چهارشنبه 30/آوریل/2025

افزايش همبستگی اجتماعی ميان فلسطينيان در سايه جنگ صهيونيستی ـ آمريکايی برای گرسنه نگه داشتن ملت

سه‌شنبه 26-دسامبر-2006

بحران مالی شدید ملت فلسطین و تأخیر پرداخت حقوق کارمندان از ماه مارس تاکنون سبب بروز همبستگی اجتماعی بین افراد جامعه فلسطین شده است. شهروندان فلسطینی برای عبور از بحران با صبر و بردباری از دولت خود پشتیبانی می کنند و برای حمایت از این دولت و شکستن محاصره اقتصادی از هیچ کمکی به آن فروگذار نیستند، شهروندی برای حمایت دولت خانه خود را برای فروش می گذارد، شهروندی به نزد یکی از رهبران می رود و طلاهای خود را به او می دهد تا به دست مسئولان برساند، سومی پس از آنکه در منزلش به صدا در می آید و در را می گشاید مبالغی پول را در پشت در منزلش مشاهده می کند و آن را برای رفع برخی نیازمندی های خود مصرف می کند، اینها همه علاوه بر تلاش هایی است که جنبش اسلامی در داخل سرزمین های اشغالی 48 برای جمع آوری پول و مواد غذایی انجام می دهد تا برای هم وطنان خود در کرانه باختری و نوار غزه ارسال کند.

سرزمین فلسطین در نتیجه جنگی که رژیم صهیونیستی و دولت آمریکا برای گرسنه نگه داشتن ملت فلسطین شروع کرده است تا بدین وسیله آن را به خاطر پافشاری بر حق دمکراتیک و انتخاب جنبش حماس در انتخابات مجلس قانونگذاری در اواخر ژانویه گذشته مجازات کنند، با بحران اقتصادی رو به رو گشته است.

تاکنون حقوق ماه مارس دست کم 145 هزار کارمند نهادهای تشکیلات خودگردان پرداخت نشده است که این امر حالتی از انتظار را در زمینه اتفاقات آینده برای توده فلسطینیان به وجود آورده است.

دکتر عمر عبد الرزاق وزیر دارایی بشارت داده است که اقداماتی برای خروج از بحرانی که در فراهم ساختن حقوق کارکنان تشکیلات به وجود آمده است، صورت گرفته است. منابع مسئول فلسطینی تأکید کردند که عبد الرزاق طرحی را به تصویب رسانده است که بر اساس آن 75 درصد از حقوق ماه مارس کارمندان از حساب چکی که اتحادیه عرب برای دولت ارسال کرده است، پرداخت می شود. این منابع اضافه کردند:”بر اساس این طرح 2000 شیکل (500 دلار) برای هر کارمند تا زمانی که کمک های قطر برای پرداخت دستمزد کارمندان به دست تشکیلات خودگردان برسد.

اعلام آمادگی یک شهروند فلسطینی در زمینه فروش خانه خود برای کمک به دولت

عدنان ابوهنیه شهروند 48 ساله فلسطینی ساکن شهرک حواره واقع در جنوب نابلس آمادگی خود را برای فروش منزلش که به تازگی احداث آن را به پایان رسانده است، برای کمک به دولت فلسطین اعلام کرد. وی تأکید کرد که تحریم بین المللی ملت فلسطین به معنای اهانت به این ملت است.

ابو هنیه ـ که زادگاه اصلی او شهرک اشغالی عجور است ـ می افزاید:”آنچه جامعه جهانی انجام می دهند بزرگ ترین اهانت در تاریخ قضیه فلسطین به ملت فلسطین است، وی با عصبانیت می پرسد: کار آنها به این حد رسیده است که عرب ها و فلسطینیان را تحقیر کنند؟”.

وی در گفت و گو با خبرنگار مرکز اطلاع رسانی فلسطین که روز دوشنبه گذشته (24/4) با او دیدار کرده بود، تصریح کرد که با پس اندازی که به مدت شش سال از طریق کار در رستوران کوچک خود در شهرک حواره به دست آورده بود توانست منزل جدید خود را بسازد، اما در پی تحریم ظالمانه دولت منتخب فلسطین که در تمام دنیا نظیر آن کم تر به چشم می خورد، آماده است منزل جدید خود را به این دولت تقدیم کند و تحت تصرف اسماعیل هنیه نخست وزیر یا نماینده او درآورد. وی آماده است که به همراه شش فرزند خود در منزل قدیمی و کوچک خود شش سال دیگر صبر کند و در دفاع از عزت و کرامت ملت خود کاری را انجام داده باشد. وی گفت:”اگر منزل خود را به خاطر عزت و کرامت ملت خود بفروشم، من و فرزندانم از گرسنگی نمی میریم”.

ابو هنیه که به هیچ گروه سیاسی وابسته نیست احساس می کند که مشارکت در دفع این ظلم از دولت و ملتی که آن دولت را انتخاب کرده است “یک تکلیف شرعی و ملی” است. وی تأکید کرد:” من اطمینان دارم که هدف از این محاصره جنبش حماس نیست بلکه تمام ملت فلسطین هدف قرار گرفته اند”.

وی تصریح می کند:” من می دانم که منزلم در تقدیم یا تأخیر این موضوع هیچ نقشی نخواهد داشت، اما مطمئن هستم که این اقدام او حتی اگر به صورت جزئی می تواند این پیام را برای جهان در پی داشته باشد که فلسطینیان باعزت، بزرگوار و آزاده هستند و حتی اگر گرسنگی بکشند از مبادی و اصول خود دست بر نمی دارند”.

” دختر دعوت” زیور آلات طلای خود را به دعوت هدیه می کند

اگر ابوهنیه منزل خود را تقدیم کرد خانمی فلسطینی چیزی غیر از طلای خود را نمی بیند تا به دولت فلسطینی هدیه کند.

استاد عدنان عصفور از رهبران برجسته جنبش حماس در کرانه باختری می گوید که یک خانم فلسطینی که نقاب برچهره داشت و خود را “دختر دعوت” معرفی کرد به نزد او آمد و جعبه ای شیشه ای به او داد که در آن یک قطعه طلا به همراه یک نامه قرار داشت و از او خواست آن طلا و نامه را به مسئولان دولت برساند.

“دختر دعوت” در نامه خود به دولت فلسطینی می گوید:”نمی دانم چه چیزی برای شما بنویسم، کلمات از بیان احساسات درونی من عاجز هستند، اما به خدا قسم! هنگامی که شما را می بینم یا صدای شما را می شنوم احساس افتخار می کنم و هنگامی که استقامت شما را در برابر این فشارهای پیاپی می بینم بیش از پیش احساس سربلندی می کنم، از شما می خواهم خسته نشوید و اندوهگین مباشید که ما با شما هستیم، ملتتان با شماست و همه ملت پشتیبان و حامی شما خواهند بود به خواست خدا این اعمال فشارها موجب نگردد که حتی از کوچک ترین شیء چشم پوشی کنید”.

وی اضافه می کند:”ما در عوض فقط از شما می خواهیم که استقامت کنید، شما را به خدا بر مواضع خود پافشاری کنید، بر اصول خود پافشاری کنید و بر دینتان ثابت قدم باشید”.

“دختر دعوت” در نامه خود به دولت افزود:” به خدا قسم ما در دعاهای خود شما را فراموش نمی کنیم و همیشه برایتان دعا می کنیم، ما می دانیم که شما چقدر خسته می شوید، چقدر با مشکلات رو به رو هستید و چه بار سنگینی بر دوش شماست، اما اطمینان داریم که شما توانایی آن را دارید که این مشکلات را به دوش بکشید و به ساحل امن برسانید.. خداوند شما را موفق گرداند، در راهتان ثابت قدم دارد و بر هیبت، عزت و اخلاصتان بیفزاید و همه این مشکلات را در روز قیامت در ترازوی نیکی های شما قرار دهد”.

“دختر دعوت” نامه خود را این گونه به پایان می رساند:”امیدوارم که این هدایای ناچیز را از من بپذیریم، به خدا قسم این همه آن چیزی بود که می توانستم به شما تقدیم کنم، به خدا قسم اگر همه مال دنیا را در اختیار داشتم به شما تقدیم می کردم، اما فقط همین ها را داشتم”.

عصفور در توضیح رفتار این خانم فلسطینی تأکید کرد:”مشاهده این اقدام از زنان فلسطینی که جگرگوشه های خود را به منظور دفاع از حقوق و اصول فلسطنیی در راه خدا فدا کردند، عجیب نیست”. وی اضافه کرد که این قطعه طلا شاید از نظر مادی ارزش زیادی نداشته باشد، اما در بطن آن معانی زیادی نهفته است که بیانگر آمادگی شهروند فلسطینی برای فداکاری در راه حفاظت از اصول و مبادی خود است”.

این رهبر حماس تأکید کرد که مشاهده این رفتار از “دختر دعوت” و رفتار مشابه آن بیش از پیش بر اصرار جنبش حماس و دولت فلسطینی و رهبران ملت فلسطین بر ادامه راه خود به سوی عزت و آزادی می افزاید.

کمک کردن به افراد به شکل ناشناس

بدی وضعیت اقتصادی قشر زیادی از افراد جامعه فلسطین را به سمت فقر و احتیاج کشانده است و موجب گردیده است که افراد توانمند مبالغی را به طور غیر مستقیم به این افراد تقدیم کنند تا از این طریق مانع جریحه دار شدن احساسات آنها شوند.

آقای “ع.ح” هنگامی که در منزلش به صدا در آمد، پس از گشودن در منزلش ظرف سفیدی را مشاهده کرد که در داخل آن یک تکه کاغذ  به همراه 600 شیکل (130 دلار) قرار گرفته و بر روی کاغذ نوشته شده است:” از سوی یک فرد خیر”. او این اتفاق را باور نمی کرد، خوشحالی تمام وجود او را فرا گرفته بود، دستان خود را به سمت آسمان بلند و برای کسی که به او کمک کرده بود دعا کرد.

آقای “ع.ح” علاوه بر کار در نیروی پلیس قالیبافی نیز می کند، با وجود دو شغل نمی تواند اجاره منزل خود را که در محله شیخ رضوان در شهر غزه واقع شده است، بپردازد و ممکن است صاحب خانه از او بخواهد که آن را به خاطر عدم پرداخت اجاره ماه مارس گذشته خالی کند.

پایگاه اینترنتی “معا” به نقل از “ع.ح”  می نویسد:” میلی برای بازگشت به منزل نداشتم به ویژه  که چهار کودک و همسرم همیشه صحبت های صاحب خانه را که مدام می گفت: پدرتان کی اجاره را می پردازد؟ آیا می خواهید ماه آوریل را نیز بدون پرداخت اجاره در این خانه بنشینید؟ و سخنانی از این قبیل را به اطلاع من می رساندند”.

به محض اینکه این شهروند فلسطینی ظرف را برداشت شروع به پرداختن بدهی های خود کرد. بخش زیادی از آن را به صاحب خانه داد، بخش دیگر را به صاحب دکان بقالی در مجاور منزل خود پرداخت کرد زیرا اکثر کارمندان از بقالی های نزدیک منزل خود جنس می خریدند و آخر هر ماه پس دریافت حقوق بدهی های خود را پرداخت می کردند. بخش آخر از پول را نیز برای خرید مایحتاج منزل صرف کرد.

اعلام همبستگی کارمندان با دولت

کارکنان شهرداری نابلس با وجودی که خودشان از نظر مالی در مضیقه بودند، اما در روز دوشنبه 24/4 اعلام کردند که دستمزد یک روز از حقوق خود در ماه آوریل به دولت و ملت فلسطین هدیه می کنند.

گروه زیادی از کارکنان شهرداری با صدور بیانیه ای  اعلام کردند:” از آنجایی که به درست  بودن قضیه فلسطین و مبارزات ایمان دارند برای نشان دادن همبستگی خود با ملت فلسطین و دولت فلسطینی بر ضد حمله سختی که علیه آن ملت به ویژه اعتبارات اختصاص یافته به آن صورت گرفته است دستمزد یک روز خود را به ملت و دولت فلسطین هدیه می کنند”.

یکی از کارکنان شهرداری تصریح کرد که این اقدام ابتدا از سوی چند تن از کارمندان صورت گرفت سپس به بخش های دیگر سرایت کرد و این اندیشه به یک منبع نوری تبدیل گشت.

مدیر اوقاف طولکرم در اقدامی بی نظیر با صدور بیانیه ای اعلام کرد که مدیر و کارمندان این اداره حقوق ماه مارس خود را به دولت فلسطین هدیه کنند. در این بیانیه آمده است:”این اقدام به منظور حمایت و یاری این دولت برای ادامه راه عزت و شرافت و نیز ممانعت از دشمنان امت و وطن صورت گرفته است”.

در این بیانیه تحت عنوان “حمایت از کابینه نخست وزیر و دولت دلیرش” آمده است:” این کمک ها صدقه محسوب نمی شوند بلکه با این اقدام موضع خود را در پشتیبانی از دولت و استقامت آن در برابر فشارهای بین المللی و عدم عقب نشینی آن از اصول خود اعلام می داریم”.

شیخ خمیس درباره امضا کنندگان این بیانیه می گوید:”ابتدا این اقدام از سوی کارکنان اداری که بالغ بر 18 کارمند بود، آغاز گردید سپس زمینه برای امامان و کارمندان اداره اوقاف باز شد به طوری که در خلال چند ساعت شمار آنها به 30 تن افزایش یافت و همچنان بر تعداد آنها افزوده می شد.

کمک به دولت

تلاش جنبش اسلامی در شمال و جنوب سرزمین های اشغالی 48 برای کمک به فلسطینیان ساکن کرانه باختری و نوار غزه با استقبال بی نظیری رو به رو گردید.

ساکنان روستاهای نقب در پاسخ به درخواست جمعیت اسلامی برای کمک به یتیمان و نیازمندان وابسته به جنبش اسلامی تلاش چشمگیری را آغاز کرده اند.

در ورودی روستاهای عرب نشین در نقب و شهر رهط چادرهایی به منظور کمک رسانی برپا شد. رقابت شدیدی در چادرها به منظور پیش قدمی در کار خیر مشاهده می شد به طوری که مجوزهای لازم از سوی جمعیت برای ورود مواد در مراحل مختلف به منطقه نوار غزه تهیه شد و برای جمع آوری کمک بیشتر چادرها اقدام به توجیه ساکنان عرب نسبت به مواد لازم در کرانه باختری و نوار غزه کردند. همچنین اعضای جنبش در بازار رهط و مکان های دیگر به جمع آوری کمک ها اقدام کردند به طوری که در خلال چند روز کوتاه کمک های زیادی جمع آوری شد.

کمیته امداد رسانی محلی نیز با همکاری جنبش اسلامی در کفر قرع فعالیت های گسترده را برای کمک رسانی آغاز کردند که چندین روز به طول انجامید در خلال آن مدت بیش از 130 شیکل (حدود 30 هزار دلار) پول نقد و چندین تن مواد غذایی مانند آرد، برنج، روغن و کنسرو جمع آوری گردید.

مؤسسه امداد رسانی اسلامی در الناصره پس از درخواست شیخ رائد صلاح رئیس جنبش اسلامی بنابر فرمان کمیته عالی پیگیری امت عرب چادری را برای جمع آوری در مقابل مسجد قبال در مسیر خیابان اصلی برپا و به طور پیاپی از طریق بلندگوهای مساجد ساکنان آن مناطق را به جمع آوری پول و مواد غذایی تشویق کرد.

شیخ سامی مصری مسئول جنبش اسلامی در کفر قرع تصریح کرد:”ما از اهالی کفر قرع به خاطر استقبال زیاد آنها از فعالیت های امدادرسان ها تشکر می کنیم، این فعالیت ها با مشارکت بالای همه اهالی این روستا رو به رو گردید به طوری که حتی رهگذرانی که از کنار مرکز امدادرسانی می گذشتند و ساکن این روستا نبودند از این فعالیت ها بسیار استقبال کردند. همبستگی بین زنان، کودکان، جوانان و بالطبع بین مردان و خانواده ها کاملاً مشهود بود. فرصتی به دست آمد تا از تمامی کسانی که در کمک رسانی به ساکنان نوار غزه و کرانه باختری به منظور کاهش مشکلات آنها شرکت کردند، تشکر کنم”.

لینک کوتاه:

کپی شد