چهارشنبه 30/آوریل/2025

قفشيه: اشغالگران در برخورد با اسرای فلسطینی به هیچ قانونی احترام نمی‌گذارند

یکشنبه 8-نوامبر-2009

 

حاتم قفیشه از نمایندگان آزاده فلسطینی از موضع جامعه جهانی، به ویژه نهادهای حقوقی در قبال موضوع اسرا ابراز نارضایتی کرد و آنان را به بی توجهی کامل نسبت به این موضوع متهم نمود.

این عضو فراکسیون پارلمانی تغییر و اصلاح در گفتگویی ویژه با خبرنگار مرکز اطلاع رسانی فلسطین که در روز چهارشنبه 4/11/2009 انجام شد، خاطرنشان ساخت که اشغالگران قدس و مدیریت زندان های صهیونیستی حقوق اسرا که عرف و قانون بین الملل بر رعایت و حفظ آن تاکید دارد، را زیر پا می گذارند.    

وی در ادامه تصریح داشت که جامعه جهانی هیچ کاری را نه برای ملت و نه برای اسرای فلسطینی انجام نمی دهد و تنها حکم یک تماشاچی را دارد. نگاه جامعه جهانی هرگز عادلانه نیست و در حالی صدای خود را برای آزادی نظامی اسیر صهیونیستی بلند کرده است که هرگز صحبتی از هزاران اسیر فلسطینی در بند زندان های رژیم اشغالگر قدس نمی کند. 

متن کامل مصاحبه خبرنگار مرکز اطلاع رسانی فلسطین با حاتم قفیشه از نمایندگان آزاده فلسطینی و عضو فراکسیون پارلمانی تغییر و اصلاح ترجمه شده و از نظر خوانندگان عزیز فارسی زبان می گذرد:

 

س: اجازه بدهید تا گفتگوی خود را با وضعیت اسرای فلسطینی در بند زندان های رژیم اشغالگر قدس آغاز کنیم.

ج: اسرای فلسطینی امروز از اقدامات ظالمانه و جائرانه ای که اشغالگران قدس در حق شان مرتکب می شوند، به شدت رنج می برند و شدیدا نسبت به موضع جامعه جهانی به ویژه نهادهای حقوقی اعتراض دارند ؛ زیرا جامعه جهانی کاملا نسبت به مشکلات و رنج هایی که اسرای فلسطینی به صورت مستمر در زندان های رژیم صهیونیستی متحمل می شوند، بی توجه هستند. امروز زندانبانان صهیونیست حقوق اسرا که در توافق نامه ژنو و دیگر قوانین بین المللی بر رعایت آن تاکید و تصریح شده است، را زیر پا می گذارند.

امروز جامعه جهانی صرفا به تماشای اقدامات ناقض حقوق اسیر اشغالگران قدس می پردازد و در حالی صدای خود را برای آزادی نظامی اسیر صهیونیستی بلند کرده است که هرگز صحبتی از سرنوشت هزاران اسیر فلسطینی در بند زندان های صهیونیستی نمی کند. این آن عدالتی است که جامعه جهانی می شناسد. ما با آزادی گلعاد شلیت مشکلی نداریم ؛ ولی او باید در چارچوب مبادله اسرای فلسطینی آزاد شود، اسرایی که زیباترین و ارزشمندترین سال های عمر خود را در زندان های رژیم اشغالگر قدس به سر برده اند.

 

س: شما چه مدت را در زندان های رژیم اشغالگر قدس به سر بردید؟ چگونه دشمن به آزادی شما تن در داد و حال آنکه از رهایی نمایندگان ملت فلسطین شدیدا ابا دارد؟  

ج: اشغالگران قدس بنده را بعد از دو سال اسارت و در حالی که هیچ لایحه اتهامی علیه بنده نداشتند، آزاد کردند. صهیونیست ها در ابتدا بنده را به صورت موقت بازداشت نمودند و بعد پنج بار آن را تمدید کردند. به هر حال، برای اعتراض به این بازداشت و اسارت وارد یک نبرد قضایی بلند مدت شدم که در نهایت نیز خواست خداوند متعال بر آن قرار گرفت که رنج اسارت برایم پایان یابد و دادگاه عالی رژیم اشغالگر قدس حکم آزادی بنده را صادر کند که این حکم بعد از گذشت یک ماه به اجرا درآمد و بنده آزاد شدم.  

 

س: صهیونیست ها در زندان چه برخوردی با شما داشتند؟ آیا شیوه برخوردشان با شما متفاوت از شکل برخوردشان با دیگر اسرای فلسطینی بود؟

ج: اسرای فلسطینی در نظر اشغالگران قدس هیچ فرقی با هم ندارند. صهیونیست ها میان صغیر و کبیر، با سواد و بی سواد و یا نماینده پارلمان و فرد عادی هیچ تفاوتی قائل نیستند ؛ البته ما نیز با اصل تبعیض کاملا مخالف هستیم چرا که خود را جزئی از مردم می دانیم و در شادی و غم شان شریک هستیم.

 

س: روحیه اسرای فلسطینی را در زندان های رژیم اشغالگر قدس چطور دیدید؟

ج: بدون هیچ مبالغه ای عرض می کنم که روحیه اسرا بسیار عالی بود که به اعتقاد بنده، ریشه این امر را باید در ایمان و اعتقادی جستجو کرد که این مبارزان به آرمان عادلانه خود دارند. اسرای عزیز می دانند باید بهای چالش با دشمن که نقص ها و کمبودهای مختلف است، را پرداخت کنند. البته ذکر این نکته نیز ضروری است که اسرای عزیز برای روز مبادله لحظه شماری می کنند و امیدوارند در چارچوب تبادل اسرا میان مقاومت و رژیم صهیونیستی آزادی خود را باز یابند. اسیران مبارز شب و روز دعا می کنند که روز مبادله هر چه سریعتر فرا برسد. آنها همچنین از پروردگار متعال می خواهند تا شکاف سیاسی موجود در فلسطین در سریع ترین وقت ممکن پایان یابد و آشتی و یک دلی جای تفرقه را بگیرد.  

 

س: لطفا بفرمایید چرا رژیم اشغالگر قدس در این برهه که داد دموکراسی سر می دهد، بر بازداشت نمایندگان مجلس قانونگذاری فلسطین پافشاری می ورزد؟

ج: رژیم صهیونیستی امروز تلاش می کند تا با بازداشت نمایندگان منتخب ملت ـ که به گواه تمامی جهانیان از طریق انتخاباتی سالم بر روی کار آمده اند ـ و همچنین مخالفت با حضور جنبش مقاومت اسلامی “حماس” و دیگر گروه های اسلامی در قدرت و حاکمیت حیات سیاسی فلسطین را از بین ببرد. طرح دشمن صهیونیستی کاملا مشخص و روشن است ؛ ولی جامعه جهانی با خونسردی تمام به اقدامات اشغالگران و جنایت های آنان نگاه می کند و در برابر آن سکوت می نماید که این امر واقعا باعث تاسف است.

 

س: ارزیابی شما از موضع نماینده کمیته چهارجانبه در قبال موضوع اسرا چیست؟

ج: موضع تونی بلر، نماینده کمیته چهارجانبه آن چنان تفاوتی از موضع سران این کمیته ندارد. بلر در نقاط مختلف جهان می چرخد و خواستار تحقق عدالت می شود و حال آنکه هیچ کاری در قبال جنایت های اشغالگران قدس نمی کند. بلر از اینکه رژیم صهیونیستی رهبران جنبش مقاومت اسلامی “حماس” را از حضور در دایره تصمیم گیری های سیاسی فلسطین دور می دارد، کاملا رضایت دارد و این امر نشان می دهد بلر و صهیونیست ها خواستار برقراری آن دموکراسی در فلسطین هستند که همسو با خواسته هایشان و در یک جهت خاص باشد.

 

س: چه خبر از پروژه آشتی که گفته می شود رهبران اسیر فلسطینی در حال آماده کردن آن هستند، دارید؟ 

ج: اسرا جزئی اصیل از ملت فلسطین و گروه های مبارز تلقی می شوند و به عنوان یک نیروی پویا به شمار می روند ؛ ولی به اعتقاد بنده، اسرا دیگر توان صدور یک سند جدید برای پایان دادن به شکاف موجود را ندارند، چرا که آنان پیش از این مبادرت به صدور سند آشتی کردند که هیچ نتیجه ای را به دنبال نداشت (یعنی جنبش فتح از اجرای آن سر باز زد) البته حرف بنده هرگز و به هیچ وجه، به این معنا نیست که کسی منکر حقوق اسرا در یاری و مشارکت جهت حل بحران سیاسی موجود و تحقق آشتی ملی می شود.  

 

س: موضع تشکیلات خودگردان در قبال مسئله بازداشت نمایندگان و اعمال فشار به آنها را چگونه می بینید؟

ج: به هر حال، اینکه تشکیلات خودگردان در پیگیری موضوع اسرا کوتاهی و اهمال به خرج می دهد، مسئله ای قدیمی و کاملا روشن است. تشکیلات خودگردان هرگز از اختیارات خود برای حمایت از اسرا استفاده نمی کند که ما این برخورد را رد می کنیم و از این نهاد و دیگر سازمان ها ـ با هر منصبی که باشند ـ می خواهیم تا برای آزاد کردن اسرای فلسطینی بکوشند. 

 

س: چند روز پیش مراسم جشنی در زندان النقب و به منظور تجلیل از شما به خاطر نوشتن رساله دکتری در داخل زندان های صهیونیستی برگزار شد. این جشن چه مفهوم و پیامی با خود به دنبال دارد؟

من از تمامی دوستان و برادران اسیری که این جشن را برگزار کردند و این لطف را در حق بنده داشته اند، کمال تشکر و سپاسگزاری را دارم. اگر نبود حمایت معنوی آنان و نیز فضای مناسبی که برای مطالعه و نگارش پایان نامه فراهم کردند و اگر نبود کمک های بی دریغی که اسرای عزیز به بنده نمودند، هرگز این آرزوی بنده و این دستاورد مهم محقق نمی شد.

در مورد مفاهیم این جشن باید عرض کنم که جشن مذکور برای ارسال این پیام به اشغالگران بود که بازداشت خادمان ملت به معنای به بردگی گرفتن و اسارت عقل و اندیشه آنان نیست و اشغالگری هرگز باعث نمی شود که ملت فلسطین از ابداع باز ایستد و آرزوهای خود را مدفون سازد. اندیشه اسرای فلسطینی همیشه در مسیر گذار از موانع موجود و تحقق اهداف علمی شکوفا و شکوفاتر می شود. 

در اینجا به یاد یکی از علمای دین افتادم که می گفت: “دشمنان هیچ بلایی نمی توانند به سرم بیاورند. اگر مرا بکشند شهیدم کرده اند. اگر زندانی کنند فرصت خلوت انس با خداوند را به من داده اند. اگر مرا تبعید کنند به من فرصت گردش و جهانگردی داده اند. بهشت من در قلب من است و قلبم نیز در دست خداوند متعال است.”

 

س: در مسیر حمایت از علایق اسرا برای ادامه تحصیلات دانشگاهی در مقاطع مختلف، انتظار شما از دولت و طرف های رسمی فلسطینی چیست؟

ج: بنده معتقدم انتظاری که از وزارت رسیدگی به امور اسرا و آزادگان فلسطینی وجود دارد، آن است که هزینه لازم برای تحصیل این افراد را فراهم و مهیا نماید. وزارت آموزش عالی نیز باید مکانیزم های لازم برای برابری مدارک تحصیلی اسرا ـ در سه مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری ـ را فراهم آورد ؛ زیرا بر اساس معیارهایی که وزارت آموزش عالی فلسطین دارد به اسرایی که مدارک خود را از دانشگاه آمریکایی “جهان” و یا دانشگاه آزاد عبری دریافت می کنند، مدرک معادل اعطا نمی شود یعنی اینکه اسرا هیچ فرصتی را برای تدریس در دانشگاه ها به دست نخواهند آورد. ضمنا از آنجایی که مدیریت زندان های صهیونیست هر گونه ثبت نام در دانشگاه های فلسطینی را برای اسرای ممنوع اعلام کرده است، اسرا راهی به جز ادامه تحصیل در دو دانشگاه مذکور را ندارند.

لینک کوتاه:

کپی شد