دکتر “احمد ابو حلبیه” از اعضای پارلمان فلسطین و محبر کمسیون قدس در آن تاکید کرد که شهر اشغالی قدس و مسجد مبارک الاقصی در حال حاضر در معرض حملات هدفمند و برنامه ریزی شده یهودیان و صهیونیست ها قرار دارد و آنها با حمایت رژیم صهیونیستی سعی دارند قداست قدس شریف و مسجد مبارک الاقصی را زیر سوال ببرند.
ابو حلبیه با اشاره به خطرناک بودن اقدامات حساب شده رژیم شهرک نشینان صهیونیست و نهادهای دولتی رژیم صهیونیستی در داخل مسجد مبارک الاقصی و صحن های آن خاطر نشان کرد که حفاری های گسترده در زیر مسجد الاقصی ساختمان این مسجد را در معرض تخریب قرار داده است.
وی ملت های عرب و مسلمان را به تحرک جدی و فعال به منظور کمک به قدس اشغالی و مسجد الاقصی فراخوانده و تاکید کرد که دوران شعار و سخنرانی به سر آمده است و اکنون باید برای مقابله با طرح های یهودی سازی رژیم صهیونیستی وارد مرحله عمل شد.
این نماینده پارلمان فلسطین تصریح کرد که موسسات عربی و اسلامی باید همکاری بیشتری در زمینه مساله قدس با همدیگر داشته باشند و با برگزاری فعالیت های متعدد به تشریح جایگاه این شهر مقدس در میان عرب ها و مسلمانان بپردازند و رژیم های عربی نیز باید برنامه ها و فعالیت های خود در زمینه دفاع از قدس شریف را تقویت کنند.
ابو حلبیه خطاب به طرف مذاکره کننده فلسطینی (تشکیلات خودگردان) اظهار داشت که به دیدارها و مذاکرات بی نتیجه سازش با رژیم صهیونیستی پایان دهید؛ چرا که این برنامه ها هیچ نفعی برای ملت فلسطین نداشته و تنها طرف ذینفع از تداوم مذاکرات و تاخیر در دستیابی به توافق رژیم صهیونیستی است.
در زیر متن این مصاحبه را با هم می خوانیم:
* رژیم صهیونیستی همچنان به حملات وحشیانه خود در راستای سیاست های یهودی سازی قدس شریف و مسجد مبارک الاقصی ادامه می دهد و در این راستا اقدام به تخریب منازل فلسطینیان ساکن این شهر و اخراج آنها از خانه و کاشانه خود و ساخت شهرک های صهیونیست نشین در محله های عرب نشین می کند.. شما به عنوان یک نماینده پارلمان فلسطین این مساله را چگونه ارزیابی می کنید؟
** ما بر این نکته تاکید می کنیم که شهر اشغالی قدس و مسجد مبارک الاقصی در حال حاضر در معرض حمله شدید و بی رحمانه صهیونیست ها قرار دارد و آنها از این اقدامات خود سه هدف اساسی را دنبال می کنند: نخست نابودی آثار اسلامی این شهر مقدس. دوم: تلاش برای ضربه زدن به حرمت و قداست مسجد مبارک الاقصی به منظور زمینه سازی برای تخریب آن و ساخت معبد موهوم سلیمان به جای آن. و سوم تلاش برای یهودی سازی کامل قدس شریف از طریق تداوم سیاست های تخریب برنامه ریزی شده منازل ساکنان فلسطینی آن، مصادره و تخریب آثار اسلامی، حملات مکرر شهرک نشینان صهیونیست به مسجد مبارک الاقصی و سیطره آنها بر منازل فلسطینیان ساکن قدس اشغالی به بهانه های واهی و دروغین و نیز تداوم حفاری های گسترده در زیر و اطراف بخش های اصلی شهر قدس و مسجد مبارک الاقصی.
در اینجا باید به این مساله نیز توجه داشت که همه این حملات برنامه ریزی شده علیه قدس اشغالی و مسجد مبارک الاقصی با نظارت و حمایت رسمی رژیم صهیونیستی صورت می گیرد.
* اخیرا تعدادی از طرح ها و توطئه های رژیم صهیونیستی برای ضربه زدن به مسجد مبارک الاقصی کشف شد.. کشف این طرح ها به ویژه پس از حفاری های گسترده و مداوم در زیر مسجد مبارک الاقصی را چگونه ارزیابی می کنید؟ آیا این طرح ها خطری را متوجه این مسجد نمی کند؟
** مسجد الاقصی در حال حاضر به دلیل حفاری های گسترده ای که در زیر و اطراف آن صورت گرفته و این تونل ها به شکل شبکه ای کاملا متصل به هم در زیر این مسجد در آمده اند، در معرض خطر واقعی قرار گرفته است و در وضعیت فعلی نیز می توان شکاف های متعددی را بر روی بخش های مختلف آن مشاهده کرد و به عنوان مثال در این زمینه می توان از شکاف های بزرگ در دیوار بخش غربی مسجد الاقصی و تخریب بخش هایی از آن در شرق باب السلسله و غرب مسجد شریف قبة الصخره و نیز در نزدیکی ساختمان اصلی مسجد الاقصی اشاره کرد.
خطر دیگری که مسجد مبارک الاقصی را به شدت در معرض تهدید قرار داده است اجرای یک طرح صهیونیستی است که رژیم صهیونیستی از طریق آن سعی در محاصره این مسجد با معابد و کانون های شهرک سازی دارد و در همین راستا تقریبا 100 معبد یهودی در اطراف مسجد الاقصی احداث کرده است که چند ماه پیش یکی از این معابد بزرگ در غرب مسجد شریف قبة الصخره و در فاصله 93 متری غرب دیوار بخش غربی مسجد الاقصی افتتاح شد.
علاوه بر طرح های یهودی سازی و تخریب منازل شهروندان فلسطینی ساکن قدس اشغالی، گروه های مختلف شهرک نشینیان صهیونیست با حمایت رسمی رژیم صهیونیستی هر روز اقدام به هتک حرمت مسجد مبارک الاقصی می کنند که این مساله از آغاز سال 2009 میلادی شدت بیشتری به خود گرفته است و روزانه صدها و گاه هزاران نفر از صهیونیست های افراطی با ورود به صحن های مسجد مبارک الاقصی احساسات مسلمانان ساکن قدس اشغالی را خدشه دار می کنند.
مساله دیگر در این زمینه این است که همزمان با هتک حرمت مسجد مبارک الاقصی از سوی گروه های صهیونیستی، رژیم اشغالگر قدس از ورود فلسطینیان ساکن قدس اشغالی و کرانه باختری و نیز ساکنان نوار غزه و دیگر سرزمین های اشغالی سال 48 به داخل مسجد الاقصی به منظور ادای نماز و انجام مراسم ویژه عبادی دین اسلام در این مکان مقدس جلوگیری می کند که این مساله خود خطری بزرگ برای هویت اسلامی آن به شمار می رود.
* برخی تحلیلگران بر این باورند که گرایشات خاخام های یهودی نسبت به گذشته تغییر کرده است و آنها امروز به صراحت با صدور فتوا ورود به مسجد الاقصی و هتک حرمت آن از سوی گروه های صهیونیستی را جایز می دانند.. شما این مساله را چگونه ارزیابی می کنید؟
** ورود گروه های صهیونیستی به داخل مسجد مبارک الاقصی و هتک حرمت این مکان شریف با حمایت رسمی رژیم اشغالگر قدس صورت می گیرد. نکته ای که در اینجا باید به آن توجه داشت این است که فتاوای خاخام های صهیونیست پس از آن صادر شد که آنها نسبت به عدم حساسیت ملت های عرب و مسلمان در قبال مقدسات خود و به ویژه مسجد الاقصی اطمینان پیدا کردند و بدین ترتیب فتاوایی مبنی بر جواز ورود به این مسجد و حملات مکرر به آنرا صادر کردند.
در برخی از این حملات حتی خاخام های یهودی خود نیز پا به پای مردم به داخل مسجد الاقصی هجوم برده و صهیونیست ها را به حملات روزمره به این مسجد تشویق می کنند و این مساله باعث می شود که هر روزه هزاران تن از صهیونیست ها به سوی مسجد الاقصی حمله ور شده و حریم الهی آنرا به لوث قدم های خود آلوده می کنند. بنابراین می توان گفت که حملات گروه های صهیونیستی به مسجد مبارک الاقصی با حمایت سیاسی دولت عبری و حمایت دینی خاخام های صهیونیست صورت می گیرد و آنها با ادعای مدفون بودن معبد موهوم سلیمان در زیر مسجد الاقصی تخریب صحن های آن توسط صهیونیست ها را جایز می دانند و این در حالی است که به اعتراف خود علمای یهودی چنین معبدی اصلا وجود خارجی نداشته است.
* با توجه به تشدید خطرناک حملات گروه های صهیونیستی علیه شهر اشغالی قدس و مسجد مبارک الاقصی، وظیفه شهروندان فلسطینی ساکن قدس اشغالی چیست؟
** انتظار ما از آنها این است که به حضور خود در قدس اشغالی ادامه دهند و ضمن اهتمام به حضور مداوم در داخل مسجد الاقصی و ادای نماز در این مکان شریف در مقابل توطئه های دشمن صهیونیستی برای تخریب منازل و لغو تابعیت آنها ایستادگی کنند و اجازه ندهند که رژیم صهیونیستی به بهانه های واهی آنها را از این شهر بیرون کند.
ما همچنین انتظار داریم که گروه های مقاومت قدس اشغالی هر چه زودتر فعالیت های خود را از سر بگیرند و عملیات های شهادت طلبانه برخی از شهروندان قدس اشغالی مانند رانندگان بولدزرها را ادامه دهند.
* شما از ملت فلسطین و ملت های عربی و اسلامی و به ویژه “سازمان کنفرانس اسلامی” و “اتحادیه عرب” و نیز دولت های عربی و اسلامی در قبال قدس و مسجد مبارک الاقصی چه انتظاری دارید؟
** اولا ما از ملت فلسطین انتظار داریم که با اعمال فشار علیه رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین و دولت این سرزمین آنها را وادار کنند که به مسئولیت های خود در قبال شهر اشغالی قدس و مسجد مبارک الاقصی عمل کنند و حمایت طرف های بین المللی از مساله قدس و ساکنان فلسطینی آنرا جلب کنند. آنها همچنین باید با ارائه دادخواست هایی علیه رژیم صهیونیستی در دادگاه های بین المللی، مقامات این رژیم را به جرم ارتکاب جنایت های جنگی به پای میز محاکمه بکشانند و ما به هیمن منظور به آنها پیشنهاد می کنیم که با تشکیل هیأت حقوقی مجرب با حملات صهیونیستی و یهودی علیه مسجد الاقصی و قدس شریف مقابله کنند.
اما در ارتباط با ملت های عربی و اسلامی باید بگوییم که مقامات کشورهای عربی باید نقش بیشتری درباره مساله قدس و مسجد الاقصی ایفا کنند و ضمن برگزاری کنفرانس ها و همایش های متعدد در این زمینه، تصمیمات و مواضع جسورانه ای را نیز در دفاع از این مقدسات اسلامی و عربی اتخاذ کنند. از سوی دیگر، کشورهای عربی باید با ارائه کمک های مالی که حداقل باید به نیم میلیارد دلار بالغ شود، زمینه تداوم پایداری و ایستادگی فلسطینیان ساکن قدس اشغالی در مقابل حملات و سیاست های یهودی سازی رژیم صهیونیستی را فراهم کنند.
وی افزود ما از سازمان های عربی و اسلامی نیز می خواهیم که با احیای جایگاه از دست رفته خودشان بار دیگر مساله قدس را به مساله اول جهان اسلام و عرب تبدیل کنند و با آگاهی بخشی کامل به ملت های عرب و مسلمان در زمینه مساله قدس و نیز استفاده از علم و دانش علما و نویسندگان و اصحاب رسانه و دیگر اقشار امت اسلامی و عربی زمینه افشای جنایت های رژیم صهیونیستی علیه شهر قدس و مسجد مبارک الاقصی را فراهم کنند.
اصحاب رسانه و خبرنگاران نیز به نوبه خود وظیفه دارند که با نشر حوادث جاری در شهر قدس، اخبار مربوط به این شهر را به تمامی ملت های عربی و اسلامی و دیگر جهانیان انتقال دهند تا آنها بیش از پیش با واقعیت های موجود در این سرزمین آشنا شوند و از سوی دیگر از حجم جنایت های هولناک رژیم صهیونیستی علیه مقدسات اسلامی قدس اشغالی اطلاع پیدا کنند.
در عرصه بین المللی نیز تمامی سازمان های بین المللی؛ از جمله سازمان ملل متحد و سازمان های حقوق بشر باید فعالیت های خود را در زمینه مساله فلسطین افزایش دهند؛ چرا که حقوق ملت فلسطین تا حد زیادی نقض و زیر گذاشته شده است.
* می توانید درباره سفر خارجی خود به تعدادی از کشورها توضیح دهید؟ مهمترین موضوعاتی که در این سفر مورد بحث و گفتگو قرار گرفت چه بود؟ و این سفر چه تاثیری بر روی مساله قدس و مسجد الاقصی دارد؟
** سفر پارلمانی ما که به ریاست دکتر “احمد بحر” جانشین رئیس پارلمان فلسطین و نیز با حضور دکتر “مروان ابو راس” و دکتر “عبد الرحمن الجمل” دو تن از نمایندگان پارلمان و نیز تنی دیگر از مسئولان فلسطینی برگزار شد، هدف از آن تشریح درد و رنج و مشکلات ملت فلسطین برای مقامات کشورهای مقصد و بیان خطرات ناشی از محاصره نوار غزه و پیامدهای آن بر زندگی مردم این منطقه و در نهایت آشنا کردن جهانیان با جنگ خانمانسوز رژیم صهیونیستی علیه غزه است.
ما در این سفر توانستیم مساله قدس و وقایع تلخ این شهر را برای مقامات کشورهای محل سفر خود تشریح کرده و تا حد امکان اهتمام مقامات رسمی و ملت های کشورهای اسلامی و عربی نسبت به این مساله را جلب کنیم و تا حدی زیادی نیز موفق بودیم و مقامات دولتی و شهروندان این کشورها به ویژه پس از جنگ ظالمانه رژیم اشغالگر قدس علیه نوار غزه به شدت با ملت فلسطین و مردم نوار غزه ابراز همدردی می کردند.
دولت های عربی نیز در این سفر از آمادگی خود برای تقدیم کمک های مادی و معنوی به مساله فلسطین و در راس آن مردم تحت محاصره و جنگ زده نوار غزه و شهر اشغالی قدس خبر دادند.
* اهتمام و تعلق خاطر ملت های عربی و اسلامی نسبت به مساله قدس و مسجد الاقصی را چگونه ارزیابی می کنید؟
** متاسفانه رسانه های فلسطینی توجه چندانی به مساله قدس ندارند و نتوانسته اند اطلاع رسانی مناسبی در زمینه حوادث قدس اشغالی و حملات صهیونیست ها به این منطقه به ملت ها و مقامات کشورهای عربی و دیگر ملت های جهان انجام دهند و این نوعی کوتاهی از سوی ریاست تشکیلات خودگردان و دولت فلسطین به شمار می رود. اما با وجود این، من به عنوان مخبر کمسیون قدس در پارلمان فلسطین به نوبه خود توانسته ام با آماده کردن کتابچه کوچکی درباره فلسفه صهیونیزم و خطرات متوجه شهر اشغالی قدس و آثار اسلامی این شهر وظیفه ملی خود در این زمینه را انجام دهم.
علاوه بر این، ما در جریان این سفر خود از دفتر شبکه ماهواره ای “الجزیره” بازدید کردیم و مسئولان این شبکه ضمن ابراز همدردی با ملت فلسطین، وعده همکاری بیشتر در زمینه مساله قدس را دادند و امیدواریم که در عمل نیز شاهد پوشش خبری بهتر حوادث قدس اشغالی از سوی این شبکه ماهواره ای باشیم.
* با توجه به اینکه رژیم صهیونیستی طرف مذاکره کننده فلسطینی را از توجه به مساله قدس باز می دارد، پیام شما به طرف فلسطینی در این زمینه چیست؟
** با نهایت تاسف.. طرف مذاکره کننده فلسطینی یا باید چشم و گوش خود را به روی حوادث شهر اشغالی قدس ببندد و یا اینکه در طرح های خرابکارانه و توطئه های رژیم اشغالگر قدس علیه این شهر با دشمن صهیونیستی همکاری داشته باشد که در هر دو حالت، جنایتی بزرگ و ناشایست را در حق این شهر مرتکب می شود. در اینجا باید به این مساله اشاره کنیم که ما در پارلمان فلسطین قانون ویژه ای را به منظور ممنوع و غیر قانونی اعلام کردن هر گونه امتیازدهی در زمینه مساله قدس تصویب کرده ایم.
ما بار دیگر تاکید می کنیم که تداوم مذاکرات بی نتیجه سازش با رژیم صهیونیستی کاری بیهوده است و همان طوری که طرف مذاکره کننده فلسطینی در مذاکرات خود با طرف به اصطلاح میانه روی صهیونیستی نتوانست به هیچ دستاورد مهمی نایل آید، مطمئنا موفق نخواهد شد از جناح راستگرای این رژیم نیز امتیاز قابل توجهی کسب کند و از نظر ما جناح میانه رو یا راستگرای صهیونیستی هیچ تفاوتی با هم ندارند و هر دو دشمن ما محسوب می شوند.
ما در همین جا از طرف مذاکره کننده فلسطینی می خواهیم که به مذاکرات بی نتیجه سازش که جز اتلاف وقت هیچ نتیجه دیگری برای ملت فلسطین به همراه ندارد، پایان دهد و موضع قاطعانه ای در زمینه توقف همکاری های امنیتی و مذاکرات سازش با دشمن صهیونیستی اتخاذ کند و اجازه ندهد که دشمن صهیونیستی با اتلاف وقت از طریق تداوم مذاکرات به نقض حقوق ملت فلسطین و تجاوزات خود علیه شهر اشغالی قدس و ساکنان فلسطینی آن ادامه دهد.
* به نظر شما ما برای حمایت از قدس شریف و مسجد مبارک الاقصی چه اقدامات و تدابیر عملی را می توانیم اتخاذ کنیم؟
** قبل از هر چیز سران و مقامات و ملت های کشورهای عربی و اسلامی باید تلاش های خود در زمینه مساله قدس و حمایت مالی و مادی از پروژه مقاومت و پایداری ساکنان فلسطینی قدس اشغالی در مقابل طرح ها و توطئه های رژیم صهیونیستی علیه شهر قدس را افزایش دهند و به اجرای پروژه های سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و نیز توسعه ای شهر قدس و دیگر طرح های آن کمک کنند. علاوه بر این، لازم است که تبلیغات رسانه ای گسترده ای به منظور افشای جنایت های رژیم صهیونیستی در شهر اشغالی قدس و علیه مقدسات اسلامی آغاز شود و بعد حقوقی این مساله بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته و تلاش شود که موارد متعدد نقض قانون از سوی رژیم صهیونیستی علیه شهر اشغالی قدس و مسجد مبارک الاقصی افشا شده و دادخواست هایی در این زمینه به دادگاه های بین المللی ارائه شود.
در پایان باید به دوستان خود در “موسسه بین المللی قدس” سلام و درود فرستاده از تلاش های آنها به منظور کمک به مساله قدس و نامه های حمایت آمیز آنها در این زمینه و نیز برگزاری کنفرانس ها و همایش های سالیانه با حضور صدها موسسه و شخصیت برجسته فعال در زمینه مساله قدس تشکر و قدردانی کنیم. ما همچنین از تلاش های این موسسه در زمینه کمک به پیشرفت پروژه پایداری شهروندان فلسطینی بر سر مساله قدس و نیز تلاش های دیگر موسسات فعال در زمینه مساله قدس و مسجد الاقصی تمجید و تقدیر می کنیم و اهتمام وزرای خارجه کشورهای عربی به مساله قدس در نشست قاهره را ارج می نهیم. اما در عین حال امیدواریم که تصمیمات قاطعانه تر و قدرتمندتری در زمینه مساله قدس و حمایت از شهروندان فلسطینی ساکن این شهر اتخاذ شده و کنفرانس ها و نشست های گسترده و مفیدتری درباره مساله قدس برگزار شود. ما همچنین از وزرای اطلاع رسانی، آموزش و پرورش، فرهنگ و اوقاف کشورهای عربی و اسلامی می خواهیم که از هیچ تلاش مادی و معنوی در حمایت از مساله قدس و مسجد مبارک الاقصی که در معرض حملات شدید و گسترده رژیم صهیونیستی و گروه های صهیونیستی و یهودی قرار دارد، دریغ نکنند.