شنبه 03/می/2025

یک استاد دانشگاه فلسطینی: زن فلسطینی، زنی فداکار و شهادت طلب است

شنبه 14-جولای-2012

 لطفا خودتان را معرفی کنید؟

از شر شیطان پلید و رانده شده به پروردگار متعال پناه می برم، بنام خداوند بخشنده مهربان و سلام و درود خداوند بر حضرت محمد مصطفی (ص) و خاندان پاک و یاران و دوستدارانش باد.

نام من “نحا احمد نبهان” است و ساکن غزه محاصره می باشم و عضو شاخه زنان جنبش مقاومت اسلامی “حماس” و عضو شورای مشورتی حماس هستم و به عنوان استاد در دانشگاه اسلامی تدریس می کنم و رئیس دفتر وزیر امور زنان نیز هستم.  

ارزیابی شما از نقش زنان در بیداری اسلامی چیست؟ 

زنان در بیداری اسلامی یک نقش سترگ را ایفا کردند، زن مسلمان است که امت را به سمت گزینه درست تر و قوی تر و راه نجات رهنمون می سازد. زن حکم پایه و ستون یک بنا را دارد، زن هسته اصلی بنیاد خانواده را تشکیل می دهد که باید در راستای تحکیم و تقویت آن بکوشیم. اگر زن اصلاح گردد خانواده نیز اصلاح می گردد، اگر خانواده اصلاح گردد، جامعه نیز اصلاح می شود، با توجه به چالش های سخت فراروی امت اسلام باید یک نسل آگاه از زنان را تربیت کنیم تا امت اسلام را به سمت جاده نجات و درست تر رهنمون سازد. انتظار من از زنان این است که روحیه مبارزه را در وجود خود بارور و تقویت کنند و خود را به سلاح دانش مجهز سازند و در عرصه سیاست زبده و کارکشته باشند و همگان را یکپارچه سازند و در جهت تربیت امت بر اساس آموزه های دین مبین اسلام و شرع مقدس اسلام کوشا باشند. بنده از زنان انتظار دارم که به تمامی زوایای زندگی اشراف داشته باشند و در عرصه های اجتماعی و سیاسی و تربیتی حضوری پر رنگ داشته باشند. بنده از زنان انتظار دارم که در انجمن ها و نهادهای فعال در زمینه توسعه و خیریه نقش آفرینی کنند و وارد جامعه شوند و مقتدرانه پیش روند و اندکی پا عقب نگذارند و به ادعاهای مربوط به اینکه زن عقب مانده است اعتنا نکنند. زن باید خودش نشان دهد و به این ادعاها و خرافات توجهی نکند، زیرا که خداوند متعال به ما عزت و کرامت بخشیده و برای ما حقوقی را تعیین کرده است. اگر مردان یک حق داشته باشند، زنان 90 حق دارند. اگر ما همت کنیم و جد و جهد ورزیم هرگز خداوند ما را تنها نخواهد گذاشت. برادر عزیز به شما از همین جا یعنی از تهران می گویم که زن فلسطینی مسئولیت خطیری دارد، او باید قوی تر از مرد باشد، زیرا زن فلسطینی زنی مبارز و شهادت طلب است و همیشه در صحنه حضور دارد، زن فلسطینی در واقع همان مادر شهید یا مادر اسیر یا همسر شهید یا دختر شهید است. زن فلسطینی الگوی تمام عیار یک ایثارگر و رشادت طلب است.

اگر بخواهم در مورد زن فلسطین سخن بگویم باید عرض کنم که زن فلسطین در واقع اقیانوس بیکران ایثارگری و رشادت طلبی و فداکاری و پایداری و ایستادگی است.

بیشترین زنان باسواد کشورهای عربی و اسلامی را زنان فلسطین تشکیل می دهند؛ به نحوی که بیش از 98 درصد زنان فلسطین باسواد هستند و تا مقطع دانشگاه تحصیل کرده اند و قطار آموزش را راهبری می کنند. 52 درصد زنان فلسطین معلم و استاد دانشگاه هستند. این زنان به مصاف با دشمن صهیونیستی برخاسته اند، زن فلسطین همتا ندارد. در فلسطین زنانی هستند که 5 تا از فرزندان خود را در راه خداوند متعال و میهن تقدیم کرده و حاضرند ششمین فرزند خود را در راه اسلام و قدس تقدیم کنند.

در فلسطین زنانی هستند که کمربند انفجاری به فرزندان خود می بندند و آنان را روانه شهرک های صهیونیستی می کنند. حتی تعداد زیادی از این زنان کمر بند انفجاری به خود بسته و در راه خداوند متعال به شهادت رسیدند.

تاثیر موج بیداری اسلامی بر مساله فلسطین را چگونه ارزیابی می کنید؟

8 ماه پیش در ایران کنفرانس “جوانان و بیداری اسلامی” برگزار شد، از جمله توصیه های کنفرانس این بود که مساله فلسطین محور و اساس بیداری اسلامی در جهان قرار گیرد. امروز به یاری خداوند زنان مسلمان فلسطین می بییند که این بیداری تاثیر زیادی بر مساله فلسطین و وضعیت زنان گذاشته است. 5 سال یا 6 سال پیش حضور زنان در پارلمان فلسطین فقط به 5 درصد می رسید، ولی این روزها به 25 درصد می رسد. دلیل آن این است که جنبش اسلامی زنان در فلسطین رهبری بیداری را به دست گرفته و از مساجد کار تبلیغ و دعوت را آغاز کرده است، ما زنان ترجیح دادیم که شبانه روز بیدار بمانیم و به نشر و تبلیغ آموزه های دین مبین اسلام و جهاد بپردازیم.   

لینک کوتاه:

کپی شد