شنبه 03/می/2025

سخنگوی وزارت كشور فلسطين: نوار غزه هرگز به اندازه امروز شاهد امنيت و آرامش نبوده است

پنج‌شنبه 24-دسامبر-2009

  سخنگوی وزارت كشور فلسطين اعلام كرد كه وزارتخانه متبوعش برنامه ريزی های مربوط به برگزاری اولين سالروز جنگ فرقان را به اتمام رسانده است. در اين جنگ كه سال گذشته ميلادی رخ داد، بيش از 1500 فلسطينی ساكن نوار غزه به شهادت رسيدند كه بيش از 350 تن آنان را نيروهای انتظامی و پليس تشكيل می دادند.

مهندس ايهاب غصين در ادامه تصريح داشت: “تمامی كميته هايی كه مسئوليت انجام مقدمات مراسم ويژه اولين سالروز جنگ فرقان را بر عهده داشته اند، مسئوليت خود را به بهترين شكل ممكن به انجام رساندند. اين مراسم كه بيست و دو روز به طول می انجامد، آغاز آن در روز 27 سپتامبر خواهد بود و طی آن، برنامه های متنوع و گسترده ای همچون برپايی مجالس يادبود شهدا، نمايشگاه های عكس، انجام راهپيمايی و نصب روزنامه های ديواری با موضوع جنگ فرقان برگزار خواهد شد. ضمنا اين برنامه ها با همكاری تمامی وزارتخانه ها از جمله وزارت كشور انجام می گيرد.”

وی در گفتگويی با روزنامه “الراي” كه متن آن در روز يك شنبه 20/12/2009 منتشر شد، با رد اخبار و شايعات برخی پايگاه های اينترنتی مغرض مبنی بر مخالفت دولت فلسطين به رياست اسماعيل هنيه با سفر بيماران فلسطينی به خارج از كشور، گفت: “برخی نهادهای حقوقی فريب اين شايعات را می خورند و شروع به اعتراض می كنند، بدون آنكه در اين باره به وزارت كشور مراجعه كنند. بنده تاكيد می كنيم كه اين اخبار و اطلاعات فاقد صحت است.”  

متن كامل مصاحبه ايهاب غصين، سخنگوی وزارت كشور فلسطين با روزنامه الرای ترجمه شده و از نظر خوانندگان عزيز فارسی زبان می گذرد:

س: هر لحظه به سالروز جنگ فرقان نزديك می شويم، جنگی كه در آن هزاران فلسطينی از جمله نيروهای انتظامی شهيد يا زخمی شدند. برنامه شما برای احيای سالروز اين واقعه چيست؟

ج: وزارت كشور برنامه ريزی های مربوط به برگزاری اولين سالروز جنگ فرقان را به اتمام رسانده است. در اين جنگ كه سال گذشته ميلادی رخ داد، بيش از 1500 فلسطينی ساكن نوار غزه به شهادت رسيدند كه بيش از 350 تن آنان را نيروهای انتظامی و پليس تشكيل می دادند.

تمامی كميته هايی كه مسئوليت انجام مقدمات مراسم ويژه اولين سالروز جنگ فرقان را بر عهده داشته اند، مسئوليت خود را به بهترين شكل ممكن به انجام رساندند. اين مراسم كه بيست و دو روز به طول می انجامد، آغاز آن در روز 27 سپتامبر خواهد بود و طی آن، برنامه های متنوع و گسترده ای همچون برپايی مجالس يادبود شهدا، نمايشگاه های عكس، انجام راهپيمايی و نصب روزنامه های ديواری با موضوع جنگ فرقان برگزار خواهد شد. ضمنا اين برنامه ها با همكاری تمامی وزارتخانه ها از جمله وزارت كشور انجام می گيرد.

در اين روزها كه به سالروز جنگ فرقان نزديك می شويم، شاهد برنامه ها و فعاليت های گسترده خواهيم بود كه هدف از تمامی اين برنامه ها آن است تا جامعه جهانی تصاوير كشتارهای وحشيانه و بی سابقه ای كه اشغالگران در نوار غزه به راه انداختند را از ياد نبرد و هميشه صدای اين فرياد آزاديخواهان فلسطينی در گوش جهانيان باقی بماند كه بايد جنايتكاران جنگی صهيونيست را محاكمه و مجازات كرد.

بد نيست بدانيد كه برنامه های وزارت كشور برای احيای سالروز جنگ فرقان،‌ با برگزاری مراسم در مركز آموزش نيروهای پليس “عرفات” و اداره صدور گذرنامه كه اولين مراكز بمباران شده در اين جنگ بودند و در آن، ده ها پليس و حافظ امنيت عمومی نيز كشته شدند، آغاز می گردد. در اينجا از تمامی نيروها و كاركنان وزارت كشور و سازمان های انتظامی می خواهم تا در تمامی برنامه های مربوط به سالروز جنگ فرقان كه از سوی وزارتخانه برگزار می شود، حضور پر رنگ داشته باشند.

س: اخيرا برخی ها اخباری را منتشر كرده اند كه از ممانعت دولت فلسطين در نوار غزه از سفر برخی بيماران به خارج جهت درمان و معالجه حكايت دارد. لطفا در رابطه با اين اتهامات توضيح دهيد. ضمنا برای ما از دفتر ويژه ثبت اسامی مسافرانی كه از طريق گذرگاه بيت حانون از نوار غزه خارج می شوند، بگوييد.

ج: قريب يك ماه پيش دفتری برای ثبت اسامی مسافرانی كه از طريق گذرگاه بيت حانون (ايرز) از نوار غزه خارج می شوند، احداث شد يعنی همان كاری كه پيش از اين در مورد گذرگاه مرزی رفح انجام داديم. احداث اين دفاتر با هدف انجام اقدامات اداری لازم جهت خروج افراد است. به هر حال، اين يك ضرورت است كه وزارت كشور از اسامی كسانی كه به نوار غزه سفر می كنند يا آنجا را ترك می نمايند، با خبر باشد ؛ ولی رسانه های وابسته به جنبش فتح كه هميشه در انديشه مخدوش ساختن چهره دولت مشروع و منتخب فلسطين هستند، به انتشار شايعات دست می زنند و می گويند كه دولت مانع از سفر بيماران به خارج از طريق گذرگاه مرزی بيت حانون می شود و متاسفانه برخی نهادهای حقوقی نيز فريب اين شايعات را می خورند بدون آنكه برای اطلاع از صحت و سقم مسئله به وزارت كشور مراجعه كنند. ما اين موضوع را در بيانيه های مطبوعاتی مختلف اعلام داشتيم و تاكيد كرديم هر شهروندی كه قصد سفر از طريق گذرگاه بيت حانون را دارد، بايد نام خود را سه روز پيش از سفر در مجتمع انتظامی ابوخضره ثبت كنند ؛ البته بيمارانی كه از بيمارستان های مختلف و با آمبولانس و خودروهای ويژه پزشكی برای درمان به خارج از نوار غزه منتقل می شوند يا موارد اورژانسی استثنا هستند ولی در موارد عادی و غير اورژانسي، فرد بايد همچون ديگر شهروندان نام خود را به ثبت برساند. در اينجا اعلام می كنم كه ما مانع از سفر احدی به خارج از نوار غزه نشديم و هدف از ثبت نام افراد، انجام كارهای اداری مربوط به خروج فرد است و نه هيچ چيز ديگر.

س: ارزيابی خود را از وضعيت نظم و امنيت موجود در نوار غزه بفرماييد و برای خوانندگان ما بگوييد آيا طرح های فوق العاده برای رويارويی با وضعيت های مختلف داريد؟

ج: به فضل الهي، نوار غزه در هيچ وقت ديگری ـ به اندازه امروز ـ شاهد امنيت و آرامش داخلی نبوده است كه البته ما اين امر را در وهله نخست مديون لطف خداوند متعال و در وهله بعد، تلاش های برادران مان در سازمان های انتظامی و پليس هستيم. اين عزيزان (نيروهای انتظامي) با وجود چالش های فراوان و دسيسه های بسياری كه برای ايجاد هرج و مرج و بر هم زدن نظم و امنيت صورت می گيرد، شبانه روز جهت حفظ آرامش شهروندان می كوشند.

از جمله گروه های هرج و مرج طلب بايد به افرادی اشاره كرد كه برنامه های دستگاه های امنيتی رام الله را به اجرا می گذارند و دائما برای ترور افراد و به راه انداختن انفجار در نوار غزه برنامه ريزی می كنند كه البته اين گروه ها متلاشی و منهدم شدند. دسته ديگری نيز بودند كه افكاری گمراهانه و تكفيری در سر داشتند و دست به سلاح بردند و به ايجاد هرج و مرج مبادرت ورزيدند كه البته اين جريان نيز به همت برادران نيروی انتظامی مهار شدند. در اين ميان تنها جماعتی كه همچنان به اقدامات خود عليه امنيت شهروندان تداوم می بخشند، اشغالگران صهيونيست هستند. آنها با بمباران، تخريب اراضی كشاورزي، به آتش كشيدن اين اراضی و نيز اعمال فشار به ماهيگيران فلسطينی (از طريق بازداشت يا تيراندازی به سمت آنان) به روند تجاوزات خود عليه ملت فلسطين ادامه می دهند. در همين جا تاكيد می كنم وزارت كشور ـ همان طور كه مردم ما نيز مطلع هستند ـ تمام توان خود را برای حمايت از جبهه داخلي، حفظ امنيت و آرامش و نيز دفاع از مقاومت استفاده می كند.

س: اجازه بدهيد كه به مسئله تونل های حفر شده در نقطه مرزی فلسطين با مصر بپردازيم. آيا نظارتی بر كالاهايی كه از طريق اين تونل ها وارد نوار غزه می شود، صورت می گيرد؟ آيا وزارت كشور اقدامی برای تضمين حيات افرادی كه در اين تونل ها فعاليت دارند، انجام می دهد؟

ج: دولت فلسطين معتقد است كه حفر تونل ها اقدامی استثنايی و موقت است و در نوع خود يكی از شيوه های ابداعی ملت فلسطين برای  كاستن از فشار ناشی از محاصره به شمار می رود كه البته اين تونل ها با پايان محاصره ظالمانه و جائرانه ملت فلسطين در نوار غزه پايان می يابد.

وزارت كشور هيات خاصی را با هدف پيگيری موضوع مرزها و حفر تونل ها تشكيل داده است كه وظيفه اصلی اين هيات، نظارت بر كالاهای وارد شده به نوار غزه است تا از اين طريق، مانع از ورود مواردی شود كه برای ملت فلسطين ضرر آفرين است. از سوی ديگر، هماهنگی هايی نيز با صاحبان تونل ها نيز صورت می گيرد كه هدف از آن، اطمينان از مواردی چند است و از آن جمله بايد به ضرورت توجه به شيوه حفر اين تونل ها اشاره كرد تا مبادا شكل اين تونل، به كاركنان آسيبی برساند. از سوی ديگر، اين هماهنگی ها در راستای تاكيد بر آن است كه از كودكان در اين تونل ها استفاده نشود. ضمنا هيات مذكور وظيفه دارد تا هر گونه مشكلاتی كه مترتب بر استفاده از اين تونل ها است، پيگيری نمايد.

در همين راستا، بر اين نكته تاكيد می كنيم آنچه از طريق تونل ها وارد نوار غزه می شود حتی پاسخگوی حداقل نيازهای ملت فلسطين نيست و بايد محاصره جائرانه نوار غزه هر چه سريع تر پايان يابد و تمامی گذرگاه ها از جمله گذرگاه مرزی رفح باز شود.

س: برخی ها مدعی هستند اتباع بيگانه ای كه وارد نوار غزه می شوند، در بيشتر اوقات به انجام فعاليت های اطلاعاتی به نفع اشغالگران يا طرف های خارجی می پردازند. تحليل شما از اين موضوع چيست؟

ج: در ابتدا تاكيد می كنم كه دولت فلسطين از چند ماه پيش به ويژه بعد از جنگ فرقان تصميم گرفته است تا از تمامی مهمانان خارجی كه وارد نوار غزه می شود، استقبال نمايند تا اين فرصت برای آنها فراهم آيند كه به بازديد از كشتارها و ويرانگری های وحشيانه و بی سابقه ای اشغالگران قدس در اين منطقه بپردازند و به عنوان سفيری ايفای نقش نمايند كه ملت ها و دولت های خويش را از آنچه به چشم خويش ديده اند، با خبر كنند ؛ البته اين نكته بر كسی پوشيده نيست كه ما از اينكه برخی با هدف انجام فعاليت های اطلاعاتی ـ به نفع كشورها و طرف های مختلف از جمله رژيم صهيونيستی ـ وارد نوار غزه می شوند، مطلع هستيم و اين مسئله را به دقت دنبال می كنيم. ضمنا در مورد هر گونه حركتی و اقدامی كه در جهت ضربه زدن به ملت فلسطين صورت گيرد، نيز هشدار می دهيم.

س: در صورت امكان، وارد بحث در خصوص اجرای انتخابات شويم. آيا وزارت كشور اجازه می دهد تا در سايه تداوم شكاف كنونی و بحران داخلی انتخاباتی برگزار شود يعنی همان چيزی كه رئيس غير قانونی تشكيلات خودگردان به دنبال اجرای آن است؟

ج: موضع دولت فلسطين در قبال اين موضوع كاملا روشن است. ما به هيچ وجه با اجرای انتخابات در شرايط كنونی موافق نيستيم ؛ مگر آنكه در اين رابطه توافق و اجماع صورت گيرد كه در اين صورت ما از انتخابات استقبال می كنيم. بی ترديد، اجرای انتخابات در سايه شكاف موجود اقدامی غير منطقی و گامی در مسير تعميق اين شكاف می باشد. بنده معتقدم كه دستور ابومازن چيزی نيست جز يك حركت تبليغاتي. هر كس فكر تحقق منافع ملی را در سر دارد، بايد بداند كه انتخابات بدون توافق انجام ناپذير است. ضمنا ما تصميم داريم تا هر فردی را كه در راستای برگزاری انتخابات درخواستی رئيس غير قانونی تشكيلات خودگردان بكوشد، از نظر قانونی تحت پيگيرد و مجازات قرار دهيم مگر آنكه توافق و اجماع در رابطه با انتخابات صورت گيرد.

س: سفر از طريق گذرگاه مرزی رفح به چه شيوه ای امكان پذير است؟ ميزان هماهنگی ميان شما و مسئولان مصری تا چه حد است؟ شكل گشودن اين گذرگاه به چه صورت می باشد؟

ج: در زمان دولت پيشين هيچ نظم و ترتيبی برای ورود و خروج افراد ـ هنگام بازگشايی گذرگاه ـ وجود نداشت. افراد در نقطه مرزی ازدحام می كردند كه در اين موارد دستگاه های امنيتی تشكيلات خودگردان وارد عمل می شدند و شروع به تيراندازی هوايی می كردند. آنها تنها به خويشاوندان خود اجازه عبور از گذرگاه را می دادند و اين امر باعث می شد تا حق آنانی كه هيچ آشنا يا خويشاوندی نداشتند، تضييع شود. بعد از اقدام سرنوشت ساز نظامی حماس در نوار غزه، مسئوليت اداره گذرگاه به عهده ما افتاد كه برای مديريت بهتر آن، مكانيزم های جديدی را وضع كرديم و به پيشرفته سازی اين مكانيزم ها مبادرت ورزيديم. به اعتقاد بنده، اين يك دستاورد مهم و تلاشی برای تامين آسايش شهروندان فلسطينی بود. ضمنا ما از فناوری های جديد، اينترنت و شيوه های مدرن برای ثبت اسامی افراد استفاده كرديم تا افراد فرصتی برابر برای اين كار داشته باشند.

مشكلی كه ما در گذرگاه رفح با آن رو به رو هستيم، بسته ماندن هميشگی اين گذرگاه است كه باعث شده است تا شمار مسافران به شكل عجيبی افزايش يابد و ما نيز به فكر يافتن مكانيزم های جديد برای مديريت اين بحران باشيم. برای اين كار، افرادی را كه در اولويت قرار داشتند، مشخص كرديم و وظيفه تعيين اولويت ها را به يك كميته ويژه سپرديم. غالبا اولويت با كسانی است كه با مشكل بيماری رو به رو هستند و نيازمند درمان فوری می باشند. از ديگر افرادی كه جزء اين ليست می باشند، بايد به افرادی اشاره كرد كه دوره اقامت شان به پايان رسيده يا دانشجويانی كه دوره تحصيل شان آغاز شده يا زنانی كه قصد ديدار با همسران شان را دارند. به هر حال، بارها با مشكلات فنی رو به رو می شديم كه برخی آنان مربوط به فناوری های لازم برای انجام كار و برخی ديگر مربوط به تعيين گروه هايی بود كه بايد برای عبور از گذرگاه اولويت به آنها داده می شد. مشكل بزرگ ديگری كه ما گريزی از رو به رو شدن با آن نداشتيم، مسئله عبور افرادی بود كه مصر سفارش آنها را می كرد. ما در اين موارد تنها بايد با مسئله كنار می آمديم. بنده شخصا اعتقاد دارم كه اين امر (سفارش شده ها) باعث تضييع حقوق شهروندان عادی می شود كه نام خود را برای عبور از گذرگاه مرزی در وزارت كشور به ثبت رسانده اند. بنده اعتراف می كنم خلاف هايی از سوی برخی افراد صورت گرفته است كه فورا آنها را بررسی می كنيم و عاملانش را محاكمه و مجازات می نماييم. ما در وزارت كشور و دولت فلسطين با هر گونه قانون شكنی يا واسطه گری (پارتی بازي) مقابله می كنيم و بر ضرورت اعطای حقوق كامل شهروندان ايمان داريم.

در همين جا تاكيد می كنم كه مشكل اصلی ما تداوم روند بسته ماندن گذرگاه رفح است و باز شدن گذرگاه كه در موارد استثنايی صورت می گيرد، هرگز برای كاستن از بحران موجود كافی نيست. از سوی ديگر، تمامی كسانی كه قصد سفر به خارج از نوار غزه را دارند، هرگز در صدد گردش نيستند ؛ بلكه برای موارد ضروری (درمان، تحصيل و …) درخواست سفر را دارند. البته بايد بگويم كه اين حق شهروندان فلسطينی است تا همچون ديگر مردم جهان آزادانه از نوار غزه خارج يا وارد آن شوند حتی اگر دليل ضروری برای سفر خود نداشته باشد.

ضمنا تمامی اقدامات مربوط به عبور افراد با همكاری برادران عزيز در كميته ويژه مديريت گذرگاه ها به رياست دكتر غازی حمد صورت می گيرد كه البته اين عزيزان با طرف مصری در ارتباط هستند. آقای غازی حمد مسئول اصلی پيگيری موضوع گذرگاه مرزی رفح و مكانيزم های عبور افراد از آن است. ايشان ارتباط مستمر با مسئولان مصری و ابلاغ درخواست مربوط به بازگشايی گذرگاه ها به آنها می باشند و مصری ها نيز پيام مربوط به زمان بازگشايی گذرگاه را نيز خدمت ايشان ابلاغ می كنند. دكتر غازی حمد همچنين در جهت انجام هماهنگی های مربوط با طرف مصری جهت دست يابی به مكانيزم مناسب فعاليت دارد.

س: آيا مشكل مربوط به سازمان ثبت احوال كه توسط اشغالگران قدس در جريان جنگ فرقان بمباران شده بود، حل شد يا هنوز اين امر به قوت خود باقی است؟

ج: نيروها، كاركنان و نهادهای وابسته به وزارت كشور فلسطين در جريان جنگ فرقان هدف حملات وحشيانه اشغالگران قرار داشتند كه از جمله اين مراكز هدف گيری شده، ساختمان امور مدنی بود. اين ساختمان سجل تمامی ساكنان نوار غزه را در خود جای داده بود كه تعداد آنها به صدها هزار مورد می رسيد كه كار جمع آوری آن از ده سال پيش آغاز شده بود. متاسفانه دولت پيشين به دنبال آرشيو الكترونيكی اطلاعات شناسنامه ای افراد نبود و ما در هنگام آغاز فعاليت دولت مشروع فلسطين به رياست اسماعيل هنيه كار آرشيو سازی را شروع كرديم ؛ ولی نتوانستيم در اين دوره كار زيادی را انجام دهيم. بعد از آن نيز دشمن صهيونيستی اين ساختمان را بمباران كرد كه اين امر باعث شد تا تمامی اطلاعات و پرونده ها از بين برود ؛ البته اشغالگران تنها اين اطلاعات را در اختيار دارند و ما به شيوه های مختلف می كوشيم تا نسخه ای از آن را به دست آوريم.

لینک کوتاه:

کپی شد