شنبه 03/می/2025

ابوصبحه: رفح قابلیت تبدیل به یک گذرگاه تجاری را دارد

سه‌شنبه 8-ژانویه-2013

مدیر کل گذرگاه های نوار غزه تاکید کرد: طرف مصری برای مسافران نوار غزه تسهیلاتی را فراهم آورده است، ولی با توجه به محدودیت های امنیتی و سیاست کوچاندن این تسهیلات به سطح مطلوب نرسیده است.

“ماهر ابوصبحه” در گفت و گوی ویژه با مرکز اطلاع رسانی فلسطین اظهار داشت: این گذرگاه در طول روزهای هفته فعالیت خود را انجام می دهد و متولیان آن چندین پروژه را جهت توسعه ساز و کارهای فعالیت آن در دست بررسی دارند.

وی یادآور شد: وارد کردن مصالح ساختمانی به باریکه نوار غزه برای بازسازی این منطقه از طریق گذرگاه رفح نشانگر یک گام مثبت در جهت لغو محاصره این منطقه است.

وی خاطرنشان ساخت: رفح قابلیت تبدیل به یک گذرگاه تجاری را دارد.

متن این مصاحبه به شرح زیر است:

به رغم حمله هوایی ارتش صهیونیستی به دفاتر ثبت سفرها، شما چه ساز و کارهایی دارید؟

ما به خوبی درک می کنیم که دشمن صهیونیستی تمامی نهادهای ملت فلسطین را نشانه رفته است و همین مساله موجب می شود که ما بر اساس یک طرح اضطراری عمل کنیم و در عین حال نیز طرح خود را توسعه بخشیم. به رغم بمباران دفتر وابسته به وزارت کشور برای ثبت نام مسافران در مجتمع دولتی ابوخضره در غزه، ولی بلافاصله پس از جنگ چندین دفتر در خان یونس و رفح به منظور تسهیل تردد شهروندان دایر شد.

گذرگاه رفح چند ساعت در روز فعالیت می کند؟ چه تعداد مسافرانی هر روز از این گذرگاه تردد می کنند؟

این گذرگاه روزانه 8 ساعت فعالیت می کند؛ به گونه ای که ساعت کار آن از 9 بامداد آغاز می شود و تا ساعت 5 عصر ادامه پیدا می کند. حتی این گذرگاه در روزهای عید نیز فعال است.

روزانه 500 الی 600 مسافر در روز در این دفاتر ثبت نام می کنند و طی چند روز آینده به خاطر تعطیلات زمستانی مدارس بر این تعداد افزوده می شود، مسافرت ها تنها به ثبت نام در دفاتر مذکور محدود نمی شود، بلکه علاوه بر آنان موارد اورژانسی و افرادی که نیاز به درمان فوری داشته باشند به همراه ثبت نام کنندگان از این گذرگاه عبور می کنند.

اکنون بحث تسهیلات مصری برای فعالیت گذرگاه رفح مطرح است، آیا این واقعیت را لمس می کنید؟

یک همکاری مشترک میان ما و طرف مصری وجود دارد و به رغم ارائه تسهیلات از سوی مصر، ولی پاره ای از مشکلات همچنان به قوت خود باقی است، باید در جهت حل این مشکلات کوشید.

باید از سیاست کوچاندن رهایی یافت و به هر حال شرایط کنونی بسیار بهتر از آینده است.

قصد توسعه کدام پروژه های مربوط به گذرگاه رفح را دارید؟

گذرگاه رفح در جریان جنگ اخیر پذیرای هیات های رسمی و غیر رسمی فراوانی از کشورهای متعدد بود و همچنان هیات هایی از کشورهای مختلف وارد این منطقه جنگ زده می شوند. عملکرد این گذرگاه از طریق احداث چندین ساختمان و صالن استقبال توسعه یافت.

دوره هایی برای کارکنان رفح در زمینه تعامل با دیگران و شیوه ارتباط با مسافران برگزار می گردد. قرار است در آینده چندین پروژه عمرانی به اجرا درآید، از جمله آنها ایجاد ایستگاه تصفیه آب، درختکاری و ساخت رستوران برای کارکنان و استقبال کنندگان از هیات ها در مساحتی بالغ بر 450 متر. پاره ای از پروژه ها به خدمات رسانی بهتر به شهروندان فلسطنیی کمک می کند.

گذرگاه رفح شاهد ورود چندین هیات بود، این هیات ها چقدر اهمیت دارد؟

ده ها هیات وارد نوار غزه شد؛ به ویژه در جریان جنگ 8 روزه اخیر “حجاره السجیل”.

برخی از این هیات ها رسمی و برخی دیگر مردمی بودند. همچنان هیات هایی از کشورهای مختلف وارد این منطقه جنگ زده می شوند. بعضی از این هیات ها در راستای حمایت از نهادها و وزارتخانه ها از جمله بهداشت و درمان و امور اجتماعی قدم در این منطقه می گذارند. حضور این هیات ها موجب رونق و توسعه بخش گردشگری می شود.

این هیات نقش عمده ای در لغو محاصره نوار غزه و حمایت از نهادهای رسمی و مردمی این منطقه و رونق بخشی به فعالیت های سیاسی و حمایت از دولت مردمی فلسطین و نهادهای رسمی و خصوصی دارند.

برای نخستین بار مصالح ساختمانی جهت بازسازی نوار غزه از طریق گذرگاه رفح وارد این منطقه بحران زده می شود، این مصالح برای باریکه غزه چقدر اهمیت دارد؟

برای نخستین بار موادی برای ساخت و ساز از طریق این گذرگاه وارد باریکه غزه شد. اقدام مصر در انتقال مصالح ساختمانی به نوار غزه اهمیت فراوانی در شکستن سد محاصره دارد. این گذرگاه قابلیت تبدیل به یک گذرگاه تجاری را دارد.

وارد کردن این مصالح بخشی از سد این محاصره را می شکند؛ به ویژه آن دسته از مصالحی که پیشتر وارد کردن شان ممنوع بود.

 

 

لینک کوتاه:

کپی شد