برای ادامه و افزایش تجاوزات و هدف قرار دادن مقاومت و غیرنظامیان را فراهم آورده اند .
بهانه کشورهای منطقه این بود که این ملت از مقاومت کناره گیری نمی کند و با تجدید طرح خفت بار آرام سازی مخالفت می ورزد ؛ طرح آرام سازی که هیچ دستاوردی نداشت و محاصره نوارغزه و تجاوز به کرانه باختری در طول اجرای این طرح ادامه یافت.
4 ـ حمایت آشکار آمریکا از تجاوز صهیونیست ها و موضع گیری جانبدارانه مجامع بین المللی از اشغالگران
با نگاهی به حوادث اخیر در می یابیم که توطئه و سناریوی بین المللی و منطقه ای و داخلی در جریان است تا برای چندمین بار در تاریخ مبارزات ملت فلسطین و مقاومت آنان را مورد هدف قرار دهد که این بار این سناریو در غزه در حال اجراست .
اکنون این سوال مطرح است که چرا نوارغزه و مقاومت مردم این منطقه که در وجود جنبش حماس و تمامی گروه های فلسطینی مسلح متبلور شده ؛ مورد هدف قرار گرفته است ؟
چرا غزه امروز تحت آتش و بمباران وحشیانه صهیونیست ها قرار دارد و آنان دیوانه وار به مردم غیرنظامی و بی دفاع و مساجد و مراکز دارویی و دانشگاه ها و اماکن تجاری حمله می کنند ؟
بخشی از پاسخ به این سوالات در کنفرانس مطبوعاتی 28 دسامبر 2008 وزیر امور خارجه مصر احمد ابوالغیط و محمود عباس رییس تشکیلات رام الله نهفته است . آنان یک صدا گفتند که حماس به دلیل مخالفت با طرح آرام سازی خفتبار باید مجازات و تنبیه شود ، طرحی که هیچ گاه شروط آن از جمله لغو محاصره و بازگشایی گذرگاه ها به بهانه های مختلف به اجرا درنیامد و فقط هدف اصلی آن تامین امنیت و آرامش صهیونیست ها بود بدون این که دستاوردی برای فلسطینیان داشته باشد . مصری ها از سوی دیگر از دست حماس به دلیل مخالفت با تمدید دوره ریاست محمود عباس نیز به شدت عصبانی بودند و این موضوع با توجه با اظهارات عمر سلیمان وزیر اطلاعات مصر مبنی بر تهدید رهبران حماس تا حدودی روشن شده است .
حوادث اخیر غزه همچنین نشان می دهد که سناریوی نظامی صهیونیست ها تمامی زیرساخت های این منطقه را مورد هدف قرار داده است و در نظر دارد که یا مردم فلسطین را وادار به پذیرش شروط خفتبار اشغالگران و کمیته چهار جانبه و به رسمیت شناختن رژیم صهیونیستی بکند و همچنین آنان را مجبور به کناره گیری از مقاومت و پذیرش راه مزدوران و مذاکره کنندگان و دویدن به سوی سراب صلح موهوم بکند و یا این باید ریشه کن و نابود شوند .
رهبران مصر و ریاست تشکیلات رام الله با حمایت آمریکا و اسراییل با ادامه طرح آرام سازی در واقع طرح کناره گیری از مقاومت در برابر غذا از بخش اول این سناریو حمایت می کنند و در واقع می خواهند، مقاومت مردم فلسطین و به خصوص مقاومت مردم نوارغزه را درهم شکنند تا فرصت کافی و زمینه مناسب برای استمرار مذاکرات طولانی و بی هدف آماده شود و فلسطینیان پیوسته به دنبال آمال و آرزوهای دست نیافتنی و خیالی خود باشند و به آرزوها دل خوش شوند تا صهیونیست بیشتر ریشه بدوانند و به تقویت خود بپردازند . این ها چیزهایی هستند که دولت های عربی به دنبال آن هستند تا آنان از ایفای نقش و عمل به وظیفه اشان در موضوع فلسطین معاف شوند و به تاج و تختشان آسیبی نرسد و از این گذر رضایت اربابان آمریکایی و صهیونیستیشان نیز جلب شود .
هنگامی که بخش اول سناریوی آنان با شکست مواجه شد به بخش دوم روی آوردند و به قلع و قمع مقاومت و ملتی پرداختند که مقاومت در دامان آن رشد کرده و شکوفا شده بود و امروز این ملت باید تاوان پس بدهد و به دلیل حمایت از مقاومت و اصرار بر حقوق و اصول مسلم خود باید تنبیه و مجازات شود . این موارد می تواند بهترین توجیه برای کشتار وحشیانه صهیونیست های خونخوار علیه زنان و کودکان و مردم بی گناه نوارغزه باشد و شاید وجدان بی وجدانی برخی از عرب ها را آسوده سازد .
روزهای آینده شاهد وحشی گری های بیشتری از سوی صهیونیست ها علیه نوارغزه خواهد بود و هر انسان با وجدانی از مشاهده صحنه های جنایت آنان آزرده و دردمند خواهد شد مگر دولتمردان برخی از کشورهای عربی که اسراییل را تشویق کرده و به او تبریک گفته اند و یا با سکوت از این رژیم ددمنش حمایت به عمل آورده اند تا بتوانند اراده ملت فلسطین را در هم شکنند و این چیزی است که شبکه ده تلویزیون اشغالگران به آن پرداخته است .
غزه اکنون به رمز استقامت و پایداری فلسطینیان و عرب ها به شمار می رود که دشمنان در صدد نابود کردن آن هستند ولی دشمن نگران است که مبادا دوباره تجربه لبنان تکرار شود و دوباره این رژیم شکست بخورد و در تحقق اهداف خود ناکام بماند ؛ امری که چندان بعید هم نمی رسد و روزهای آینده به درستی سرنوشت این نبرد را مشخص خواهد کرد .