نظر سنجی های اخیر در فلسطین اشغالی حاکی از کاهش قابل ملاحظه حمایت صهیونیست ها از مذاکرات سازش با طرف فلسطینی و رشد قابل توجه حمایت از راستگرایان افراطی است.
حتی در مساله امنیتی که صهیونیست ها آنرا مساله ای فوق العاده مهم تلقی می کنند شاهد عقب نشینی آنها از ارزش های گذشته هستیم و آخرین نظر سنجی که چند روز پیش منتشر شد، نشان می دهد که در حدود یک سوم شرکت کنندگان در این نظر سنجی، نافرمانی نظامیان ارتش صهیونیستی از دستور تخلیه شهرک نشینان الخلیل را امری موجه می دانند.
تمامی نظر سنجی های انجام شده در ده سال گذشته، حتی در زمان تحریم “یاسر عرفات” رئیس سابق تشکیلات خودگردان، حاکی از حمایت صهیونیست ها از مذاکرات با طرف فلسطینی بود.
تا مدت اخیر نیز اکثر صهیونیست ها طرفدار مذاکره با “محمود عباس” رئیس کنونی تشکیلات خودگردان بودند، اما نظر سنجی اخیر از سری نظر سنجی هایی است که دانشگاه تل آویو هر ماه تحت عنوان “مقیاس صلح” برگزار می کند و در روزنامه عبری زبان “هاآرتص” منتشر می شود، این نظر سنجی حاکی از آن است که 63% از شرکت کنندگان مخالف سیاست های کنونی رژیم صهیونیستی در گفتگو با تشکیلات خودگردان و حمایت از این تشکیلات برای تقویت آن می باشند.
این افراد هیچ اعتمادی نسبت به این مساله ندارند که این اقدامات و مذاکرات ناشی از آن، بتواند سبب پیشرفت در روند سازش شود. علاوه بر این در حالی که در نظر سنجی های گذشته 58% از صهیونیست ها از مساله عقب نشینی نظامیان این رژیم از اکثر مناطق کرانه باختری حمایت می کردند، در نظر سنجی حاضر این مقدار به 42% کاهش یافته و در مقابل 53% با این مساله مخالفت کرده اند.
بر اساس نتایج بدست آمده از این نظر سنجی، 59% از شرکت کنندگان در این نظر سنجی، اقدام رژیم اشغالگر قدس در آزادی بیش از 250 اسیر فلسطینی را اقدامی نادرست خوانده و 71% نیز با آزادی “مروان البرغوثی” از نمایندگان پارلمان فلسطین و از رهبران جنبش فتح، در آینده نزدیک مخالفت کرده اند. با وجود این، 53% از این افراد اعلام کرده اند که مداخله کشورهای عربی مانند عربستان سعودی و اردن و مصر در روند سازش، می تواند موجب تقویت احتمال سازش در این منطقه شود و در مقابل 37% از این افراد با این نظر مخالف بودند.
در بخش دیگری از این نظر سنجی که به مساله جنگ اخیر این رژیم علیه لبنان اختصاص داشت، 55% از افراد شرکت کننده در این نظر سنجی، حمله این رژیم به لبنان را اقدامی درست دانسته، ولی عملکرد ارتش این رژیم در اداره جنگ را ضعیف دانسته اند. علاوه بر این 42% از شرکت کنندگان در این نظر سنجی معتقد هستند که توان رژیم صهیونیستی پس از این جنگ افزایش پیدا کرده و در همین حال 27% معتقد هستند که تغییری در این مساله به وجود نیامده است و تنها 25% از تضعیف این رژیم پس از جنگ مذکور سخن گفته اند.
در نظر سنجی انجام شده پیرامون دلایل نافرمانی شماری از نظامیان این رژیم در تخلیه شهرک نشینان از بازار عمده فروشی شهر الخلیل، 32% از این مساله حمایت کرده و در مقابل 51% از این افراد از این مساله انتقاد کرده اند. گفتنی است که این مساله در میان افراد احزاب راستگرا؛ از جمله احزاب حاضر در ترکیب دولت رو به افزایش است. در این نظر سنجی 54% از شرکت کنندگان وابسته به حزب لیکود و 75% از طرفداران حزب یهودیان مذهبی شرقی تبار «شاس» از مساله نافرمانی نظامیان رژیم صهیونیستی از دستورات فرماندهان خود حمایت کرده اند.
بر اساس نتایج این نظر سنجی، محبوبیت “ایهود اولمرت” نخسب وزیر رژیم صهیونیستی ، همچنان در سطح پایینی قرار دارد و 74% از شرکت کنندگان از عملکرد وی در سمت نخست وزیری ابراز نارضایتی کرده اند (این میزان در ماه ژانویه 76% بود) و در مقابل تنها 15% از این افراد از عملکرد وی ابراز رضایت کرده اند ( در نظر سنجی سابق این میزان 13% بود). ناظران این مساله را با اوضاع داخلی فلسطین؛ به ویژه پس از سیطره جنبش مقاومت اسلامی “حماس” بر پایگاه های نوار غزه و ناکامی اولمرت در اداره جنگ اخیر علیه لبنان و مسائل دیگر، مرتبط می دانند.