به خاطر ادعای های پی در پی محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین و طرفدارانش مبنی بر عدم بازداشت های سیاسی در کرانه باختری و ادامه اقدامات سرکوبگرانه سرویس های امنیتی عباس علیه اعضا و طرفداران گروه های فلسطینی؛ به ویژه جنبش های مقاومت اسلامی حماس و جهاد اسلامی، همه گروه ها و سازمان های حقوقی و شخصیت ها و خانواده های فلسطینی مجبور شدند با ارائه آمار و ارقام و مستند سازی حقایق ادعاهای عباس و اطرافیانش را تکذیب کنند و دروغین بودن ادعاهای آنان را به اثبات برسانند.
ناظران سیاسی ضمن محکوم کردن اقدامات سرکوبگرانه و جنایات سرویس های امنیتی عباس اعلام کردند که این همه جرم و جنایت عباس علیه اعضا و فعالان گروه های فلسطینی کافی نیست؛ جنایاتی که در چارچوب توافقنامه اسلو و طرح شوم دایتون و با هماهنگی سرویس های اطلاعاتی و امنیتی رژیم صهیونیستی صورت می گیرد. آنان افزودند که عباس بسیاری از حقایق دگرگون را می سازد و می خواهد بر پاره ای از واقعیت ها سرپوش بگذارد و سعی دارد افکار عمومی را گمراه سازد.
این ناظران همچنین دست داشتن رئیس تشکیلات خودگردان در جنایات دو سویه علیه ملت فلسطین تقبیح کردند.
بازداشت 600 تن از اعضای حماس در زندان های تشکیلات خودگردان
جنبش حماس اعلام کرد که 600 تن از اعضا و فعالان و حامیانش در زندان های تشکیلات خودگردان به حبس کشیده شده اند که تعدادی از آنان استاد دانشگاه، دانشجو، شهردار و آزاده از زندان های “اسرائیل” هستند که از جمله آنان می توان به امجد حموری نامزد سابق انتخابات پارلمانی و فرحان علقم شهردار بیت امر در شمال الخلیل و ابراهیم واوی عضو شهرداری شهرک حلحول است که بیشتر آرای این شهرک را به دست آورد.
کمیته اهالی بازداشت شدگان در تشکیلات خودگردان اعلام کرد که سرویس های امنیتی عباس در کرانه باختری طی 13 ماه گذشته بیش از 10 هزار عضو و فعال و حامی حماس را تحت تعقیب قرار داده و بازداشت کرده و آماج وحشیانه ترین شکنجه ها قرار داده اند.
این کمیته تاکید کرد که بازپرسان تشکیلات خوگردان از همه این بازداشت شدگان بازجویی به عمل آورده اند، ولی تاکنون یک مورد در زمینه تصمیمشان برای تیراندازی به سوی عناصر سرویس امنیتی تشکیلات خودگردان گزارش نشده است.
حماس طی بیانیه ای که نسخه ای از آن به مرکز اطلاع رسانی فلسطین دورنگار شد، اعلام کرد که عباس یگانه مسئول بحران و شکاف داخلی به شمار می رود، زیرا رهبری جریانی از هم گسیخته در داخل جنبش فتح را بر عهده دارد که این جریان همسو با توطئه های دشمن صهیونیستی و آمریکا حرکت می کند. در بخش دیگر این بیانیه آمده است که عناصر سرویس های امنیتی عباس 600 تن از اعضا و مسئولان حماس و تعداد زیادی از اعضا و نیروهای گروهان های قدس شاخه نظامی جنبش جهاد اسلامی را بازداشت کرده اند که این اقدامات در چارچوب خوش خدمتی به دشمن صهیونیستی و تامین امنیت رژیم صهیونیستی و شهرک نشینان صهیونیست صورت می گیرد.
حماس تصمیم دارد از روز پنجشنبه آینده مراسمی را تحت عنوان “هفته همبستگی” با بازداشت شدگان سیاسی در کرانه باختری برپا کند و در جریان این مراسم دروغین بودن ادعاهای تشکیلات خودگردان مبنی بر عدم وجود بازداشت سیاسی در کرانه باختری برملا خواهد شد.
در همین راستا، دکتر “صلاح البردویل” از رهبران حماس در گفت و گو با خبرنگار مرکز اطلاع رسانی فلسطین گفت که حماس در این مراسم بر نکات زیر تاکید خواهد کرد: ما هرگز ظلم و ستم را نخواهیم پذیرفت و هرگز به کسی اجازه نخواهیم داد که میهن ما را تجزیه کند و هرگز تن به مزدوری “اسرائیل” نخواهیم داد، از این روز ما نسبت به بازداشت اعضا، فعالان و حامیان حماس توسط عناصر امنیتی عباس ابراز نگرانی می کنیم و با توجه به این مسئله هدف عمده و اصلی از برپایی این مراسم ابراز همبستگی با بازداشت شدگان و ابراز خشم و تنفر از عناصر وطن فروش است.
مبارزه طلبی عبد ربه
عباس طی کنفرانسی مطبوعاتی مشترک با کاندولیزا رایس وزیر امور خارجه آمریکا مدعی شده بود که بازداشت ها در کرانه باختری دلایل امنیتی و نظامی و اقتصادی دارد و بازداشت شدگان به دست دستگاه های قضایی سپرده می شوند. وی همچنین مدعی شده بود که تشکیلات خودگردان تمامی کسانی را که به صورت غیر قانونی سلاح در دست می گیرند، بازداشت می کند.
پیش از آن نیز یاسر عبد ربه دبیر کمیته اجرایی سازمان آزادی بخش فلسطین “ساف” مدعی شد که یک بازداشت شده سیاسی در زندان وجود ندارد.
یکی از رهبران جنبش جهاد اسلامی در کرانه باختری در ادامه واکنش گروه های فلسطینی به نسبت به اقدام عباس در انکار بازداشت های سیاسی این ادعای دروغین را اقدامی خطرناک خواند و تاکید کرد که هدف عباس از این ادعاها سرپوش گذاشتن بر این مسئله و مختومه کردن پرونده بازداشت سیاسی است.
39 بازداشت شده عضو جنبش جهاد اسلامی
“ابوقسام” یکی از رهبران جنبش جهاد اسلامی در کرانه باختری تاکید کرد که عباس با تکذیب خبر ادامه بازداشت های سیاسی در کرانه باختری و خبر بازداشت شماری از اعضای گروه های مبارز در زندان های تشکیلات خودگردان همه ما را غافلگیر کرد، این اقدام در حالی صورت می گیرد که صدها تن از اعضای جنبش جهاد اسلامی و حماس و حزب آزادی بخش و گردان های شهدای الاقصی در بازداشتگاه ها در زندان های تشکیلات خودگردان به سر می برند.
وی افزود که زندان های سرویس ها و دستگاه های اطلاعاتی و امنیتی عباس مالامال از بازداشت شدگان عضو گروه های مبارز است. این مقام سیاسی تاکید کرد که عناصر سرویس های امنیتی عباس همچنین اعضای برجسته گروه های مبارز فلسطین و افراد تحت تعقیب رژیم صهیونیستی که بارها از اقدامات تروریستی نافرجام جان سالم به در برده اند، بازداشت کرده اند.
جنبش جهاد اسلامی لیست اعضای بازداشت شده خود را که به 39 نفر می رسد منتشر کرده است. از سوی دیگر، جمیل المجدلاوی عضو دفتر سیاسی جبهه خلق برای آزادی فلسطین در پاسخ به سوالی در زمینه تماس هایی که به منظور از سرگیری گفت و گوی ملی صورت می گیرد، گفت که بازداشت سیاسی اقدامی قبیح و پلید به شمار می رود. وی در مصاحبه با روزنامه “الشرق الاوسط” تاکید کرد که ادعای مقامات تشکیلات خودگردان و امرای سرویس های امنیتی در زمینه عدم بازداشت سیاسی در کرانه باختری به کلی بی پایه و اساس و یک دروغ محض است.
اعتراف آشکار
خلیل ابوشماله مدیر موسسه حقوق بشر “الضمیر” ضمن تائید خبر بازداشت صدها تن از اعضا و فعالان گروه های فلسطینی در زندان های تشکیلات خودگردان ادعای عباس در زمینه عدم بازداشت این افراد را تکذیب کرد.
وی اقدام عباس در اعلام پایبندی خود به بخش امنیتی طرح نقشه راه را به مثابه اعتراف آشکار وی به تداوم بازداشت سیاسی خواند و گفت که موسسه های حقوقی اسناد و مدارک مستدلی در زمینه اسامی بازداشت شدگان سیاسی دارد.
این چهره حقوقی عباس و سرویس های امنیتی را مسئول ناکامی کمیته ملی در پایان بخشیدن به بازداشت های سیاسی خواند.
وی تاکید کرد که سازمان های حقوقی به وظیفه خود عمل نمی کنند و جنایات سرویس های امنیتی علیه اعضا و فعالان گروه های فلسطینی دنبال نمی کنند.
ابوشماله یاد آور شد که سرویس های امنیتی عباس تعداد زیادی از نهادهای رسانه ای را پلمپ کرده اند و همچنان به بازداشت های خود ادامه می دهند و به حقوق خبرنگاران و اصحاب رسانه و فعالان این عرصه تعدی می کنند و انجمن های خیریه را می بندند.
خانواده های فلسطینی بازداشت های سیاسی را محکوم می کنند
خانواده جعبری در شهر الخلیل ضمن محکوم کردن تجاوزات سرویس های امنیتی وابسته به محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان تاکید کرد که جنایت سرویس های امنیتی عباس علیه ساکنان منطقه حرم الرامه شهر الخلیل نشانگر میزان فرومایگی و انحطاط اخلاقی و درنده خویی این تشکیلات است.
در بخش دیگر این بیانیه آمده است:« ما همانند دیگر خانواده های فلسطینی خواستار یک زندگی با امن و آرامش و حاکمیت قانون هستیم؛ قانونی که از ما و نوامیس و مقدرات ما حراست و پاسداری کند، نه قانونی که امنیت و آرامش صهیونیست ها را تامین کند.»
به رغم این که بسیاری از بازداشت شدگان چهره های سیاسی هستند و هیچ ارتباطی با گردان های شهید عزالدین قسام شاخه نظامی حماس ندارند با این وجود ناظران و فعالان و دست اندرکاران رسانه ها تاکید می کنند که سلاح مقاومت که باید در اختیار مبارزان قرار بگیرد، نباید تحریم و خلع شود، زیرا مبارزان فلسطینی از این سلاح ها برای مبارزه با دشمن صهیونیستی استفاده می کنند.
بازداشت شدگان حماس چهره های سیاسی و ملی گرا هستند
دکتر عبدالستار قاسم طی مقاله ای تحت عنوان “بازداشت شدگان حماس چهره های سیاسی و ملی گرا هستند” تاکید کرد که ادعای عباس و سلام فیاض رئیس دولت غیر قانونی و انتصابی در کرانه باختری مبنی بر اینکه بازداشت شدگان عضو حماس چهره های غیر سیاسی و مخلان امنیت و وابسته به یک تشکیلات غیر قانونی هستند و درصدد دستیابی به سلاح برای برچیدن نهادهای قانونی هستند، کاملا بی پایه و اساس است.
وی تاکید کرد که حماس یک تشکیلات غیر قانونی و تروریستی نیست که قصد جان شهروندان را کرده باشد و با دشمن صهیونیستی علیه ملت فلسطین تبانی کرده باشد و مثل دیگر جریان های مزدور اسرائیل از میهن عزیز چشم پوشی کند، بلکه حماس جنبشی مبارز است که از بطن جماعت اخوان المسلمین برخاسته است. در حالی که حماس برای آزاد سازی میهن جانفشانی می کند، محمود عباس با سران تل آویو مذاکره می کند.