نماینده مجلس قانونگذاری فلسطین، رژیم صهیونیستی را مسوول تبعات حماقت هایش در حمله به زندان عوفر و آزار و شکنجه اسرای فلسطینی دانست و تاکید کرد: مقاومت در مقابل جنایت های این رژیم در حق اسرا ساکت نخواهد نشست و به زودی با ابزارها و راهکارهایی که تعیین خواهد کرد، به جنایت های صهیونیست ها در حمله به زندان عوفر پاسخ خواهد داد.
“مشیر المصری” در مصاحبه با مرکز اطلاع رسانی فلسطین خاطر نشان کرد: اقدامات رژیم صهیونیستی در زندان عوفر، سیاست از پیش طراحی شده ای است که هدف از آن، توسل به انواع آزار و شکنجه علیه اسرا خواهد بود.
المصری اشاره کرد که تجاوز علیه اسرا در دوره اخیر از طریق شکنجه و آزار و اذیت و حذف امتیازات و محروم کردن از نیازمندی های اساسی زندگی شدت یافته است.
وی ضمن بیان اینکه دشمن صهیونیستی بندهای قرارداد “وفاداری با آزادگان” را از طریق بازداشت مجدد اسرای آزاده مشمول قرارداد مذکور نقض کرده است، تصریح کرد که جنبش حماس از طرف مصری که ناظر این قرارداد بود، می خواهد به مسوولیت های خود عمل و رژیم صهیونیستی را وادار کند که به تجاوزات خود علیه اسرا و بازداشت و شکنجه آنان پایان دهد.
المصری در مورد آخرین دستاوردهای گفتگوهای قاهره خاطر نشان کرد که جنبش حماس تاکنون از هیچ تلاشی دریغ نکرده است و اکنون نوبت جنبش فتح است که جدیت خود را برای اجرای توافقنامه های قاهره و دوحه نشان دهد.
این عضو مجلس قانونگذاری فلسطین تصریح کرد که جنبش متبوع وی آماده بکارگیری حداکثر توان خود برای اجری پیمان آشتی ملی است، زیرا این پیمان گزینه استراتژیک ملت فلسطین است و حماس نمی تواند از آن چشم پوشی کند.
مشیر المصری افزود: جنبش فتح همواره با بازداشت رهبران و اعضای حماس در کرانه باختری در قبال مسوولیت های خود در زمینه آشتی ملی شانه خالی می کند و سیاست های گذشته فتح همچنان بر آشتی ملی سایه افکنده است.
در زیر متن این گفتگو از نظر خوانندگان محترم می گذرد:
نظر شما در مورد جنایت شب گذشته صهیونیست ها در حمله به زندان عوفر و شکنجه اسرا چیست؟
جنایت های رژیم صهیونیستی در زندان عوفر، سیاست هدفمندی است که صهیونیست ها از طریق آن تلاش می کنند اسرا را تحت فشار و شکنجه قرار دهند و تجاوزات علیه اسرا در دوره اخیر از طریق شکنجه و آزار و اذیت و حذف امتیازات و محروم کردن از نیازمندی های اساسی زندگی شدت یافته است و رژیم صهیونیستی مسوول تبعات حماقت های خود در زمینه حمله زندان عوفر و آزار و شکنجه اسرای فلسطینی است.
آیا مقاومت واکنشی به جنایت های صهیونیست ها در زندان عوفر نشان خواهد داد؟
مسلما مقاومت در مقابل جنایت های این رژیم در حق اسرا ساکت نخواهد نشست و به زودی با ابزارها و راهکارهایی که تعیین خواهد کرد، به جنایت های صهیونیست ها مبنی بر حمله به زندان عوفر پاسخ خواهد داد.
دشمن صهیونیستی بندهای قرارداد “وفاداری با آزادگان” را از طریق بازداشت مجدد اسرای آزاده مشمول قرارداد مذکور نقض کرده است و جنبش حماس از طرف مصری که ناظر این قرارداد بود، می خواهد به مسوولیت های خود عمل و رژیم صهیونیستی را وادار کند که به تجاوزات خود علیه اسرا و بازداشت و شکنجه آنان پایان دهد.
شما در هیات حماس به منظور بحث و پیگیری گفتگوهای آشتی ملی در قاهره حضور داشتید، در مورد آخرین تحولات در این زمینه برای ما توضیح دهید؟
** در ابتدا باید بگویم که جنبش حماس تاکنون از هیچ تلاشی دریغ نکرده است و اکنون نوبت جنبش فتح است که جدیت خود را برای اجرای توافقنامه های قاهره و دوحه نشان دهد و جنبش حماس آماده بکارگیری حداکثر توان خود برای اجری پیمان آشتی ملی است، زیرا این پیمان گزینه استراتژیک ملت فلسطین است و حماس نمی تواند از ان چشم پوشی کند.
آیا جنبش فتح که طرف دیگر پیمان آشتی ملی است، در شرایط کنونی نیت و اراده ای حقیقی برای اجرای این پیمان دارد؟
جنبش فتح همواره با بازداشت رهبران و اعضای حماس در کرانه باختری در مورد مسوولیت های خود در زمینه آشتی ملی شانه خالی می کند و سیاست های گذشته فتح در گفتگوهای قبلی در مورد پیمان آشتی ملی همچنان بر این پیمان سایه افکنده است، بدین معنی که جنبش فتح همان شیوه و سیاست های گذشته خود را در مورد آشتی ملی در پیش گرفته است، علاوه بر این فشارهای خارجی زیادی نیز بر این جنبش اعمال می شود و مانع از تشکیل دولت موقت می شود.
آیا جنبش فتح طی نشست اخیر به شما گفته است که فشارهایی خارجی برای ممانعت از اجرای آشتی ملی بر آن اعمال می شود؟
تنها همین کافی است که ابو مازن خاطر نشان کرد در انتظار پاسخ بنیامین نتانیاهو و آمادگی رژیم صهیونیستی برای پذیرش دولت موقت تا زمان برگزاری انتخابات است، اما چنین به نظر می رسد که تاکنون نیتی واقعی برای فراهم نمودن زمینه تحقق آشتی ملی وجود نداشته است و همین امر موجب شده که جنبش فتح در مرحله سختی از تاریخ به سر ببرد، بنابراین این جنبش باید حماسه ملی از خود نشان دهد و به بازداشت اعضای حماس در کرانه باختری پایان دهد و سیاست هایی را که تا به امروز در پیش گرفته است، پایان دهد.
آیا حماس دولتی را که برخی وزرای ابومازن در آن حضور دارند، خواهد پذیرفت؟
طرفین در توافقنامه دوحه در مورد تشکیل دولت بر اساس شایستگی ها به توافق رسیدند، به ویژه اینکه دولت آتی، دولت موقتی است که چندین وظیفه را بر عهده خواهد داشت.
جنبش حماس و گروه های مقاومت، پس از حمله وحشیانه اخیر رژیم صهیونیستی به نوار غزه، با میانجیگیری مصر اعلام آتش بس نمود و برخی رهبران فلسطینی تاکید کردند که این آتش بس مثل سابق نخواهد بود، این به چه معنی است؟
در ابتدا باید بگوییم که هدف از حمله اخیر رژیم صهیونیستی به نوار غزه تضعیف مقاومت و کم رنگ نمودن بهار عربی از طربق القای معادله “کشتار تحت آتش بس” خواهد بود، به این معنی که رژیم صهیونیستی با وجود آتش بس می تواند رهبران فلسطینی را ترور کند، اما دلاوری و توانمندی مقاومت مانع از اهداف شوم صهیونیست ها شد.
موضع طرف مصری در قبال پرونده آتش بس چیست؟
میانجی مصری از روز اول حمله رژیم صهیونیستی به نوار غزه، نقش عمده ای را در اداره امور و جلوگیری از قتل و کشتار فلسطینیان به عهده داشت و توانست آتش بس را برقرار کند، هر چند گاهی صهیونیست ها این آتش بس را نقض کردند و مقاومت نیز به آن واکنش نشان داد، اما به هر حال میانجی مصری باید پیگیر توافقنامه آتش بس بوده و دشمن صهیونیستی را بدان ملزم کند.
بخی ژنرال های صهیونیستی با وجود آتش بس، دستور العمل هایی را مبنی بر ضرورت از سر گیری سیاسیت ترور رهبران فلسطینی در غزه صادر کرده اند، واکنش شما در این زمینه چه خواهد بود؟
سیاست تهدید نزد دشمن صهیونیستی امر تازه ای نیست و این سیاست موجب ترس و هراس ما نمی شود، زیرا مقاومت می تواند درسی فراموش نشدنی به آن بدهد، بنابراین رژیم صهیونیستی باید در انتظار پیامد حماقت های خود باشد و ما نیز به نوبه خود به آن هشدر می دهیم که در پی سنجیدن میزان صبر و بردباری حماس نباشد.
به نظر شما هدف رژیم صهیونیستی از یورش اخیر به غزه آزمودن میزان توان مقاومت و پیشرفت های آن و پی بردن به سلاح های جدید و پیشرفته اش بود؟
بدون شک مقاومت هر لحظه در پی تقویت خود به منظور ایجاد توازن بازدارندگی و مقابله با دشمن صهیونیستی در قبال هر گونه جنایت آتی است، بدون اینکه از جزئیات آن چیزی بگوید.
علاوه بر این رژیم صیهونیستی در پی تضعیف توان بهار عربی است که این امر نیازمند موضع گیری قاطعانه کشورها و ملت های عربی به منظور ارسال پیامی به صهیونیست هاست بدین مضمون که « اکنون غزه تنها نیست و ما همه حامی آنیم».
برآورد شما از آخرین تحولات در زمینه صدور برق مصر به غزه چیست؟ توافقنامه در این زمینه به چه شیوه ای خواهد بود؟
** متاسفانه غزه همچنان در تاریکی به سر می برد و در روزهای اخیر نیز در تاریکی و خون غرق بوده است و تا بدین لحظه نیز در تلاش هستیم تا سوخت لازم را برای راه اندازی مجدد نیروگاه برفق غزه به این منطقه ارسال شود، اما مشکل اینجاست که طرف مصری خواستار پرداخت سوخت ارسالی به غزه شده و به رغم اینکه این هزینه پرداخت شده، هنوز سوخت به این باریکه ارسال نشده است.