نتایج جنگ اخیر رژیم صهیونیستی علیه لبنان در تابستان گذشته (2006م.) این رژیم را نسبت به توان بالای موشکی دشمنانش به شدت نگران کرده است. این نگرانی زمانی تشدید شده که جنبش حزب الله در جنگ اخیر موفق شد مناطقی از فلسطین اشغالی را که هرگز انتظار آن نمی رفت، به طور گسترده ای هدف قرار دهد و به اصطلاح ارکان جبهه داخلی رژیم صهیونیستی را متزلزل ساخت.
بر اساس تحقیقات نظامی و استراتژیک رژیم صهیونیستی درباره نتایج جنگ اخیر، حملات موشکی رزمندگان حزب الله توانست اهداف زیر را محقق سازد:
1ـ انتقال جنگ به داخل اراضی اشغالی، به گونه ای که شمال و مرکز فلسطین اشغالی هدف قرار گرفتند و این مساله نقشه راهبردی دشمن صهیونیستی مبنی بر وارد شدن در جنگ به دور از اراضی اشغالی را به چالش کشاند.
2ـ هدف قرار دادن منطقه پرجمعیت “حیفا” به عنوان یکی از سه شهر مهم اشغالی، یک چنین حمله ای هرگز در مخیله مقامات نظامی رژیم صیونیستی نمی گنجید.
3ـ انهدام یکی از جدید ترین ناوچه های جنگی ارتش در آغاز جنگ، این عملیات یکی از عملیات های غافلگیر کننده و غیر قابل باور برای ارتش رژیم صهیونیستی بود و منجر به تغییر فرماندهی نیروهای منطقه شمالی ارتش در جریان جنگ شد.
نگرانی بیشتر
نگرانی رژیم صهیونیستی پس از گذشت بیش از یک سال از جنگ اخیر به دو دلیل افزایش یافت؛ نخست تهدیدات اخیر سید حسن نصر الله دبیر کل حزب الله درباره انجام عملیات های غافلگیر کننده رزمندگان حزب الله در صورت هر گونه جنگ دیگر نظامیان صهیونیست علیه لبنان و دیگری ترس این رژیم از حمله سوریه به “اسرائیل” در سایه انتشار اخبار مربوط به احتمال وقوع جنگ بین طرفین این مساله با توجه به پهناور بودن سرزمین سوریه، برای رژیم صهیونیستی تهدیدی بسیار جدی است و حتی احتمال دارد که موشک های سوریه به آن سوی مناطقی نیز اصابت کند که موشک های حزب الله در تابستان گذشته نتوانست آن ها را هدف قرار دهد. همچنین موضوعی که به این نگرانی دامن می زند اخبار مربوط به توسعه و پیشرفت توان موشکی ارتش سوریه در سال جاری و امضای پیمان های بزرگ نظامی آن با روسیه و دیگر کشورها می باشد.
پیش از این، گردان های شهید عز الدین قسام شاخه نظامی جنبش مقاومت اسلامی حماس در زمینه حملات موشکی علیه مواضع رژیم صهیونیستی، گروهی پیش قراول بود. حماس حملات موشکی خود به مواضع صهیونیست را از اواخر سال 2001م. آغاز کرد و این حملات همچنان ادامه دارد و موشک های قسام امروزه به اندازه ای پیشرفته گشته اند که قادرند شهر ساحلی “عسقلان” را نیز هدف قرار دهند. در این میان دیگر شاخه های نظامی مقاومت نظیر گروهان های قدس و تیپ های ناصر صلاح الدین و غیره نیز امروزه همین رویه را در پیش گرفته اند.
کارشناسان سیاسی و نظامی صهیونیستی بر این باورند که موشک های قسام تهدیدی حقیقی و جدی هم برای نظامیان و هم برای شهرک های یهودی به شمار می آیند. آنان نسبت به مقابله با موشک های دست ساز مقاومت، تا حد زیادی بدبین هستند.
سوریه و روسیه
درباره نگرانی محافل سیاسی و رسانه ای رژیم صهیونیستی نسبت به وقوع جنگ احتمالی این رژیم با برخی از کشورهای همجوار می توان به موارد زیر اشاره کرد:
مطبوعات صهیونیستی اعلام کردند که سرویس های امنیتی رژیم صهیونیستی با نگرانی زیاد گزارش های مربوط به پیشرفت توان موشکی سوریه را دنبال و از رسانه های روسیه این خبر را نقل می کنند که مسکو به زودی 50 سکوی پرتاب موشک را در اراضی سوریه نصب خواهد کرد.
ارتش رژیم صهیونیستی همچنین از این نگران است این سکوهای موشکی قابلیت تفکیک شدن دارند و به آسانی می توانند در اختیار نیروهای مقاومت لبنان تحویل داده شوند و بدین ترتیب کشف این سکوها کار بسیار دشواری است.
مطبوعات صهیونیستی همچنین خاطرنشان ساخته اند که سوریه از زمان جنگ دوم لبنان، خود را از نظر تسلیحاتی از جمله موشک های ضد تانک و ضد هوایی قوی تر کرده است.
این مطبوعات همچنین بر این باروند که آن دسته از سلاح های تحویل داده شده به سوریه در آینده به دست رزمندگان حزب الله خواهد افتاد. این ها ادعاهایی واهی بیش نیست که هدف از آن تحقق اهداف سیاسی است.
تهدیدات جدی
“بنیامین بن الیعاز” وزیر امور زیربنایی رژیم صهیونیستی در اظهارات اخیرش گفت که تهدیدات اخیر سید حسن نصر الله دبیر کل حزب الله را مبنی بر عملیات های غافلگیر کننده حزب الله در صورت هر گونه حمله رژیم صهیونیستی به لبنان که طی آن سرنوشت جنگ و منطقه را تغییر خواهد داد، باید جدی گرفت. “بن الیعازر” همچنین گفت که نصر الله تاکنون دروغ نگفته است.
دو مساله است که باعث نگرانی بیش از پیش رژیم صهیونیستی از افزایش توان موشکی سوریه و حزب الله و حماس شده است که عبارتند از: قصور و سهل انگاری فرماندهان نظامی رژیم صهیونیستی در توسعه توان دفاعی ضد موشکی و دیگر، بی اعتمادی به سیستم های پدافند موشکی و آمادگی آن ها برای مقابله با موشک های “دشمن”
“گنبد آهنین”
به نوشته مطبوعات صهیونیستی، در روزهای اخیر در عرصه سیاسی رژیم صهیونیستی به خاطر عدم تخصیص بودجه کافی برای ساخت سیستم پدافند موشکی موسوم به “گنبد آهنین” جنجال های زیادی به پا شده است. کار این سیستم، سرنگون کردن موشک های کوتاه برد مبارزان فلسطینی است و ساخت آن حداقل به یک و نیم سال وقت نیاز دارد.
به رغم گزارش های محافل صهیونیستی مبنی بر این که ساخت این سیستم به یک و نیم سال وقت نیاز دارد اما وزارت جنگ رژیم صهیونیستی برای سال 2008م. بودجه کافی برای آن اختصاص نداده و گذشته از این، از شرکت “آلتا معرخوب” که سازنده انواع سیستم های رادار است خواسته نشده که سیستم های رادار را برای مقابل به موشک های مقاومت پیشرفته سازد.
منابع امنیتی رژیم صهیونیستی اعلام کرده اند که وزارت جنگ این رژیم بودجه کافی برای تسلیحات و ادوات نظامی ارتش مشخص نکرده است و این مساله باعث خواهد شد تا ساخت سیستم پدافند موشکی نیز به تاخیر بیافتند.
به گفته یکی از مسئولان صنایع دفاع رژیم صهیونیستی، ساخت این پروژه (پدافند موشکی) بر خلاف مصوبات کابینه این رژیم و سرویس های امنیتی مبنی بر فراهم کردن تجهیزات لازم دفاعی در مناطق مورد هدف موشک های مقاومت، بسیار کند پیش می رود.
نفوذ به سپر دفاعی
همین منبع در ادامه می گوید که ساخت سیستم های پدافند موشکی می بایست در اولویت کار وزارت جنگ قرار بگیرند. به گفته وی، هیچ یک از کارخانجات تسلیحاتی رژیم صهیونیستی قادر به تحمل هزینه های مربوط به این طرح (سیستم پدافند موشکی) نیستند که ممکن است بالغ بر 100 میلیون دلار باشد.
از سوی دیگر، برخی از کارشناسان نظامی رژیم صهیونیستی معتقدند که دل بستن ایهود باراک وزیر جنگ این رژیم به فن آوری ضد موشک، نظریه اشتباهی است. این کارشناسان به روزنامه عبری زبان “هاآرتص” گفته اند که موشک های ضد موشک نظیر موشک “حیتس” از این رو موفق بوده اند که تنها قادرند موشک هایی را که از مسافت بسیار دور (هزاران کیلومتری) شلیک می شوند، هدف قرار دهند، اما اگر چند فروند موشک کوچک مانند “کاتیوشا” در یک آن شلیک شوند، این موشک ها می توانند در قوی ترین سپر دفاعی نیز نفوذ کنند.
تغییر نقشه جنگ
به رغم وجود تمایل گسترده ژنرال های ارتش رژیم صهیونیستی برای وارد شدن در جنگی که هیبت از دست رفته ارتش را بازگرداند و لکه ننگ را از پیشانی آن بزداید و از این طریق اعتماد جبهه متزلزل داخلی را باز پس گیرد، اما آنان بر میزان مشکلات و چالش های مربوط به آغاز جنگ جدید به خوبی واقفند.
خلاصه این که موشک های گردان های شهید عز الدین قسام شاخه نظامی جنبش مقاومت اسلامی حماس و حزب الله لبنان که قابلیت خود را در مواقع بسیار ثابت کرده اند قادرند نقشه جنگ با دشمن صهیونیستی را تغییر دهند و یک نیروی بازدارندگی قوی تشکیل دهند، به طوری که دیوار برتری طلبی ارتش صهیونیستی را که خود را ارتشی شکست ناپذیر می نامد، فرو بریزند.