شنبه 10/می/2025

در سال 2009 یهودیان بیشتری به اسراییل مهاجرت کرده اند

شنبه 9-ژانویه-2010

  از همان آغاز تاسیس جنبش جهانی صهیونیسم این جنبش به مهاجرت یهودیان به فلسطین یعنی “سرزمین موعود” بر حسب ادعای صهیونیست ها اهتمام تام می ورزد و این موضوع عامل سرنوشت سازی در مورد اقامت یهودیان در این سرزمین و استمرار حیات دولت عبری به شمار می رود. جنبش صهیونیسم پیوسته با تمامی امکانات خود در جهت تشویق یهودیان به مهاجرت به سرزمین های اشغالی تلاش می کند. این جنبش گاهی در این زمینه و در جهت ترغیب آنان زندگی مرفه و بهتر و گاهی نیز رفاه اقتصادی را مطرح می سازد و گاهی نیز چنین اقدامی را تقرب به خدا و پایبندی به سرزمین موعود و گامی در جهت جلب رضایت الهی و تلاشی در جهت جمع آوری یهودیان و گردهم آوردن آنان می داند. آنان همچنین گاهی از دشمنی اقوامی که یهودیان در کنار آنان زندگی می کنند سود می برند و یا ترس از تعرض و یا آسیب رساندن به این قوم بر اثر تنفر جهانیان از آنان را بهانه قرار می دهند، تنفری که جهانیان نسبت به امت برگزیده الهی (یهودیان) ابراز می کنند و همین امر آنان را در معرض تهدید و اذیت و آزار قرار داده است.

لازم به یادآوری است که بیشتر مهاجرت های جدید یهودیان منشا و ابعاد دینی ندارد و به این بهانه صورت نگرفته است که آنان در نزدیکی اماکن مقدس و در زیر سایه آن ها زندگی کنند و یا این که یهودیان پراکنده جمع آوری شوند و یا این که آنان بتوانند بر روی سرزمین موعود زندگی کنند بلکه در ورای این اهداف ظاهری اهداف غیر دینی قرار دارد و یهودیان به امید دستیابی به زندگی بهتر و رفاه اقتصادی که به آن وعده داده شده اند به این سرزمین می آیند.

جذب تعداد بیشتری از یهودیان از سراسر جهان به ” اسراییل” یک هدف راهبردی به شمار می رود و در طرح “اسراییل” در 2020 نقش مهمی را ایفا می کند، طرحی که محققان بزرگ و استادان دانشگاه عبری آن را آماده کرده اند و در این طرح مهم ترین توصیه ها و طرح های راهبردی برای آینده “اسراییل” در سال 2020 مطرح گردیده است به گونه ای که این رژیم در چنین سالی به بیش از هر زمانی دمکراتیک تر جلوه گر شود و در ردیف دولت های پیشرفته و پیشتاز اروپایی قرار گیرد و رشد اقتصادی آن نیز در بالاترین سطح باشد. یکی از ابزارهای دستیابی به چنین اهدافی افزایش مهاجرت یهودیان به سرزمین های اشغالی است تا توان و رشد اقتصادی محقق شود. محققان یهودی تاکید کرده اند که افزایش مهاجرت یهودیان به ویژه جوانان موجب خواهد شد که دستان کوشا و فعال در این رژیم افزایش یابد و طبعا در میان آنان افراد برجسته و ماهر و توانمند نیز پیدا خواهند شد و همین امر نیاز این رژیم به کارگران عرب را نیز کاهش خواهد داد و بر اساس پژوهش ” اسراییل دوهزار و بیست ” همین امر همچنین موجب خواهد شد تا خطرات امنیتی از ناحیه کارگران عرب نیز کاهش و تولید نیز به واسطه توانمندی های بالای یهودیان افزایش یابد.

بر همین مبنا بسیاری از سازمان های دولتی و غیر دولتی و شبه دولتی و سازمان های یهودی بین المللی در جهت تحقق این هدف تلاش می کنند و می کوشند تا تعداد بیشتری از یهودیان را از سرتاسر جهان به ” اسراییل” بیاورند. مهم ترین سازمانی یهودی که در این زمینه بیش از دیگران تلاش می کند، آژانس سوخنوت یهودی است که نهاد شبه دولتی می باشد و به طور اختصاصی در زمینه مهاجرت یهودیان به “اسراییل” تلاس می کند و همین سازمان افزایش چشمگیر مهاجرت یهودیان به دولت عبری را در سال 2009 به ثبت رسانده است و این تعداد بر اساس گزارش و اعلام این سازمان بالاترین سطح مهاجرت در ده سال گذشته بوده است. بنا بر اعلام این سازمان در سال گذشته میلادی 16244 یهودی به داخل رژیم صهیونیستی مهاجرت کرده اند و چنین آماری در مقایسه با سال گذشته 17درصد افزایش را نشان می دهد که نصف این مهاجران تازه وارد از جمهوری های اتحاد جماهیر شوری سابق به سرزمین های اشغالی آمده اند و بقیه نیز از آمریکای شمالی و اروپا و آمریکای جنوبی به این رژیم مهاجرت کرده اند. 60 درصد از این عده سنشان کمتر از 35 سال است. مهاجرت از کشور فرانسه افزایش کمی را نشان می دهد که به 2 درصد می رسد. 331 تن نیز از در سال گذشته میلادی از کشورهای اسلامی به ویژه از ترکیه و مغرب و یمن به سرزمین های اشغالی آمده اند. مهاجرت از اتیوپی به این رژیم نسبت سال 2008 کاهش یافته است و از 1582 تن به 239 تن در سال 2009 رسیده است.

به گزارش روزنامه « یدیعوت آحارونوت » اسراییلی با توجه به افزایش مهاجرت در سال 2009 «اسراییل» در تابستان سال گذشته پل هوایی را میان کشورهای آمریکای جنوبی و جنوب آفریقا به داخل این رژیم برقرار کرد تا بتواند سه هزار مهاجر یهودی جدید را به دولت عبری انتقال دهد که بیشترشان زوج های جوان هستند.

در مورد علل و عوامل افزایش مهاجرت به داخل رژیم صهیونیستی در سال 2009 با وجود این که این سال، سال خونینی بوده است می توان به موارد زیر اشاره کرد:

1ـ کانال دوم رادیو ” اسراییل ” به این نکته اشاره کرده است که سازمان اسراییلی ” انسان برای انسان ” با همکاری وزارت اسکان مهاجران یهودی تلاش می کند تا یهودیان مجرد و غیر متاهل را در کشورهای مختلف قانع سازد تا به ” اسراییل ” بیایند و در داخل این رژیم ازدواج کنند و خانواده یهودی تشکیل دهند. این سازمان تسهیلات زیادی را در اختیار این جوانان مجرد یهودی قرار می دهد تا آنان را در جهت ماندن در ” اسراییل ” با ادعای ضرورت حمایت از ملت یهود و رویارویی با ترکیب جمعیتی و سکانی قانع سازد.

سیلوان شالوم یکی وزرای ” اسراییل ” در این زمینه مشارکت فعال دارد و تلاش می کند تا تعداد بیشتری از یهودیان را تحت عنوان یهودی سازی الجلیل به این منطقه منتقل کند.

2ـ بسیاری از بررسی ها و تحقیقات بر این نکته تاکید می کنند که بحران اقتصادی جهانی با توجه به وعده های مداوم آژانس مهاجرت یهودیان و وعده های جنبش صهیونیسم مبنی بر دستیابی به رفاه اقتصادی در افزایش مهاجرت به “اسراییل” بسیار موثر بوده است. ناتان شارانسکی رییس آژانس یهود صراحتا گفته است که بحران اقتصادی جهان بسیاری از یهودیان را به مهاجرت به “اسراییل” واداشته است.

3ـ مهم ترین امتیازی که مهاجران به سرزمین های اشغالی به دست می آوردند این است که به محض ورود آنان به فرودگاه بن گوریون آنان تابعیت ” اسراییل ” را به دست می آورند و از تمامی امتیازات آن بهره مند می شوند، امتیازاتی که ساکنان حقیقی و قانونی یعنی فلسطینیان از آن محروم هستند و این عده از فلسطینیان اکنون به عرب های سرزمین های اشغالی سال 1948 معروف شده اند.

4ـ از مهم ترین عوامل تشویق مهاجران می توان از تجاوز آشکار و وحشیانه به غزه نام برد. رهبران دولت قبلی ( ایهود اولمرت) به این نکته تاکید و آن را ترویج کردند که چنین تجاوزی مقاومت و مبارزان و موشک های آنان را نابود خواهد کرد و این عوامل تهدید کننده ” اسراییل ” و شهرک نشینیان از بین خواهد رفت. متاسفانه مناظر و صحنه های استفاده از سلاح های ممنوعه بین المللی و بکارگیری از فسفور سفید و کشتن بیش از 1400 فلسطینی از جمله زنان و کودکان و مجروح ساختن هزاران تن گویی مهاجران را در مورد مهاجرت به “اسراییل” آسوده خاطر می سازد و شهرک نشینان نیز با ابراز این گونه وحشیگری احساس قدرت می کنند و بر این باورند که این گونه اقدامات موجب بازدارندگی و تحقق امنیت برای آنان می شود و از نظر آنان کودکان و زنان و غیرنظامیان عرب با افراد مسلح و نظامی تفاوتی ندارند.

شکی نیست که نمی توان عده کمی از یهودیان در جهان و همچنین در داخل رژیم را نادیده گرفت که مخالف با تجاوز وحشیانه اخیر به غزه بودند ولی متاسفانه این عده کم بر تصمیمات اسراییلی ها تاثیرگذار نیستند و افکار عمومی “اسراییل” و افکار عمومی یهودیان جهان بر مراکز تصمیم گیری صهیونیست ها حاکمیت و نفوذ دارد و تاثیرگذار است و این گروه اکثریت بکارگیری افراطی از زور را تنها ضامن بقا و امنیت “اسراییل” و شهرک نشینان می دانند و استفاده از منطق مشت آهنین را عامل تاثیرگذار می دانند؛ حال چنین سیاستی علیه غیرنظامیان و زنان و کودکان و غیره باشد یا نه مهم نیست مهم این است که این افراد عرب هستند و باید تحت فشار و تهدید و تجاوز قرار گیرند.

در پایان یادآوری دو نکته ضروری به نظر می رسد:

اول این که جنبش صهیونیسم در طول تاریخ توانسته است از حوادث و وقایع به خوبی استفاده کند و از آنان در جهت جذب مهاجران به ” اسراییل ” سود برد، هرچند که چنین حوادثی بسیار نادر و نامکرر باشد.

دوم این که قضیه مهاجران که “اسراییل” نسبت به جذب و انتقال آنان حرص می ورزد می تواند نتیجه معکوسی نیز داشته باشد و به عنوان بمب ساعتی عمل کند و “اسراییل” را از داخل منفجر سازد. این یهودیان از نژادهای مختلفی هستند و ایدئولوژی و فرهنگ و تمدن آنان نیز متفاوت است و درگیری میان آنان در آینده اوج خواهد گرفت و هم اکنون نیز تمامی اقدامات و ابزارها از جمله آموزش های ملی و تشکیل ارتش ملی و غیره نتوانسته است که اختلافات میان این نژادها و اقوام را از بین ببرد و بافت این جامعه متضاد و غیر متجانس را تغییر دهد و آن را به یک جامعه طبیعی و سالم تبدیل نماید زیرا جامعه ” اسراییل ” بر اساس تصمیمات و مبنای سیاسی و نیروی نظامی شکل گرفته است در حالی که جوامع بشری از تنوع فرهنگی و ترکیب جمعیتی و تاریخی و اجتماعی تشکیل شده و قوام گرفته است. موضوع بحران هویت و مبهم بودن سرنوشت و آینده و موضوع غربت در این سرزمین به صورت عواملی بروز خواهند کرد که می تواند به عنوان بمب ساعتی “اسراییل” را از داخل منفجر سازد.

لینک کوتاه:

کپی شد