یکشنبه 04/می/2025

سخنگوی کمیته های مقاومت مردمی: آنچه در کرانه باختری می بینیم، جنگ علیه مقاومت است

پنج‌شنبه 18-ژوئن-2009

سخنگوی کمیته های مقاومت مردمی اعلام کرد: “خطورت ماجرای تعقیب و ترور مبارزان فلسطینی در کرانه باختری از آنجایی نشات می گیرد که این اقدام ـ بر خلاف ادعای برخی ها ـ نتیجه درگیری میان دو گروه متخاصم نیست ؛ بلکه یک جنگ آشکار و علنی علیه مقاومت است که در چارچوب اجرای پیمان اسلو و طرح نقشه راه انجام می گیرد.”       

ابومجاهد در ادامه افزود: «تاریخ هرگز به کسانی که دست همکاری به دشمن صهیونیستی می دهند و علیه ملت خود دست به اقدام می زنند، رحم نخواهد کرد و ملت نیز هرگز کسی را که علیه حقوق و آرمان هایش دسیسه چینی کند، در میان خود نخواهد پذیرفت.»  

وی خاطرنشان ساخت: “گروه های مبارز در جنگ غزه یک استراتژی کاملا جدید را در پیش گرفتند که با استفاده از آن، دیگر اشغالگران بدون آنکه هیچ مبارزی را در میدان به چشم ببینند، تنها شاهد شلیک موشک و کشته شدن سربازان شان بود.”  

این چهره مبارز در مورد احتمال حمله دشمن صهیونیستی به غزه گفت: “در این باره باید عرض کنم که مقاومت از آمادگی کامل برای رویارویی با این احتمال برخوردار است. ما اهل حرف نیستیم ؛ ولی اعلام می کنیم که دشمن در صورت حمله شاهد همکاری و هماهنگی گسترده گروه های مبارز خواهد بود.”  

به منظور اطلاع بیشتر خوانندگان فارسی زبان با اظهارات سخنگوی این گروه مبارز فلسطینی، متن کامل آن ترجمه شده و از نظر خوانندگان عزیز می گذرد:

س: در ابتدا نظر خود را در مورد تعقیب و گریزها و نیز ترور مبارزان فلسطینی که اخیرا در کرانه باختری شاهد آن هستیم، بفرمایید.

ج: جنایت تعقیب و ترور مبارزان فلسطینی یک خیانت بزرگ است و خیانت به خدا، پیامبر اکرم و فلسطین تلقی می شود. ترور مجاهدان ننگی است که در دنیا و آخرت پای عاملان آن را خواهد گرفت. ارتکاب چنین جنایتی به مثابه اهانت به احساسات ملت فلسطین است. سوال بنده این است آیا می توان کسی را که بر پهلوی مقاومت دشنه خیانت می زند، میهن پرست نامید؟ آیا تعقیب مبارزان مسلمان که در جنگ با دشمن صهیونیستی و شهرک نشینان سابقه طولانی دارند، میهن پرستی است؟

س: خطورت ترور مبارزان فلسطینی در چیست؟

ج: خطورت این مسئله در آنجاست که ترور مبارزان فلسطینی به یک اصل و خط مشی تبدیل شده است. بر خلاف ادعای برخی ها، بحث دیگر بر سر درگیری میان دو گروه متخاصم در فلسطین نیست ؛ بلکه آنچه شاهدش هستیم یک جنگ علنی بر ضد مقاومت است، جنگی که در چارچوب اجرای توافق نامه اسلو و طرح نقشه راه انجام می گیرد و مدیریت آن را فرماندهان عالی رتبه دستگاه های امنیتی تشکیلات خودگردان با همکاری همپیمانان صهیونیست شان بر عهده دارند و نظارت بر آن نیز به عهده ژنرال کیت دایتون آمریکایی است.

س: برخی ها خواستار تسلیم ابومازن و سلام فیاض به دادگاه شده اند. نظر شما چیست؟

ج: تاریخ هرگز به کسانی که دست همکاری و همپیمانی به دشمن صهیونیستی می دهند و علیه ملت خود فعالیت می کنند، رحم نخواهد کرد. مردم فلسطین که قلب شان برای مقاومت می تپد، افرادی را که برای تضییع حقوق و آرمان های ملی شان دسیسه چینی می کنند، را در میان خود جای نخواهد داد.

س: موضع گروه های فلسطینی در قبال جنایت ترور مبارزان را چگونه ارزیابی می کنید؟      

ج: ما از گروه های مبارز فلسطینی خواستیم تا موضع واحدی را قبال مشارکت دستگاه های امنیتی در جنگ علیه مقاومت اتخاذ کنند و خط مشی یکسانی را در شکل تعامل با این پدیده (ترور مبارزان فلسطینی به دست سرویس های امنیتی ابومازن) پیش گیرند و از تشکیلات خودگردان و رهبران آن بخواهند تا میان دو گزینه یعنی وحدت ملی و میهن پرستی مبتنی بر مقاومت از یک سو و همکاری با دشمن صهیونیستی و ترور مبارزان فلسطینی جهت تامین امنیت رژیم صهیونیستی و جلب رضایت آمریکا از سوی دیگر، یکی را انتخاب کنند. البته مواضع خوبی را از گروه های مبارز در واکنش به جنایت ترور مجاهدان در کرانه باختری شاهد بودیم. 

 


س: تحلیل تان را از جنگ اخیر غزه بگویید؟

ج: در این نکته هیچ تردیدی نیست که جنگ اخیر با هدف نابودی عوامل پایداری ملت فلسطین و در هم شکستن اراده پولادین مردم صورت گرفت ؛ ولی فلسطینیان یک نمونه عالی از پایداری و مقاومت را به ثبت رساندند و این یکی از دلایل پیروزی بر اشغالگران بود.

در جریان جنگ اخیر، مقاومت کاملا آماده بود ؛ ولی دشمن در جهت تغییر تاکتیک همیشگی برآمد و تلاش کرد تا در همان حرکت اول تمامی نهادهایی را که به حرکت موتور مقاومت کمک می کنند، فلج نماید و از این رو، مواضع امنیتی به ویژه مراکز پلیس را هدف حمله قرار داد تا امنیت را در نوار غزه از بین ببرد و فضایی آکنده از هرج و مرج را در این منطقه برقرار نماید ؛ ولی مقاومت در کنار دولت ایستاد تا با کمک همدیگر عملکردی عالی در زمینه حفظ امنیت از خود به نمایش بگذارند. مقاومت و دولت به منظور پاسبانی از امنیت نوار غزه دست به دست هم دادند و بر خلاف خواست رژیم صهیونیستی، هیچ هرج و مرجی رخ نداد.

مقاومت در این جنگ به سرعت خود را بازیافت و از همان روز اول، کار هدفگیری مواضع دشمن را آغاز نمود. اشغالگران در جریان حمله گسترده شان اعلام کردند که مقصود از این عملیات نابودی دولت فلسطین است و به همین خاطر مراکز دولتی را بمباران کردند ؛ البته به گمان اینکه چنین اقدامی باعث نابودی این نهاد مدیریتی می شود، ولی حمایت متمایز مردم از دولت بعد از ضربات اولیه ای که دشمن وارد آورد، عامل اصلی ثبات و پایداری این نهاد بود و باعث شد تا در دوران جنگ به وظایف خود جامه عمل بپوشاند و عملکرد مناسبی را از خود ارائه دهد.

از دیگر اهدافی که اشغالگران برای حمله گسترده خود به نوار غزه تعیین کرده بودند، نابودی مقاومت بود ؛ ولی تیرشان به سنگ خورد و به جز تعداد اندکی از نیروها، دیگر مبارزان در کمال صحت باقی ماندند و این در حالی است که دشمن صهیونیستی بعد از شکست در تحقق این مقصود، راه هدفگیری کودکان، زنان و خانه های مسکونی را پیش گرفت ؛ البته در جامعه جهانی وانمود می کرد که این کشته شدگان از مبارزان فلسطینی بوده اند.

در همین راستا، بد نیست به این نکته نیز اشاره داشته باشم که رژیم صهیونیستی جنگ را با هدف جلوگیری از شلیک موشک ها آغاز کرد ؛ ولی در دو روز اول جنگ، گروه های مبارز موفق شدند تعداد زیادی موشک را به سمت مواضع صهیونیستی شلیک کنند و حتی اهداف دورتر را نیز نشانه بگیرند. گذشت روزها باعث افزایش تعداد مواضع هدفگیری شده گردید. صهیونیست هایی که به دنبال اتمام جنگ در سه روز بودند، با ناکامی مواجه شدند و به همین خاطر، در صدد بودند تا یک ضربه سهمگین و سریع را به دشمن وارد آورند ولی باز هم سهم شان از این طرح شکست بود ؛ زیرا گروه های مبارز در جنگ غزه یک استراتژی کاملا جدید را در پیش گرفتند که با استفاده از آن، اشغالگران بدون آنکه هیچ مبارزی را به چشم ببینند، تنها شاهد شلیک موشک و کشته شدن سربازان شان بودند.

مقاومت آزمایش خوبی را در جنگ غزه از خود پس داد و باعث خلق معادلاتی جدید شد. در وضعیتی که دشمن در تحقق اهداف از پیش تعیین شده اش ناکام ماند، این مقاومت بود که حرف اول و آخر را می زد.

س: آیا گروه های مبارز در جریان حمله گسترده دشمن صهیونیستی به نوار غزه هماهنگ با یکدیگر عمل می کردند؟ اگر جواب مثبت است، سطح این همکاری و هماهنگی چقدر بود؟

ج: همکاری و هماهنگی در سطح مطلوب و قابل انتظار نبود و تنها این همکاری را در عرصه عملیاتی شاهد بودیم. واقعیت این است که پیش از این، یک هماهنگی دقیق و واقعی انجام نشده بود ؛ البته همکاری عملیاتی نتایج مثبت خود را به دنبال داشت. نکته ای که بنده باید در اینجا بدان تاکید کنم، آن است که هماهنگی میان گروه های فلسطینی باید در سطحی عالی یعنی رهبری گروه ها باشد. به هر حال، نباید فراموش کنیم شرایط امنیتی موجود، گروه های مختلف را بر آن داشته است تا به منظور جلوگیری از هر گونه اشتباه در زمینه فعالیت های جهادی، کاملا هماهنگ عمل نمایند.  

س: رژیم اشغالگر قدس بار دیگر نوار غزه را تهدید به حمله می کند. نظر شما در این رابطه چیست؟

ج: شخصا معتقدم که رژیم اشغالگر قدس به دنبال وارد آوردن ضربه جدید ـ البته به معنای واقعی آن ـ نیست ؛ زیرا این رژیم زیان های فروانی را در جنگ اخیر متحمل شد و در برابر جهانیان نیز رسوا گردید. شاید برخی ها بگویند که نظر جامعه جهانی هیچ اهمیتی در نظر تل آویو ندارد. ولی بنده معتقدم اخیرا این مسئله برایش اهمیت زیادی پیدا کرده است و تلاش می کند که تصویر خود به عنوان یک قربانی و ملت فلسطین به عنوان جلاد را برای خود حفظ کند. در اینجا باید از رسانه های فلسطینی به خاطر نقشی که در منعکس کردن واقعیت ها داشتند، کمال تشکر را داشته باشم.

به هر حال، واقعیت این است که ما به جز حمله و اقدامات تجاوزکارانه انتظار دیگری از دشمن نداریم. ضمنا اگر صهیونیست ها به یورشی گسترده و بی سابقه به نوار غزه دست زنند، مقاومت برای رویارویی آماده است. ما زیاد اهل حرف نیستیم ؛ ولی اعلام می کنیم که دشمن در صورت حمله شاهد همکاری و هماهنگی گسترده گروه های مبارز خواهد بود.

س: حرف و حدیث هایی در خصوص آتش بس وجود دارد. نظر خود را در این رابطه بفرمایید.

ج: موضع ما در این رابطه کاملا مشخص است. آتش بس برای خود ملزومات و شروطی دارد. ما و برادران عزیزمان در جنبش های حماس و جهاد اسلامی و نیز دیگر گروه های فلسطینی بر این نکته تاکید کردیم که برقراری آتش بس، مستلزم اجرای شروط و ملزومات آن است که عبارت است از بازگشایی تمامی گذرگاه ها از جمله گذرگاه رفح، رفع محاصره، توقف تمامی اشکال تجاوز. اگر دشمن خود را در خصوص اجرای این شروط پایبند دانست، آتش بس برقرار می شود و در غیر این صورت، وضعیت به همین صورت ادامه خواهد یافت.  

س: حرف و حدیث هایی از سوی دشمن و برخی طرف ها مطرح شده است مبنی بر اینکه جنبش حماس به منظور حفظ منافع خود، به گروه های مبارز فلسطینی اجازه نمی دهد که به سمت مواضع صهیونیستی موشک شلیک کنند یا آنکه به تجاوزات دشمن پاسخ دهند. آیا شما ـ به عنوان مسئول یک گروه مبارز ـ این مسئله را لمس کردید؟

ج: ما هرگز شاهد هیچ گونه دخالتی از سوی حماس یا دولت فلسطین در فعالیت های جهادی نبودیم. مقاومت در آزادی کامل به کار خود ادامه می دهد. ما هرگز مشکلی با حماس و دولت نداشته ایم. ضمنا اگر مسئله ای به وجود آید، فورا حل خواهد شد.

این حرف ها و حدیث هایی که ذکر کردید، ادعاهایی است که از سوی اشغالگران برای تخریب چهره حماس به عنوان مدافع مقاومت مطرح می شود یعنی این ادعاها ساختگی است و دشمن تلاش می کند تا از طریق برخی رسانه ها به پخش و انتشار آن مبادرت ورزد. به عنوان مسئول یک گروه مبارز اعلام می کنیم که هرگز هیچ مانعی از سوی جنبش مقاومت اسلامی و نیز دولت آقای هنیه در مسیر پرتاب موشک یا ادامه مقاومت پیش نیامده است. آنچه اشغالگران می گویند کذب محض است.  

س: نظر خود را در خصوص شکل برخورد دستگاه های امنیتی نوار غزه با مزدوران در دوره جنگ و بعد از آن بفرمایید.

ج: صراحتا از دستگاه های امنیتی (نوار غزه) می خواهم که تلاش بیشتری را در این زمینه صورت دهند. ما با این موضوع که مدیریت پرونده تعقیب مزدوران به این دستگاه ها سپرده شود، کاملا موافق هستیم ؛ زیرا به این نهادها اعتقاد و ایمان داریم. ضمنا بر اساس توافقات صورت گرفته، پیگیری مسائل مختلفی را به برادران عزیزمان در سازمان امنیت داخلی سپردیم.

موضوعی که باید به آن اشاره داشته باشم، این است که نهادهای امنیتی در نوار غزه در مسئله تعقیب مزدوران عملکرد خوبی داشتند و در طول جنگ موفق به کشف شبکه گسترده از جاسوسان شدند. با وجود آنکه دشمن صهیونیستی در طول جنگ مراکز فعالیت دستگاه های یادشده را هدف قرار دادند ؛ ولی باز هم تا آخرین لحظه دست از حمایت مقاومت برنداشتند و در کنار مجاهدان جنگیدند.

س: آینده گفتگوهای ملی را چگونه می بینید؟ آیا از شما دعوت شده است تا در دورهای آتی مذاکرات شرکت کنید؟

ج: چندین دور مذاکره انجام شده است و ما امیدواریم که طرف های درگیر با تاکید بر حفظ اصول و آرمان های ملی، به سمت پایان دادن به شکاف داخلی حرکت کنند. هیچ دعوتی از ما برای مشارکت در این جلسات ارسال نشده است ؛ البته مهم برای ما آن است که شکاف داخلی موجود در اسرع وقت برطرف شود و انعطاف پذیری های دو طرف در جهت تحقق منافع ملت فلسطین باشد نه تامین منفعت اشغالگران.

س: تصور و برداشت شما از جلسات گفتگو میان دو جنبش فتح و حماس چیست؟

ج: امیدواریم و از خداوند متعال می خواهیم که شکاف موجود بدون عقب نشینی از اصول و آرمان های ملی و به رسمیت شناختن رژیم صهیونیستی برطرف شود. موضع ما کاملا مشخص است. ما از موضع جنبش حماس در قبال عدم پذیرش توافق نامه های سازمان آزادیبخش که «اسرائیل» را به رسمیت می شناسد، حمایت می نماییم.

س: به نظر جنابعالی، در پرتو آنچه در کرانه باختری شاهدش هستیم آیا این شکاف پرشدنی است؟ 

ج: صراحتا خدمت تان عرض کنم. بنده معتقدم که دولت فیاض عمر طولانی نخواهد داشت ؛ زیرا این دولت حتی وارد جنگ با جنبش فتح شده است. تا کنون سابقه نداشته است که دولتی در کرانه باختری روی کار بیاید که از جریانی غیر از فتح باشد. در حال حاضر که فیاض دولت را در اختیار دارد، برای اولین بار فتح و حماس در مورد اینکه دولت فیاض نامطلوب و غیر قانونی است، به توافق رسیده اند و این امر مثبت است.

در همین جا تاکید می کنم که دولت فیاض علنا به مجری دستورات رژیم صهیونیستی تبدیل شده است و همان کارهایی را می کند که غرب از او می خواهد. این دولت هیچ رابطه ای با اصول و آرمان ها و نیز حفظ عزت و شرف ملی ندارد و صد البته که ملت ما چنین دولتی را نمی پذیرند و هرگز وجود دولتی که مشروعیت خود را از مجلس قانونگذاری به دست نیاورده است و رای اعتماد نمایندگان مردم را جلب نکرده است، را بر نمی تابند.

س: آیا خبر تازه ای از مبادله اسرا دارید؟

رژیم صهیونیستی تلاش می کند تا از غربی ها برای طرح مجدد مسئله مبادله اسرا استفاده کند ؛ ولی به هر حال، خواسته های مقاومت کاملا مشخص و روشن است و عقب نشینی و چشم پوشی از این خواسته ها غیر ممکن است. ما لیستی از اسرا را تحویل رژیم صهیونیستی دادیم و هیچ چانه زنی را در خصوص آزادی این اسرا نمی پذیریم. اگر اشغالگران قصد به نتیجه رساندن پرونده مبادله را دارند، باید شروط مقاومت را بپذیرند و این همان چیزی است که ما به اروپایی ها و تمامی میانجیگران اعلام کردیم.

اگر خودسری ها، لجبازی ها و فریبکاری های رژیم صهیونیستی نبود، اخیرا و همزمان با برگزاری جلسات گفتگوهای ملی در ماه مارس گذشته مسئله مبادله اسرا به انجام می رسید. ما در آن برهه، لیستی از اسرا را از طریق میانجیگران تحویل تل آویو دادیم ؛ ولی صهیونیست ها بارها نظر خود را تغییر دادند. اشغالگران از صداقت لازم برای به نتیجه رساندن مسئله مبادله برخوردار نیستند.

ما خواستار آزادی اسیران قهرمانی هستیم که مدت های طولانی را در اسارت به سر برده اند. تقاضای ما رهایی زنان اسیر فلسطینی و شماری از اسرایی است که در به هلاکت رساندن نظامیان صهیونیستی دست داشته اند. ما هرگز امید ملت را به خودمان ناامید نمی کنیم و این پافشاری بر خواسته ها، هر بهایی سنگینی که داشته باشد حاضر به پرداخت آن هستیم. 

س: اشغالگران شایعه کرده اند که گلعاد شلیت در جریان جنگ اخیر در نوار غزه کشته یا زخمی شده است. پاسخ شما به این شایعات چیست؟

ج: ما اگر بخواهیم اطلاعاتی در خصوص گلعاد شلیت بدهیم، این امر مجانی نخواهد بود و بهایی را برای دشمن دارد. ما به عنوان گروه های مبارز فلسطینی که در به اسارت گرفتن این نظامی صهیونیستی نقش داشته اند، تاکید می کنیم که ارائه هر گونه اطلاعات در این باره متضمن پرداخت بهایی است که البته هرگز مادی نیست و تنها با آزادی اسرا امکان پذیر است. مقاومت هرگز اطلاعاتی را در خصوص سرباز اسیر صهیونیستی منتشر نمی کند و رسانه های عبری این شایعات را مطرح می کنند تا اینکه مقاومت خبر مرگ یا زنده بودنش را اعلام نماید و از این طریق، رژیم صهیونیستی اطلاعاتی را به صورت مجانی به دست آورد ؛ ولی سخت در اشتباه هستند. مقاومت کاملا بیدار است و هیچ اطلاعاتی را در خصوص گلعاد شلیت به دشمن نمی دهد.

س: آیا امکان دارد که گلعاد شلیت به “رون آراد” دیگری تبدیل گردد؟

ج: اگر رژیم صهیونیستی به خودسری های خود در این باره ادامه دهد و حاضر به اجرای خواست مقاومت نشود، شاید شلیت نیز به «رون آراد» دیگری تبدیل شود. تل آویو تا ابد فرصت مبادله ندارد.

س: موانع اصلی در مسیر مبادله اسرا چیست؟

ج: اصلی ترین موانعی که در مسیر مذاکرات اخیر در خصوص مبادله اسرا وجود داشت، مخالفت اشغالگران با رهایی رهبران برجسته فلسطینی و اسرای ساکن اراضی اشغالی 48 و همچنین تبعید اجباری اسرا به خارج از فلسطین بود که البته ما هرگز با این امور موافقت نکرده و نخواهیم کرد.

س: شایعاتی از سوی برخی طرف ها مطرح شده است مبنی بر اینکه زد و بندهایی در میان گروه ها انجام گرفته و در هنگام تنظیم لیست اسرایی که باید در جریان مبادله آزاد شوند، پول هایی میان گروه ها رد و بدل شده است. پاسخ شما به این شایعه چیست؟

ج: ما به دنبال آزادی اسرایی هستیم که جوانی خود را در پشت میله های زندان های صهیونیستی سر کرده اند. باید بدانند گروه های مبارزی که فرزندان خود را در راه میهن تقدیم می کنند، هرگز حرص پول ندارند و به دنبال رد و بدل کردن پول نیستند. مسئله اسرا بسیار مهم تر از دریافت مقادیری پول یا بهتر بگوییم از تمام متاع دنیا است. 

ما هرگز و به هیچ وجه به دنبال زد و بند یا رد و بدل کردن پول جهت درج نام اسرا در لیست مبادله نبوده و نیستیم و اعلام می کنیم که این شایعات تنها یک دروغ محض است که با هدف تخریب چهره مقاومت انجام می گیرد.

از سوی دیگر، هماهنگی هایی ـ در بالاترین سطوح ـ در میان رهبران گروه هایی که در به اسارت گرفتن گلعاد شلیت همکاری داشته اند، وجود دارد و اگر هر بحث جدیدی در خصوص مبادله اسرا مطرح گردد، مراتب به اطلاع تمامی گروه های مذکور می رسد.

موضوع مبادله اسرا، یک مسئله محوری است و ما تمام توان خود را برای به اسارت گرفتن تعداد بیشتری از نظامیان صهیونیست به کار می گیریم و از آنان برای آزادی عزیزان فلسطینی در بند رژیم اشغالگر قدس استفاده می کنیم.

س: شایع شده است که برخی مقامات تشکیلات خودگردان با رهایی مروان برغوثی از رهبران برجسته جنبش فتح مخالفت کرده اند. آیا نام وی در لیست مبادله وجود دارد؟

ج: بله! همین طور است. نام آقای برغوثی و شماری زیادی از رهبران گروه های مبارز فلسطینی نیز در لیست مبادله جای دارد و صد البته که این باعث افتخار ما است.

لینک کوتاه:

کپی شد