احزاب رژیم صهیونیستی سعی در ایجاد دولت و جامعه جدیدی دارند و هنگامی که این احزاب با یکدیگر درگیر می شوند درگیری آنها بر سر غنیمت با هدف خدمت به پروژه صهیونیستی است. واقعیت های موجود در داخل رژیم صهیونیستی را می توان در نحوه ترکیب احزاب این کشور مشاهده کرد. تعدد فرهنگ ها امکان ائتلاف این احزاب در مواقع تشکیل دولت های ائتلافی را ممکن می سازد، اما احزاب مذهبی طرفدار شدید تفکر صهیونیسم و مخالف تشکیل دولت و تصویب قانون برای آن، در ائتلافات حزبی عاملی برای چانه زنی های سیاسی هستند.
از مهمترین ویژگی های زندگی سیاسی احزاب رژیم صهیونیستی که باعث تمایز آنها از احزاب موجود در رژیم های سیاسی دیگر می شود می توان به موارد زیر اشاره کرد:
1- احزاب در مسیر ائتلاف و ادغام به سوی اهداف مشابهی حرکت می کنند. به عنوان مثال حزب لیکود حاصل ادغام حزب های راستگرا و میانه رو و حزب کار نتیجه یک سری ادغام ها در جبهه کارگری و چپگراست. دلیل این روند این است که این حزب ها سعی در حمایت از یک سری احزاب خاص و سهیم شدن در ترکیب دولت دارند. از دلایل دیگر ادغام احزاب می توان به تلاش آنها برای تحمیل برخی سیاست های مشخص مبتنی بر تفکرات خاص، صرفنظر از ابعاد اجتماعی و اقتصادی که عامل وحدت و جدایی این احزاب از یکدیگر است، اشاره کرد. شرایط اجتماعی دولت عبری نیز که در نتیجه تعدد مهاجرت اقوام مختلف شکل گرفته است در طبقه بندی احزاب بی تاثیر نیست.
2- در بررسی ویژگی های احزاب در داخل رژیم صهیونیستی به این نتیجه می رسیم که اکثر این احزاب قبل از تشکیل رژیم صهیونیستی در سال 1948 با اندیسه بازگشت به سرزمین موعود شکل گرفته اند و رهبران به همراه مهاجران اولیه به فلسطین مهاجرت کرده اند. حزب ” آگودات یسراییل” در سال 1922 در اروپا و حزب “مزراحی” در مجارستان و حزب ” مابام” در وین در سال 1913 تاسیس شدند. احزاب رژیم صهیونیستی به وابستگی شدید به رهبران خود که آن هم در انحصار تعداد اندکی از رهبران صهیونیستی قرار دارد معروف هستند. این مساله باعث وابستگی فعالیت های احزاب در داخل دستگاه های دولتی بویژه در زمینه عضوپذیری و فراهم کردن فرصت های شغلی برای مهاجران و اسکان آن ها جدید شده است.
3- همچنین از ویژگی های احزاب در داخل این رژیم می توان به مساله افراطی گری در حزب گرایی های سیاسی و حمایت از خط مشی ها و برنامه های ایدئولوژیکی اشاره کرد. بویژه در دولت های ائتلافی که در فاصله زمانی سال های 1948 تا 1977 و سال های بعد از آن تشکیل شده بودند، این مساله به وفور به چشم می خورد ؛ بطوریکه در این دوره، احزاب کوچک بویژه احزاب دینی قدرت گرفتند و این مساله باعث افزایش نقش و تاثیر آنها در جامعه شد ؛ به گونه ای که آنها به لوایح دولت و حتی شخص نخست وزیر نیز به این شرط رای می دادند که به خواسته های آنان تن دهد.
4- شناسایی همه جنبش های مذهبی کار بسیار دشواری است، اما می توان جنبش هایی را که در شکل گیری احزاب و میزان مشارکت شان در داخل دولت و جامعه صهیونیستی نقش داشته اند، معرفی کرد.
5- احزاب دینی صهیونیستی طرفدار مذهب ارتدوکس هستند و در انتظار بازگشت مسیح (ع) و رهبری آنها در حرکت به سوی فلسطین برای برپایی کشور بزرگ “اسراییل” به سر می برند. آغاز فعالیت این احزاب از پایان قرن 18 آغاز شده و پس از جنگ سال 1967 وارد مرحله جدیدی از حیات خود شده است. آنها در آغاز به مذهب ارتدوکس افراطی اعتقاد داشتند که مخالف صهیونیست ها بود و اعتقاد داشت که این گروه حکومت آسمانی و اراده الهی را قبول ندارند. از سوی دیگر، اعتقاد داشت که آنها می توانند یهودیان را از جنگ نجات داده و به صلح برسانند و نجات حضرت مسیح به وسیله ابزار بشری ممکن نیست.
6- اصلاح قانون های صادره درباره یهودیان، حفظ حرمت روز شنبه و امتناع از انجام هر کاری غیر از فعالیت های شرعی مستثنی شده در این روز، فراهم کردن اموال برای موسسات دینی، تهیه واحدهای مسکونی برای جوانان متدین، ممنوعیت مصرف گوشت خوک، مبارزه با اباحیگری و کارهای ناپسند، افزایش اختیارات قانونی، اصلاح قانون ممنوعیت سقط جنین خارج از اجازه خاخام ها، تصویب قانون کالبد شکافی و پیوند اعضاء، تصویب قانون ممنوعیت فعالیت علیه دین یهود، اعمال محدودیت در عملیات حفاری در آثار باستانی، انجام اصلاحات دینی توسط حاخام های قابل اعتماد، لغو قانون ساعات تابستانی، پایبندی به احکام دینی در ارتباط با تولد و ازدواج و طلاق، جدایی زنان و مردان در سالن های سینما و مدارس، خواسته های اجتماعی و مقرری های فرزندان و عفو خدمت سربازی جوانان متدین و برابری فارغ التحصیلان دانشکده های دینی با سربازان آزاد از جمله خواسته های احزاب مذهبی یهودی است.