خیابان های غزه بدون تردد است .. بازارها و بازاریان نگران از این که چرا مردم برای خرید عید نزد شان نمی آیند .. چهره ها افسرده و بدون لبخند .. خانه ها شور و شوق سال های قبل را هنگام استقبال از عید مبارک الاقصی ندارد .. گاز بسیاری از منازل به اتمام رسیده است و جریان برق پیوسته قطع می شود .. حجاح غمگین و خشمگین از این که امسال نتوانستند به حج بروند..
ای عید! آمده ای اما چگونه…؟! این سوالی است که اغلب شهروندان فلسطینی آن را تکرار می کنند.
“ابو عماد حناوی” جوان فلسطینی هنگامی که شنید که هنگام عید حقوق شان پرداخت نمی شود بر دستان خود می زد و می گفت:”وضعیت غزه به شدت فاجعه بار شده است .. به خدا سوگند مسلمانان جهان باید از خدا بترسند و محاصره غزه را هر چه سریعتر رفع کنند..” “به خدا نمی دانم که آیا به خانه برگردم یا نه..” سپس اندکی سکوت گفت: فرزندانم با بی صبری هر چه تمام منتظرم هستند تا برای شان لباس های عید بخرم..”
این شهروند فلسطینی در ادامه می گوید: “عید بدون گاز و برق و بدون حقوق هیچ لذتی ندارد..”
“ام ابراهیم” می گوید: “از ده سال پیش تاکنون همواره در عید سعید قربان عادت داشتیم که کیک مخصوص عید درست کنیم اما در سال جاری نه گاز داریم و نه کیک .. از سه سال پیش تاکنون به علت اوضاع بسیار بد مالی و نیز گرانی شدید نتوانستیم قربانی بدهیم..”
به علت افزایش قیمت گوشت خیلی ها امسال برای تهیه گوشت قربانی در غزه اقدام نکردند. ابو محمد می گوید: هنوز برای قربانی کردن تصمیم نگرفته است و منتظر این است که فردا اندکی قیمت گوشت پایین بیاید و در ادامه می گوید: “وضعیت بد مالی اجازه نمی دهد که امسال قربانی بدهد چگونه اقدام به این کار کند و حال آن که قیمت یک گوسفند قربانی بالغ بر 300 دینار اردنی است.”
وی در ادامه گفت:” تا زمانی که قیمت گوشت پایین نیاید نمی تواند قربانی بدهد.” “یعقوب ابو ورده” از دیگر شهروندان فلسطینی می گوید: اغلب شهروندان فلسطینی به علت بالا بودن قیمت ها و کمبود گوسفند و گوساله اقدام به قربانی نخواهند کرد.”