رهبران اسراییل پی در پی به آمریکا می روند تا گزارش های علنی و سری خود را به کمیته امور عمومی اسراییل و آمریکا ” آیپک ” ارائه دهند .
آیپک که امروزه به صورت یک سازمان در آمده است ، سال 1951 تحت عنوان “کمیته امور عمومی صهیونیسم آمریکا” تاسیس گردید . این سازمان امسال نیز کنفرانس سالانه خود را برگزار کرد در حالی که بیش از دویست هزار یهودی آمریکایی عضو آن هستند و هدف علنی آنان نیز فشار آوردن به اعضای کنگره آمریکاست تا حمایت هر چه بیشتر از اسراییل تضمین شود . به همین دلیل امسال بیش از دو هزار بار با اعضای کنگره دیدار داشته است و تمامی دغدغه آن حمایت همه جانبه از دولت عبری و دفاع از آن در برابر خطرات و تهدیدات است ولی مهم ترین هدف آن آماده سازی و تربیت نسلی از رهبران در سطح جهان است که از رژیم اشغالگر صهیونیستی دفاع کنند . مبالغه نکرده ام اگر بگویم که تمامی امور جهان از داخل ساختمان آیپک اداره می شود و در همین ساختمان است که تصمیم گرفته می شود با دوستان و دشمنان چگونه برخورد شود و چه راه حل هایی باید انتخاب گردد و منازعات بین المللی باید چه سیری را داشته باشد . برای نشان داده اهمیت این سازمان کافی است که اشاره کنم که بیش از نیمی از اعضای مجلس سنا و یک سوم کنگره و نمایندگان بیش از 350 دانشگاه در آمریکا و بیش از 41 دانشگاه مسیحی آفریقایی ـ آمریکایی و نمایندگان تمامی نهاد ها و گروه های یهودی آمریکا در کنفرانس سالانه این سازمان شرکت می کنند و شعار تمامی شرکت کنندگان این است که هر چیزی که برای اسراییل مفید و خوب باشد برای آمریکا نیز خواهد بود .
رهبران احزاب اسراییل بسیار مایلند که گزارش ها و ملاحظات و توصیه ها و نگرش های خود را درباره آینده دولت عبری به این کمیته ارائه کنند و در زمینه های مختلف نظرات و آرای خود را در اختیار کارگزاران و کارگشایان یهودی جهان قرار دهند . آنان دقیق و موشکافانه واقعیت های کنونی دولت عبری و نظراتشان درباره آینده آن را به اطلاع این کمیته می رسانند و همه آنان می دانند که در چنین مکانی تصمیمات سیاسی در سطح جهان به ویژه تصمیمات سرنوشت ساز در مورد دولت عبری اتخاذ می گردد.
ژیپی لیونی رهبر حزب کادیما و رهبر مخالفان در اسراییل در این کنفرانس گفت : صلح برای دولت اسراییل مهم است و ما با برقراری صلح نمی خواهیم این گونه جلوه دهیم که نسبت به فلسطینیان و یا جهان عرب و حتی آمریکا کار خوبی انجام داده ایم بلکه این موضوع برای خود ما ضروری به نظر می رسد و ما پیوسته تلاش کرده ایم که از فرصت و زمان سود ببریم ولی مشکلات ما در حال ازدیاد است و آینده بر ما آسان نخواهد بود و اگر ما از اتخاد تصمیمات دشوار طفره برویم و شانه خالی کنیم این امر به مثابه تهدیدی راهبردی علیه آینده اسراییل خواهد بود ، اسراییلی که تا ابد دولت یهودی خواهد ماند.
لیونی رهبر مخالفان دولت کنونی است ولی منافع برتر اسراییل موجب شده است که وی نظرات و دیدگاه های حزبش را به آیپک ارائه دهد و به رهبران یهود تکیه کند و اعتماد آنان را نیز جلب نماید و خود نیز به آنان اعتماد کند . سخنان لیونی به خوبی نگرانی های صهیونیست ها در مورد آینده دولت عبری در صورتی که آنان توافق صلح با فلسطینیان را امضا نکنند، آشکار می سازد و به باور آنان چنین صلحی می تواند اعتماد یهودیان جهان به دولت اسراییل و یهودیت آن را دوباره اعاده و جلب کند و پیوند آنان را با سرزمین روحی و معنوی خود مستحکم سازد!!