پنج شنبه 01/می/2025

الحیه:مقاومت مسلحانه تنها راه توقف جنایات اسراییلواجبار آن برای به رسمیت شناختن حقوق فلسطینيان است

شنبه 17-اکتبر-2009

عضو دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی حماس تاکید کرد که هیات اعزامی این جنبش به قاهره پایتخت مصر با مسئولان مصر در زمینه طرح پیشنهادی این کشور در زمینه آشتی ملی و ملاحظات حماس در مورد آنها به بحث و گفت و گو خواهند پرداخت.

دکتر خلیل حیه در گفت و گوی ویژه با دفتر اطلاع رسانی حماس در شرق غزه که نسخه ای از آن به مرکز اطلاع رسانی فلسطین نمابر شد، اعلام کرد:« هیچ کس حق ندارد با سوء استفاده از بحران داخلی امتیازاتی بدهد که به ضرر آرمان و ملت فلسطین بینجامد.»

وی خطاب به ملت فلسطین تصریح کرد که دشمنان با تلاش های شوم خود سعی در مشغول کردن آنان به مسائل روزمره و پیش و پا افتاده و غافل نگه داشتن آنان از مسائل راهبردی و ملی و حذف ابعاد ملی و سیاسی آرمان فلسطین و منحرف کردن توجه آنها از مساله سرزمین، میهن، آوارگان و مقدسات دارند و توطئه هایی در زمینه زدودن آرمان فلسطین از خاطره و حافظه ملت فلسطین و عادی سازی رابطه با دشمن صهیونیستی در جریان است.

این مقام فلسطینی خاطر نشان ساخت که مقاومت مسلحانه تنها راه توقف تجاوزات دشمن صهیونیستی علیه ملت فلسطین و اجبار آن برای به رسمیت شناختن حقوق حقه این ملت است.

الحیه در خصوص مبادله اسیران فلسطینی گفت که خواسته های جنبش مقاومت اسلامی “حماس” برای نهایی کردن مبادله اسیران فلسطینی با گلعاد شالیت نظامی اسیر صهیونیستی همان خواسته ها و شروط قبلی است و هیچ تغییری نکرده است.

در زیر متن این مصاحبه را با هم می خوانیم:

* ممکن است ما را در جریان سفر اخیر خود به قاهره و مسائل مورد بحث با مقامات مصری قرار دهید؟

** در آغاز می خواهم بر این مساله تاکید کنم که جنبش حماس اهتمام شدیدی به تحقق آشتی ملی میان گروه های فلسطینی دارد و در همین راستا نیز انعطاف زیادی برای موفقیت تمامی دورهای گذشته گفتگوی ملی از خود نشان داده و سعی کرده است که موانع اساسی موجود بر سر راه آشتی ملی و توافق میان گروه های فلسطینی را رفع کند.

این موانع بیشتر ناشی از سرسختی و خیره سری مقامات جنبش فتح در موضع خود نسبت به توافق و به ویژه در سه دور اخیر این گفتگوها بوده و ما در مذاکرات خود با برادران مصری درباره بسیاری از بندهای توافقنامه به توافق رسیدیم، اما متاسفانه هیات جنبش فتح، سرسختی زیادی در موافقت با بندهای این توافقنامه از خود نشان داده و در مواردی نیز با وجود موافقت های اولیه، بعدا از موضع خود در پرونده های بازداشت شدگان سیاسی در کرانه باختری، سرویس های امنیتی، دولت و کمیته پیشنهادی طرف میانجی مصری و حتی پرونده های سازمان آزادی بخش فلسطین (ساف) و انتخابات عقب نشینی کرده است.

به اعتقاد جنبش حماس، در حال حاضر توطئه ای علیه آرمان فلسطین در حال شکل گیری است و نشانه های این توطئه را می توان به راحتی در مساله تبعید آوارگان فلسطینی، سکوت در برابر طرح های یهودی سازی قدس اشغالی، مصادره اراضی فلسطینیان از طریق احداث دیوار حائل و شهرک های صهیونیست نشین و حتی مساله بازداشت شدگان و دیگر اصول مساله فلسطین مشاهده کرد. در واقع برخی طرف های خارجی و حتی داخلی با تحقق آشتی ملی در فلسطین مخالف هستند و به فکر تامین منافع ملت فلسطین نیستند.

اما درباره سفر هیات جنبش حماس به قاهره و دیدار میان طرفین باید گفت که هدف از این دیدارها بررسی راهکارهای تحقق آشتی ملی میان گروه های فلسطینی و دیگر مسائل اساسی و سرنوشت ساز بود و در همین راستا تمامی مسائل مورد اختلاف میان طرف های فلسطینی مورد بحث و بررسی قرار گرفت و هیات جنبش حماس بر لزوم پایان شکاف داخلی و به نتیجه رسیدن تلاش های طرف میانجی مصری و نیز تلاش بیشتر قاهره برای امضای توافقنامه مورد نظر تاکید کرده و از توافقات حاصله در سایه تلاش های میانجیگرانه دولت مصر تشکر و قدردانی کرد، اما متاسفانه جنبش فتح ـ قبل از برگزاری کنگره سراسری خود ـ علاقه چندانی به توافق با دیگر گروه های فلسطینی از خود نشان نداده و آمادگی خود برای توافق را نیز اعلام نکرد.

ما طی هفته جاری در جریان دیدار با مقامات مصری، مواضع جنبش حماس و ملاحظات آن نسبت به طرح پیشنهادی مصر برای پایان دادن به شکاف داخلی را تشریح خواهیم کرد تا با اعمال برخی تغییرات و اصلاحات در قالب آن، احتمال پذیرش آن به عنوان طرح آشتی ملی به 100 درصد برسد.

* شما گفتید که حماس در جریان گفتگوها انعطاف زیادی از خود نشان داده است. این انعطاف ها در چه زمینه هایی بوده است؟

** جنبش حماس در راستای دفاع از اصول ملی فلسطینیان، از پذیرش هر مساله ای که به اصول ملی فلسطینیان ضربه می زند، خودداری کرد که از جمله آنها می توان به مساله به رسمیت شناختن موجودیت رژیم صهیونیستی در سرزمین آبا و اجدادی فلسطینیان و پایبندی به تعهدات سازمان آزادی بخش فلسطین (ساف) اشاره کرد که گروه های مقاومت را غیر قانونی خوانده و اقدام به تعقیب و بازداشت مبارزان این گروه ها کرده و از سوی دیگر، موجودیت رژیم صهیونیستی را در سرزمین آبا و اجدادی فلسطینیان به رسمیت شناخته است و راهکارهای پیش روی فلسطینیان را محدود کرده است. این تشکیلات همچنین با امضای برخی توافقنامه ها با دشمن صهیونیستی، سرنوشت ملت فلسطین و امنیت آنها را به امنیت دشمن صهیونیستی گره زده و بدین ترتیب حقانیت مساله فلسطین را نادیده گرفته است.

ما تقریبا در تمامی مسائل مورد اختلاف از جمله پرونده دولت از خود انعطاف نشان داده ایم و چه در گذشته و چه در حال حاضر تصمیم خود برای سهیم کردن نخبگان و شخصیت های برجسته علمی در دولت آینده فلسطینی را اعلام کرده ایم، اما این مساله را به عنوان یک شرط سیاسی قبول نداریم. متاسفانه جنبش فتح با این خواسته ما که مورد توافق بسیاری از جنبش های فلسطینی از جمله جهاد اسلامی و جبهه خلق بود، مخالفت کرد.

علاوه بر این، جنبش حماس در مساله انتخابات نیز انعطاف زیادی از خود نشان داد و با اینکه در آغاز خواستار برگزاری انتخابات بر اساس نظام انتخاباتی کاملا اکثریتی بود و آنرا به نفع ملت فلسطین می دانست و در عین حال تاکید کرده بود که در صورت عدم توافق بر این راهکار پیشنهادی، باید انتخابات بر اساس روال قانونی و به شیوه نظام انتخاباتی مختلط (50 درصد تناسبی و 50 درصد اکثریتی) برگزار شود، در نهایت به دلیل پافشاری جنبش فتح بر سر خواسته های خود، با برگزاری انتخابات به شیوه مختلط (40 درصد تناسبی و 60 درصد اکثریتی) موافقت کرد و این یک انعطاف فوق العاده از سوی جنبش حماس بود.

از سوی دیگر، ما در مساله سرویس های امنیتی خواستار اصلاح ساختار سرویس های امنیتی بر اساس اصول حرفه ای و ملی بودیم تا این سرویس ها بتواند امنیت وطن و شهروندان فلسطینی را تامین کند، اما علی رغم خواست خود و با توجه به اصرار جنبش فتح برای بازگشت شماری از افرادی که قبلا از فعالیت در سرویس های مذکور کناره گیری کرده بودند، به نشانه ابراز حسن نیت با این مساله موافقت کردیم.

این جنبش در مساله چالش برانگیز بازداشت شدگان سیاسی نیز انعطاف زیادی از خود نشان داد و این در حالی است که جنبش فتح و تشکیلات خودگردان به جای اینکه زمینه تردد آزادانه و حمایت از مبارزان گروه های مقاومت در کرانه باختری را فراهم آورند، اقدام به بازداشت آنها در زندان های تشکیلات خودگردان در این منطقه کرده است.

خواسته کلی ما در این زمینه پاکسازی تمامی زندان ها از وجود بازداشت شدگان سیاسی بود، اما در مقابل سرسختی و خیره سری جنبش فتح در این زمینه وادار به نرمش شده و موضع طرف میانجی مصری را در این زمینه پذیرفتیم که بر اساس آن باید تمامی بازداشت شدگان سیاسی در زندان های کرانه باختری و نوار غزه آزاد شده و طرفین (جنبش های فتح و حماس) لیست دیگر بازداشت شدگان باقی مانده در زندان ها را به همراه دلایل بازداشت و اتهامات وارده به طرف مصری تحویل دهند. ما بنا بر خواست قاهره لیست افراد مذکور و دلایل بازداشت آنها را به طرف مصری تحویل دادیم، اما جنبش فتح هیچ پاسخی به این خواسته مصر نداده و برای انجام خواسته آن نیز اعلام آمادگی نکرد.

جنبش مقاومت اسلامی “حماس” علاوه بر این، در مقابل لجبازی جنبش فتح در مساله دولت آینده فلسطینی نیز نرمش زیادی از خود نشان داده و زمانی که فتح بر مساله لزوم پذیرش شروط طرف های بین المللی از سوی دولت آینده فلسطینی به منظور مشروعیت آن در عرصه جهانی و پذیرش این دولت از سوی کشورهای جهان پافشاری کرد، حماس با موضع طرف میانجی مصری مبنی بر تشکیل کمیته توافقی میان گروه های فلسطینی به منظور نظارت بر روند امضا و اجرای مفاد توافقنامه قاهره موافقت کرد، اما با این وجود، جنبش فتح سعی دارد همان شروط قبلی خود را بر کمیته مذکور تحمیل کند.

در مساله سازمان آزادی بخش فلسطین (ساف) نیز جنبش حماس انعطاف زیادی از خود نشان داد و اگر لجبازی ها و مانع تراشی های جنبش فتح نبود، این پرونده آماده امضا و توافق نهایی می شد.

جنبش حماس در همه این مسائل نرمش های زیادی را از خود نشان داده است که به نظر برخی افراد ما فوق تصور آنها بوده است، اما به نظر ما در صورتی که این انعطاف ها زمینه توافق میان طرف های فلسطینی باشد، نمی توان به دید امتیازدهی و عقب نشینی به این مسائل نگاه کرد.

* شما گفتید که در سفیر اخیرتان به قاهره برخی مسائل سرنوشت ساز را مورد بحث و بررسی قرار دادید و اخبار منتشره در رسانه های گروهی حاکی از این است که مصر از طریق تماس با طرف های مختلف سعی در دستیابی به یک راه حل کلی و بزرگ دارد.. آیا طرف میانجی مصری مسائل مهمی مانند مسائل حل نهایی را با جنبش حماس در میان گذاشته است؟

** ما در دیدار با مقامات مصری به طور کلی چشم انداز طرح سازش و موانع موجود بر سر راه آن و نیز خیره سری رژیم صهیونیستی و در مقابل شیفتگی طرف مذاکره کننده فلسطینی در مذاکرات و پذیرش تمامی مسائل از سوی آنرا مورد بررسی قرار داده و بر این مساله تاکید کردیم که سرسختی و لجبازی های رژیم صهیونیستی تاکنون مانع از احقاق هر گونه حقوق ملت فلسطین شده است. علاوه بر این ما در دیدار مذکور مساله آشتی ملی و آینده مساله فلسطین را به طور کلی مورد بحث قرار دادیم، اما هیچگونه قرارداد و یا راهکار اساسی برای حل و فصل مسائل مورد اختلاف به ما ارائه نشد. هیات جنبش حماس در این دیدار به نگرانی های خود درباره مساله مذکور اشاره کرده و خاطر نشان شد که در صورت عدم دستیابی به توافق ملی میان طرف های فلسطینی، این جنبش به هیچ کسی اجازه نخواهد داد که به نمایندگی از آن و یا ملت فلسطین صحبت کند. به اعتقاد ما، برای اینکه تمامی امور بتوانند روال عادی خود را طی کنند باید گروه های فلسطینی به توافقی ملی میان خود دست پیدا کنند و از همین رو در دیدار با مقامات مصری مساله آشتی ملی، انتخابات و آینده مساله فلسطین و نیز خطرات پیش روی آنرا مورد بحث و بررسی قرار دادیم.

* مسائل سیاسی مربوط به رژیم صهیونیستی مانند لغو محاصره نوار غزه، آرام سازی و مبادله اسرا در چه وضعیتی قرار دارند؟

** نخست: درباره مسائل سیاسی مذکور ابتدا باید به این مساله اشاره کنم که به نظر جنبش حماس هیچ چشم انداز واقعی درباره مساله سازش و مذاکرات جاری میان محمود عباس رئیس غیر قانونی تشکیلات خودگردان و طرف صهیونیستی به چشم نمی خورد و این جنبش با وجود فقدان توافق ملی اجازه نمی دهد که هیچ طرفی به نمایندگی از آن و یا ملت فلسطین اقدام به مذاکره با طرف صهیونیستی بکند.

دوم: با توجه به خیره سری رژیم صهیونیستی در اعتراف به حقوق فلسطینیان افق مذاکره و سازش با این رژیم به شدت تیره و تار به نظر می رسد و از همین رو، جنبش حماس نسبت به این مساله هشدار می دهد که دشمن صهیونیستی حتما باید به حقوق ملت فلسطین اعتراف کند و هیچ احدی حق ندارد به بهانه ادعاهای پوچ و بی اساس دشمن صهیونیستی از حقوق فلسطینیان چشم پوشی کند و یا با سوء استفاده از شکاف داخلی فلسطین اقدام به امتیازدهی به طرف صهیونیستی کرده و به ملت و آرمان فلسطین ضربه وارد کند.

از همین رو، ملت فلسطین باید به این مساله توجه داشته باشد که ما در مسائل جزئی مانند خوردن و آشامیدن هیچ مشکل و اختلافی با هم نداریم، اما مساله فلسطین در ابعاد استراتژیک و ملی و سیاسی خود مساله اساسی ملتی دارای وطن و سرزمین است که تعدادی از شهروندان آن از خانه و کاشانه خود آواره شده و باید به حق بازگشت خود دست یافته و مقدسات اشغال شده خود را از آزاد کنند. به نظر می رسد که برخی طرف ها سعی در پاک کردن این مساله از حافظه ملت فلسطین دارند و تلاش می کنند در داخل تفکر سیاسی فلسطینیان یک عادی سازی درونی را انجام دهند. بنابراین ما به هیچ وجه انتظار نداریم که مذاکرات سازش تشکیلات خودگردان فلسطین با دشمن صهیونیستی بتواند حقوق ملت ما را برآورده سازد، بلکه ملت خود باید با استفاده از تمامی راهکارهای ممکن و در راس آنها راهکار نظامی بتواند به حقوق خود دست یابد.

مقاومت مسلحانه همان راهکار واقعی است که جلوی سرکشی ها و طغیانگری های دشمن صهیونیستی را گرفته و آنرا به اعتراف به حقوق ملت فلسطین وادار می کند و در غیر این صورت، این دشمن هیچگاه حاضر به پذیرش حقوق فلسطینیان نیست.

دشمن صهیونیستی در 20 سال گذشته همواره به مذاکرات محرمانه و علنی خود با طرف فلسطینی ادامه داده است، اما سوالی که مطرح می شود این است که این رژیم تاکنون چه امتیازی را به ملت فلسطین داده است؟! هدف ما از مطرح کردن این مساله توجه آحاد ملت فلسطین به این نکته است که مساله فلسطین مساله خوراک و غذا و دارو و محاصره و غیره نیست، بلکه این مساله مربوط به ملتی است که از حقوق سیاسی و مذهبی و انسانی برخوردار است و باید دیر یا زود به آنها دست پیدا کند.

اما در ارتباط با مساله محاصره و بازسازی نوار غزه باید بگویم که متاسفانه این مسائل به برخی مسائل دیگر گره زده می شود و به صورت غیر منطقی به برخی پرونده های دیگر ارتباط داده می شود. به عنوان مثال مساله بازسازی نوار غزه و محاصره این منطقه و غیره به مسائلی از قبیل پایان دادن به شکاف داخلی و مساله اسرا و غیره ارتباط داده می شود و این در حالی است که هر کدام از این مسائل روال جداگانه ای دارند و برخی از آنها هیچ ارتباطی به یکدیگر ندارند. علاوه بر این، باید گفت که هدف از وقت کشی و کوتاهی در زمینه پایان دادن به مساله محاصره و بازسازی نوار غزه اعمال فشار علیه ملت فلسطین به منظور پذیرش شروط و طرح های پیشنهادی احتمالی در آینده است که فعلا انتظار نمی رود طرحی در آینده نزدیک ارائه شود.

اما در ارتباط با مساله اسرا باید گفت که فعلا هیچ تحول تازه ای در این زمینه اتفاق نیافتاده است که بخواهیم درباره آن بحث و گفتگو کنیم.. در حال حاضر توپ کاملا در طرف صهیونیستی است.. ملت فلسطین یک سری خواسته هایی دارند که به صراحت اعلام شده است و تمامی طرف های میانجی از آنها اطلاع دارند. در صورت برآورده شدن خواسته های مذکور شاهد گشایش و تحولی بزرگ در قرارداد مبادله اسرا خواهیم بود، اما در صورت عدم تحقق خواسته های ملت فلسطین، مسئولیت عواقب بعدی این مساله بر عهده دشمن صهیونیستی است.

* آیا جنبش حماس مساله جدیدی را به قرارداد مبادله اسرا اضافه کرده است؟

** به صراحت باید بگویم که ما نمی خواهیم درباره این مساله در رسانه های گروهی صحبت کنیم.. دشمن صهیونیستی با کشاندن این مساله به رسانه های گروهی سعی دارد تا حدودی حجم فشارهای موجود علیه دولت عبری را کاهش دهد و سرسختی و خیره سری های خود در این زمینه را توجیه کند.

خواسته های جنبش حماس همان مسائلی است که از روز اول هم آنها را اعلام کرده است و هیچ تغییر و تحولی در این زمینه صورت نگرفته است، اما دشمن صهیونیستی همواره با نیرنگ و فریبکاری و افزایش و کاهش توجهات رسانه ای و نیز با دروغ پردازی و شایعه فراکنی درباره این مساله سعی دارد خود را از زیر بار خواسته های شهرک نشینان صهیونیست رهایی بخشد.

من به صراحت اعلام می کنم که امکان حل این مساله از طریق رسانه های گروهی وجود ندارد.. و ما نمی خواهیم در رسانه ها درباره آن صحبت کنیم. ما تنها می خواهیم بر این مساله تاکید کنیم که خواسته های ملت فلسطین به هیچ وجه تغییر نکرده است و دشمن صهیونیستی خود نیز از این خواسته ها اطلاع دارد؛ بنابراین در صورتی که خواهان حل و فصل این مساله است می تواند با برآورده کردن خواسته های منصفانه و عادلانه ملت فلسطین در سریعترین زمان ممکن قرارداد مبادله اسرا را به نتیجه برساند.

* در صورتی که محمود عباس به صورت یکجانبه برگزاری انتخابات ریاستی و پارلمانی با حضور همان افراد حاضر در کنگره سراسری جنبش فتح و شورای مرکزی این جنبش را اعلام بکند، با توجه به حمایت آمریکا از این مساله که آنرا به صلاح ملت فلسطین می داند، شما در قبال این اقدام وی چه تدبیری را اتخاذ خواهید کرد؟

 ** اولا: محمود عباس از چندین ماه پیش مشروعیت خود را از دست داده و اقدامات وی نامشروع و غیر قانونی است.

ثانیا: در صورتی که وی برگزاری انتخابات را اعلام کند، دست به اقدامی غیر قانونی زده است و ما می توانیم از تمامی راهکارهای ممکن در مقابل این اقدام وی استفاده کنیم.

ثالثا: در صورتی که وی برگزاری انتخابات را اعلام کند، این مساله بدین معناست که انتخابات مذکور تمامی آحاد ملت فلسطین را در بر نمی گیرد و مساله مشارکت سیاسی تمامی فلسطینیان در آن تحقق نمی یابد. بدین ترتیب انتخابات اعلام شده از سوی عباس نمی تواند به شکاف داخلی فلسطین پایان داده و وحدت ملی از دست رفته فلسطینیان را به آنها بازگرداند و در این صورت سوالی که مطرح می شود این است که عباس با برگزاری چنین انتخاباتی چه نتیجه ای را تحقق خواهد بخشید؟

من با صراحت تمام اعلام می کنم که چنین اقدامی تنها می تواند باعث تضعیف بیشتر وی و آرمان فلسطین و نیز روند سازش با طرف صهیونیستی شده و در مقابل باعث تقویت گروه های مقاومت و تقویت جریان معتقد به نامشروع بودن محمود عباس شود. از همین رو، من معتقدم در صورتی که رئیس غیر قانونی تشکیلات خودگردان دست به چنین اقدامی بزند به معنای این است که وی گفتگوی ملی و توافق آشتی ملی و نیز وحدت ملت فلسطین را قبول ندارد.

* عباس سعی در برگزاری انتخابات بر اساس نظام انتخاباتی تناسبی دارد و معتقد است که بر اساس این نظام انتخاباتی لزومی برای استفاده تمامی ملت فلسطین از حق انتخاب قانونی خود ندارد. نظر شما در این زمینه چیست؟

** به نظر ما ملت فلسطین باید وحدت خود را باز پس یابد و انتخابات آینده باید دریچه ای به سوی وحدت و پایان شکاف داخلی پس از امضای توافقنامه آشتی ملی میان گروه های فلسطینی باشد؛ از همین رو، جنبش حماس بر این باور است که انتخابات باید پس از تحقق آشتی ملی برگزار شود تا ملت فلسطین وحدت ملی و انسجام اجتماعی از دست رفته خود را بازیابد و بتواند از میان تمامی گزینه های سیاسی و ملی موجود در مقابل خود گزینه دلخواه خود را انتخاب کند، اما در صورتی که ملت فلسطین در وضعیت کنونی ناشی از شکاف سیاسی و اجتماعی داخلی به پای صندوق های رای برود، مطمئنا نه اهداف مد نظر محمود عباس رئیس غیر قانونی تشکیلات خودگردان و نه هر گونه هدف دیگری محقق نخواهد شد.

ما بر این مساله تاکید می کنیم که انتخابات باید بر اساس توافق ملی که در گفتگوهای قاهره بر سر آن اجماع حاصل شد، برگزار شود.

* آیا حماس عامل ممانعت از سفر سلیم الزعنون به نوار غزه بود؟

** اولا باید بگویم که سلیم الزعنون درخواستی برای سفر به نوار غزه ارائه نداده بود. غزه برای خود دولتی دارد و در صورتی که الزعنون قصد سفر به غزه را داشت باید از این دولت درخواست مجوز می کرد، اما وی هیچ درخواستی در این زمینه ارائه نداده است.

ثانیا: غزه پارک و تفریحگاه نیست، بلکه برای خود در و دروازه ای دارد و اگر سلیم الزعنون بخواهد به غزه سفر کند باید از همین راه ها وارد آن شود.

* حماس و دولت منتخب فلسطین به نخست وزیری “اسماعیل هنیه” چگونه می توانند از گزارش جنگ غزه استفاده کنند؟ آیا اقدامی در این زمینه صورت گرفته است؟

** مطمئنا ما و دیگر دوستداران ملت فلسطین این مساله را می دانیم که رژیم صهیونیستی در جنگ اخیر خود علیه نوار غزه که به جنگ “فرقان” شهرت یافت مرتکب جنایت های جنگی علیه ساکنان این منطقه شده است. از سوی دیگر، اکنون دادخواست هایی علیه دشمن صهیونیستی و مقامات آن به دادگاه های بین المللی ارائه شده است و این رژیم باید در مقام اتهام از خود دفاع کند. نکته جالب توجه در این زمینه این است که الان برخی از فرماندهان ارتش صهیونیستی به این مساله اعتراف می کنند که آنها از کشورهای اروپایی خواسته اند که قبل از بازداشت فرماندهان نظامی ارتش هماهنگی های لازم را با آن انجام دهند.

بدین ترتیب باید گفت که ارتش صهیونیستی به عواقب و پیامدهای جنایت های خود در جنگ غزه پی برده است و ارتش صهیونیستی و فرماندهان و افسران آن به هیچ وجه نخواهند توانست از پیگرد قانونی به اتهام ارتکاب جنایت های جنگی رهایی پیدا کنند؛ از همین رو، اعلام می کنیم که ما به همراه تمامی طرف های حامی ملت فلسطین و تمامی آزاد اندیشان جهان برای تحویل مقامات رژیم صهیونیستی به دادگاه های بین المللی به عنوان جنایتکاران جنگی تلاش خواهیم کرد و ان شاء الله روزی را خواهیم دید که فرماندهان دشمن صهیونیستی را به عنوان جنایتکاران جنگی در برابر دادگاه های بین المللی خواهیم دید.

* عوامل متعددی مانند محاصره اقتصادی، اوضاع نابسامان اقتصادی و برخی اشتباهات فردی باعث کاهش محبوبیت جنبش حماس شد. نظر شما در این باره چیست؟ و پشتوانه مردمی حماس را در شرایط کنونی چگونه می بینید؟

** اولا: می خواهم به مساله مهمی اشاره کنم و آن اینکه جنبش حماس از صندوق های رای گیری و یا انتخابات ترس و هراسی ندارد و زمانی هم که از طریق صندوق های رای گیری قدرت را به دست گرفتیم می دانستیم که در این انتخابات امکان افزایش یا کاهش رای وجود دارد، اما تصاحب قدرت از طریق صندوق های رای گیری شیوه ای سیاسی است که در تمام جهان رایج و مرسوم است و ما هم آنرا قبول داریم.

ثانیا: آیا محبوبیت جنبش حماس واقعا کم شده است؟ به نظر من محبوبیت جنبش حماس در میان افراد عادل و ملی گرا و شهروندان مخلص فلسطینی در داخل کم نشده است، اما فلسطینیان مقیم خارج را باید از این مساله مستثنی کرد؛ چرا که تمامی ملت های خارجی جنبش حماس را قبول داشته و از آن حمایت می کنند و ما این مساله را در سفرهای خود به کشورهای مختلف؛ از اندونزی تا مالزی و کشورهای عربی به وضوح می بینیم و حتی امروزه کشورهای غربی نیز از مقاومت ملت فلسطین حمایت کرده و آنرا حق قانونی این ملت می دانند. اما کسانی که فکر می کنند محاصره و تاخیر در بازسازی نوار غزه باعث کاهش محبوبیت حماس شده است، من به آنها اعلام می کنم که همان طوری که گفتم شهروندان مخلص فلسطینی به هیچ وجه تحت تاثیر این وضعیت قرار نگرفته اند؛ چرا که آنها می دانند که محاصره نوار غزه محاصره ای تحمیلی و به منزله مجازات ملت فلسطین است که به محض مشخص شدن نتایج انتخابات پارلمانی سال 2006 فلسطین و قبل از تشکیل دولت حماس آغاز شده است.

از سوی دیگر، آنهایی که نمی خواهند به جنبش حماس رای بدهند، همان افرادی هستند که در انتخابات گذشته نیز به این جنبش رای ندادند. علاوه بر این، جنبش حماس پس از وقوع شکاف داخلی و نحوه برخورد با مشروعیت ما و نیز مانع تراشی در مسیر فعالیت های سیاسی دولت حماس و نیز حملات مسلحانه علیه این دولت، به حکومت داری و خدمت رسانی به ملت فلسطین ادامه داد و در حالی که تحت محاصره شدید مالی، سیاسی و غیره قرار گرفت، تا حد امکان حقوق کارمندان را پرداخت کرده و به کارگران نیز کمک های مالی ارائه کرد.

ما به وظایف امنیتی، ملی و اداری خود در مقابل تمامی قضات، وکلا و نیروهای امنیتی و اداری که به میل خود از حضور در سر کارهایشان خودداری کرده بودند، عمل کردیم.. با این حال چه کسی شایسته محاکمه و مجازات است؟ آنهایی که در خانه های خود نشسته و ضمن شایعه پراکنی های مغرضانه خواستار دریافت حقوق ماهیانه خود هستند یا شهروندانی که طرف مورد دلخواه خود را در انتخابات دمکراتیک انتخاب کردند؟!

من کاملا برعکس شما معتقدم که تمامی شهروندان مخلص و ملی گرای فلسطینی همچنان به حماس عشق می ورزند، اما شاید محبوبیت خود را در میان شکم بارگان و وطن فروشان از دست داده باشد.

ثالثا: درباره اقدامات جنبش حماس باید بگویم که ما مجری خواسته های ملت هستیم و اگر اقدامات نادرستی صورت گرفته باشد، مطمئنا آنرا بررسی می کنیم. بی شک در تمامی کشورهای جهان، برخی اقدامات دولت به نفع آن و برخی دیگر به ضرر آن تمام می شود، اما با اطمینان اعلام می کنیم که فلسطینیان ملی گرا، مومن، آزاده و غیور بر این باورند که محبوبیت جنبش حماس به هیچ وجه کاهش نیافته است.

در مقابل می خواهم این سوال را مطرح کنم که آیا محبوبیت جنبش فتح افزایش یافته است؟! محبوبیت کدام طرف افزایش یافته است؟! یا بهتر است این سوال را مطرح کنیم که چه طرفی با مقاومت جنگ می کند و چه طرفی از ملت فلسطین دفاع کرده و بهترین اعضا و رهبران خود را در جنگی بی رحمانه از دست داد؟! محبوبیت کدام طرف بیشتر شده است؟! طرف حامی ملت فلسطین یا طرفی که در جنگ غزه علیه ملت خود توطئه کرد؟!.. محبوبیت کدام طرف کاهش یافته است؟! محبوبیت حماس که با جمع آوری کمک های بشر دوستانه از سراسر جهان سعی می کند به ملت فلسطین کمک کند، یا آنهایی که علیه ملت توطئه می کنند و مقامات صهیونیستی همه روزه در اظهارات خود به این مساله صحه می گذارند؟!.. محبوبیت کدام طرف کاهش یافته است؟!.. محبوبیت طرف حامی مقاومت یا طرفی که اقدام به همکاری با دشمن صهیونیستی در زمینه اتخاذ اقدامات سرکوبگرانه علیه گروه های مقاومت در کرانه باختری می کند؟!

لینک کوتاه:

کپی شد