شنبه 03/می/2025

هنیه: هوادار رئال مادرید و رونالدو هستم

سه‌شنبه 21-ژانویه-2014


پای گفتگوی شخصیت بلند پایه سیاسی، ورزشی، ملی می نشینیم که زندگی ورزشی اش را از همان دوران کودکی به عنوان یک بازیکن عادی آغاز کرد و سپس در سمت کادر فنی به کارش ادامه داد تا اینکه رئیس باشگاه “جمعیت اسلامی” شد و پس از آن، در سایه شخصیت، علم، قدرت، ملی گرایی و تواضع خود به سمت ریاست جمهوری و زمامدادری دولت فلسطین در باریکه غزه رسید.

وی توانست محبت تمامی شهروندان فلسطینی اعم از بزرگ و کوچک را به خود جلب کند.. وی از شخصیت سیاسی، ورزشی و ملی قوی برخوردار است که باعث شده است به یک شخصیت برجسته در عرصه ملی فلسطین تبدیل شود؛ به طوری که مورد احترام بالای طرف های داخلی، عربی و بین المللی قرار گرفته است. همگان او را به مواضع ملی و رهبری حکیمانه اش در سایه شرایط سخت و دشواری که باریکه غزه طی سال های گذشته در آن به سر می برد و می برد، می شناسند.. وی بیشتر به زندگی روزمره مشغول می شود، اما بسیاری از طرف ها درباره مواضع سیاسی و ملی او صحبت می کنند. ما امروز می خواهیم گفتگویی ورزشی با شخصیتی قوی انجام دهیم که گل لبخند همیشه بر لبانش نقش بسته است. این شخصیت ورزشی کسی نیست جز دکتر اسماعیل هنیه  نخست وزیر فلسطین و حامی ورزش و ورزشکاران.

خاطرات زیبا

دکتر اسماعیل هنیه گفتگویش را با خبرنگار ورزشی پایگاه اینترنتی “فلسطین الآن” از فعالیت های ورزشی اش آغاز می کند و می گوید فعالیت های ورزشی به منزله ادامه حیات هستند. من این کار را از سن جوانی و قبل از اینکه نخست وزیر شوم، آغاز کردم و آنرا بخشی از نیازهای خودم و نیاز هر انسانی می دانم و در عین حال، به آن به چشم یک تفریح و فراغت در سایه فشارهای کاری سنگین می دانم.

نخست وزیر فلسطین به حضور هفتگی اش در ورزشگاه یرموک برای انجام فعالیت های ورزشی در رشته فوتبال اشاره می کند و می گوید این ها یادآور خاطرات زیبای دوران جوانی است. وی می گوید که دهه 80 با توجه به شرایط سخت و دشواری که فلسطینی ها داشتند، بهترین دوران ورزشی فوتبالی در فلسطین بود و در آن زمان که وی خود به عنوان بازیکن در باشگاه های خدمات الشاطی (خدمات ساحلی) و جمعیت اسلامی فعالیت می کرد، چهره های برتری در داخل فلسطین و منطقه حضور داشتند.

تورق خاطرات

هنیه درباره بزرگترین بازیکنانی که در کنارشان بازی کرده است، خاطر نشان کرد که من در باشگاه الشاطئ و جمعیت اسلامی روزهای فوتبالی لذت بخشی داشتم و از بازی کردن در کنار عمر ابو معزه که یکی از بزرگترین هافبک های آن زمان بود، لذت می بردم. علاوه بر این، کنار عماد تتری ستاره باشگاه الشاطئ در دهه 80، مصطفی نجم و هشام ترامسی و برخی دیگر از ستارگان فوتبالی فلسطین بازی می کردم. ما روزهای چهارشنبه هر هفته در ورزشگاه یرموک دور هم جمع می شویم و خاطرات خوب مان را زنده می کنیم. بهترین چیزی که از آن زمان در ذهن ما باقی است، دوستی و محبتی بود که بین ما بازیکنان جریان داشت.

پیام قاطع

نخست وزیر فلسطین در بخش دیگری از سخنان خود به حضور هفتگی خود و دوستان قدیمی اش در ورزشگاه یرموک که در جریان جنگ اخیر غزه تخریب شده است، اشاره می کند و می گوید که این کار ما پیام قاطعی برای رژیم صهیونیستی دارد و آن اینکه ملت فلسطین با وجود محاصره و خرابی ها به زندگی شان ادامه می دهند. وی افزود «ما تاسیسات و زیرساخت ها و ورزشگاه هایی را که رژیم صهیونیستی تخریب کرده است، بازسازی خواهیم کرد؛ چرا که مستحق زندگی در این سرزمین هستیم.»

زندگی نامه ورزشی

اسماعیل هنیه در توصیف زندگی ورزشی سرشار از خاطرات فوتبالی و روحیه جوانی اظهار داشت وقتی تنها 13 سال داشتم فعالیت های ورزشی ام در رشته فوتبال را در سال 1976 در تیم نوجوانان باشگاه خدمات ساحلی آغاز کردم و سپس در سال 1981 به تیم اول این باشگاه راه یافتم. یک سال بعد به عضویت باشگاه جمعیت اسلامی درآمدم و هماه این باشگاه در تمامی مسابقات داخلی که از سوی اتحادیه باشگاه های باریکه غزه برگزار می شد، شرکت کردم. اما پس از آنکه در سال 1987 توسط رژیم صهیونیستی بازداشت و در مرحله ای نیز به مرج الزهور لبنان تبعید شدم، نوار فعالیت های ورزشی اش پاره شد.

من در همان زمانی که در اوایل دهه 80 به عنوان بازیکن در باشگاه جمعیت اسلامی بازی می کردم، جزء بازیکنان دانشگاه اسلامی در سال 1985 نیز بودم، اما رژیم صهیونیستی در سال 1986 از خروجم از طریق گذرگاه مرزی رفح به منظور مشارکت در مسابقات دانشگاه های جهان عرب که قرار بود در اردن برگزار شود، ممانعت کرد.

رئیس جمعیت اسلامی

هنیه در ادامه خاطر نشان کرد که «پس از پایان زندگی فوتبالی و خروج از زندان، به عنوان رئیس باشگاه جمعیت اسلامی انتخاب شدم و از سال 1992 تا سال 2000 این سمت را بر عهده داشتم. در این دوره، باشگاه جمعیت اسلامی قهرمانی های متعددی را در عرصه داخلی و به ویژه در رشته والیبال کسب کرد و من به عنوان رئیس هیات اعزامی جمعیت اسلامی در رشته فوتبال در این مسابقات مشارکت داشتم و از جمله آنها می توان به مسابقات قهرمانی کشورهای عربی در عربستان اشاره کرد که در سال 1996 برگزار شد.

نخست وزیری

وی افزود «در سال 2006 و پس از کسب 78 درصد آراء در قالب فهرست تغییر و اصلاح وابسته به جنبش مقاومت اسلامی “حماس” به عنوان نخست وزیر دولت دهم انتخاب شدم و همزمان وزارت ورزش و جوانان را هم در اختیار داشتم. اما یک سال بعد این سمت را به دکتر باسم نعیم واگذار کردم و منصب نخست وزیری دولت یازدهم را بر عهده گرفتم.»

لیگ داخلی

نخست وزیر فلسطین در بخش دیگری از این گفتگو تصریح کرد که در راستای مسئولیت های خود، به صورت مستمر لیگ داخلی فلسطین را دنبال می کند و همیشه در دیدار با وزیر ورزش و جوانان تحولات ورزشی و مسابقات داخلی تمامی رشته های ورزشی را دنبال می کند و حمایت لازم برای موفقیت آنها را انجام می دهد و ضمن تامین امنیت مسابقات و نظارت بر آنها، تمامی امکانات لازم برای موفقیت این رشته های ورزشی را فراهم می کند.

وی ضمن تاکید بر بی طرفی خود در قبال تمامی تیم های ورزشی باریکه غزه، ابراز امیدواری کرد که این تیم ها بتوانند فعالیت های خود را با موفقیت ادامه داده و به اهداف مورد نظر دست پیدا کنند. هنیه تاکید کرد که «دولت فلسطین و نخست وزیر ان اهتمام زیادی به جوانان دارند و آنها را عامل اساسی و موثر میان اقشار مختلف ملت فلسطین می دانند و در همین راستا، دولت غزه پروژه های متعددی برای جوانان تدارک دیده است که می تواند باعث بهبود عملکرد و شرایط فعالیت آنها و استفاده بهینه از توانایی ها و استعدادهایشان شود.

باشگاه شاطئ و جمعیت اسلامی

البته اسماعیل هنیه عشق و علاقه اش به باشگاه های شاطئ و جمعیت اسلامی را هم که خود زمانی در آنها بازی کرده است و علاوه بر این، هر دو باشگاه متعلق به اردوگاه شاطئ هستند که هنیه خود اهل آنجا به شمار می رود، پنهان نمی کند.

وی ضمن تمجید از عملکرد بخش ورزش می گوید دست اندرکاران عرصه ورزش تلاش های زیادی در راستای تداوم مسابقات و ارتقای سطح ورزشی فلسطین انجام داده اند و فدراسیون ها، کمیته ها، رسانه ها، داوران، مربیان، باشگاه و پلیس فلسطین و حتی مردم نقش زیادی در این زمینه داشته اند.

غرب آسیا

هنیه در ادامه به عملکرد تیم فوتبال فلسطین در بازی های غرب آسیا که اخیرا به میزبانی کشور قطر برگزار شد، اشاره کرد و گفت تیم ایران عملکرد خوبی در این بازی ها داشت، اما شرایط سخت و دشوار، اشغالگری و محاصره مانع از پیشرفت تیم فوتبال ما در مقایسه با کشورهای دیگر می شود؛ به طوری که بازیکنان غزه و کرانه باختری به خاطر حضور اشغالگران صهیونیست، امکان تردد میان دو بخش وطن فلسطینی را ندارند.

وی ضمن تاکید بر لزوم فراتر رفتن از مرحله مشارکت صرف در مسابقات مختلف و تمرکز بر روی کسب موفقیت در این بازی ها، ابراز امیدواری کرد که عملکرد تیم فوتبال فلسطین مورد بررسی قرار گرفته و درس های لازم از آن گرفته شود.

نخست وزیر فلسطین تصریح کرد که مشارکت در مسابقات غرب آسیا از لحاظ سیاسی اقدامی ارزشمند است.

دستاورد جدید

هنیه در بخش دیگری از سخنان خود پیروزی تیم ملی قطر در بازی های غرب آسیا را به امیر و دولت و ملت قطر تبریک گفت و خاطر نشان کرد که این پیروزی به لیست موفقیت های ورزشی بزرگ کشور قطر که طی سال های اخیر شاهد رشد بی سابقه ای در عرصه ورزشی بوده است، اضافه می شود.

کمک قطر

 وی در پاسخ به سوالی درباره تاثیر حمایت ها و کمک های مالی قطر از فعالیت های ورزشی در فلسطین اظهار داشت که حمایت قطر از ملت فلسطین در تمامی زمینه ها و به ویژه عرصه ورزش، موضعی اصیل است و کمک های قطر به عرصه ورزش فلسطین اعم از حمایت های آن به بخش های زیربنایی، برگزاری دوره های آموزش مربیان و خبرنگاران، و اردوهای خارجی و نیز اعطای جوائز به قهرمانان مسابقات داخلی شایسته تقدیر و تشکر و احترام است و در عین حال، نشانگر برادری و محبت میان طرفین قطری و فلسطینی است. البته نباید اقدام ارزشمند قطر در اعطای کمک مالی 25 میلیون دلاری به پروژه احداث شهرک ورزشی را هم نادیده گرفت. این تصمیم در جریان سفر سال 2006 به قطر اتخاذ شد و عبد السلام پسر نخست وزیر همچنان پیگیر تحقق این رویای بزرگ و کمک به ارتقای سطح ورزش در غزه است.

جام جهانی سال 2022 قطر

هنیه در ادامه تاکید کرد که قطر با کسب میزبانی بازی های جام جهانی سال 2022 افتخار ورزشی بزرگی را کسب کرد و این مساله افتخاری برای کل جهان عرب به شمار می رود؛ چرا که این مسابقات از اهمیت زیادی برخوردار هستند و یک تونمنت بزرگ ورزشی به شمار می رود که تمامی ملت های جهان و تیم های تمامی قاره ها در آن مشارکت می کنند. پیروزی قطر در کسب میزبانی چنین رویداد مهمی نشان می دهد که امت عربی در صورت فراهم شدن امکانات لازم می تواند به موفقیت های بزرگی دست پیدا کند.

بهترین ورزشکار

نخست وزیر فلسطین درباره موفقیت های پسرش عبد السلام و کسب عنوان بهترین شخصیت ورزشی سال 2013 اظهار داشت که خدماتی که عبد السلام طی سال های اخیر به ورزش فلسطین کرده است، وظیفه وی بوده و باید ادامه پیدا کند. موفقیت وی در کسب عنوان بهترین شخصیت ورزشی سال گذشته نیز نوعی تقدیر و تشکر از تلاش های وی است و اقدامات او مورد استقبال و حمایت و در عین حال، مایه افتخار من و تمامی خانواده ورزش فلسطین است.

طرفدار رئال مادرید و الاهلی مصر

اسماعیل هنیه در پایان تاکید کرد که طرفدار باشگاه ورزشی الاهلی مصر است و در دهه هشتاد که محمود خطیب یکی از بزرگترین بازیکنان این باشگاه بود، به صورت مستمر اخبار و تحولات این باشگاه را دنبال می کرد، اما طی سال های اخیر و به خاطر فشارهای کاری زیاد و سرگرم شدن به اوضاع سیاسی و امنیتی، دایره توجهش به این مسائل کاهش یافته است.

هنیه همچنین تصریح کرد که در سطح بین المللی طرفدار تیم فوتبال رئال مدرید اسپانیا و عاشق کریستیانو رونالدو ستاره پرتغالی این تیم است.

 

لینک کوتاه:

کپی شد