یکشنبه 04/می/2025

دبیر کابینه فلسطین: محاصره نوار غزه برای همیشه پایان خواهد یافت

یکشنبه 4-جولای-2010

 

دبیر کابینه فلسطین تاکید کرد که دولت در طول چهار سال گذشته و با وجود محاصره، تجاوزات مستمر و نیز فشارهای مختلف هرگز از اصول و آرمان های خود چشم نپوشیده است. 

محمد عوض در گفتگو با خبرنگار مرکز اطلاع رسانی فلسطین خاطرنشان ساخت: دولت در کنار این موضوع، موفقیت شایانی را در ارائه خدماتی متمایز به شهروندان فلسطینی به ویژه در زمینه برقراری امنیت در نوار غزه و نیز دیگر زمینه ها به دست آورده و بستر را برای تحقق اصل عدالت فراهم ساخته است.

وی در ادامه افزود: “دولت بخشی از نیازهای اقتصادی جامعه را خود رفع می کند و بخشی دیگر از این نیازها را از طریق کشورهای حامی آرمان و ملت فلسطین تامین می کند ؛ البته نه آن کشورهایی که در مقابل کمک های مالی خود به دنبال تصمیم گیری برای ما باشند. به هر حال، دولت در تصمیم گیری های سیاسی کاملا مستقل عمل می نماید.”

این مقام فلسطینی با تکذیب موضوع بحران مالی دولت، تصریح کرد: “تنها تغییری که در حال صورت گرفتن است، اجرای طرحی استثنایی و فوق العاده می باشد که دولت با هدف مدیریت وضعیت کنونی اقتصاد، برنامه ریزی مناسب جهت پرداخت حقوق کارمندان و نیز دست یابی به مکانیزم لازم برای اعطای معوقات آنان می باشد. بهترین گواه بر این امر، پرداخت حقوق ماهیانه کارمندان به شکل کامل می باشد. ضمنا مبلغی نیز به منظور تامین بخشی از معوقات کارمندان تعیین شده است.”

وی در بخشی دیگر از اظهارات خود عنوان داشت: “دولت کنونی مبلغی به ارزش 99 میلیون دلار را در میان اقشار مختلف جامعه توزیع کرده است. اگر نگاهی دقیق به عملکرد اقتصادی دولت های پیشین داشته باشیم، می بینیم که مبالغ توزیع شده از سوی دولت های مذکور ـ در میان اقشار مختلف ـ بسیار اندک بوده است. در واقع، تفاوت عمیقی در این زمینه میان رفتار دولت کنونی با دولت های پشین وجود دارد تا جایی که این دولت بخشی از بودجه اختصاصی خویش را در بین مردم توزیع می کند.”

محمد عوض اظهار داشت: “بر خلاف شایعاتی که از سوی برخی ها پخش می شود، دولت هرگز قصد ایجاد یک کشور مستقل در نوار غزه ندارد. غزه جزئی از فلسطین است. غزه جزئی از کشور فلسطینی می باشد و این اساس و پایه آرمان آزادسازی می باشد.”

این مسئول فلسطینی در خصوص محاصره تحمیلی علیه نوار غزه که امروز وارد چهارمین سال تداوم خود می شود، گفت: “محاصره برای همیشه پایان خواهد یافت و دیگر باز نخواهد گشت ؛ ولی به هر حال نباید فراموش کرد که طرف مقابل ما یک اشغالگر و دشمنی ظالم است که به هیچ وجه اعتقادی به اخلاق ندارد و هر روز در استفاده از ابزارهایی همچون محاصره و جنگ بر علیه ما دست به ابتکار می زند.”

متن کامل مصاحبه خبرنگار مرکز اطلاع رسانی فلسطین با محمد عوض، دبیر کابینه ترجمه شده و از نظر خوانندگان عزیز فارسی زبان می گذرد:

س: به عنوان اولین پرسش بفرمایید که عملکرد دولت را در سال های گذشته چطور ارزیابی می کنید و از تجربیاتی که تا کنون به دست آوردید، چه استفاده ای بردید؟

ج: شرایطی که دولت فلسطین از آغاز دهمین دوره فعالیت خود با آن رو به رو شد درآمیخته با فشار، محاصره و دسیسه چینی برای شکستن اراده پولادین ملت بود که البته دشمنان در این مسیر به بستن دست دولت فلسطین مبادرت ورزیدند و می خواستند تا دولت از اصول و آرمان های ملی دست بشوید. اگر این شرایط را در نظر بگیریم، می بینیم که کارنامه دولت در این برهه غرور آفرین بوده و دستاوردهایی مهم را محقق ساخته که البته در جهت حفظ و بقای آن نیز گام برداشته است. از جمله دستاوردهای مذکور می توان به موارد ذیل اشاره کرد:

در عرصه سیاسی: دولت هرگز از اصول و آرمان هایی که ملت فلسطین به خاطر آن شهید، جانباز و اسیر تقدیم نمود و رنج های فراوانی را نیز به جان خرید، دست نکشید و این در حالی بود که در طول چهار سال مدیریت خود، محاصره شدید اقتصادی و دسیسه های دشمن برای گرسنه نگاه داشتن ملت فلسطین را در مقابل داشت. دولت در کنار این موضوع (پایبندی نسبت به اصول و آرمان ها)، موفقیتی شایان را در ارائه خدمات متمایز به شهروندان به ویژه در زمینه برقراری امنیت در نوار غزه به دست آورده است. امروز همه ساکنان این منطقه طعم شیرین امنیت را به خوبی حس می کنند.

در عرصه خدمات مدنی: دولت در ارائه خدمات مختلف به شهروندان موفق عمل کرده است که از آن جمله می توان به آموزش افراد، ایجاد فرصت های شغلی، تامین بهداشت و برقراری عدالت اشاره کرد. دولت در بهبود وضعیت شهروندان در عرصه های گوناگون موفق عمل نموده است ؛ البته بنده مدعی آن نیستم که تمامی آنچه ما می خواستیم، به مرحله انجام رسیده است.

س: اگر بخواهید مقایسه ای میان عملکرد دولت کنونی با دولت های پیشین در عرصه های سیاسی، اقتصادی و مدیریتی داشته باشید، چه می گویید؟

ج: مواضع دولت کنونی در قبال مسائل سیاسی از ثبات بهره مند بوده است. همان طور که خدمت تان عرض کردم دولت هرگز از مواضع خود عقب نشینی نکرد. اکثریت قاطبه مردم می دانند که دولت های پیشین امتیازات زیادی به طرف مقابل دادند و هرگز موفق نشدند تا در چارچوب مذاکرات شان با دشمن چیزی را تقدیم ملت کنند. حتما مشکلات فلسطینیان حل خواهد شد. همان طور که می دانید، در برهه کنونی فشار عجیبی به اشغالگران برای پایان دادن به محاصره وارد می آید که این امر، نتیجه پایداری ملت فلسطین و نیز تلاش های گسترده ای می باشد که دولت برای تبیین شرایط و وضعیت ساکنان نوار غزه برای دیگر کشورها صرف نموده است.

دولت های پیشین هرگز چنین عملکردی نداشتند. به نظر من این موضوع نیاز به پژوهش و بررسی موشکافانه ندارد، با یک حساب سر انگشتی و مقایسه ساده می توان به نتایجی روشن در این زمینه (مقایسه میان عملکرد دولت ها) دست یافت.

تفاوت میان عملکرد دولت کنونی با دولت های پیشین در عرصه مدیریتی نیز مشهود است. پیش از این ما شاهد نوعی سردرگمی در بدنه مدیریتی دولت ها بودیم و می دیدیم که چطور تعداد کارمندان در بخش های مختلف نظامی و مدنی ـ بدون هیچ برنامه ریزی ـ زیاد می شد و مکانیزم عزل، نصب و جذب نیروها نیز فاقد شفافیت لازم بود. دولت کنونی هنگام جذب نیرو کاملا شفاف عمل می کند و مسئله به صورت علنی انجام می گیرد و علاوه بر آن، در شرایط تعیین شده برای جذب نیرو جایی برای ملاحظات گروهی و حزبی وجود ندارد.

در عرصه نظامی نیز دولت کنونی تنها افراد مناسب را به خدمت گرفت. در واقع، جذب نیرو در عرصه نظامی با تحولات عمیقی همراه بوده است یعنی دیگر این نیروها از گروه های خاصی انتخاب نمی شوند ؛ بلکه یک رقابت برای جذب وجود دارد که این موضوع در نوع خود حکایت از پیشرفت شایان توجه در گستره تغییرات مدیریتی دارد.

اگر بخواهیم مقایسه ای میان عملکرد اقتصادی دولت کنونی با دولت های پیشین داشته باشیم، باید بگوییم که وضعیت کنونی کاملا متفاوت از گذشته است که شواهد و قرائن مربوط به این تغییر را می توان در عرصه های مختلف مشاهده کرد. در گذشته، اقتصاد وابسته به تصمیمات سیاسی دولت ها بود یعنی اگر دولت های پیشین امتیازی به دشمنان نمی دادند، خبری از کمک های مالی نبود. ضمنا حمایت های مالی آمریکا و اروپا نیز با شرط مذکور صورت می گرفت.

دولت بخشی از نیازهای اقتصادی جامعه را خود رفع می کند و بخشی دیگر از این نیازها را از طریق کشورهای حامی آرمان و ملت فلسطین تامین می نماید ؛ البته نه آن کشورهایی که در مقابل کمک های مالی خود به دنبال تصمیم گیری برای ما باشند. به هر حال، دولت در تصمیم گیری های سیاسی کاملا مستقل عمل می نماید.

س: اخیرا حرف و حدیث های بسیاری درباره بحران مالی دولت مطرح شده است. در این باره برای ما بگویید.

ج: بنده وجود بحران مالی را رد می کنم. تنها تغییری که در حال صورت گرفتن است، اجرای طرحی استثنایی و فوق العاده می باشد که دولت با هدف مدیریت وضعیت کنونی اقتصاد، نیز برنامه ریزی مناسب جهت پرداخت حقوق کارمندان و نیز دست یابی به مکانیزم لازم برای اعطای معوقات آنان می باشد. بهترین گواه بر این امر، پرداخت حقوق ماهیانه کارمندان به شکل کامل می باشد. ضمنا مبلغی نیز به منظور تامین بخشی از معوقات کارمندان تعیین شده است.

س: اخیرا شایع شده است که شهروندان از میزان مالیات گله دارند. برخورد دولت با این موضوع چگونه بوده است؟

ج: دریافت مالیات قانونی است که از سوی مجلس قانونگذاری فلسطین وضع شده و دولت تنها نقش مجری را دارد. ضمنا بنا به تصمیم دولت قوانین مالیاتی که توسط مجالس پیشین تصویب شده، به خاطر وضعیت و شرایط بد اقتصادی که شهروندان در نتیجه محاصره با آن رو به رو بودند ـ به جز در برخی موارد ـ به اجرا گذاشته نشد که از جمله موارد مذکور می توان به بخش دخانیات اشاره کرد. دخانیات برای افراد جامعه زیان بار است و دولت به خاطر حفظ سلامت عمومی جامعه دست به چنین اقدامی (اعمال ضریب مالیات) زد و هدف جلوگیری از استعمال دخانیات در اماکن عمومی و تلاش برای ایجاد بستری است که طی آن، سیگار از دسترس کودکان و افراد کم سن و سال دور باشد.

در واقع، اجرای قوانین مالیاتی بخشی از برنامه دولت برای جلوگیری از مصرف دخانیات بود. ضمنا اگر امروز شاهد اجرای قوانین مالیاتی در مورد نفت و مشتقات آن هستیم، این کار برای کمک به کارگران صورت می گیرد. در دیگر موارد نیز مالیات بر اساس تناسب اخذ می شود.

س: میزان حمایت دولت از اهالی غزه به ویژه فقرا به چه شکل می باشد خصوصا آنکه شکایت ها و گله های شهروندان در خصوص عدم وصول کمک های مالی دولت به امری دائمی تبدیل شده است؟

ج: در هنگام بحث در این خصوص باید وجود اقشار و طبقات مختلف اقتصادی را در نظر داشته باشیم. بخشی از این اقشار را کارمندان تشکیل می دهند که مستقیما حقوق دریافت می دارند. بخشی دیگر را نیز نیازمندان تشکیل می دهند که از طریق نهادهای مدنی و نیز وزارت امور اجتماعی مورد حمایت مالی قرار می گیرد. دسته دیگر از افراد نیز کارگران هستند. دولت قریب به 99 میلیون دلار را در میان بخش های مختلف تقسیم کرده است. اگر نگاهی دقیق به عملکرد اقتصادی دولت های پیشین داشته باشیم، می بینیم که مبالغ توزیع شده از سوی دولت های مذکور ـ در میان اقشار مختلف ـ بسیار اندک بوده است. در واقع، تفاوت عمیقی در این زمینه میان رفتار دولت کنونی با دولت های پشین وجود دارد تا جایی که این دولت بخشی از بودجه اختصاصی خویش را در بین اقشار مختلف به ویژه نیازمندان توزیع می کند و در زمینه ایجاد فرصت های شغلی ـ هر چند موقت ـ برای کارگران صرف می نماید.

شوراهای شهر و روستا در کنار دولت برای حمایت از کارمندان می کوشند و از جمله برنامه های شان یاری رساندن به کسانی است که در حمله اشغالگران محصولات زراعی، سرپناه و یا شغل خود را از دست داده اند. بخشی از کمک ها اختصاص به ایجاد سرپناه برای افراد بی پناه می باشد. دولت مبالغ نسبتا هنگفتی را در جهت حمایت از شهروندان صرف کرده است که البته این حق شهروندان است. ضمنا مبلغ کمک ها در حال افزایش می باشد و دولت در جهت توزیع عادلانه آن تلاش می کند.

س: اخیرا اخباری در خصوص تصمیم دولت برای بالا بردن تعداد کرسی های وزارتی منتشر شده است. صحت و سقم این خبر تا چه حد می باشد و برای ما از دلیل این تصمیم بگویید؟

ج: تصمیم در رابطه با افزایش تعداد کرسی ها در دست نخست وزیر می باشد و ایشان هستند که درباره این موضوع تصمیم گیری می نمایند. درباره دلیل آن نیز باید خدمت تان عرض کنم که اتخاذ چنین تصمیمی نتیجه تغییراتی در زمینه امور سیاسی و نیز خدمت رسانی بهتر به شهروندان می باشد. ما در حال حاضر مشغول ارزیابی این موضوع هستیم و بعد از آن نیز گزارش خود را تقدیم هیات وزیران می کنیم تا وزرا نیاز دولت به این تغییر را بررسی نمایند.

س: دولت چه تلاش هایی را در زمینه تحقق آشتی صورت داده است؟

ج: پرونده آشتی ملی با مسائل زیادی گره خورده است. دولت به دنبال برقراری یک آشتی حقیقی است که تضمین بخش وحدت سیاسی، جغرافیایی و اجتماعی در فلسطین باشد یعنی اینکه بستر لازم برای این موضوع فراهم آید. ما از هر گونه پیشنهادی که در این زمینه مطرح می شود، استقبال می کنیم و در این خصوص وحدت رویه داریم.

س: ادعاهایی مطرح شده مبنی بر اینکه نوار غزه به کشور حماس مبدل گشته است و این جنبش هیچ توجهی به موضوع آشتی ملی ندارد. ضمنا از آنجایی که سد محاصره در حال شکستن می باشد، دیگر حماس نیازی به ایجاد وحدت نمی بیند. پاسخ شما به این موضوع چیست؟

ج: خیلی راحت خدمت تان عرض کنم. کسی که چنین ادعایی می کند یا مغرض است و یا آنکه از واقعیت بی خبر می باشد. حقیقت آن است که گروه های مختلف و در راستای برنامه خود برای آزادی فلسطین با راهکار تشکیل کشور مستقل در مرزهای 1967 موافقت کردند و نسل های مختلف موضوع آزادسازی سرزمین اشغال شده فلسطین پی گرفتند. هر کس که فکر می کند هدف حفظ غزه است، باید بداند که این تفکرش هیچ همخوانی با آن هدف والایی که ملت فلسطین به خاطرش خون دادند و از همه چیز خود گذشتند، ندارد.

بر خلاف شایعاتی که از سوی برخی ها پخش می شود، دولت هرگز قصد ایجاد یک کشور مستقل در نوار غزه ندارد. غزه جزئی از فلسطین است. غزه جزئی از کشور فلسطینی می باشد و این اساس و پایه آرمان آزادسازی می باشد. هر کس می گوید که هدف ما غزه است، از حقیقت بی خبر و از درک واقعیت عاجز می باشد و حتی از ماهیت ملت ما و نیز اهداف مرحله ای و راهبردی اش آگاهی ندارد. ما هرگز قصد ایجاد یک کشور مستقل در نوار غزه را نداریم.

س: برخی افراد این هراس را دارند که تحقق آشتی ملی باعث آن شود تا وضعیت نوار غزه به گذشته باز گردد یعنی دوباره ناامنی، هرج و مرج و فساد مدیریتی بر این منطقه سایه افکند. در صورت برقراری آشتی، دولت چه برنامه ای برای مقابله با این خطر دارد؟

ج: به خاطر همین موضوعی که فرمودید ما از لحظه نخست اعلام کردیم که هدف از آشتی ملی صرفا امضای یک سری برگه نیست ؛ بلکه اصلاح وضعیت سیاسی موجود می باشد به گونه ای که بستر برای مشارکت تمامی گروه ها مطرح شود. ما به دنبال آن آشتی هستیم که در آن دیدگاه های گروه های مختلف مد نظر قرار گیرد و به منظور رعایت اصل شفافیت و عدالت، همه شهروندان امکان مشارکت را داشته باشند. باید همه در مدیریت سیاسی و امنی این سرزمین همکاری نمایند.

س: آیا برنامه ای برای مقابله با مسائلی که احتمالا دستاوردهای شما را تحت تاثیر منفی خود قرار دهد و آنها را از بین ببرد، آماده کرده اید؟

ج: خیلی راحت بگویم. آینده متعلق به آرمان فلسطین است ؛ زیرا ما صاحبان یک آرمان عدالت خواهانه هستیم و به این آرمان نیز ایمان داریم که البته این ایمان از نگرش دینی ما نشات می گیرد. آشتی میان فتح و حماس یک عنصر اساسی نیست یک شاخص است که باید در چارچوب تحقق وحدت و همبستگی ملی جای گیرد. وحدت ملی چیزی مهم تر از گروه های فلسطینی و آشتی میان فتح و حماس است. به نظر بنده، گام برداشتن در راه همبستگی ملی حکم طی نمودن مسیر پیروزی و موفقیت را دارد. کسانی که تنها به موضوع آشتی چنگ زده اند، باید بدانند که اصل وحدت ملی است که در نوع خود گامی در جهت تحقق اهداف ملت ما به شمار می رود. ما به دنبال آن وحدت و آشتی هستیم که نشانگر وحدتی حقیقی باشد. به نظر من، چنین هدفی در آینده ای نه چندان دور محقق می شود.

باز هم تکرار می کنم که ما موافق آن آشتی هستیم که در حکم پلی برای رسیدن به وحدت جغرافیایی و ملی باشد و هدفش بر دست یابی به چنین وحدتی استوار باشد.

س: صحبت هایی مطرح است مبنی بر اینکه آقای محمود عباس قصد دیدار از نوار غزه را دارد و شما با هماهنگی دولت از ایشان دعوت به عمل آورده اید. آقای ابومازن این موضوع را رد کرده است. توضیح شما در این باره چیست؟

ج: در بحث مربوط به حضور چهره های برجسته و بهره مند از جایگاه مهم مدیریتی در نوار غزه، چیزی که حائز اهمیت به شمار می رود زمان انجام دیدار، مفاد برنامه کاری شخصیت ها و نیز نتیجه ای است که دیدار های شان از نوار غزه به دنبال دارد.

شخصیت های برجسته فلسطینی صرفا با یک هدف شخصی به نوار غزه سفر نمی کنند ؛ بلکه در یک چارچوب سیاسی خاص به این کار دست می زنند و هر گونه بحث درباره چنین دیداری باید با لحاظ قرار دادن این فاکتور مهم انجام گیرد.

س: دولت حاضر است تا چه امتیازاتی را به منظور تحقق آشتی ملی در فلسطین تقدیم نماید؟

ج: بحث بر سر امتیاز دادن یا ندادن نیست. باید تمام توجه ها به سمت تحقق وحدت باشد و ما انعطاف لازم را به منظور دست یابی به این هدف صرف می کنیم. توان خود را به کار می بندیم تا از هر گونه مسائلی که در تعارض با منافع ملی باشد، دور شویم ؛ البته انتظار نداریم که آمریکا یا طرف خارجی دیگری برای ما منفعت ملی را تعریف کند.

س: ارزیابی شما از سفر عمر موسی، دبیر کل اتحادیه عرب به نوار غزه چیست؟

ج: بی تردید، سفر آقای عمر موسی در چارچوبی خاص آغاز و در چارچوبی خاص به پایان رسید. این دیدار با هدفی مثبت انجام گرفت. دبیر کل اتحادیه عرب در این سفر خود از اوضاع در فلسطین و نیز تحقق وحدت سخن به میان آورد و در اظهارات خود، جدیتش را برای تحقق آشتی ملی نشان داد و تاکید کرد که باید حماس و فتح به منظور رسیدن به این هدف با یکدیگر گفتگو کنند.

به هر رو، اگر دیدار عمر موسی از نوار غزه را از زاویه مذکور بررسی کنیم، می بینیم که این کار مثبت بوده است ؛ البته انتظار ما آن بود که نتایج این سفر بهتر از این باشد. امیدوار بودیم که گام هایی در جهت پیشرفت در موضوع آشتی برداشته شود تا به این هدف نزدیک شویم.

س: نظر خود را درباره اظهارات دبیر کل اتحادیه عرب که در آن رفع محاصره را مشروط به تحقق آشتی ملی کرد، برای ما بفرمایید.

ج: در جلسات گفتگویی که با ایشان داشتیم، تاکید کردیم که آشتی یک ضرورت است ؛ ولی رفع محاصره نباید مشروط به تحقق این آشتی باشد زیرا آشتی نیاز به ایجاد بستری سیاسی دارد. از سوی دیگر محاصره تاثیر مستقیم بر افزایش رنج ها و محنت های ملت فلسطین داشته است و هیچ گاه نباید رفع آن را مشروط به موضوع آشتی کرد.

س: آیا بعد از پایان سفر عمر موسی به نوار غزه تماسی با ایشان داشته اید؟ از محتوای این تماس ها برای ما بگویید.

ج: تماس ها با دبیر کل اتحادیه عرب در قبل و بعد از سفر ایشان به نوار غزه جریان داشته و در راستای تبادل افکار، آرا، عملی کردن تصمیم مربوط به رفع محاصره، نقش آفرینی این نهاد در زمینه تحقق آشتی و نیز حمایت از دیدگاه های ملت فلسطین در برابر موسسات بین المللی بوده است.

س: دولت در زمینه پیگیری موضوع حمله به کاروان آزادی چه اقدامی صورت داده و آیا دادخواست هایی را در این زمینه در دادگاه های بین المللی مطرح نموده است؟

ج: کاروان آزادی نقطه تحولی تاریخی در آرمان فلسطین بود و در نتیجه همین امر، می بینیم که جامعه جهانی امروز بر ضرورت پایان دادن به روند محاصره که در نوع خود یکی از موارد تجلی اشغالگری به شمار می رود، تاکید و پافشاری می ورزد.

خون شهدای کاروان آزادی مسئله را به این مرحله کشاند و دشمن صهیونیستی که در عرصه بین الملل همیشه مدعی تعامل اخلاقی است، را رسوا کرد. این ماجرا باعث بر ملا شدن ماهیت دروغ پردازانه اشغالگران شد. امروز جامعه جهانی به خوبی از این ماهیت خصمانه با خبر است حتی در درون جامعه صهیونیستی هستند کسانی که فریاد اعتراض نسبت به رفتارهای غیر انسانی و اخلاقی دولت شان سر می دهند، دولتی که هیچ توجهی به اخلاق ندارد. ضمنا در کنار این مسائل، فعالیت های حقوقی مختلفی که در خصوص موضوع حمله به کاروان آزادی در آب های بین المللی صورت گرفت نشان می دهد که این کاروان نقش مهمی را در مسئله فلسطین ایفا کرده است.

در مورد تلاش های حقوقی دولت در خصوص طرح موضوع مذکور در محاکم بین المللی باید بگویم که تماس هایی با طرف های مختلف بین المللی داشتیم و به نهادهای حقوقی مدافع حقوق بشر پیشنهاد تنظیم کیفرخواست علیه سران رژیم اشغالگر قدس را دادیم. ضمنا وزارت دادگستری مکلف شد تا موضوع را با نهادهای حقوقی جهانی پیگیری کند تا بستر برای تنظیم دادخواست های لازم علیه کسانی که مجریان جنایت حمله به کاروان آزادی بودند، فراهم شود.

س: تصمیم صهیونیست ها برای کاستن از شدت محاصره نوار غزه را چگونه ارزیابی می کنید؟

ج: اشغالگران هیچ استفاده از تجربه گذشته خود نبرده اند. آنها باید این نکته را درک می کردند که دیگر از غزه خارج شده و بازگشت شان به این منطقه غیر ممکن است. اشغالگران با کاستن از شدت محاصره می خواهند به نوعی خود را از فشارهای بین المللی برای رفع محاصره غزه نجات دهند. صهیونیست ها باید بپذیرند که برنامه های سیاسی، مالی و اقتصادی نوار غزه هیچ ارتباطی به سیستم های سیاسی و اقتصادی آنها ندارد.

گام هایی که امروز اشغالگران در زمینه کاستن از شدت محاصره بر می دارند، صرفا ظاهری و برای مقابله با فشارهای بین المللی است و هرگز حقیقی و در چارچوب رفع محاصره نیست. برای درک این حقیقت تنها کافی است تا به لیست کالاهایی که اشغالگران اجازه استیراد آنها را داده اند، نگاهی بیاندازید که در این صورت می بینید که وارد کردن لوازم لوکس و کالاهای تجملاتی مانعی ندارد ؛ ولی استیراد مصالح ساختمانی و پول غیر قانونی تلقی می شود.

س: به عنوان یک مسئول رسمی بفرمایید که آیا به نظر شما، محاصره برای همیشه پایان خواهد یافت؟

ج: محاصره برای همیشه پایان خواهد یافت و دیگر باز نخواهد گشت ؛ ولی نباید فراموش کرد که طرف مقابل ما یک رژیم اشغالگر و دشمنی ظالم است که به هیچ وجه اعتقادی به اخلاق ندارد و هر روز در استفاده از ابزارهایی همچون محاصره و جنگ بر علیه ما دست به ابتکار می زند.

س: بحران برق در نوار غزه خواب و آرام را از شهروندان ربوده است، به ویژه در سایه گرمای بی سابقه ای که در سال جاری پشت سر می گذارنیم. دولت چه گام هایی را در زمینه حل این بحران برداشته است؟ چرا این بحران ـ با وجود کاسته شدن از شدت محاصره ـ همچنان باقی مانده است؟

ج: موضوع برق مرتبط با چندین فاکتور و عامل است که از جمله آنها می توان به موارد ذیل اشاره کرد:

فاکتور اول: شرکتی که مدیریت انتقال برق را بر عهده دارد، کاملا خصوصی است و این شرکت بر اساس مکانیزم تعیین شده از سوی طرف های حمایت کننده اش در رام الله و اتحادیه اروپا عمل می کند.

فاکتور دوم: مربوط به شهروند فلسطینی است که باید برای حل بحران فرا رویش در زمینه تامین برق باید با یکدیگر همکاری کرد. دولت کاملا نسبت به فشاری که شهروندان در نتیجه بحران برق تحمل می کنند، آگاه است و هیات وزیران جلساتی را برای دست یابی به راه حل مناسب جهت دور کردن شهروندان از پیامدهای اختلافات سیاسی و نیز کاستن از میزان فشارهایی که به مردم وارد می آید، تشکیل داد. بخشی از راه حل بحران برق این است که از اتحادیه اروپا خواسته شود تا به تعهدات خود در این زمینه عمل نماید. ضمنا باید تشکیلات خودگردان به خاطر کمک های مالی که از کشورهای مختلف و به نام مردم فلسطین دریافت می دارد، بخشی از هزینه های تامین برق را بر عهده بگیرد. به هر حال، این راه حل واقعگرایانه است ؛ البته به شرطی که اتحادیه اروپا و تشکیلات خودگردان به وظایف خود عمل کنند.

ضمنا اگر محاصره رفع شود و کارخانه های مختلف به کار بیافتد، مطمئنا می توان در زمینه کاستن از رنج ها و محنت های کنونی مردم نوار غزه گام های بلندتری برداشت.

 

لینک کوتاه:

کپی شد