شنبه 03/می/2025

پرفسور ابوجابر: نظارت مصر بر گفت و گوی آشتی ملی بارقه امید را در دل ایجاد می کند

یکشنبه 17-فوریه-2013

یک تحلیلگر سیاسی نسبت به احتمال دستیابی به راهکارهایی برای حل و فصل تمامی اختلافات مربوط به پرونده آشتی ملی ابراز خوشبینی محتاطانه کرد.

پرفسور “ابراهیم ابوجابر” در گفت و گوی ویژه با مرکز اطلاع رسانی فلسطین خاطرنشان ساخت: حمایت مقامات مصر و نظارت آنان بر گفت و گوی گروه های فلسطینی میزان خوشبینی نسبت به تحقق آشتی ملی را تقویت می کند؛ به ویژه اینکه نظام سابق مصر همواره در جهت ممانعت از تحقق این آشتی تلاش می کرد.

 وی افزود: پیروزی مقاومت در جریان جنگ 8 روزه اخیر نوار غزه و موافقت سازمان ملل با درخواست ابومازن مبنی بر عضویت فلسطین در این سازمان به عنوان کشور ناظر نقش عمده ای در پیشبرد روند آشتی ملی دارد.

متن مصاحبه از نگاه خوانندگان عزیز می گذرد:

نظر شما نسبت به روند گفت و گوی ملی فلسطین در قاهره چیست؟

حقیقت اینکه بنده ضمن خوشبینی نسبت به روند این گفت و گوها تا حدودی نگران هستیم، طرفین در گذشته مدت های مدیدی را پشت میز مذاکره نشستند و توافقنامه هایی را امضا کردند، ولی هیچ یک از آنها اجرایی نشده است.

بنده نسبت به نقش آفرینی مصر انقلابی و حمایت مقامات آن و نظارتشان بر روند آشتی ملی خوشبین هستم.امکان دارد که مصر تضمین ها و راهکارهایی را برای اجرای توافقنامه آشتی ملی ارائه کند.

نظام سابق مصر به ریاست حسنی مبارک از بیم اوج گیری قدرت جریان اسلامی و سیطره آن بر نوار غزه و انتقال این جریان به مصر پرچم مخالفت با آشتی ملی را برافراشت.

امیدواریم که این بار توافقنامه آشتی ملی اجرایی گردد و برای برچیدن بساط دو دستگی گام های عملی برداشته شود .

از نگاه شما چه فاکتورهایی زمینه ساز تحقق آشتی ملی شد؟

به باور بنده پیروزی مقاومت فلسطین در نوار غزه و عضویت فلسطین در سازمان ملل به عنوان کشور ناظر در این سازمان یک نوع توازن میان نوار غزه و کرانه باختری ایجاد کرد.

این توازن زمینه ساز نزدیک شدن دیدگاه های حماس و فتح و آشتی ملی؛ به ویژه در سایه بحران نفس گیر اقتصادی تشکیلات خودگردان فلسطین در کرانه باختری شد. علاوه بر او نبود افق سیاسی روشن و ناکامی این تشکیلات در زمینه دستیابی به توافق با اسرائیل از دیگر فاکتورهایی است که زمینه ساز تحقق آشتی ملی شده است.

بنده بر این باورم که نتایج نشست سران عرب در ریاض و ارائه کمک های مالی عربستان به ارزش 100 میلیون دلار امکان دارد تشکیلات رام الله را به ادامه روند آشتی ملی تشویق کند.

با توجه به اینکه روند پیشرفت تلاش های مربوط به آشتی ملی و نشست های گفت و گوی ملی را دنبال می کنید، روند امور را چگونه ارزیابی می کنید؟

به اعتقاد من، تمامی مسائل اختلافی حل و فصل شده و راهکارهایی برای آنان ارائه شده است؛ به استثنای مشکل امنیتی که جزء پیچیده ترین موانع فرا روی تحقق آشتی ملی به شمار می رود و این مساله نیازمند گفت و گوی فراوان است، بنده خوشبین هستم که مقامات مصر این امر را دنبال می کنند و در راستای حل و فصل آن تلاش می کنند.

سفرهای رسمی شخصیت های عربی و اسلامی به باریکه غزه انتقادهای تشکیلات رام الله برانگیخت، آیا این سفرها روند آشتی ملی را مختل می سازد؟

به باور بنده سفرهای رسمی شخصیت های عربی و اسلامی به نوار غزه موجب شکل گیری یک نوع همبستگی و حمایت با ساکنان نوار غزه شد، بنابراین این سفرها جای نگرانی ندارد و امیدواریم که از این دریچه باید با این مسائل تعامل کرد.

لینک کوتاه:

کپی شد