نایب رئیس جنبش مقاومت اسلامی “حماس” پیش بینی کرد که جنبش های فتح و حماس طی روزهای آینده به توافق نهایی برای معرفی نخست وزیر و وزرای دولت آتی دست پیدا کنند.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین، دکتر موسی ابو مرزوق در گفتگو با روزنامه فلسطین که دیروز چهارشنبه (1/6/2011) منتشر شده است، خاطر نشان کرد که تمامی مشکلات پیش روی ملت فلسطین اعم از بازداشت های سیاسی و اخراج از کار و محرومیت از داشتن گذرنامه و مسائل دیگر، طی روزهای آینده حل و فصل خواهد شد.
ابو مرزوق با اشاره به اینکه جلسه بعدی گفتگوی ملی به احتمال زیاد طی هفته نخست ماه ژوئن آینده برگزار می شود، تصریح کرد که فلسطینیان طی دو هفته آینده طعم خوش “آشتی واقعی” را خواهند چشید.
وی افزود آشتی ملی که تمامی طرف ها به منظور کمک به تحقق آن و پاک شدن لکه ننگ شکاف داخلی از تاریخ فلسطین با آن موافقت کردند، سومین هفته از عمر خود را سپری می کند، اما هنوز توافقی بر سر دولت و نخست وزیر و وزرای کابینه صورت نگرفته است، اما طرفین به زودی از طریق تفاهم و توافق سومین دیدار را در این زمینه برگزار خواهند کرد و از سوی دیگر، توافقاتی نیز در زمینه جدول زمانی مسائل مختلف صورت گرفته است.
نایب رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس همچنین اظهار داشت جلسات گفتگوی گذشته منجر به توافق بر سر تشکیل دولت تکنوکرات برای به دست گرفتن زمام امور داخلی و تلاش برای زدودن آثار شکاف داخلی و یکپارجه سازی دو پاره وطن و بسترسازی برای انتخابات آتی شد. وی در عین حال، بر اهمیت این مسائل و نیاز به تدقیق و تانی در آنها برای فراهم سازی راه های موفقیت مسائل مذکور تاکید کرد.
وی پیش بینی کرد که دور آتی گفتگوها با جنبش فتح شاهد توافق بر سر دولت آتی فلسطین و اعلان رسمی آن شود و گفت به احتمال زیاد، این دور از گفتگوها از آغازین روزهای هفته نخست ماه ژوئن جاری و به میزبانی قاهره پایتخت مصر برگزار خواهد شد.
ابو مرزوق تاکید کرد که دور آتی گفتگوها بیشتر بر روی توافق بر سر نخست وزیر و وزرای دولت متمرکز خواهد بود تا از این طریق اقدامات عملی برای آغاز ماموریت های آن که از مهمترین آنها می توان به از بین بردن آثار شکاف داخلی در جامعه فلسطینی و احیای زندگی اجتماعی عادی میان شهروندان فلسطینی اشاره کرد، آغاز شود.
این رهبر برجسته فلسطینی همچنین درباره هویت دولت آتی و اسامی اعلان شده در برخی رسانه ها تصریح کرد که دولت آتی برنامه سیاسی هیچ یک از گروه های فلسطینی و به ویژه جنبش های فتح و حماس را اجرا نخواهد کرد و هیچ توافقی نیز بر سر معرفی سلام فیاض به عنوان نخست وزیر دولت آتی صورت نگرفته است.
وی افزود جنبش حماس اهتمام ویژه ای به مساله بازداشت شدگان سیاسی در کرانه باختری دارد؛ چرا که این مساله آثار روانی مخربی در جامعه فلسطینی بر جای می گذارد.
ابو مرزوق همچنین اظهار داشت که در همین راستا، موافقت شده است که کمیته ای مشترک میان دو جنبش برای حل این مشکل تشکیل شود و ما اسامی بازداشت شدگان وابسته به جنبش حماس را به فتح تحویل داده ایم و من از طریق گفتگو با برادرانمان در جنبش فتح به این نتیجه رسیده ام که این مساله طی روزهای آینده مختومه خواهد شد و همه ما امیدواریم که پرونده بازداشت های سیاسی که به شدت به آرمان و ملت فلسطین ضربه می زند، بسته شود.
وی جنبش فتح را به پایان مشکلات و درد و رنج بازداشت شدگان سیاسی در زندان های تشکیلات خودگردان فلسطین و خودداری از تداوم این روند توصیه کرد و گفت تنها طرف ذینفع این بازداشت ها رژیم صهیونیستی است که سرزمین فلسطین را اشغال کرده است.
نایب رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس در بخش دیگری از اظهارات خود تاکید کرد که مشکلات پیش روی ملت فلسطین مانند بازداشت سیاسی و اخراج کارمندان و محرومیت از داشتن گذرنامه و برخی مسائل دیگر در آینده نزدیک حل و فصل خواهد شد.
وی به شهروندان فلسطینی ساکن کرانه باختری و باریکه غزه اطمینان داد که هیچ مانعی بر سر اتمام روند آشتی ملی ایجاد نشود و طرف های فلسطینی به زودی وارد عرصه عملی و اجرای توافقات صورت گرفته شوند؛ چرا که مانع تراشی بر سر این توافقنامه و عدم تحقق خواسته های مورد نظر آن به نفع هیچ طرفی نیست.
این عضو برجسته دفتر سیاسی جنبش حماس در ارتباط با موضع طرفین آمریکایی و صهیونیستی در قبال آشتی ملی طرف های فلسطینی نیز اظهار داشت که ما در مقابل اظهارات واضح بنیامین نتانیاهو که متاسفانه باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا نیز مجبور به تبعیت از وی شد، اقدام به تقویت جبهه داخلی و تحکیم وحدت ملی خواهیم کرد و در مقابل خواسته های آنها تسلیم نخواهیم شد.
وی افزود رویکرد کلی تمامی احزاب و گروه های فلسطینی و در راس آنها جنبش فتح نشانگر این است که 18 سال مذاکره با رژیم صهیونیستی نتوانسته است باعث بازپس گرفته شدن هیچ یک از حقوق از دست رفته ملت فلسطین شود و هدفی که نتانیاهو دنبال می کند «شکست تاریخی و نهایی ملت فلسطین است.»
ابو مرزوق خاطر نشان کرد که اظهارات نتانیاهو جای هیچگونه تعجبی نداشت، بلکه مهر تاییدی بر موضع ما مبنی بر لزوم توقف مذاکرات بیهوده با این رژیم افراطی گراست و سخنان وی نشانه ای واضح از نژاد پرستی و افراطی گری بود و “نه” هایی که وی در جریان این اظهارات خود مطرح کرد رویکرد افراطی گرایانه رژیم صهیونیستی را نشان می دهد که همواره خواهان گرفتن همه چیز است و در مقابل حاضر به دادن هیچ چیز نیست.
وی افزود اعلام مخالفت نتانیاهو با حق بازگشت آوارگان فلسطینی و عقب نشینی این رژیم به مرزهای سال 67 و تاکید وی بر پایتختی قدس برای “کشور یهودی” بدون اعطای هیچ گونه حقی به ملت فلسطین این ادعاهای ما را ثابت می کند و حال این سوال مطرح است که تشکیلات خودگردان از این مذاکرات خود با طرف صهیونیستی چه ثمره ای را برداشت می کند.
این رهبر برجسته فلسطینی همچنین تاکید کرد که آمریکا نیز طرفداری کامل خود از رژیم صهیونیستی را نشان داد و بدین ترتیب ثابت کرد که فاقد صلاحیت لازم برای نظارت بر مذاکرات میان طرفین فلسطینی و صهیونیستی است و از سوی دیگر، حمایت های آن باعث مغرور شدن رژیم صهیونیستی شد و مطمئنا در چنین شرایطی، تل آویو به سیاست های یهودی سازی خود در اراضی فلسطینی ادامه می دهد.
وی در واکنش به اخبار برخی منابع و رسانه ها درباره وجود اختلاف در داخل کادر رهبری جنبش حماس خاطر نشان کرد که برنامه حماس از همان آغاز مبتنی بر مقاومت و حفظ اصول ملی بوده است، اما این مساله نمی تواند مانع از توافق برای همکاری با جنبش فتح که برنامه آن مبتنی بر روند سازش سیاسی است، شود.
ابو مرزوق تصریح کرد اظهارات خالد مشعل رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس درباره اعطای فرصت به مذاکرات در راستای یک راهکار آزموده شده بیان شد و این راه منجر به تحقق اهداف طرف فلسطینی نخواهد شد و نتیجه پافشاری بر روی این راهکار مشخص است و از قبل به وضوح و صراحت مورد آزمایش قرار گرفته است. وی افزود که این اظهارات وی نمی تواند نشانگر وجود هیچ گونه اختلافی در داخل کادر رهبری جنبش حماس باشد.
نایب رئیس دفتر سیاسی حماس تاکید کرد که همبستگی در داخل محافل وابسته به جنبش حماس موج می زند و آراء و دیدگاه های متعددی درباره مسائل داخلی فلسطین وجود دارد و این مساله یک امر عادی و طبیعی در داخل احزاب و گروه های ملی به شمار می رود.
وی ضمن تمجید از تلاش های دولت کنونی مصر در زمینه حمایت از مساله فلسطین و تلاش برای لغو محاصره نزدیک به 5 ساله غزه تمجید کرد.
ابو مرزوق همچنین اظهار داشت که موافقت مصر با بازگشایی دایمی گذرگاه مرزی رفح یک موضع پیشرفته طبیعی از سوی مصر انقلابی و انقلاب 25 ژانویه این کشور بود و مقامات جدید مصر بر تاثیرات منفی مساله مسدود بودن گذرگاه رفح و مغایرت آن با اصول ملی و انسانی تاکید داشتند و اتخاذ این موضع از سوی مصر که تاریخ پرباری در زمینه حمایت از مسائل جهان عرب و به ویژه مساله فلسطین دارد، جای تعجب ندارد و ما منتظر تصمیمات و مواضع مثبت بیشتری از سوی قاهره هستیم.
این رهبر برجسته جنبش حماس در پایان درباره روابط حماس و مقامات سوری نیز تصریح کرد اخبار و مطالب منتشر شده در رسانه های گروهی درباره درخواست از جنبش حماس برای ترک دمشق کذب و نادرست است. وی افزود:« هیچ تغییری در روابط ما با مقامات و عناصر مختلف ملت سوریه ایجاد نشده است و هیچ یک از مقامات سوری چنین درخواستی از ما نداشته اند.»