نماینده شهر الخلیل در مجلس قانونگذاری فلسطین خواستار پویایی بخشیدن به تحرکات همبستگی آمیز مردمی با اسرای فلسطینی شد.
“محمد جمال النتشه” در مصاحبه ویژه با مرکز اطلاع رسانی فلسطین گفت: اسرا به امید ملت فلسطین زنده اند و تحرکات این ملت بر روحیه آنان در نبردشان با زندانبانان صهیونیست تاثیر فراوانی می گذارد.
وی افزود: تحرکات مردمی و حمایت های آنان از اعتصاب غذا، اسرا را به پایداری و ثبات و استقامت و اصرار بر خواسته هایشان و رویارویی با اشغالگران صهیونیست و مدیریت زندان ها واداشت، زیرا آنان یقین دارند که ملت همچنان در کنارشان ایستاده است و هرگز آنان را فراموش نخواهند کرد. وی از طرف مصری خواست تا دشمن صهیونیستی را جهت پایبندی به توافقات به عمل آمده میان مدیریت زندان ها و اسرا تحت فشار قرار دهد.
وی یادآور شد: به موجب توافقنامه مذکور باید تمامی بازداشت شدگان از سلول های انفرادی خارج شوند وهمه آنان باید به این توافقنامه پایبند باشند، بر اساس توافقنامه یاد شده باید اسیر ضرار ابوسیسی از سلول انفرادی خارج گردد، زیرا تداوم بازداشت وی در سلول انفرادی به مثابه نقض این توافقنامه است.
این نماینده که چند وقت پیش از زندان صهیونیستی آزاده شده است، درباره تداوم تجاوزات مدیریت زندان ها علیه اسرا هشدار داد.
عمده ترین چالش فرا روی اسرای فلسطینی پس از انتفاضه دوم الاقصی رفتار وحشیانه مدیریت زندان های صهیونیستی با آنان است و این رفتارها با معیارهای مشخص و معمول جهانی میان زندانی و زندانبان کاملا متفاوت است. این مدیریت با اسرا رفتار خصمانه می کند و آنان را به خاطر پرونده هایشان به صورت کینه توزانه و انتقام جویانه مجازات می کند.
این مساله تا قبل از سال 2000 سابقه نداشت، ولی اکنون گروهی از اسرای شرکت کننده در عملیات های جهادی روزانه آماج اقدامات سرکوبگرانه قرار می گیرند که در راس آنها برادر مجاهد عباس السید و جمال ابوالهیجا قرار دارد.
اسرا به چه نحویی با اقدامات سرکوبگرانه مدیریت زندان ها مقابله می کنند؟
تجاوزات و جنایات مدیریت زندان ها علیه اسرا تاثیرات عمیقی گذاشته است؛ به نحوی که اکنون آنان دست به قیام زدند. اسرای فلسطینی با وسایل تیز به زندانبانان صهیونیست حمله ور شدند تا انتقام برادران خود را از این متجاوزان بگیرند، اسیر عوض الصعیدی از جمله افرادی بود که دست به این اقدام زد؛ به نحوی که وی با یکی از افسران سازمان زندان های اسرائیلی درگیر شد و آشکارا به او گفت: این ضربه تلافی تجاوز به جمال ابوالهیجا است و این ضربه تلافی جنایت علیه عباس السید است.
اینگونه بود که واکنش ها در جهت حمایت از اسرا آغاز شد و تحرکات ادامه یافت و خبرها حکایت از وخامت اوضاع زندان صحرایی نفحه دارد؛ به نحوی که ماموران این زندان دست به سرکوب اسرا؛ به ویژه اسیر جمال الهور زدند و اوضاع بازداشت شدگان بسیار نابسامان است و انگار یک قیام گسترده در حال شکل گیری می باشد.
آیا مدیریت زندان ها به توافقات به عمل آمده پس از توقف اعتصاب غذای اخیر اسرا پایبند ماند؟
در این توافقنامه نزدیک به 120 بند وجود دارد، این توافقنامه با میانجیگری مصر میان اسرا و مدیریت زندان ها به امضا رسید. اسرائیل به بخشی از آن از جمله خارج کردن افراد بازداشت شده در سلول های انفرادی و ملاقات اسرا با خانواده هایشان عمل کرد، ولی بند مربوط به خارج ساختن ضرار ابوسیسی از این سلول را نقض کرد. یک سری خواسته هایی در جهت بهبود وضعیت روزمره بازداشت شدگان وجود داشت، ولی هیچ یک از آنها تحقق پیدا نکرد. این مساله موجب تشدید تنش در سیاه چال ها شد و این مساله امکان دارد بازداشت شدگان را به از سرگیری اعتصاب غذا جهت تحقق حقوق شان وادارد.
تحرکات مردمی و اقدامات همبستگی آمیز با اسرا چگونه به پیروزی آنان در نبرد شکم های خالی انجامید؟
مهمترین نیاز اسیر اعتصاب کننده غذا حمایت معنوی است، حمایت های معنوی مردم فلسطین یک اقدام کارآمد و موثر به شمار می رود. توده های مردمی همچنان به فعالیت ها و پویش ها و تحرکات خود ادامه می دهند. این امر موجب دلگرمی اسرا در جهت ادامه اعتصاب غذایشان می شود، اعتصاب غذا برای اسرای بیمار کار شاقی بود، به نحوی که نزدیک بود برخی از آنان جان خود را از دست بدهند. ولی حمایت های بی نظیر ملت فلسطین از آنان و همبستگی رسانه ها با آنان موجب تقویت عزم و اراده و صبر آنان شد؛ به طوری که این اسرا اهداف بسیار مهمی را محقق کردند که از جمله آنان خارج ساختن اسرا از سلول های انفرادی به استثنای ضرار ابوسیسی است. بنده از همین جا از طرف مصری می خواهم تا تمامی بنود این توافقنامه را دنبال کند و دولت عبری را جهت پایبندی به توافقنامه یاد شده تحت فشار قرار دهد و به تلاش های خود در راستای خاتمه دادن به نقض این توافقنامه ادامه دهد. همچنین از طرف مصری می خواهم تا رژیم اشغالگر قدس را جهت خارج ساختن از سلول انفرادی تحت فشار قرار دهد.
اسرای فلسطینی به چه شیوه ای جنگ اخیر علیه غزه را دنبال کردند و پیروزی مقاومت در این جنگ چه تاثیری بر روحیه اسرا داشت؟
در حقیقت پیروزی مبارزان در نبرد اخیر یک تحول بی نظیر در شرایط اسرا ایجاد کرد. این پیروزی نه تنها بر اسیران، بلکه بر ملت فلسطین نیز تاثیر معنوی فراوانی داشت، این پیروزی بار دیگر اطمینان برای امت آفرید، این اقدام کارآیی و نقش مقاومت را نمایان ساخت، بنده در آن زمان در زندان عسقلان بودم، این پیروزی موجب شادمانی اسرا شد.
حماس اکنون یک جنبش منطقه ای بزرگ است و آیا این به معنای تاثیر پذیری این جنبش از محیط پیرامونی خودش است، آیا این مساله در سیاست هایش بازتاب پیدا می کند؟
حماس یک جنبش بزرگ محسوب می شود و با گام های استوار به سمت جلو حرکت می کند، این وضعیت همگام با شرایط پیشرفته جنبش اسلامی جهانی در بسیاری از کشورها؛ به ویژه در مصر است. این تحول منطقه ای آشکار موجب افزایش قدرت حماس شد و موجب گردید در جهت تحقق مصالح ملت فلسطین گام های استواری را بردارد.
دایره فعالیت حماس در کشورهای عربی و اسلامی گسترش یافته است، این جنبش در جهت تقویت جایگاه و پایگاه خود حرکت می کند، ولی نه به قیمت تضییع اصول و آرمان ملی فلسطین. حراست از آرمان و ملت فلسطین وظیفه امت های عربی و اسلامی است. حماس در چارچوب مسئولیت ها و وظایف خود با امت تعامل می کند.
آیا احساس نمی کنید که سیاست های حماس گاهی تحت تاثیر حمایت های کشورهای عربی از آن؛ به ویژه قطر قرار می گیرد؟
همواره می گویم: ملت ها و دولت های عربی و اسلامی و آزادگان جهان وظیفه دارند که از حماس حمایت کنند و به پشتیبانی مادی و معنوی از گروه های مبارز فلسطینی برخیزند، این وظیفه امت است، زیرا این جنبش خط مقدم دفاع از امت اسلامی به شمار می رود، لذا باید این امت از مقاومت و تمامی پاسداران قدس و مسجد الاقصی حمایت به عمل آورد.
وضعیت حماس را در سایه پیروزی محمد مرسی در انتخابات ریاست جمهوری چگونه ارزیابی می کنید؟
کاملا روشن است که مصر در سایه روی کار آمدن محمد مرسی شاهد یک تحول است، این به معنای دست شستن حماس از اهدافش نیست تا به کسی وابسته باشد.
مواضع مصر به عنوان یک کشور نسبت به گذشته رنگ و بوی ملی به خود گرفته است، چنین رویکردی وظیفه مصر است، مناسبات میان مصر و حماس با تغییر نظام متحول شد. این مناسبات نسبت به گذشته بهتر شده است.
پرونده آشتی ملی پیش از شکل گیری انقلاب مصر در دست وزارت اطلاعات بود، ولی اکنون وزارت امور خارجه مصر آن را دنبال می کند، این مساله بر محتوای آشتی تاثیر می گذارد؟
اقدام مقامات جدید مصر در زمینه پیگیری پرونده آشتی ملی از طریق وزارت امور خارجه تاثیر مثبتی بر این پرونده می گذارد، وقتی که نظام جدید مصر از طریق وزارت امور خارجه پرونده مذکور را دنبال می کند، این امر نشان می دهد که غزه جزء مصر نیست، وضعیت در حال حاضر به مراتب به بهتر از گذشته است.