پنج شنبه 08/می/2025

ناکامی رژیم صهیونیستی، نتیجه جنگ علیه غزه

سه‌شنبه 6-ژانویه-2009

  تحلیل گران برجسته نظامی رژیم صهیونیستی متفق القول بر این باورند که هدف این رژیم از حمله بی سابقه علیه جنبش حماس در نوار غزه متوقف ساختن حملات موشکی گروه های مقاومت از نوار غزه به اسراییل و نیز در هم شکستن اراده نبرد و مبارزه این جنبش و مجبور ساختن آن به موافقت برای قبول آرام سازی بر اساس شروط اسراییل است.

خبرنگاران نظامی و مطبوعات مشهور رژیم صهیونیستی در گزارش های خود اعلام کرده اند که اسراییل با حمله گسترده نظامی به نوار غزه قصد براندازی دولت حماس در نوار غزه را ندارد به این دلیل که تحقق این هدف به اشغال مجدد نوار غزه نیازمند است و این اقدامی است که شرایط و اوضاع داخلی اسراییل که در آستانه برگزاری انتخابات کنست (پارلمان) قرار دارد هرگز اجازه عملی شدن آن را نمی دهد.

“عاموس هارئیل” خبرنگار نظامی رژیم صهیونیستی در گزارشی اظهار داشت که اسراییل از آغاز حمله نظامی بی سابقه خود به نوار غزه اصل وارد کردن “شوک و ارعاب” را که ارتش آمریکا هنگام اشغال عراق و افغانستان از آن استفاده کرد پیاده نموده است. وی می افزاید: بر اساس این اصل ارتش در آغاز حمله باید از بالاترین توان و امکانات تخریبی خود استفاده کند تا “دشمن” در اولین حمله به شدت غافلگیر شود. این خبرنگار صهیونیستی در ادامه گزارش خود می گوید: اما از واکنش حماس و اظهارات اسماعیل هنیه این گونه بر می آید که اصل وارد کردن شوک و ارعاب تاکنون ثمره ای نداشته است.

از سوی دیگر، “تسفی هارئیل” از تحلیل گران سیاسی اسراییل در مقاله ای اظهار داشته است: هدف اسراییل از حمله گسترده نظامی به نوار غزه احیا و بازسازی توان بازدارندگی خود است که در جنگ دوم لبنان از بین رفته بود همچنین جبران زیان عقب نشینی یک جانبه اسراییل از نوار غزه از دیگر اهداف حمله کنونی به غزه است. “بارئیل” از دیگر تحلیل گران نظامی اسراییل می گوید: اسراییل با حمله به غزه به دولت و ملت ایران هشدار داده است. وی همچنین گفته است که رهبران اسراییلی در دام عملیاتی افتاده اند که در آینده نتیجه ای جز شکست در همه سطوح نخواهد داشت.

 

چراغ سبز مصر

در همین راستا، “یحئیل زیسمان” یکی از تحلیل گران مشهور صهیونیستی می گوید: کاملا پر واضح است که اسراییل بدون نشان دادن چراغ سبز برخی از دولت های عربی از جمله مصر هرگز اقدام به این عملیات نظامی گسترده در غزه نمی کرد. “زیسمان” در گفت و گو با رادیو اسراییل اظهار داشت: اظهارات اخیر احمد ابو الغیط وزیر خارجه مصر به وضوح نشان می دهد که دولت های عربی با عملیات نظامی کنونی در غزه موافقند. وی با اشاره به اظهارات اخیر ابو الغیط مبنی بر این که “هر کس به هشدارهای مصر گوش نکند تنها باید خویشتن را سرزنش و ملامت کند” اظهار داشت که این اظهارات ابو الغیط نشان دهنده خشنودی و رضایت قاهره از عملیات نظامی کنونی در غزه است. وی تصریح کرد که این اظهارات در حقیقت به مثابه چراغ سبزی برای آغاز عملیات بوده است.

از سوی دیگر، “کرمیلا منشیه” خبرنگار نظامی رادیو اسراییل اظهار داشت که مذاکرات ایهود اولمرت نخست وزیر و زیپی لیونی وزیر خارجه رژیم صهیونیستی با برخی از سران و مسئولان عربی در فراهم کردن زمینه برای آغاز عملیات نظامی به نوار غزه که از سال 1967م. تاکنون بی سابقه است بسیار تاثیر گذار و نتیجه بخش بوده است.

“کرمیلا” تاکید کرد که اسراییل از مواضع دولت های عربی علیه حماس در جلب حمایت های این دولت ها برای آغاز عملیات گسترده نظامی بهره جست. وی سکوت جهان عرب در قبال این عملیات ها را به مثابه چراغ سبز دولت های عربی برای ادامه عملیات نظامی علیه حماس در نوار غزه دانست.

به رغم این که بسیاری از رسانه های گروهی اسراییل از حمله گسترده نظامی به نوار غزه حمایت کرده اند اما برخی از این رسانه ها و تحلیل گران سیاسی اسراییل نیز نسبت به نتایج این حمله در غزه هشدار دادند و ابراز نگرانی خود را از این که سرانجام این جنگ به شکست ارتش اسراییل مانند شکست در جنگ دوم لبنان علیه حزب الله منجر شود، اعلام کردند.

“اوفر شلیح” تحلیل گر نظامی رژیم صهیونیستی در مقاله ای که روزنامه عبری زبان معاریو آن را منتشر کرد اظهار داشت که اعلام ایهود باراک وزیر جنگ رژیم صهیونیستی مبنی بر این که “پایان حمله به غزه بر توقف حملات موشکی از غزه مشروط است” یک ریسک است. وی در ادامه مقاله خاطر نشان ساخت که اسراییل در جریان جنگ 33 روزه لبنان نیز اعلام کرده بود که حمله به لبنان زمانی پایان می یابد که دو نظامی ربوده شده اسراییلی آزاد شوند و زیر ساخت های حزب الله نابود شود اما همان گونه که همگان می دانند جنگ بدون تحقق هیچ یک از این اهداف به پایان رسید.

لینک کوتاه:

کپی شد