متن مصاحبه :
ملت فلسطین این روزها دومین سالروز تهاجم وحشیانه “اسرائیل” به نوار غزه را تجربه می کنند، چه پیامی به فرزندان ملت خود و چه پیامی به دشمن صهیونیستی دارید؛ دشمنی که دو سال پیش در این روزها فرزندان غزه را به خاک و خون کشید؟
پیام ما به ملت فلسطین این است، ما که در دوران نبرد فرقان در کنار شما بودیم، این روزها نیز دوشادوش هم به راه خود به سوی تحقق وعده حق تعالی در زمینه پیروزی ادامه می دهیم و هرگز شما را تنها نخواهیم گذاشت و به فکر شما خواهیم بود، پیوند ما با شما مردم غیور ناگسستنی است و پرچم مبارزه و مقاومت را بر زمین نخواهیم گذاشت و در خط مقدم جبهه ها قرار خواهیم گرفت و تا زمانی که خون در رگ ما جاری است لحظه ای از نبرد با دشمن صهیونیستی و مقاومت و پایداری دست نخواهیم کشید.
اما پیام ما به دشمن صهیونیستی پیام اقتدار و پایمردی است. به صهیونیست ها اعلام می داریم که ما خسته و ملول نمی شویم و راهمان را ادامه خواهیم داد و نبرد ما تا زمانی که خاک ما در اشغال باشد و به مردم ما تعدی شود ادامه خواهد یافت، صهیونیست ها بدانند که ما همچنان در پیشاپیش مردم، بسان سرنیزه ای در قلبتان و خواری در چشمتان باقی خواهیم ماند تا به حقوق حقه ملت ما گردن نهید و از سرزمین ما رخت بربندید و ما امروز به فضل پروردگار نیرومندتر از گذشته ایم.
تمامی نقشه هایتان برای ریشه کنی و از بین بردن ما نقش بر آب شد و بدانید که این بار نیز شکست خواهید خورد.
طی چند هفته گذشته تجاوزات ارتش عبری به چندین پایگاه غیر نظامی و فعالان گروه های مبارز شدت یافته است، به نظر شما این تجاوزات با چه هدفی صورت می گیرد و ارزیابی شما چیست؟ میزان آمادگی شما برای رویارویی با گسترش دایره این تجاوزات به مرز جنگ که شاید شدیدتر از گذشته باشد چقدر است؟
این تجاوزات یک تفسیر دارد و آن جنایت پیشگی رژیم صهیونیستی و تجاوزگری وحشیانه او است که حد و مرزی نمی شناسد. رژیم صهیونیستی شیفته خونریزی و خشونت است و این رژیم بر پایه ریختن خون فلسطینیان شکل گرفته است، بنابراین تجاوزات مستمر آن در این چارچوب قابل تفسیر است.
ما بر این باوریم که این تجاوزات تلاشی است برای ترساندن ملت ما و یاد آوری فضای جنگ پس از گذشت دو سال از آن و همچنین تلاشی مذبوحانه در راستای متزلزل کردن نیروهای مقاومت ما به عنوان یک گروه مبارز و بازداری آنان از ادامه آماد سازی خود برای رویارویی با ارتش عبری است، ما همچنین این تجاوزات را نشانگر شکست دشمن در جنگ گذشته می دانیم که این مساله در تهدیدات تل آویو مبنی بر حمله جدید به نوار غزه و تشدید تجاوزات علیه ساکنان این منطقه نمود پیدا می کند.
در مورد آمادگی خود باید بگویم که ما این روزها آماده تر و آگاه تر و با تجربه تر هستیم و آرزوی جنگ نمی کنیم و کسی را به آن فرا نمی خوانیم و برای به راه انداختن این جنگ برنامه ریزی نمی کنیم، ولی اگر جنگی بر ما تحمیل شود و صهیونیست ها دست به تهاجم بزنند، ما به آنان رحم نخواهیم کرد و با تمام توان به مقابله با آنان برخواهیم خاست و ما بیمی از تهدیدات اسرائیل نداریم و به یاری خداوند متعال همان خواهیم بود که ملت و امت از ما انتظار دارند.
با گذشت دو سال از جنگ وحشیانه که برای گردان های قسام با توجه به تجربه بیست و اندی سال در عرصه مبارزه و مقاومت بی سابقه بوده است، توانمندی نظامی خود را چگونه ارزیابی می کنید؟ عمده ترین تجربیاتی که گردان های قسام از جنگ گذشته کسب کردند، چیست؟ در صورت بروز هرگونه رویارویی جدید یا جنگ آتی چقدر از این تجربیات استفاده خواهید کرد؟
عملا چنین جنگی به این گستردگی که برای ملت و مقاومت ما از زمان اشغال غزه از سال 1967 بی سابقه بوده است، در واقع یک تجربه جدید به شمار می رود که آموزه های زیادی برای مان داشت؛ تجربیاتی که در هرگونه رویارویی آتی انعکاس خواهد یافت.
پس از گذشت دو سال از جنگ غزه به یاری خداوند متعال توانمندی ها و ظرفیت های ما بهتر و اراده ما تر پولادین تر شده است، ما از جنگ گذشته تجربیات زیادی در زمینه های تاکتیک و عملیات و لوجستیک و تمامی زمینه های دیگر کسب کردیم.
ما بر این باوریم که همگان باید عمده ترین تجربه این جنگ را درک کنند و آن اینکه اراده می تواند معجزه بیافریند و همه آنانی که در مکتب قرآن پرورش یافته اند و به حقوقشان پایبند هستند و به خاطر یک هدف شریف و ارزشمند سلاح مقاومت را بر دوش گذاشته اند، دشمن بزدل صهیونیست را شکست دهند و آن را مجبور به فرار از فلسطین اشغالی کنند.
در جریان کنفرانس مطبوعاتی اخیر اعلام کردید که گردان های قسام طی چند هفته اخیر پیام هایی را به دشمن صهیونیستی داد و شما از دشمن صهیونیستی خواستید تا به عمق این پیام ها پی ببرد، اینها چه پیام هایی هستند، آیا این نشانگر تصمیم گردان های قسام برای تغییر موازین و اصول رویارویی با دشمن صهیونیستی است؟
اگر می خواستیم مضمون این پیام ها را بازگو کنیم این کار را انجام می دادیم، ولی به همین مقدار اکتفا کردیم و دشمن به نیکی عمق این پیام ها را درک می کند و اگر آنها را درک نکند باید در مورد آنها کنکاش به خرج دهد و آنها را خوب مطالعه نماید. در خصوص تغییر موازین رویارویی این احتمال وجود دارد و فرماندهی مقاومت حق دارد که موازین و مراحل آن خودش تعیین کند تا بتواند هدفش را محقق سازد و سطح عملکرد مقاومت را ارتقا بخشد.
برخی ها می گویند که قوای گردان های قسام در جریان جنگ اخیر به تحلیل رفت و در توجیه این ادعا به کاهش سطح عملیات گردان های قسام استناد می ورزند که میانگین عملیات آنها طی دو سال گذشته نسبت به سال های ما قبل جنگ کاهش زیادی داشته است، پاسخ شما به این ادعا چیست؟
در ارتباط با توانمندی نظامی مان پس از گذشت یک روز از پایان جنگ فرقان اعلام کردیم که توانمندی ما اولا به یاری خداوند متعال و ثانیا به خاطر لطف الهی به ما در زمنیه مدیریت نبرد بر اساس امکانات مان تحت تاثیر منفی قرار نگرفته است، ولی ارزیابی مبتنی بر کاهش حجم عملیات قطعا دلیلی بر تحلیل توانمندی های ما نیست. درست است که سطح عملیات کاهش یافته است، وی علت آن به شرایط موجود و تصمیم جریان مبارز فلسطین بر می گردد که نبرد را در جهت تحقق مصلحت ملت و مقاومت مدیریت می کند.
گردان های قسام صحنه مقاومت را ترک نکرده و نخواهد کرد، بلکه در خط مقدم قرار دارد و کافی است که بدانیم در جریان عملیات های مقاومت طی سال 2010 میلادی 9 نظامی و شهرک نشین صهیونیست به هلاکت رسیدند که 7 تن از آنان در جریان عملیات های گردان های قسام به هلاکت رسیدند و هر چند که میزان خسارت های وارده بر دشمن کاهش نسبی داشت، ولی باید در نظر داشته باشیم که این یک مرحله از مراحل منازعه بلند مدت ما با اشغالگر غاصب است و می تواند این آمار و ارقام و موازین هر لحظه تغییر پیدا کند.
کاملا روشن است که دشمن صهیونیستی برای رویارویی جدید آماده می شود و امکان دارد در جریان آن از سلاح ها و شیوه های نوین استفاده کند، قسام چگونه می تواند به مقابله با آن برخیزد؛ به ویژه اینکه برخی طرف های فلسطینی قسام را متهم می کنند به اینکه جان مردم غزه را به مخاطره می افکند؟
خوب شما فرمودید که گردان های قسام و مقاومت در حالت دفاع و رویارویی می باشند، این نیمی از جواب سوال شما است و نیم دیگر جواب اینکه ما هیچ وقت به خاطر بروز خلل در موازنه توانمندی های مادی میان ما و اسرائیل عقب نشینی نکرده ایم. ما همواره در حالت آمادگی برای دفاع و رویارویی با هرگونه تجاوز قرار داریم و هر کس که ادعا می کند ما جان مردم غزه را به مخاطره می افکنیم اینها در واقع ساز مخالف می زنند که حکایت از سرخوردگی و انحطاط ملی آنان دارد ما همواره گفته ایم و می گوییم که سعی داریم ملت مان را از مصائب هرگونه جنگ دور نگه داریم، ولی در عین حال پرچم مقاومت را برافراشته ایم و از یک آرمان دفاع می کنیم و در پیشاپیش مقاومتی حرکت می کنیم که شکست در مقابل وحشیگری رژیم اشغالگر قدس و بی اعتنایی و کوتاهی نزدیکان و تبانی برخی هم کیشان (تشکیلات خودگردان) در قاموس آن معنا ندارد.
رسانه های صهیونیستی هر از چند گاهی در مورد اختلافات میان فرماندهان قسام سخن می گویند و مدعی هستند که میان “احمد جعبری” از فرماندهان برجسته این گردان ها و “محمد ضیف” فرمانده کل این گردان ها در زمینه مدیریت شاخه نظامی حماس اختلاف وجود دارد، پاسخ شما به این ادعا چیست؟
در واقع اینها یک نوع هذیان گویی به شمار می رود که سزاوار پاسخگویی نیست و در ادبیات تشکیلاتی و مبانی اخلاقی مبارزاتی ما اصطلاحاتی چون منازعه و کشمکش معنا ندارد، ما در راه خداوند متعال مبارزه می کنیم و فرماندهی در فلسفه ما گام نخست به سوی شهادت است، بنابراین اختلافات منفی در قاموس ما محلی از اعراب ندارند؛ اختلافاتی که اسرائیل و جیره خوارانش سعی در ترویج و نشر آنها دارند.
گردان های قسام به عنوان الگویی برای دیگر گروه های مبارز به مقابله با هرگونه تجاوز صهیونیستی به نوار غزه بر می خیزد، ولی عملا رژیم اشغالگر قدس کمربند امنیتی به عرض 300 متر از اراضی مجاور نوار مرزی در طول شرقی و شمالی باریکه غزه را به اشغال و سیطره خود درآورده است، گردان های قسام در این منطقه چگونه با اشغالگران صهیونیست برخورد می کند؟ آیا این گردان ها به دشمن اجازه تداوم سیطره بر این منطقه را خواهد داد؟
ما این منطقه را بخشی از نوار غزه قلمداد می کنیم که دشمن صهیونیستی به آن تجاوز می کند و مقاومت سعی دارد با تمامی امکانات موجود خود به مقابله با این یورش ها برخیزد، ولی دشمن صهیونیستی معمولا از اراضی باز و ویران استفاده می کند و تلاش می کند تا مقاومت را به این مناطق سوق دهد.
طی دو سال تعدادی از غیر نظامیان و نیروهای مقاومت از سوی متجاوزان صهیونیست هدف حمله قرار گرفتند و گردان های قسام مثل دوران قبل از جنگ به این حملات واکنش نشان نداد، گردان های قسام در چنین شرایطی به چه اصولی تکیه می کند؟ به ویژه اینکه برخی ها قسام را به شانه خالی کردن از مشی خود در واکنش به تجاوزات اسرائیل از بیم اینکه این مساله به براندازی دولت حماس در غزه بینجامد، متهم می کنند؟
گردان های قسام و دیگر گروه های مبارز در هر زمان شرایط را می سنجند و ما بیش از دو دهه فعالیت در عرصه مبارزه در هر برهه و مرحله اوضاع و شرایط را می سنجیم و ماهیت واکنش را بررسی و ارزیابی می کنیم و در بیشتر مواقع واکنش های فوری و آنی از خود نشان نمی دهیم و دلیل این مساله به شرایط و جو حاکم در هر دوره بر می گردد.
با توجه به این مساله خودداری مقاومت از واکنش در برهه ای مشخص با شیوه ها و ابزارهایی معین دال بر شانه خالی کردن یا ضعف یا عقب نشینی نیست، نبرد ما با رژیم صهیونیستی نسبت به هر زمان گذشته ابعاد گسترده تری به خود گرفته است، ما همواره در جهت ایجاد موازنه در عملکرد جهادی خود تلاش می کنیم، از جایگزین هایی استفاده کنیم که ممکن است ملت ما را از تجاوزات در امان نگه دارد، در عین حال نیز ما از موضع و راهبرد خود در عرصه مقاومت و جهاد حراست و پاسداری می کنیم.
گردان های قسام دست به چه فعالیت های مبارزاتی در کرانه باختری می زند؟ عمده ترین موانع فرا روی فعالیت های این گردان ها در این منطقه چیست؟
به یاری خداوند متعال گردان های قسام به رغم چالش های دشواری که برادران ما در کرانه باختری با آنها دست و پنجه نرم می کنند، در صحنه باقی خواهد ماند، این چالش ها عبارتند از اقدامات تروریستی، ربودن، ترورها، حذف در تمامی سطوح و گستره.
متاسفانه ما با یک دشمن دو وجهی کینه توز روبرو هستیم و آن هم رژیم صهیونیستی و جیره خواران تربیت یافته اش به دست ژنرال کیت دایتون و خلف آن مایکل مولر می باشد.
به رغم این همه محدودیت آفرینی ها و مانع تراشی ها، گردان های قسام در سال 2010 موفق شد دست به یک سری عملیات علیه نظامیان و شهرک نشینان صهیونیست در شهرهای الخلیل و رام الله بزند.
این گردان ها همواره سعی دارد تا زمان حضور اشغالگران صهیونیست در کرانه باختری فعالیت های مبارزاتی و جهادی را پویا نگه دارد، همان طوری که این اقدام به رغم آن همه مانع تراشی ها و سنگ اندازی ها و تعقیب و تبانی دولت غیر قانونی سلام فیاض و تشکیلات فتح صورت گرفت.
آمارهای قسام کاملا نشان می داد که حجم عملیات های نظامی آن در کرانه باختری به یک سوم مجموع عملیات ها در کرانه باختری و نوار غزه رسید، دلیل این کاهش چیست، حال آنکه کرانه باختری یک منطقه باز است و محورهای زیادی در آن وجود دارد که نظامیان و شهرک نشینان صهیونیست در آنها دست به تحرکات می زنند؟
نخست باید بگوییم که یک نوع برتری در میزان عملیات های شهادت طلبانه در کرانه باختری وجود دارد، این عملیات ها دشمن صهیونیستی را به ستوه آورد و تمامی حساب و کتاب های آن را بر هم زد و خسارت های سنگینی در تمامی گستره ها به دشمن وارد کرد. کرانه باختری فرماندهان ابرمردی را تحویل جامعه داده است که نقش عمده و پررنگی را در عرصه مقاومت ایفا و دشمن را پریشان خاطر کردند و آنان اسطوره های مقاومت به شمار می روند که از جمله آنان می توان به یحیی عیاش، ابوالهنود، محی الدین شریف، عماد عقل، عادل عوض الله، یوسف سرکجی و ده ها فرمانده بازداشت شده در زندان های اسرائیل اشاره کرد و این مساله نشان می دهد که حماس و گردان های همواره کرانه باختری را به عنوان عمده ترین عرصه رویارویی با اسرائیل در کانون توجهات خود قرار داده اند.
با عنایت به این مساله کم رنگ شدن یکی از اشکال عملیات ها در کرانه باختری و شکلی دیگر از آنها در نوار غزه بیانگر یک مساله منفی نیست. ما برای مستند سازی فعالیت های جهادی شرافتمندانه و افتخارآمیز خود و استفاده از آنها در آینده این آمارها را در نهایت دقت و صحت تهیه و منتشر کردیم و تمامی ناظران و تحلیلگران می توانند ملاحظات خود را به این آمار و ارقام ها ارائه نمایند و مدلول های آنها را به صورت ریشه ای و عمیق تر بررسی کنند، ما مطمئن هستیم که نتایج هر گونه جستار درست و سالم و منصفانه نتایج مثبتی و افتخار آمیزی برای گردان های قسام و مقاومت رقم خواهد زد.
کار پرونده گلعاد شالیت نظامی اسیر صهیونیستی به کجا رسیده است؟ چه مساله ای مانع از مبادله اسرا می شود؟ ارزیابی شما از اصرار دشمن صهیونیستی بر عدم مبادله اسرا چیست؟ به این پافشاری چه پاسخ خواهید داد؟
ما همواره عادت داریم که به این پرونده پاسخی کوتاه دهیم،آنچه که پس از گذشت این همه سال ها از گشوده شدن این پرونده می توانیم بگوییم این است که اکنون توپ در زمین دشمن است و راه تحقق مبادله اسرا کامل روشن است و دشمن آن را می داند و ما چیزی برای اضافه کردن نداریم.
زمزمه هایی به این مضمون به گوش رسید که شاید قسام برای بهبود وضعیت مذاکراتش در زمینه مبادله اسرا به اسارت چندین نظامی صهیونیست دیگر متوسل شود، آیا این گزینه مطرح است؟
همه گزینه ها برای تعامل با پرونده اسیران قهرمان در زندان های رژیم اشغالگر قدس مطرح است، مساله اسیران تا زمان آزادی شان از چنگال صهیونیست ها و بازگشت سالم شان به آغوش ملت و خانواده هایشان به یاری خداوند متعال همواره در سرلوحه اولویت های ما قرار خواهد گرفت.